Furkan Kökoğlu 9 Aralık 2019 Paylaş 9 Aralık 2019 Merhaba, her kış olduğu gibi sanayi sezonunu açtım sanırım. Havaların soğumasıyla beraber başlayan, debriyaj boşluğundan bir ses geliyor. Ses sadece aracımı kaldırırken geliyor. Gelen ses tamamen gıcırdama. Sıra sıra anlatmak gerekirse; 1: Debriyaja basıyorum, 1.vitese atıyorum. 2: Debriyajdan ayağımı çekerken, gaza dokunuyorum ( Gaza dokunup araç tam ilermeye başlarken gaarccc gaaarcc diye bir ses geliyor) Aracı 1200-1400 devirde kaldırırsam hiç bir ses gelmiyor. Aynı problemi geçen senede yaşadım. Araçta pek çok parça değişti ve problem kalmamıştı. Yanlış hatırlamıyorsam değişen parçalar şunlar: 1: Devirdaim pompası 2: V kayışı 3: Gergi halatıydı sanırım tam hatırlamıyorum. 4: Şanzıman takozu (ÇIKMA) param yetmemişti. Aynı ses neden kaynaklı olabilir ? Aracımı 170.000'de aldım. Alırken sormadım ama triger kayışını değiştirdiğini düşünüyorum. Konfor anlamında beni çok fazla rahatsız eden bir ses daha var. Sağ ön kapıdan gelen camın çıkardığı uğultu sesi. Yolda ilerlerken kasis olsun olmasın, kısa aralıklarla uzun uzun titriyor ve uğultu yapıyor. Camı açtığımda ses gelmiyor. Ayrıca cam açıkken kapıyı kapattığım da camın saça vurduğunu hissediyorum o şekilde ses çıkıyor. Nereye göstereceğimi de bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Aralık 2019 Paylaş 9 Aralık 2019 debriyaj bilyasıdır Furkan Kökoğlu yazdı: Ayrıca cam açıkken kapıyı kapattığım da camın saça vurduğunu hissediyorum o şekilde ses çıkıyor. Nereye göstereceğimi de bilmiyorum. cam değiştiren yerlerde basit bir ayar/tamir ile hallolur 1 Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu 9 Aralık 2019 Yazar Paylaş 9 Aralık 2019 Çağlar Bayur yazdı: debriyaj bilyasıdır cam değiştiren yerlerde basit bir ayar/tamir ile hallolur Çağlar abi bir yandan mutlu ederken bir yandan üzdün 😄 Debriyaj setini tamamen değiştirmem gerekiyor sanırım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Aralık 2019 Paylaş 9 Aralık 2019 yeri tibarı ile birlikte değişiyor baskı balata, şanzıman iniyor zira. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu 11 Aralık 2019 Yazar Paylaş 11 Aralık 2019 (düzenlendi) Bugün okula giderken ışıklarda aracı kaldırırken tak tak tak tak vurmaya başladı bütün torpidoda ki gözlük vs saçıldı etrafa. Okuldan sonra sanayiye giderken debriyaj dan ses falan gelmedi ustada ters biraz ses tekrar gelmeye başlayınca götürürüm diye düşündüm. Merak edip kaputu açtım, motor öyle titriyor ki hava filtre kapağı bile yerinde oynuyor. Sanırım şanzıman yada motor kulağı koptu ama debriyaja basınca gelen sesten anladığım kadarıyla şanzıman kulağı koptu diye tahmin ediyorum. Cuma günü götüreceğim sonuçları yazarım. 11 Aralık 2019 tarihinde Furkan Kökoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 11 Aralık 2019 Paylaş 11 Aralık 2019 Motor kulağını da kontrol ettirin o kadar titreme varsa eğer. Kaputu açıp motor çalışırken baktıysanız rölantide bu durum olmuş demektir ki şanzıman kulağına pek yük binmiyor o halde. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu 12 Aralık 2019 Yazar Paylaş 12 Aralık 2019 Bugün aracımı sanayiye götürdüm usta bindi araca ses falan çıkmadı ama biner binmez dedi ki ''sağ motor kulağı kırık''. Sağ motor kulağını değiştirdi. Arabanın a'dan z'ye bütün problemleri çözüldü. Sıfır ayarında oldu anlam veremedim. -Yarım debriyaj ile gaz verirken gelen metal sürtme sesi -Sağ camın titreyip uğultu yapması -Torpidonun titreşimi -Marşa basınca insan hapşırması gibi çalışan motor -Vites değişimlerinde vuruntu -Rolantide havalandırma borularından gelen trim sesi -İç mekana gelen aşırı motor sesi +Ve en önemlisi forumun konuştuğu ama çare bulamadığı ayağı gazdan çekince arabanın ileri doğru yalpalaması (özellikle 1.0-1.2 yakıt tüketimi ile ilerlerken) Bu problemlerin hepsini bir parça çözdü bugün araçtan inesim gelmedi açıkcası 😁 Ama ustaya elimizi verdik kolumuzu kaptı. DPF haznesinin temizlenmesi gerekiyormuş yoksa fanı yakarmış. Motorun sıvı contası erimiş bu yüzden motor kısmında yağlanma varmış. Önümüzde ki ayın problemleri belli oldu. Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 12 Aralık 2019 Paylaş 12 Aralık 2019 (düzenlendi) Motor takozu bu söylediklerinizin hepsine sebep olur motorun titreşimini komple kendisi topluyor çünkü geçmiş olsun. Kaç lira bu parçanın maliyeti? 12 Aralık 2019 tarihinde Çağatay Kılınç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu 12 Aralık 2019 Yazar Paylaş 12 Aralık 2019 Çağatay Kılınç yazdı: Motor takozu bu söylediklerinizin hepsine sebep olur motorun titreşimini komple kendisi topluyor çünkü geçmiş olsun. Kaç lira bu parçanın maliyeti? 185 lira takoz+40 lira antifriz (sökülmesi gerekiyor)+50 tl işçilik=275 tl Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 12 Aralık 2019 Paylaş 12 Aralık 2019 Furkan Kökoğlu yazdı: 185 lira takoz+40 lira antifriz (sökülmesi gerekiyor)+50 tl işçilik=275 tl Takoz yan sanayi mı aldınız? Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu 12 Aralık 2019 Yazar Paylaş 12 Aralık 2019 Çağatay Kılınç yazdı: Takoz yan sanayi mı aldınız? Malesef yan sanayi öğrenciyim 😅 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 12 Aralık 2019 Paylaş 12 Aralık 2019 Orijinal bunun 4 5 katı ondan sordum:) neyse umarım uzun ömürlü olur 1 Yorum bağlantısı
İlke Demir 26 Aralık 2019 Paylaş 26 Aralık 2019 Ben de bir şey sormak istiyorum. Debriyaja 5'te 1 veya 4'te bir gibi basında bir ses geliyor bu neden olur? hatta kuvvet bile uygulamıyorum az dokununca bir bilya sesi gibi ses geliyor ama tam basınca sesi kesiyor. Bunu neden yapar? Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu 26 Aralık 2019 Yazar Paylaş 26 Aralık 2019 İlke Demir yazdı: Ben de bir şey sormak istiyorum. Debriyaja 5'te 1 veya 4'te bir gibi basında bir ses geliyor bu neden olur? hatta kuvvet bile uygulamıyorum az dokununca bir bilya sesi gibi ses geliyor ama tam basınca sesi kesiyor. Bunu neden yapar? Kalkarken mi yoksa seyir halinde mi yapıyor abi ? Ses nereden geliyor ? Yorum bağlantısı
İlke Demir 28 Aralık 2019 Paylaş 28 Aralık 2019 Hareket halinde duymak imkansız, onu bilmiyorum. Rölantide çalışırken, genelde ışıklarda beklerken bakıyorum hep aynı. Ses tahminim debriyaja yakın bir yerden geliyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts