Ali Darbaz 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 Merhaba Malum geçenlerde bir resim paylaşmıştım. aracımdan eser miktarda su eksiliyor demiştim. Haftasonu arabamı tamir ederken park halinde 35 dakika kadar çalıştırdım. Her yere kamera soktum. Su pompasındaki basıncı artırmak için devirlendirdim. Yağ kontrol ettim. Lpg regulatörünü inceledim. hiç bir kanıta rastlayamadım. Aracın iç kısımlarında ön konsol altına, kalorifer kanzanının bulunduğu yerlere kadar inceledim. Hiç bir sızıntı göremedim. Klimayı , havalandırmayı, radyatörü heryeri tek tek inceledim. Arabanın altında kuruz zeminde tek bir damla ıslaklık oluşmadı. Radyatör su sıcaklığı 98 derece vardığında, dikkatimi çeken tek şeyin suyun tahliye kapak seviyesine kadar yükselmiş olduğu. Genleşme kabında su epey genleşmiş, ful çizgisini 2 parmak kadar üstüne çıkıyor. İ10 olmasından bağımsız olarak, su kaçağı testini birde cruze üzerinde yapacağım. Ben doğaçlama bişeyler denedim. su kaçağı testi nasıl yapılır. Bunun yöntemi varsa paylaşabilirmisiniz. Yorum bağlantısı
Ali Gök 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 yoğun antfirz dök renkli kaçak yapan yeri belli eder lekeleri birde zayıf kaçak olan yeri oyar büyütür hemen anlarsın 1 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Aralık 2019 Yazar Paylaş 16 Aralık 2019 Ali Gök yazdı: yoğun antfirz dök renkli kaçak yapan yeri belli eder lekeleri birde zayıf kaçak olan yeri oyar büyütür hemen anlarsın Lpg regülatörü su kaçırsa. Dışarı değilde içeri yani lpg hattında gaz ile beraber su gitsek bunun belirtisi nasıl olurdu. Yorum bağlantısı
Ali Gök 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 Ali Darbaz yazdı: Lpg regülatörü su kaçırsa. Dışarı değilde içeri yani lpg hattında gaz ile beraber su gitsek bunun belirtisi nasıl olurdu. hiç fikrim yok. lakin su ekliyormusun araca yada en son ne zaman ne kadar ekledin ? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Aralık 2019 Yazar Paylaş 16 Aralık 2019 Ali Gök yazdı: hiç fikrim yok. lakin su ekliyormusun araca yada en son ne zaman ne kadar ekledin ? En son 2000 km önce 150 mililitre ekledim. Toplam kapasitesi kabın 600 mililitre kadar. Yani çok küçük yumrukdan az büyük. Yorum bağlantısı
Ali Gök 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 Ali Darbaz yazdı: En son 2000 km önce 150 mililitre ekledim. Toplam kapasitesi kabın 600 mililitre kadar. Yani çok küçük yumrukdan az büyük. eksiltme yoktur o zaman. su eksilten araba litre ile ekletirdi bu kadar km de 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 Radyatörde (ön veya iç) eser miktarda delik olup oradan kaçamadan buharlaşabilir. Genleşme kabının kapağı bozulmuştur, oradan buharlaşabilir. Yoğun antifreeze konup bakılacak ya da basınç testi yapılacak. Basınç testi kesin sonucu söyleyecektir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Aralık 2019 Yazar Paylaş 16 Aralık 2019 (düzenlendi) En büyük korkum regülatörün kendisi. Lpg su karışmasından endişe ediyorum. Herşeyi çözdüm ettim ama, halen dipten gelen mikro vuruntu ortadan kalkmadı. Beni gıcık ediyor. 16 Aralık 2019 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 Su kabının kapağından kaçırıyor olabilir. Kapağı değiştirip test edin. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 En mantıklısı motor soğuk iken uygun noktadan sisteme basınç verilebilir ve kaçak aranabilir. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 Ali Darbaz yazdı: Lpg regülatörü su kaçırsa. Dışarı değilde içeri yani lpg hattında gaz ile beraber su gitsek bunun belirtisi nasıl olurdu. Tekleme yapabilir motor ama bu ihtimal düşük orada kaçak olsa yedek su deposuna gaz kaçar lpg kokar su. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 Kaçak olabilir ama buharlaşma da olabilir. LPG bağlantılarına özellikle dikkat. Oksitlenme olan bölgelere yoğunlaş. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Aralık 2019 Yazar Paylaş 16 Aralık 2019 (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: Kaçak olabilir ama buharlaşma da olabilir. LPG bağlantılarına özellikle dikkat. Oksitlenme olan bölgelere yoğunlaş. Sende su eksilme oldumu. 3000 kmde yolda cruze de su eskiltmiş miktar dersen 200 mililitre vardır. 16 Aralık 2019 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 16 Aralık 2019 Paylaş 16 Aralık 2019 Sende su eksilme oldumu. 3000 kmde yolda cruze de su eskiltmiş [emoji20] miktar dersen 200 mililitre vardır. Su flanslarinda eksiltme farketmistik lpg regulator onariminda. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 18 Aralık 2019 Paylaş 18 Aralık 2019 Devirdaim pompasının keçesinden kaçak olabilir. Benim araçtada bir miktar su kaçağı olmuştu. Kontrol ettim herhangi bir sorun bulamayınca suyu ekledim 5-6 ay sonra yine su eksiltti. Ama bu defa biraz fazlaydı. Dedim herhalde contayı yaktık dedim. (gerçi motor sıcaklığına çok dikkat ederim)Aradan bir gün geçti ve araba artık tamam dedi. Devir daim pompasının olduğu yerden su sızdırıyordu. Devir daim değişim yapıldı ve çok şükür sorun çözüldü. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 18 Aralık 2019 Paylaş 18 Aralık 2019 Genleşme kabı kapağı basıncı tutamayıp tahliye ediyorsa görünürde iz olmaz ama su eksilir. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 18 Aralık 2019 Paylaş 18 Aralık 2019 Suyun genlesme kabinda yukselmesi? Burnuma kotu kokular geliyor 🙄 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Aralık 2019 Yazar Paylaş 18 Aralık 2019 Alpay Sumer yazdı: Suyun genlesme kabinda yukselmesi? Burnuma kotu kokular geliyor 🙄 Sıcakken yükseliyor. 4 senedir böyle. Yeni bişey değil. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 18 Aralık 2019 Paylaş 18 Aralık 2019 Sıcakken yükselir normal bir durum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Aralık 2019 Paylaş 18 Aralık 2019 https://urun.n11.com/kiyma-makinesi/rico-radyator-kacak-tespit-kiti-test-cihazi-P386373320?gclid=EAIaIQobChMIlv-xlv-_5gIVRrDtCh3CrARIEAYYASABEgJJSvD_BwE&gclsrc=aw.ds 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts