İçeriğe Yönlendir

BMW E46 Almak İstiyorum

Doğukan İpekçi

Recommended Posts

Ahmet Türedi
Gökhan Albayrak yazdı:

Hocam sizin araç ciddi manada sorunluymuş. Bu anlattığınız tatta bir 320 hayal bile edemedim. Yaşadıklarınız 316 'ya birebir oturuyor.

Feleğin çemberinden geçmiş bmw üzer. Bakımları yapılmamış bmw üzer. Yan sanayi parça kullanılmış bmw üzer. "Ben toplarım" derseniz yine üzer... Bu yaşlarda albenisi çoktur ama üzerine düşerseniz ciddi üzer, markadan soğutur. Kısıtlı bütçelerle bulaşılacak araba değil, uyarayım. Bahsettiğim kriterlere uyan araç da sizin bütçenize uymaz.

E46 yerine E36 M50B20 makine alıp onunla uğraşmayı daha doğru buluyorum. Elektronik olarak daha az dertli olur. Ortalama her erkeğin sahip olmak istediği ama bir türlü cesaret edemediği bir araçtır kendisi. 

"Uçsun, kaçsın, gitsin" derseniz 2500cc ve üzeri makinelere bakın. 2000cc BMW 6 silindir sesi haricinde yandım yandım gidişi yoktur. Honda Civic 1.6 VTi makineler ile 328 'lere kafa tutulabilir. Size referans olması için örnek verdim.

Katılmıyorum. Her BMW gibi 7 serisi de sürücüsünün tatmin aradığı makinedir. Aynı şartlarda kullanılmadığı gerçeğine göre toplumda "Mercedes sağlam" imajı çıkıyor. Bana kalırsa BMW 'lerin bu kullanımlarına göre hala yürüyebiliyor olması bile ne kadar sağlam olduğunun bir kanıtıdır.

Ben kullandım bizzat hayal edemediginiz şeyler gerçekler.Lpg illaki performansı törpülemiştir ama özellikle yokuşlarda araç 3 vitese kadar düşüyordu ,zaten tork diye bişey yok atmosferik motorlarda.Ben aldığımda çok eski değildi 10 yaşındaydı araba buarada.Motor performans değerlerinde sorun yoktu ,motorda performans yoktu zaten :)

Açıkcası bende böyle olduğunu bilmeden tamamen dışardan bakarak heveslenip almıştım.BMW sonuçta uçacak sandık yanıldık.En son bindiğim atmosferi motorlu araç oydu.Birdaha tövbe ettim turbosuz araç almam.

3.20 i böyleyse zaten gitmiyor dedikleri 3.16 nasıldır onu bende hayal edemedim.:)

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

düzgününü bulursan şahane araçlar. tok , oturaklı ve donanımlı.

Yorum bağlantısı
Doğukan İpekçi

Bu araçların gitmemesinin sebebi ne o zaman kasa mı ağır 320bmw 1.6ies e denk olmamalı hayal kırıklığı yaşadım yorumlardan sonra.

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Doğukan İpekçi yazdı:

Bu araçların gitmemesinin sebebi ne o zaman kasa mı ağır 320bmw 1.6ies e denk olmamalı hayal kırıklığı yaşadım yorumlardan sonra.

Bence sen 1.6 ies i hafife alıyorsun :) 
Bu gitme olayı kişiden kişiye değişir de atmosferik arabaların geneli aynıdır ama zor hızlanır rampalarda bayılır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Kim ies ile bir tuttu? Hem ies hafife alınacak bir araç değil, 320 hacim farkını 120 den sonra ortaya koyar. Kalkışlar aynı gibi. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Darbaz yazdı:

4.4 litre parçasıdamı yok. :(

4.4 ün parçasını rockauto dan filan getirirsiniz. amarigan işi v8 sonuçta.

e46 compact filan alsanıza? araçlar ucuz hemde çok keyifli görünüyorlar.

Ahmet Türedi yazdı:

Ben kullandım bizzat hayal edemediginiz şeyler gerçekler.Lpg illaki performansı törpülemiştir ama özellikle yokuşlarda araç 3 vitese kadar düşüyordu ,zaten tork diye bişey yok atmosferik motorlarda.Ben aldığımda çok eski değildi 10 yaşındaydı araba buarada.Motor performans değerlerinde sorun yoktu ,motorda performans yoktu zaten :)

Açıkcası bende böyle olduğunu bilmeden tamamen dışardan bakarak heveslenip almıştım.BMW sonuçta uçacak sandık yanıldık.En son bindiğim atmosferi motorlu araç oydu.Birdaha tövbe ettim turbosuz araç almam.

3.20 i böyleyse zaten gitmiyor dedikleri 3.16 nasıldır onu bende hayal edemedim.:)

otomatik miydi? düz vites 520 bile o kadar kötü değildir ondan soruyorum. yani dönemine göre gayet yeterliydi yıllar boyu. 150 hm 1500 kg araç sonuçta. 320 daha hafif. ama otomatikse otur ağla o kadar kötüydü.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Dogan Arsiray yazdı:

4.4 ün parçasını rockauto dan filan getirirsiniz. amarigan işi v8 sonuçta.

e46 compact filan alsanıza? araçlar ucuz hemde çok keyifli görünüyorlar.

otomatik miydi? düz vites 520 bile o kadar kötü değildir ondan soruyorum. yani dönemine göre gayet yeterliydi yıllar boyu. 150 hm 1500 kg araç sonuçta. 320 daha hafif. ama otomatikse otur ağla o kadar kötüydü.

Evet otomatik ve tam bir hayal kırıklığı oldu.Okadar kötü bir performansı var.Yaktığının karşılığı yok boşa karbon monoksit :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

yani düz vütes 320 gayet yeterli olur. tekrar yazayım da. :) otomatik oldumu en düşük motor 323/523 teki motor idi. 170 hp.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...