İçeriğe Yönlendir

Focus 3 - 1.6 TI VTC Tekleme

Murat Dişli

Recommended Posts

Ömer Sarıgül
(düzenlendi)

TPS olabilir tekleme belirli devir aralıklarında ise.

Birde bir kere tekleme demişsiniz. Bir kere tekliyor birdaha yapmıyor mu yoksa o devirde iken sürekli yapıyor mu?

2k 2.5k sürekli kullanılan aralıklar tps yollarında hasar veri kaybı olabilir.

tarihinde Ömer Sarıgül tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Dişli
Mustafa Karaca yazdı:

Lpg sistemi açıkmıydı peki? Benzin pompasını kontrol ettirdiniz mi 

Lpg sistemi aktifti gaza ısınmadan geçmiyor ben ısınmasını beklemden hareket ettim o sırada yaptı bugün sadece benzinde kullandım araba soğukken yine yaptı benzin pompasını kontrol ettirmedim ama lpgde de yapıyor 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

TI-VCT zamanında bu forumda bir arkadaş aldı lpg taktı ve motoru yaktı. bu motor lpg ye uygun değil gibi birşey konuşuldu. LPG enjektör işeme moduna geçiyor bu nedenle bu motorda lpg ile 3 bin deviri geçmeden kullanmak gerek diye sonuç bağlandı. Mertol Kip idi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

TI-VCT zamanında bu forumda bir arkadaş aldı lpg taktı ve motoru yaktı. bu motor lpg ye uygun değil gibi birşey konuşuldu. LPG enjektör işeme moduna geçiyor bu nedenle bu motorda lpg ile 3 bin deviri geçmeden kullanmak gerek diye sonuç bağlandı. Mertol Kip idi.

çok  zamanlı püskürtme var, orada lpg beyni bir şekilde enjektörü devamlı püskürtmeye geçiriyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Murat Dişli yazdı:

Lpg sistemi aktifti gaza ısınmadan geçmiyor ben ısınmasını beklemden hareket ettim o sırada yaptı bugün sadece benzinde kullandım araba soğukken yine yaptı benzin pompasını kontrol ettirmedim ama lpgde de yapıyor 

İşte lpg anahtarını kapatmanınız lazım yoksa aynı hata başa döner durur. Bence benzin pompasına da baktırın. Orda da sıkıntı yoksa aküyü söküp takın lpgyi hiç açmayın bir müddet 100 km kadar kullanın düzelir diye düşünüyorum. Sonra düzelirse gerisi kolay. Ama düzelmezse başka şeylere bakılır. 

Yorum bağlantısı
Can Fındık

kaliteli bir yerden benzin alın bir kaç gün arabayı sürün, sorun düzelirse - ki bence düzelecek- sorun; yapısı bozulmuş deponuzdaki eski benzin ya da benzin pompasıdır. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hasan Ozmen

Hocam buna benzer sorun bendede oldu lpg kullanirken aracımi sabah çalıştırdıgimda ilk harekette tekleme yapiyordu ve motoru dinlersen büyük ihtimalle sende duyarsin pat pat ses çıkıyor patlama sesiymiş.

Bunun sebebi lpg regülatöründeki diyafram zamanla yırtıliyor ve lpg sızıyor.

Sabah calistirdigimizda manifollda hem gaz hem benzin olunca arac ilk baslarda bogulur gibi oluyor o tekleme bundan oluyormus biraz kullanınca normale biniyor

Usta bu sekilde anlatti regülatörü söktü diyaframı değişti cok şükür sorun kalmadi sende onu bi kontrol ettir

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Göktürk yazdı:

Konuyu hatırladım 10 sene geçmiş üzerinden.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...