İçeriğe Yönlendir

Ambiyans Aydınlatması Montajı

Ü.Emre Kartal

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal

Merhaba arkaddaşlar 2015 fiestam için ambiyans aydınlatmasını yapayım diyorum ancak çok fazla bilgi bulamadım. Önceki modellerde kırmızı yanıyor sanıyorum, bu modelde mavi/beyaz gibi galiba. Soketi tam nerededir, parçasını nereden buluruz? Parça koduna erişebilir miyiz ya da? Çözüme yönelik içerik bulamadığım için biraz tekrar gibi olacak fakat başka bir çözüm bulamadım kendimce.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Muhammed Orak yazdı:

bahsettiğiniz ışık submarine light mı?

Yok hayır torpidonun üst kısmında olan ışıktan bahsediyorum

Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz
Ü.Emre Kartal yazdı:

Merhaba arkaddaşlar 2015 fiestam için ambiyans aydınlatmasını yapayım diyorum ancak çok fazla bilgi bulamadım. Önceki modellerde kırmızı yanıyor sanıyorum, bu modelde mavi/beyaz gibi galiba. Soketi tam nerededir, parçasını nereden buluruz? Parça koduna erişebilir miyiz ya da? Çözüme yönelik içerik bulamadığım için biraz tekrar gibi olacak fakat başka bir çözüm bulamadım kendimce.

Soket torpido sağ üst köşede takılı, ince 2 kablolu bir soket.
Bu sokete led bağlayacaksanız beyinden aktivasyon da yapılması gerekli. Yoksa elektrik gelmiyor.

Bir de orjinali kırmızı, ama sizin kasada gösterge turkuaz olduğundan turkuaz yapın.

Orjinali çıkması bile 200 TL, alın şerit led bağlayın :)

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Benim buradaki kısımda orijinal ambiyans aydınlatması var fakat bir kısmı yanmıyor sanırım. Buradaki ledlere nasıl ulaşabilirim? Şayet patlak ise ne yapabilirim?

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

1820761 başka gerekli parçalarda var sanırım

Aydın Sert yazdı:

Benim buradaki kısımda orijinal ambiyans aydınlatması var fakat bir kısmı yanmıyor sanırım. Buradaki ledlere nasıl ulaşabilirim? Şayet patlak ise ne yapabilirim?

Aktivasyon işi kolay elimde kablo mevcut. Sadece parça ve tam konumu hakkında fikrim yok. 

linkteki parçaya benziyor gördüklerim ancak onun iç kısmına geçen asıl ledi var sanıyorum. Ben ampulleri beyaz yaptım o nedenle beyaz taraftarıyım tabi nasıl olduğunu bulabilirsem. 

Ahmet Aybeyaz yazdı:

Soket torpido sağ üst köşede takılı, ince 2 kablolu bir soket.
Bu sokete led bağlayacaksanız beyinden aktivasyon da yapılması gerekli. Yoksa elektrik gelmiyor.

Bir de orjinali kırmızı, ama sizin kasada gösterge turkuaz olduğundan turkuaz yapın.

Orjinali çıkması bile 200 TL, alın şerit led bağlayın :)

Bir üst mesajdaki parça gibi sanıyorum ama tam olarak nereye takılacak kestiremedim. Led için nasıl tip almak lazım? 

Yorum bağlantısı
Emre Usta
Bu sekilde tamir yaptim orjinalinie773f0294f641d1b610bcf0cddb0b744.jpg
Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz
Ü.Emre Kartal yazdı:

Sadece parça ve tam konumu hakkında fikrim yok. 

Bir üst mesajdaki parça gibi sanıyorum ama tam olarak nereye takılacak kestiremedim. Led için nasıl tip almak lazım? 

Led linkteki parça o link doğru yani, ucunda nokta led var, uzun şeffaf parça pleksi bu da yansıma yaparak nokta led her yerde yanıyormuş gibi gösteriyor. Yani uçtan uca bir led yok orda.

Soket yeri de tarif ettiğim gibi, torpidoyu açın elinizle sağ üst tarafı yoklayın, oradaki soketten kabloyu sökün, soketi bu.

Benim tavsiye ettiğim normal şerit led. Rengi size kalmış.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Emre Usta yazdı:

Bu sekilde tamir yaptim orjinalinie773f0294f641d1b610bcf0cddb0b744.jpg

Emre hocam benim de sorunum aynı şekilde, Sol baştan biraz yanıyor, sağ tarafa doğru ise sönük.

Nasıl tamir yaptın? Detay verebilirsen ben de yapmak isterim.

Yorum bağlantısı
Emre Usta

Yanmayan isik ucunu kesip matkapla deldim sonra mantar led koydum yapistirdim.makaronla disini kapattim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Emre Usta yazdı:

Yanmayan isik ucunu kesip matkapla deldim sonra mantar led koydum yapistirdim.makaronla disini kapattim.

Ledin bulunduğu kısıma nasıl ulaştın? Hangi parçaları nasıl sökmem gerekli?

Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu

Ayak aydınlatma ampullerini taktım ben ama sönmüyor. Kapıları kapatsam da beklesem de sönmüyor. Siz nasıl çözdünüz ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz

Led mi taktınız?
Tamamen mi yanıyor, biraz sönüp az mı yanıyor?

Eğer az yanıyorsa ledleri değiştirin.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Dün montajını yaptığım 3  çipli ledi 1 çipli ile değiştirdim. 3 çipli çok fazla ışık veriyor, gece rahatsızlık yaratabilir düşüncesiyle yaptım bunu. Şuanda kafama takılan tek bir şey kaldı, forscan üzerinden soketi aktifleştirdim burada pack 1, pack 2 ve chromelight gibi bir seçenek daha vardı. Tam farkları nedir bilmiyorum ama ben pack 1 de ışık farlara bağlı, pack 2 de farlardan bağımsız gündüz de yanıyor şeklinde gördüm. Bilen varsa aydınlatırsa süper olur. Birde araç ekranında ambiyans aydınlatması için ayar açıldığını yazmışlar yurtdışı forumlarda, ama benim araçta aracın tüm ayarlarını yapabildiğim navimex cihazda yok. Acaba cihaz kaynaklı mı yoksa bizim araçta yok mu bu olay emin olamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...