Murat Dişli 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 Öncelikle herkese iyi akşamlar Doğru yere konu açmışımdır inş Aracımı alalı 1 ay oldu, focus ti vct 1.6 benzin lpg 128.000 km de brc seg24 var üstünde Sorunum Arac düşük devirlerde genelde 2000 2500 devir arasında bir kere tekleme yapmakta 2500 deviri geçince düzeliyor benzinde yapmıyor Buji ve buji kablolarını degistirdim düzelmedi Maf sensörünü temizledim olmadı , bu sorunu yaşayan oldumu oldu ise nasıl çözümledi yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 Sorunun çözümü açıklamanızda var LGP Şaşmaz'da Quattro Garage var. Bir uğrayın. %90 ihtimalle sorununuz güzel bir yol ayarıyla çözülecek. 1 Yorum bağlantısı
Murat Dişli 15 Aralık 2019 Yazar Paylaş 15 Aralık 2019 Hocam sadece bobin kaldı 😊 Buğra Höngül yazdı: Bobinlere bakıldımı? Mehmet Muhip Yılmaz yazdı: Sorunun çözümü açıklamanızda var LGP Şaşmaz'da Quattro Garage var. Bir uğrayın. %90 ihtimalle sorununuz güzel bir yol ayarıyla çözülecek. Mehmet hocam orayada ugrayim ostim de mavidenizler brc var orası da çözemedi avans ayarı sıkıntı oluyormuş diye okudum netten Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 Murat Dişli yazdı: avans ayarı sıkıntı oluyormuş diye okudum netten 1970 model karbüratörlü motorlar için geçerli 1 Yorum bağlantısı
Murat Dişli 15 Aralık 2019 Yazar Paylaş 15 Aralık 2019 Birde şöyle bir yazı var benim sorunumla alakalı olabilir mi? Benzinin tutuşma sıcaklıpı lpg ye göre daha düşük. Bu yüzden kışın soğukda ilk çalıştırmada benzinde düzgün çalışan araç lpg ye ısınmadan geçince biraz ısınıncaya kadar düzgün çalışmıyor. Bu prblem motor sıcaklığı 90 ı geçince lpg de güç düşüklüğü olarak da ortaya çıkıyor. 90 dereceyi geçmeden de aslında güç düşüklüğü var ancak pek belli olmuyor. Sıkıntının kaynağı ECU lu araçlara hangi tip lpg takılırsa takılsın avans ayarını ECU benzine göre yapıyor. Ve tüm çalışma koşullarında soğuk sıcak benzine göre yapılan ateşleme lpgde geç kaldığından yanma tam olarak sağlanmadan, tam basınç oluşmadan pistonların ÜÖN yı fazlaca geçmesi sebebiyle güç düşüklüğü yaşanıyor. Motor daha da ısınınca ECU avansı ileri alıyor ve 90 derecen sıcak motor da ii ce verimsizleşiyor. ECU lu olmayan araçlarda ateşleme avansın DİSTRİBÜTÖR ün kapağı 3 derece kadar geriye çevrilerek lpg ye uygun avans ayarlanıyor. Ancak tamamen ECU controllü araçlarda ateşleme avansına müdahele edilemediğinden LPG SARFİYATI mümkün olan min değerden fazla oluyor ve güç düşüklüğü yaşanıyor. Sıralı sistem de olsa başka sistem de olsa bu prblem aynen var. Lpg montajı yapan işletmeler buna nasıl bir çözüm düşünüyor. Yoksa uyguladıkları bişy varmı ? Benim akılıma gelen aracın sentesini 3 derece geri almak olabilir diyorum ama daha basit bi yöntem bilen varmı ? Bir zaman aracımı benzinli kullanırken motora emilen hava sıcaklığını ölçen ısıya duyarlı dirence paralel direnç pağlayıp motora alınan havayı daha sıcak gösterdim ve egz sesi oluşmasıyla beraber motor gücü azaldı ve yakıt sarfiyatı müthiş arttı. Sonra emilen havayı daha soğuk gösterdim ve aracın gücü öyle düştü ki 1 vites aşağı düştü. Yakıt sarfı da dehşet arttı. Egz dan da motor dan da hiç ses gelmez oldu. Sanki bisiklet gibi sadece rüzgar sesi - tekerlek sesi vardı. Ve ben bu durumda; ECU motora alınan hava sıcaklığına göre avansı değiştiriyor diye düşünmeye başladım. Sonra aynı müdaheleyi soğutma suyu sıcaklık sensörüne yaptım. Motor ısınmadan sıcak gibi gösterirsem çekiş düşüyor ve motor sesi hafif tekliyor gibioluyor ama fazla değişmiyor yakıt sarfiyatı artıyor. Motor sıcakken soğuk gibi göstermeye uğraşmadım ki keşke onu da deneseydim. Uğraşmayışımın sebebi motor soğuk ise yakıt püskürtme süresi artacağından zaten fazla yakar diye yapmadım. Keşke yapsaydım da avansa etkisi varmı görseydim. Acaba LPG DÖNÜŞÜMÜ ustaları sıralı yada sırasız takılan lpg için avansa ne yapıyolar ne yapmak lazım ? Ben emilen havayı lpg de sıcak gösterip denedim çekiş düştü. yani avansı daha da ileri aldığını düşünüyorum .Yarın emilen havayı soğuk göstereceğim avansı geri alacağını tahmin ediyorum bakalım ne olacak. Tabi bu direnç değeri değişikliğini ECU büyük bidikkatle takip ediyor. ve anormallik varsa hemen arıza lambasını yakıyor. Mesela Emilen hava sıcaklığını motor suyu sıcaklığı ile karşılaştırıyor ve motor çok sıcak hava çok soğuk olmaz diyor, yada motor çok soğuk hava çok sıcak olmaz deyip ilgili sensörlerin arızalı olduğuna karar verip o sensörleri devre dışı bıurakıyor. Bu yüzden çok deneme yaptım ayarlı direnç kullandım.. Yani kolay bi iş değil. Her şeyi kabül etmiyor. Bakalım yarın ne olcak. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 Bence yapman gereken önce bir ustaya götür obd den LTFT+STFT değerlerine baktır eğer onlar bozuksa 100 km kadar benzinde devirli devirsiz her şekilde kullan. Araba yeni bir yakıt haritası oluştursun. Sonra lpgyi hiç açmadan bir lpg ayarı yapılsın. Ondan sonra düzelecektir. Tabi bu arada ateşleme sisteminin sorunsuz olduğunu varsayıyorum. Yoksa seninde bildiğin gibi lpg zor tutuşur o yüzden ateşleme sisteminin iyi çalışması gerekir 😉 Yorum bağlantısı
Murat Dişli 15 Aralık 2019 Yazar Paylaş 15 Aralık 2019 Mustafa Karaca yazdı: Bence yapman gereken önce bir ustaya götür obd den LTFT+STFT değerlerine baktır eğer onlar bozuksa 100 km kadar benzinde devirli devirsiz her şekilde kullan. Araba yeni bir yakıt haritası oluştursun. Sonra lpgyi hiç açmadan bir lpg ayarı yapılsın. Ondan sonra düzelecektir. Tabi bu arada ateşleme sisteminin sorunsuz olduğunu varsayıyorum. Yoksa seninde bildiğin gibi lpg zor tutuşur o yüzden ateşleme sisteminin iyi çalışması gerekir 😉 Teşekkürler yorum için mehmet bey buji ve kabloları yeni değişti inş dediginiz gıbı olurda düzelir can sıkıcı duruma geldi Çağlar Bayur yazdı: 1970 model karbüratörlü motorlar için geçerli Çağlar bey sizin düşünceniz nedir? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 Murat Dişli yazdı: 2500 deviri geçince düzeliyor benzinde yapmıyor Buji ve buji kablolarını degistirdim düzelmedi aracın orjinal yakıt sisteminde sorun yoksa , aracın orjinal paraçalrına öncelikle para harcamak yazık olur. buji ve kabloları değişin diyen usta sonra düzelmeyince ne dedi bu konuda Yorum bağlantısı
Murat Dişli 15 Aralık 2019 Yazar Paylaş 15 Aralık 2019 Çağlar Bayur yazdı: aracın orjinal yakıt sisteminde sorun yoksa , aracın orjinal paraçalrına öncelikle para harcamak yazık olur. buji ve kabloları değişin diyen usta sonra düzelmeyince ne dedi bu konuda Açıkçası daha gitmedim çünkü deneme yanılma ile gidiyorlar oda cepten gidiyor Yorum bağlantısı
Murat Dişli 15 Aralık 2019 Yazar Paylaş 15 Aralık 2019 Çağlar Bayur yazdı: ? buji ve kabloları kim değişti? Ford servisinde değişti bujinin birisi çatlamış dediler komple değişti kablolarida brc servis elemanı değişmesi lazım demişti onlarida buji ile birlikte değiştirdim Ankarada şaşmazsa yiğit oto ford Lpg brc dispiritor mavidenizler 1 Yorum bağlantısı
Murat Dişli 15 Aralık 2019 Yazar Paylaş 15 Aralık 2019 Murat Dişli yazdı: Ford servisinde değişti bujinin birisi çatlamış dediler komple değişti kablolarida brc servis elemanı değişmesi lazım demişti onlarida buji ile birlikte değiştirdim Ankarada şaşmazsa yiğit oto ford Lpg brc dispiritor mavidenizler Dedim oh ne güzel bujidense basit olur ama yemedi kablo ve buji değişti sorun çözülmedi birde mehmet beyin tavsiyesi olan firmayı ziyaret edeceğim son olarak Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 Önce kompresyon testi hocam. Bobinler sağlam çıkarsa başka bir yeri araştırın. Aynı sorunu bende yaşıyordum böyle çözüldü.Kolay gelsin LG-D331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Murat Dişli 15 Aralık 2019 Yazar Paylaş 15 Aralık 2019 Görkem Karakaş yazdı: Önce kompresyon testi hocam. Bobinler sağlam çıkarsa başka bir yeri araştırın. Aynı sorunu bende yaşıyordum böyle çözüldü. Kolay gelsin LG-D331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Görkem bey kompresyon testi yapıldı olumsuz bişey çıkmadı sizde problem nasıl seyretti Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 Görkem Karakaş yazdı: Önce kompresyon testi hocam. Bobinler sağlam çıkarsa başka bir yeri araştırın. Aynı sorunu bende yaşıyordum böyle çözüldü. Kolay gelsin LG-D331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi tapatlk imzayi kapatirmisiniz Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 tapatlk imzayi kapatirmisiniz Kapattım hatırlattığınız için teşekkürler 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 Murat Dişli yazdı: Hocam sadece bobin kaldı 😊 Mehmet hocam orayada ugrayim ostim de mavidenizler brc var orası da çözemedi avans ayarı sıkıntı oluyormuş diye okudum netten Mavidenizler falan hikaye, ayara gidiyorsun bağlıyor tamam diyor. Sizin ilacınız Quattro Garage Bekir Bey Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 Lpg ile alakalı duruyor lpg enjektörleri kaç km yi devirdi? Enjektörlere baktirabilirsiniz Yorum bağlantısı
Metin Akbal 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 Benzinde mi lpg de mi her ikisinde mi yapıyor önce onu anlayın. Maf sensörü temizliği denmiş ama bence onun bi kontrolü şart. Yorum bağlantısı
Ali Gök 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 Benzinde sorun yoksa sadece lpg parçaları kontrol edilmeli. lpg enjektörleri sağlammı Yorum bağlantısı
Murat Dişli 19 Aralık 2019 Yazar Paylaş 19 Aralık 2019 Murat Dişli yazdı: Öncelikle herkese iyi akşamlar Doğru yere konu açmışımdır inş Aracımı alalı 1 ay oldu, focus ti vct 1.6 benzin lpg 128.000 km de brc seg24 var üstünde Sorunum Arac düşük devirlerde genelde 2000 2500 devir arasında bir kere tekleme yapmakta 2500 deviri geçince düzeliyor benzinde yapmıyor Buji ve buji kablolarını degistirdim düzelmedi Maf sensörünü temizledim olmadı , bu sorunu yaşayan oldumu oldu ise nasıl çözümledi yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler Herkese iyi akşamlar daha önce belirttiğim sorunum benzinde de yaptı şöyle; Sabah Soğukken çalıştırdım arabayı 1 dk rolantide çalıştı gaza geçmesini beklemeden hareket ettim devir yilukselirken tekleme yaptı lpg tezi çürüdü gibi sorunum ne alabilir yardımcı olursanız çok sevinirim Yorum bağlantısı
Murat Dişli 19 Aralık 2019 Yazar Paylaş 19 Aralık 2019 Öncelikle herkese iyi akşamlar Doğru yere konu açmışımdır inş Aracımı alalı 1 ay oldu, focus ti vct 1.6 benzin lpg 128.000 km de brc seg24 var üstünde Sorunum Arac düşük devirlerde genelde 2000 2500 devir arasında bir kere tekleme yapmakta 2500 deviri geçince düzeliyor benzinde yapmıyor Buji ve buji kablolarını degistirdim düzelmedi Maf sensörünü temizledim olmadı , bu sorunu yaşayan oldumu oldu ise nasıl çözümledi yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler Herkese iyi akşamlar daha önce belirttiğim sorunum benzinde de yaptı şöyle; Sabah Soğukken çalıştırdım arabayı 1 dk rolantide çalıştı gaza geçmesini beklemeden hareket ettim devir yilukselirken tekleme yaptı lpg tezi çürüdü gibi sorunum ne alabilir yardımcı olursanız çok sevinirim Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Aralık 2019 Paylaş 19 Aralık 2019 Merhaba, Konunuz eskisi ile birleştirilmiştir. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Murat Dişli yazdı: Herkese iyi akşamlar daha önce belirttiğim sorunum benzinde de yaptı şöyle; Sabah Soğukken çalıştırdım arabayı 1 dk rolantide çalıştı gaza geçmesini beklemeden hareket ettim devir yilukselirken tekleme yaptı lpg tezi çürüdü gibi sorunum ne alabilir yardımcı olursanız çok sevinirim Lpg sistemi açıkmıydı peki? Benzin pompasını kontrol ettirdiniz mi Yorum bağlantısı
Recommended Posts