İçeriğe Yönlendir

Nokian WR A4 vs Continental TS850P

Furkan Avcı

Kışlık Lastik  

32 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Furkan Avcı
(düzenlendi)

Merhaba,

Ebat 255/45/18 orjinal ebat.

Aslında Continental 2016 üretim tarihli bulunduğu için Nokian'a yönelmiştim ama bugün conti 2018 tarihli denk geldi, fiyatlar aynı.

Continental TS860 kullandım C320 de ve kış, kar ve soğuk şartlar hiç sıkıntı yaşamadım, arkadan çekişli olmasına rağmen.

S de 4 çeker var ama şu iki lastik arasında çok kararsız kaldım, pazartesi sipariş geçeceğim ama özellikle kullananlardan fikir bekliyorum.

tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Arif Aykın yazdı:

Nokian WR D4 kullandım kesinlikle tavsiye ederim.

WR D4 yoğun kış şartlarına göre daha uygun bir lastik, A4 birz daha az yoğuna göre, birde 18" ebada çıkınca A4 e dönüyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Daha önce 3-4 takım TS850 almıştım, Alfa'ya A4 aldım.

Nokian'ın bir eksiğini görmedim, aksine yumuşak hamurlu olduğunu belli ediyor ve kuru asfaltta da son derece sessiz. Ben memnun kaldım, tekrar tercih ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Selim Bilgin yazdı:

Daha önce 3-4 takım TS850 almıştım, Alfa'ya A4 aldım.

Nokian'ın bir eksiğini görmedim, aksine yumuşak hamurlu olduğunu belli ediyor ve kuru asfaltta da son derece sessiz. Ben memnun kaldım, tekrar tercih ederim.

Önemli bir deneyim, işin açığı alternatifini bulup Continental dan uzaklaşmakta istiyorum (şu reklam pisliği yüzünden)

Ama lastik yüzünden kaza yapmış biri olarakta kolay kolay alternatif bulamıyordum

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Furkan Avcı yazdı:

Önemli bir deneyim, işin açığı alternatifini bulup Continental dan uzaklaşmakta istiyorum (şu reklam pisliği yüzünden)

Ama lastik yüzünden kaza yapmış biri olarakta kolay kolay alternatif bulamıyordum

Nokian güvenlik açısından son derece tatmin eder abi bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

Çevremde nokian kullanan çok ve memnunlar bende bu ay D4 alacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Furkan Avcı yazdı:

Continental gerçekten başarılı bir lastik kıs lastiği konusunda ama reklam olayını dikkate almanız güzel. 

Nokian da son derece başarılı bence kıs lastiği konusunda 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Objektif öneriden biraz uzak kalacağım ama ben de 16” lastik alma arefesindeyken Conti’nin üstünü en başta çizdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Conti bir adım önde testlerde ,bazen 2 adım ama nokian yabana atılır bir lastik değil .Biri mercedes biri bmw gibi,artıları eksileri düşünerek alınabilir.Bende 2 seçenek arasında kaldım.Ömür benim için onemli olduğu için conti seçtim.nokian yumuşak olduğu için daha çabuk aşınıyor.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Ahmet Türedi yazdı:

Conti bir adım önde testlerde ,bazen 2 adım ama nokian yabana atılır bir lastik değil .Biri mercedes biri bmw gibi,artıları eksileri düşünerek alınabilir.Bende 2 seçenek arasında kaldım.Ömür benim için onemli olduğu için conti seçtim.nokian yumuşak olduğu için daha çabuk aşınıyor.

Conti de çok uzun ömürlü değil aslında nokian daha kısa ise 25.000 de mi bitiyor? 

Yazlık kışlık kullanıyorum yılda 20.000 yapıyorum, 7.000 kışlık 13.000 yazlık 4 sene gitse 5. Sene zaten değişiyorum lastiği

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
(düzenlendi)
Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:
Neden GoodYear değil [emoji4]  

Onu abd menşeili olduğundan sevmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

2 takım nokian kullandık gayet memnun kaldık tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

Furkan abi bende o reklamdan dolayı contiyi eledim esasında yoksa testlerde başarılı bir lastik.Nokianı dene pişman olacağını sanmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)

Sürekli buz zemin üstünde gidiyorsanız Nokian değilse, Conti’nin ıslak ve özellikle kuru zemin performansı daha iyidir. Kışın çoğunlukla yol kuru zemin.

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
(düzenlendi)
Koray Demir yazdı:
Sürekli buz zemin üstünde gidiyorsanız Nokian değilse Conti’nin ıslak ve özellikle kuru zemin performansı daha iyidir.

Tam tersi hocam, kuru zeminde Nokian önde, diğerlerinde conti linki paylaşacağım sonra

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

3 yıldır fiestada wr d4 kullanıyorum mondeoda kumho vardı. Karlı ve buzlu yolda çok güvenli kayna ve patinaj yok. Otoparkta 15 araç var ilk önce nokian çıkar yol açar. Yumuşak sessiz bir lastik. Çivili olsnınıda kullandım kesinlikle nokian derim.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Furkan Avcı yazdı:

Bu testler her sene değişiyor maalesef 😊sonraki yıl Conti kuruda daha iyi puan almış gözüküyor. Her iki lastiği de kullanmış biri olarak Conti bi tık daha iyi. Son kertede ikisi de pişman etmeyecektir.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Autobild-UHP-Winter-Tyre-Test.htm

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Koray Demir yazdı:

Bu testler her sene değişiyor maalesef 😊sonraki yıl Conti kuruda daha iyi puan almış gözüküyor. Her iki lastiği de kullanmış biri olarak Conti bi tık daha iyi. Son kertede ikisi de pişman etmeyecektir.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Autobild-UHP-Winter-Tyre-Test.htm

Bunda Nokian testte yok hocam :)

Nokian daha ağır bastı genel olarak, muhtemelen deneyeceğim, inşallah pişman etmez. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Son 2 aracımda toplam 4 kış nokian  kullandım.

Hiç üzmedi.Pişman edeceğini sanmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...