İçeriğe Yönlendir

Egr İptali Yapılan Arabada, EGR ve Emme Manifold Temizleyici Kullanmak?

Ebrar Tüfek

Recommended Posts

Ebrar Tüfek

2.5 TDİ multivan aracımın egr sini iptal ettirdim, Emme manifoldunu da temizleyin dedim, çok kurum yok temizlemeye uğraşmaya gerek yok dedi, ustam amcam olunca ısrar edemedim, emme manifoldunda kurum var, parmağını sürünce ele geliyor ama çok değilmiş, bayaa dolu olsa o zaman temizlermişiz. Egr gitti daha kurum yok, şimdi emmedeki son kurumu da atıp manifoldu iyice temizlemek istiyorum.

Emiş hortumunu maf sensörünün olduğu yerden çıkarıp, 2500 devire sabitleyip borudan içeriye sıkılıyormuş. Egr ve emmeyi temizliyormuş. Bende egr yok, emmeyi temizlemek için kullanacağım. Bu malzemeyi kullanan varmı ? İşime yararmı ? Başka tavsiyeleriniz varmıdır, söküp temizlemekten başka. Otobana çıkıp basma işini de yaptım.084039a3a50545186a78d060c69aa96f.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu emme manifols temizleyci, bas bırak bas bırak şekilnde kullanılır, motor açlışırken kullanma kılavuzuna uyun . emme de kurum olmaz, kurum yanma sonrası çıkan üründür. emme içinde karter havalandırmadan gelen buharın kalıntısı olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

bu emme manifols temizleyci, bas bırak bas bırak şekilnde kullanılır, motor açlışırken kullanma kılavuzuna uyun . emme de kurum olmaz, kurum yanma sonrası çıkan üründür. emme içinde karter havalandırmadan gelen buharın kalıntısı olur.

Evet spreyi sıkınca devir yükseliyor, basıp bırakarak temizlik yapılıyor. Karter havalandırmasından gelen yağ buharının kalıntısı hamur gibi pislik yaratacağını tahmin etmezdim, oil catch tankların içine hiç bakmadım belkide hamurlaşmış kalıntı normaldir bilmiyorum. Emmedeki kalıntı, bu sprey ile temizlenirmi ? Temizlendiğinde ne gibi bir fark görürüm, ve tekrar o şekilde yağ buharının pislik içinde bırakması kaç yıl sürer ?

Ayrıca karter havalandırma hortumunu iptal edip ucuna filtre takıyorlar, o hortumun ucuna yağ yakalama tankı taksam yağ buharını motora göndermesem olumlu olarak nasıl bir etki görürüm ?

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
(düzenlendi)

manifoltu söküp temizlemek daha mantıklı olur. emmeden verecende turbodan, intercoolerden dolanacak gelecekte yanmaya girene kadar yoldaki yagları söküp gelir, ürün etkisini kaybeder bence su seklinde olursa intercoolerin dibinde kalır. felan fişman
7yıldır dizel kullanıyorum daha egrnin oralar kurum felan göremedim yag sıkıntısı oluyor dibinde harici kurum felan yok. egr kapalı zaten.

tarihinde Okay Kaygusuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat

https://www.hepsiburada.com/bell-add-2d-ile-dizel-araclar-icin-katalitik-konvertor-temizligi-911094-p-OTART911095

ben bu ürünü kullanmıştım, kullandığım sıra yazılımdan egr açıktı, bu ürün devir hiç yükseltmiyor, 10 sn aralıkla sıkıp bekleyerek uygulanıyor, sonrasında sabit devir 5dk mıydı neydi gaz veriyorsun duman kesilene kadar, ben mart ayında yapmıştım, kasım ayında emme manifoldunu boğaz kelebeğini söktüğümde baya temiz çıkmıştı ama kurum çeperlerde tabi biraz vardı, faydası muhakkak oluyor ama söküp temizlemek kadar değil.

Sökmekte çok kolay değil mesela ben söktüğümde bilmiyordum contaları değiştirmek lazımmış 3.0 TDI Q7 motorunda, elimde manifoldla kaldım sanayi köşelerinde, değiştirmeden taktım buhar atar dediler ama hiç sızdırma görmedim kaç bin kilometre oldu.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Bahadır Taşpolat yazdı:

https://www.hepsiburada.com/bell-add-2d-ile-dizel-araclar-icin-katalitik-konvertor-temizligi-911094-p-OTART911095

ben bu ürünü kullanmıştım, kullandığım sıra yazılımdan egr açıktı, bu ürün devir hiç yükseltmiyor, 10 sn aralıkla sıkıp bekleyerek uygulanıyor, sonrasında sabit devir 5dk mıydı neydi gaz veriyorsun duman kesilene kadar, ben mart ayında yapmıştım, kasım ayında emme manifoldunu boğaz kelebeğini söktüğümde baya temiz çıkmıştı ama kurum çeperlerde tabi biraz vardı, faydası muhakkak oluyor ama söküp temizlemek kadar değil.

Sökmekte çok kolay değil mesela ben söktüğümde bilmiyordum contaları değiştirmek lazımmış 3.0 TDI Q7 motorunda, elimde manifoldla kaldım sanayi köşelerinde, değiştirmeden taktım buhar atar dediler ama hiç sızdırma görmedim kaç bin kilometre oldu.

Bu markayı ilk defa gördüm, fiyatı da iyiymiş bayaa

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

yrıca karter havalandırma hortumunu iptal edip ucuna filtre takıyorlar, o hortumun ucuna yağ yakalama tankı taksam yağ buharını motora göndermesem olumlu olarak nasıl bir etki görürüm

motor bölümünde yer varsa iyi bir eklenti, buhar içindeki yağ soğuyup tank ta kalıyor, yağsız buharı da emmeye yoluyorsun, belli zaman içinde tankı boşaltıyorsun.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Dün elim sarı sitede yanlışla dizele gitti. Nolacak herkes kullanıyor dedim. Şu başlıktaki okuyunca yine döndüm 😀 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

motor bölümünde yer varsa iyi bir eklenti, buhar içindeki yağ soğuyup tank ta kalıyor, yağsız buharı da emmeye yoluyorsun, belli zaman içinde tankı boşaltıyorsun.

Tankın içi boş geliyormuş, bulaşık teli koysam olurmu çelik olanlardan ? 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Dün elim sarı sitede yanlışla dizele gitti. Nolacak herkes kullanıyor dedim. Şu başlıktaki okuyunca yine döndüm 😀 

Ben lpg mi dizelmi diye bir konu açmıştım, benzin yanlısıydım dizeli hiç sevmezdim mecburiyetten alıyordum. Ama o konu altında yapılan yorumlar bana dizeli sevdirdi, şuan şehir içinde az yakan ufak tefek küçük bir araba alacak olsam ve çok uzun kilometrelerce kullanacak olsam kesinlikle koşa koşa dizel alırım, yakıt olarak lpg ucuz geliyor ama bakım ve değişen parçaları gözden geçirince ve mantıklı bir şekilde olaya bakınca direk dizel diyorum. Bitane normal arabam olsa, şehir içi işe gidip gelmek için gündelik bir araba alacak olsam, kamyonet 1.3 mjet palio alırım direk. Takside milyon çeviren motoru var kasa hafif az yakıyor. Bi egr iptali sonrasında emmeyi, oksijen sensörünü, maf sensörünü temizleyip milyon km ömürlük bineceksin. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...