İçeriğe Yönlendir

Airbag Arıza Işığı

Özgür Parlak

Recommended Posts

Özgür Parlak

Merhaba tekrardan bir sorunum mevcut gösterge ekranında airbag arıza lambası yanık kalıyor aracım 2007 1.4 tdci cool paket 

Yazın yanmıyor kışa girerken yanıyor gecen senede böyle olmuştu. Önceki sahibi koltuk altlarındaki soketleri bağlantıları kesip dirençle bağlamış onları kontrol ettim bi kopma falan yok sorun ne olabilir çözümü nedir yardımcı olursanız  sevinirim

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Sizin aracınızda şuan aktif airbag bile olmayabilir. Direnç işi sahtekarlıktır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Parlak

Expertizde bir sorun cıkmadı ama yakın tahtede yapıldı sağlam dediler 🤔

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Siz dirençleri iptal edin airbag ışığınız sabit yaniyorsa sorun orada işte. Dışarıdan mudahale ile direnç takılı bir soketi ekspertiz sorunsuz demiş onada hayret. Baktıysa tabi oraya birde bu soru var.

Yorum bağlantısı
Özgür Parlak
Sinan Akgöl yazdı:

Siz dirençleri iptal edin airbag ışığınız sabit yaniyorsa sorun orada işte. Dışarıdan mudahale ile direnç takılı bir soketi ekspertiz sorunsuz demiş onada hayret. Baktıysa tabi oraya birde bu soru var.

Peki yazın yanmayıp kışın yanması sadece onu çözemedim havalar soğumaya başlayınca yanıyor ısınınca sönüyor

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Şöyle bir yanlış anlaşılma olabilir, sürücü ve yolcu koltuğu altında ağırlık sensörü var (mercedeste de var) bazen o sensörler eskiyip saçmalıyor, benim C320 de de yazın kimse oturmamasına rağmen sağ tarafa emniyet kemeri takın uyarısı veriyordu. Kuzenim alıp götürdüğü gün SRS hatasına dönmüş :D :D

koltuğun altındaki sensöre direnç bağlanmış olabilir, Bu da çok kötü sağ tarafta airbag varsa da açmayabilir ;) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Özgür Parlak yazdı:

Peki yazın yanmayıp kışın yanması sadece onu çözemedim havalar soğumaya başlayınca yanıyor ısınınca sönüyor

Akü de olabilir. Benim için sonradan eklenen direnç her zaman mide bulandirir. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

fiesta koltuk ağırlığına  bakmaz direkt açar açacağı varsa. piyasa ekspertizleri boya harici mekanikten anlamaz, kışın direncin değeri yükselir soğukta belki ondan yanıyordur

Yorum bağlantısı
Özgür Parlak
Çağlar Bayur yazdı:

fiesta koltuk ağırlığına  bakmaz direkt açar açacağı varsa. piyasa ekspertizleri boya harici mekanikten anlamaz, kışın direncin değeri yükselir soğukta belki ondan yanıyordur

Nasıl bi yol izlemeliyim bi öneriniz var mı

Sinan Akgöl yazdı:

Akü de olabilir. Benim için sonradan eklenen direnç her zaman mide bulandirir. 

Nasıl bi yöntem izmemeliyim bu konuda 

Bu arada benim araçta kemer ikaz ışığı vermiyor

Yorum bağlantısı
Özgür Parlak
Sinan Akgöl yazdı:

Aracın airbaglerini kontrol ettirin bence. 

Aracın hasar kayıtlarında bi kaza ağır hasar kaydı yok kemerlerin uyarısı çalmasjn diye yaptırmış olabilirler mi ?

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Özgür Parlak yazdı:

Aracın hasar kayıtlarında bi kaza ağır hasar kaydı yok kemerlerin uyarısı çalmasjn diye yaptırmış olabilirler mi ?

Aracın alttan aldığı hasarla airbag açılma ihtimali? Kaskodan yaptırılmamış ise gene hasar kaydı çıkmaz. Ayrıca ufak tampon dokunuşunda bile sensöre denk gelirse araçlar airbag açabilir. Çağlar abi söylemiş ağırlık sensörüne göre değil kemer uyarısı sistemi Fiesta'da. Araç donanımı hakkında bilgim yok o kadar detaylı. Siz direnci iptal edilince olana bakarsınız kemer uyarısı mı airbag ışığı mı.

Yorum bağlantısı
Özgür Parlak
Sinan Akgöl yazdı:

Aracın alttan aldığı hasarla airbag açılma ihtimali? Kaskodan yaptırılmamış ise gene hasar kaydı çıkmaz. Ayrıca ufak tampon dokunuşunda bile sensöre denk gelirse araçlar airbag açabilir. Çağlar abi söylemiş ağırlık sensörüne göre değil kemer uyarısı sistemi Fiesta'da. Araç donanımı hakkında bilgim yok o kadar detaylı. Siz direnci iptal edilince olana bakarsınız kemer uyarısı mı airbag ışığı mı.

Elimden az çok geliyor bu işler dirençleri lehim yapmışlar kendimde sökebilirim diye düşünüyorum sonra aynı ohm da direnç bağlarım tekrardan dirençleri söktüğümde ışık sönerse sorun kemer sisteminden mi olucak 🤔

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Özgür Parlak yazdı:

Elimden az çok geliyor bu işler dirençleri lehim yapmışlar kendimde sökebilirim diye düşünüyorum sonra aynı ohm da direnç bağlarım tekrardan dirençleri söktüğümde ışık sönerse sorun kemer sisteminden mi olucak 🤔

İyi bir oto elektrikçisi size bunu yapabilir yada ustanız var ise ona gösterebilirsiniz. Adım adım gideceksiniz, sorun airbag değilse neden atıldığını işten anlayan biri söyler size.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Sefa Yamak

Bendede 2007 ford fiesta var kemer ikaz sesi vermiyo bu butun 2007 kasalarda kemer ikazı varmıki ??

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bendede 2007 ford fiesta var kemer ikaz sesi vermiyo bu butun 2007 kasalarda kemer ikazı varmıki ??

O yıllarda kemer ikaz sesi yoktu diye hatırlıyorum.
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...