İçeriğe Yönlendir

Fiesta - VI Fren Balata Tavsiyeleri ve Kullanıcı Yorumları

Erdem GÖNCÜ

Recommended Posts

Erdem GÖNCÜ
(düzenlendi)

Merhaba;

2013 Trend Ford Fiesta için araştırdığım ön fren balatası internet fiyat bilgilerini aşağıda paylaşıyorum:

motorcraft 260 tl

Bosch 130 tl

Veka 80 tl

ustam; orijinal motorcraf için çok sert, bu nedenle uzun ömürlü olur fakat diski de çabuk eritir, veka’nın ise biraz daha kısa ömürlü ama yumuşak, kullanışlı bir balata olduğunu ifade etti. 

Acaba hangi ürünü kullanmalıyım, diğer kullanıcılar hangi ürünü tavsiye eder?

tarihinde Erdem GÖNCÜ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya

25 bin km önce Motorcraft balata taktırmıştım hala sıkıntısız kullanıyorum, bir kaç haftaya diskleri değiştireceğim için aynı marka balata ile değişim yapacağım. Motorcrafttan başka marka kullanmadığım için hangisi iyi hangisi kötü bilemem ama orijinal veya muadili candır.

Motorcraft'ı buradan 220 tl'ye alabilirsiniz. 4-5 ay önce 180 TL'ye bu siteden almıştım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem GÖNCÜ

Yorumlar için çok teşekkür ederim. Bosch’un balatası hakkında bilginiz var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Erdem GÖNCÜ yazdı:

Yorumlar için çok teşekkür ederim. Bosch’un balatası hakkında bilginiz var mı acaba?

Motorcraft sert değil yumuşak balatadır bu nedenle hemen toz üretir diski erittiğini hiç duymadım. Bosch serttir ve genel olarak ses yapar. İmkan varsa orjinal alın veya Ate, Trw, Blue Print gibi oem onaylı markalar yönelin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Ford kullanirken motocrafttan baska balata kullanmadim disk vs erittigini ilk defa duydum.  

Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya
(düzenlendi)

Arabada canınız frene ve lastiklere emanet. Belki 5 yılda bir değiştireceğiniz bir parçada maliyet hesabı yapmaya gerek yok bence. Kaldı ki burada ve pek çok forumda orijinal olmayan fren balata ve diskleriyle sorun (yamulma, ses vb.) yaşandığını okuyoruz, çözüm için ilk başta orijinale verilecek olandan çok daha fazla para harcanıyor.

Ayrıca Motorcraft balatada arabayı yıkadıktan 1 hafta sonra jantlar simsiyah oluyor.

tarihinde Kaan Karakaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsmail Sefer

Eski aracımda ön arka bosch kullandım yeni aracımda arkaları bosch balata ile 2 ay önce değiştirdim iki aracımda da ses felan yapmadı. Bunlar da jant boyayan cinsten. Ben memnunum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Sert olsun uzun ömürlü olsun derseniz kale alın, bitmiyor ama disk yamultuyor :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...