Ebrar Tüfek 10 Kasım 2019 Yazar Paylaş 10 Kasım 2019 (düzenlendi) Çağatay Kılınç yazdı: Subap sadece subapla kalırsa haklisiniz tabiki ama 2 sene önce 1750 üst kapak revizyon vs gitmişti. Şuan kullandığım aracın çıkma enjektör takımı 7670 tl, sıfır değil çıkma orjinal takım. Benzinli araçların tamir maliyetinin dizelden yüksek olması bana hiç mantıklı gelmiyor Çağlar Bayur yazdı: araba kullanırrken ekonomi olsun tabi de biraz da zevk versin diyenlerdenim V6 mondeo ile ekmek almaya gitmek isterdim 10 Kasım 2019 tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Kasım 2019 Paylaş 10 Kasım 2019 Serhan Kaya yazdı: 1.4 lpg li broadway tek geçerim. Görüyor ve arttırıyorum 1.6 LPG'li fairway temiz bulsam affetmem. Bulamadım 1.4 tdci Fiesta aldım eşşek Serhat Işık yazdı: 1.4 clio lpgli derim 1.6 rxt 2001 derim buna da 😛 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Kasım 2019 Paylaş 10 Kasım 2019 LPG güzel ama kış ve kısa mesafe sürüşte benzin sarfiyatı yakıt maliyeti hesabını karıştırmaya neden oluyor. Karbüratörlu reno 9 şehir içi için mükemmel. Ama arada şehir dışı yada asiri yoğun şehir içi trafik olacaksa yazın sıkıntı yapabilir. Ama dizelin motor masrafı ile 3 de 1 maliyet e çıkarsın. Tdci 1.4 turbosu ucuz enjektör nisbeten Uygun ustası var diye aldım yeni işte. Clio benzinli baktım LPG li çoğunun yedek su deposu çamur gibiydi. Ha modelli alacak durumun varsa hb küçük motor ne alsan işini görür. Ben 30 bine kadar diye araç baktım 35 e kapının önüne çekmiş oldum tüm maliyeti ile . Kasko trafik vs Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 10 Kasım 2019 Paylaş 10 Kasım 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Şuan kullandığım aracın çıkma enjektör takımı 7670 tl, sıfır değil çıkma orjinal takım. Benzinli araçların tamir maliyetinin dizelden yüksek olması bana hiç mantıklı gelmiyor Benzinlilerin maliyetinin dizele göre yüksek olmadığını hemen herkes bilir. Sizin aracınızın enjektörleri bu fiyat olabilir evet ama her dizelin de maliyeti bu değil segment farkı yukarıda da yazmıştım. Etkenlerden biridir. Netice itibariyle bu iş biraz da arz talep meselesi işine ne gelirse onunla devam edersin. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 10 Kasım 2019 Yazar Paylaş 10 Kasım 2019 Mustafa Tüfekçi yazdı: Görüyor ve arttırıyorum 1.6 LPG'li fairway temiz bulsam affetmem. Bulamadım 1.4 tdci Fiesta aldım eşşek 1.6 rxt 2001 derim buna da 😛 Sıfır alınma broadway vardı babamın kuzeninde. Bembeyaz tüpsüz. Teyp yuvasında plastik parça vardı, teyp yoktu arabada. Sırf orjinalliği bozulmasın diye takmamışlardı, müzik dinlemeden giderdik samsundan rizeye, rizeden samsuna. Yedek anahtarı halen saklarım, kare şekilli anahtarı var üstüne taşıma demiri takıp tek kişilik yatak taşıdığımızı hatırlıyorum. Dağa taşa vur banamısın demezdi Yorum bağlantısı
Serhat Işık 10 Kasım 2019 Paylaş 10 Kasım 2019 1.6 rxt [emoji4] 2001 derim buna da [emoji14]Uzun yolda baybay yaparım 1.6 ya..[emoji3] Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 10 Kasım 2019 Yazar Paylaş 10 Kasım 2019 Mustafa Tüfekçi yazdı: LPG güzel ama kış ve kısa mesafe sürüşte benzin sarfiyatı yakıt maliyeti hesabını karıştırmaya neden oluyor. Karbüratörlu reno 9 şehir içi için mükemmel. Ama arada şehir dışı yada asiri yoğun şehir içi trafik olacaksa yazın sıkıntı yapabilir. Ama dizelin motor masrafı ile 3 de 1 maliyet e çıkarsın. Tdci 1.4 turbosu ucuz enjektör nisbeten Uygun ustası var diye aldım yeni işte. Clio benzinli baktım LPG li çoğunun yedek su deposu çamur gibiydi. Ha modelli alacak durumun varsa hb küçük motor ne alsan işini görür. Ben 30 bine kadar diye araç baktım 35 e kapının önüne çekmiş oldum tüm maliyeti ile . Kasko trafik vs Skoda forman 1.3 de çok güzeldi. Dedemde vardı kırmızı renk lpgsiz. Yan tarafında bertone yazardı. 54 beygir falandı galiba ama kontak kapatmadan istanbula gitmiştik 5 kişi ağzına kadar yük ile. 1.6 broadway 1.4 den daha mı iyi, yakıtı sağlamlığı nasıldır, bizdeki 1.4 dü galiba 1.6 motorlu olanını bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Kasım 2019 Paylaş 10 Kasım 2019 1.6 fairway daha kuvvetli çekmediği yerde 1.4 Broadway den az yakar Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 10 Kasım 2019 Paylaş 10 Kasım 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Ekran görüntüleri bayaa eski olmalı, örnek olarak attım. Lpg nin performans düşüklüğü şehir içinde tek başına işe gidip gelen biri için çok büyük bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Zaten yolculuğun büyük çoğunluğu iş çıkışı trafiğine denk geleceği için performans gereksinimi olmaz ? Sadece şehir içinde ayak işlerinde kullanılacak bir araba olduğunu düşünelim. Sırf bu amaçla ve şehir içinde kullanacaksanız i20 1.0 tce motor isinizi görür. Lpg ile ciddi oranda az yakan araciniz olur. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 10 Kasım 2019 Yazar Paylaş 10 Kasım 2019 Öner Kurukuz yazdı: Sırf bu amaçla ve şehir içinde kullanacaksanız i20 1.0 tce motor isinizi görür. Lpg ile ciddi oranda az yakan araciniz olur. Bütçem maksimum 20 22 bin malesef. Multivanın yanına ikinci araç olarak. Sağolsun beyefendi şehir içi 13 litre mazot yakıyor Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 10 Kasım 2019 Paylaş 10 Kasım 2019 Dizel aracın bakımı adam gibi yapılır ve kalitesiz mazottan uzak durulursa, benzinden fazla yol yapmalı (Kapalı sistem). Dizelin satış fiyatı daha pahalı olmasına rağmen ticarilerde çok tercih ediliyorsa sadece km maliyetinin hesaplı olmasından değildir diye düşünmekteyim. Bakım aralığı daha kısa ve bakım maliyeti daha yüksek olduğu halde üstelik daha az km yapıyorsa bu insanlar neden dizel tercih etsin? Özel sektörde fellik fellik gezen araçların içinde LPG li olan firma aracı var mı? LPG ucuz, üstelik benzinli motor olduğu için fazla km yapıyorsa neden tercih etmiyorlar? Lpg sorunsuz ve motorun ömrünü uzatıyorsa tek kişiyle gezen pazarlama araçları Lpg li olmalıydı. Fakat ortalıkta böyle araç yok. Yorum bağlantısı
Ömer Vural 10 Kasım 2019 Paylaş 10 Kasım 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Bütçem maksimum 20 22 bin malesef. Multivanın yanına ikinci araç olarak. Sağolsun beyefendi şehir içi 13 litre mazot yakıyor Ford Fiesta 2000 2001 model 1.25 veya 1.4 ü hiç fena olmaz diye düşünüyorum 1.25 inin lpglisini de kullandım şuanda benzinlisi mevcut, lpg de öyle aman aman bi sıkıntı yaşamadım klasik lpg arızalarıda yok değildi (motor soğukken stop etme, titreme falan) ama her iki aracımıda keyifle kullandım hala da kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Kasım 2019 Paylaş 10 Kasım 2019 Gülen yüz iyidir de 20 ye düzgün yok Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 11 Kasım 2019 Paylaş 11 Kasım 2019 Tek kriter yakıt olursa işin içinden çıkılmaz. Yeni bir araç alacak olursam dizel alırım ama eski araç almak durumundaysam lpg alırım. Her lpg'li araç subap yakmak zorunda değil, aynı aracı 200 binden 387 bine kadar lpg ile kullandım, motorla ilgili tek sorunum olmadı. Tek derdim depo menzilinin az olmasıydı. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli 11 Kasım 2019 Paylaş 11 Kasım 2019 Sonuna kadar izledim.Konu ile ilgisi 12. dakikadan itibaren başlamaktadır.Ekonomik sıralama şöyle; 1-Önümüzdeki 10 yıl içinde hybrit (benzin+elektrik) en ekonomiği bu.Şimdilik ilk maliyetler yüksek.(satınalma gibi) 2-LPG: Subaplar değiştirilmeli Çelik subaplı olmalı.valf sistemli (yani enjektörleri belirli aralıklarla yağlamalı) prins,brc markaları gibi.Kaliteli usta olmazsa olmaz. 3-Benzinli 4-Dizel Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 11 Kasım 2019 Paylaş 11 Kasım 2019 Şu akaryakıt fiyatlarına göre bence Lpgli araç en uygunudur. Araca uyumlu lpg kitinde pek sorun ile karşılaşmadım. 1 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 11 Kasım 2019 Yazar Paylaş 11 Kasım 2019 Yanlış usta seçiminden dolayı insanlar lpg ye öcü gibi bakıyor. Halbuki milyon çevirmese de yüzbinlerce kilometre yol gidiliyor düzgün bakarsan. Masrafı da çok değil. Opellere çok takıyorlar çelik subap, pirinç subap vs duyuyordum. Depo menzilinin az olmasının da çözümü var tank büyütülebilir ama bagaj hacmi daha da kısıtlanacak. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 11 Kasım 2019 Paylaş 11 Kasım 2019 Kullandığın benzinli aracın gücünden memnun isem lpg taktırırım, Honda'da Focus'ta hiç fark etmemiştim gayette iyidi Bütçe az 20-22 arası ise dizele bulaşmam benzinli motor her zaman daha ucuz maliyet vs Hem perfomans hemde benzine göre az yaksın modunda isem yüksek hacimli eski araba bakarım mazda familia 1.8 gibi. Amaç sadece ekonomi sürüş zevki yok ise düşük hacim lpg 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 11 Kasım 2019 Paylaş 11 Kasım 2019 Araci kullanirken Keyif odakli olmaya ozen gosterenlerdenim..Cok fazla takilmiyorum ne yaktigina.. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Kasım 2019 Paylaş 11 Kasım 2019 Düz benzinli i20 1.2 2014 model alınır binilir. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 11 Kasım 2019 Yazar Paylaş 11 Kasım 2019 Alpay Sumer yazdı: Araci kullanirken Keyif odakli olmaya ozen gosterenlerdenim..Cok fazla takilmiyorum ne yaktigina.. Multivana 50 tl mazot koyuyorum 2 gün yetmiyor. Keyif almak istediğimde 5 silindirin sesini dinliyorum yetiyor. Ekonomik yol almak için 2. Araç alınıyorsa mecbur keyiften feragat ediliyor. Ali Darbaz yazdı: Düz benzinli i20 1.2 2014 model alınır binilir. Ebrar Tüfek yazdı: Bütçem maksimum 20 22 bin malesef. Multivanın yanına ikinci araç olarak. Sağolsun beyefendi şehir içi 13 litre mazot yakıyor Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 11 Kasım 2019 Paylaş 11 Kasım 2019 Sinan Akgöl yazdı: Kullandığın benzinli aracın gücünden memnun isem lpg taktırırım, Honda'da Focus'ta hiç fark etmemiştim gayette iyidi Bütçe az 20-22 arası ise dizele bulaşmam benzinli motor her zaman daha ucuz maliyet vs Hem perfomans hemde benzine göre az yaksın modunda isem yüksek hacimli eski araba bakarım mazda familia 1.8 gibi. Amaç sadece ekonomi sürüş zevki yok ise düşük hacim lpg Şu anda 98 civic kullanıyorum. BRC marka lpg var üzerinde. Hem ekonomi yapıyorum, hem keyif , gayette memnuınum. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 11 Kasım 2019 Paylaş 11 Kasım 2019 Bende ayni arabayi kullanirken cok memnundum 😁 Fatih Evcin yazdı: Şu anda 98 civic kullanıyorum. BRC marka lpg var üzerinde. Hem ekonomi yapıyorum, hem keyif , gayette memnuınum. Yorum bağlantısı
Selçuk Tutar 11 Kasım 2019 Paylaş 11 Kasım 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Yanlış usta seçiminden dolayı insanlar lpg ye öcü gibi bakıyor. Halbuki milyon çevirmese de yüzbinlerce kilometre yol gidiliyor düzgün bakarsan. Masrafı da çok değil. Opellere çok takıyorlar çelik subap, pirinç subap vs duyuyordum. Depo menzilinin az olmasının da çözümü var tank büyütülebilir ama bagaj hacmi daha da kısıtlanacak. Dostum benim şuan kullanmakta olduğum 1.4 ibiza aracımda lovato obd 2 LPG sistemi takılı bu araç benim 11. aracım, şehir içi çok sakin kullanıyorum ve en son LPG dolumu yaptığımda 128TL ye depoyu doldurdum ve tamamı şehir için olmak kaydıyla 520 km yol yaptım, aracı alalı neredeyse 11 ay olacak şuana kadar LPG ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım, hiç sanayiye gitmedim, aracımı aldığımda 39.000 km de idi ben standart bir kullanıcı olarak bugün itibari ile 62.000 e getirdim, bende ilk defa LPG li bir araç kullanıyorum ama bundan sonra asla dizel araç almam diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 11 Kasım 2019 Yazar Paylaş 11 Kasım 2019 Selçuk Tutar yazdı: Dostum benim şuan kullanmakta olduğum 1.4 ibiza aracımda lovato obd 2 LPG sistemi takılı bu araç benim 11. aracım, şehir içi çok sakin kullanıyorum ve en son LPG dolumu yaptığımda 128TL ye depoyu doldurdum ve tamamı şehir için olmak kaydıyla 520 km yol yaptım, aracı alalı neredeyse 11 ay olacak şuana kadar LPG ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım, hiç sanayiye gitmedim, aracımı aldığımda 39.000 km de idi ben standart bir kullanıcı olarak bugün itibari ile 62.000 e getirdim, bende ilk defa LPG li bir araç kullanıyorum ama bundan sonra asla dizel araç almam diye düşünüyorum. Çok harika değerler gerçekten. Lpg bakımından haberi olmayan, karşısına çıkan ilk ustaya arabasını tamir ettiren insanlar arabanın biyeri bozulduğunda suçu direk lpg ye atıyor. Minibüs tarzı bir araç lazım değilse kesinlikle dizel araç alınmaz bence. Yorum bağlantısı
Recommended Posts