İçeriğe Yönlendir

Fiesta 2015 Performans için Debriyaj Tavsiyesi

sezgin Şen

Recommended Posts

sezgin Şen
(düzenlendi)

Fiesta 1.5 tdci 2015 aracım var 140 binde debriyaj bitiyor artık. aracı sıfır aldım . performansı daha yüksek debriyajlar varmış gümüş ve ya seramik şeklinde. bu tip bir debriyajı takarsam artısı eksisi ne olur . Hangi marka iyidir nereden bula bilirim. debriyajı değiştirdiğimde araca pedal chip taktırmayı düşünüyorum .. konu ile ilgili tecrübe sahibi olan arkadaşların yorumları önemli benim için. Teşekürederim.

tarihinde sezgin Şen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Maddi kayıptan başka birşey olmaz sezgin bey. Pedal chip de dahil. Altınızdaki araç 75 bg 185 torka sahip neticede şehir içinde de yeterince atik bence. Pedal chip kim duyduysam pişman oldu. 75 lik fiestayı 100lük yapmayacak. Birçoğu pedalın hassaslığını değiştirip fazla güç veriyormuşcasına etki bırakıyor. Ben de düşündüm ama vazgeçtim. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
sezgin Şen

Haklısınız. Biraz araştırdım Forum da Buldum. Konuyla ilgili durum değerlendiren başka arkadaşlarda. Olmuş. Teşekkürederim.
 Bu kasada benim kullandığım ikinci arabam. Diğeriyle 200bin yaptım satım. Bu 140binde. Ama. Satmayı düşünmüyorum.Bu kasadaki ön torpidoya hastayım. Biraz boylu bi tipim. Koltuğu baya geride kulanıyorum. Arabanın tam merkezinde ortada olunca kullanımı da çok tatlı. Yeni Fiesta bukadar hoşuma gitmedi. 2hafta kullandım. Başka arabam da var ama bu arabamın bambaşka bi yeri var Biraz daha performans olsa. Fena olmazdı. 

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
sezgin Şen yazdı:

Haklısınız. Biraz araştırdım Forum da Buldum. Konuyla ilgili durum değerlendiren başka arkadaşlarda. Olmuş. Teşekkürederim.
 Bu kasada benim kullandığım ikinci arabam. Diğeriyle 200bin yaptım satım. Bu 140binde. Ama. Satmayı düşünmüyorum.Bu kasadaki ön torpidoya hastayım. Biraz boylu bi tipim. Koltuğu baya geride kulanıyorum. Arabanın tam merkezinde ortada olunca kullanımı da çok tatlı. Yeni Fiesta bukadar hoşuma gitmedi. 2hafta kullandım. Başka arabam da var ama bu arabamın bambaşka bi yeri var Biraz daha performans olsa. Fena olmazdı. 

Kesinlikle çok keyifli bir araba benim için de öyle. Bunun yerine yazılım ile performans artışı daha iyi olur bence sanırım 95 beygire kadar yükseliyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
sezgin Şen
Çağatay Kılınç yazdı:

Kesinlikle çok keyifli bir araba benim için de öyle. Bunun yerine yazılım ile performans artışı daha iyi olur bence sanırım 95 beygire kadar yükseliyordu.

oyle bişey yaparsam burda paylaşırım... hepinize teşekkürler

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
sezgin Şen yazdı:

Fiesta 1.5 tdci 2015 aracım var 140 binde debriyaj bitiyor artık. aracı sıfır aldım . performansı daha yüksek debriyajlar varmış gümüş ve ya seramik şeklinde. bu tip bir debriyajı takarsam artısı eksisi ne olur . Hangi marka iyidir nereden bula bilirim. debriyajı değiştirdiğimde araca pedal chip taktırmayı düşünüyorum .. konu ile ilgili tecrübe sahibi olan arkadaşların yorumları önemli benim için. Teşekürederim.

1.5 tdci güzel motor.Performansıda yeterlidir.Kalkışlarda üzmez.Zaten önemli olanda o.Alt devirleri güzel.Keşke bende 1.5 motor olsa(ama hayalim 1.2 tsi motor,hiç ellettmem orjinal kullanırım).Debriyaj balatası orjinalden yanayım.Turbo motora pedal zımbırtıları takmak bence boşa verilmiş paradır.Takılacaksada kaliteli olanları takılmalıdır.Top speed arıyorsanız 95 beygirde yapsanız çok şey farketmez.Benimki 90 beygir atmosferik motor.Yardıra yardıra 180 anca yapıyor.Yaptığı yapacağıda ondan fazla değil.Zaten yüksek devirde motor aşınıp ömrü azalıyor,bunun yanında yağ eksiltme gibi sorunlarda ortaya çıkıyor.Aracı satmadan önceki yağ bakımında araçdan 1 litre yağ çıkmıştı.Performanslı kullanmanın etkileri bunlar.Aracı sattım geri aldım,20 bin km yol yapmışlar ve bir kere bakım yapmışlardı.Ne yağ koydularsa motordan o çıktı.Adamlar devamlı alt devirlerde kullanmışlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...