İçeriğe Yönlendir

Su Kaçağını Nasıl Buluruz?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba 

Malum geçenlerde bir resim paylaşmıştım. aracımdan eser miktarda su eksiliyor demiştim. 

RF2cVsx3D8GNZaNcBUP3Rl2aEJZZ3YQw9AmPwQCd

Haftasonu arabamı tamir ederken park halinde 35 dakika kadar çalıştırdım. Her yere kamera soktum. Su pompasındaki basıncı artırmak için devirlendirdim.  Yağ kontrol ettim. Lpg regulatörünü inceledim. hiç bir kanıta rastlayamadım. Aracın iç kısımlarında ön konsol altına, kalorifer kanzanının bulunduğu yerlere kadar inceledim. Hiç bir sızıntı göremedim. Klimayı , havalandırmayı, radyatörü heryeri tek tek inceledim. Arabanın altında kuruz zeminde tek bir damla ıslaklık oluşmadı. Radyatör su sıcaklığı 98 derece vardığında, dikkatimi çeken tek şeyin suyun tahliye kapak seviyesine kadar yükselmiş olduğu. Genleşme kabında su epey genleşmiş, ful çizgisini 2 parmak kadar  üstüne çıkıyor. 

İ10 olmasından bağımsız olarak, su kaçağı testini birde cruze üzerinde yapacağım. Ben doğaçlama bişeyler denedim. su kaçağı testi nasıl yapılır. Bunun yöntemi varsa paylaşabilirmisiniz. 

Yorum bağlantısı

yoğun antfirz dök renkli

kaçak yapan yeri belli eder lekeleri

birde zayıf kaçak olan yeri oyar büyütür hemen anlarsın :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

yoğun antfirz dök renkli

kaçak yapan yeri belli eder lekeleri

birde zayıf kaçak olan yeri oyar büyütür hemen anlarsın :D 

Lpg regülatörü su kaçırsa. Dışarı değilde içeri yani lpg hattında gaz ile beraber su gitsek bunun belirtisi nasıl olurdu. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz yazdı:

Lpg regülatörü su kaçırsa. Dışarı değilde içeri yani lpg hattında gaz ile beraber su gitsek bunun belirtisi nasıl olurdu. 

hiç fikrim yok. lakin su ekliyormusun araca

yada en son ne zaman ne kadar ekledin ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

hiç fikrim yok. lakin su ekliyormusun araca

yada en son ne zaman ne kadar ekledin ?

En son 2000 km önce 150 mililitre ekledim. Toplam kapasitesi kabın 600 mililitre kadar. Yani çok küçük yumrukdan az büyük. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz yazdı:

En son 2000 km önce 150 mililitre ekledim. Toplam kapasitesi kabın 600 mililitre kadar. Yani çok küçük yumrukdan az büyük. 

eksiltme yoktur o zaman. su eksilten araba litre ile ekletirdi bu kadar km de 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Radyatörde (ön veya iç) eser miktarda delik olup oradan kaçamadan buharlaşabilir.

Genleşme kabının kapağı bozulmuştur, oradan buharlaşabilir.

Yoğun antifreeze konup bakılacak ya da basınç testi yapılacak. Basınç testi kesin sonucu söyleyecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

En büyük korkum regülatörün kendisi. Lpg su karışmasından endişe ediyorum. Herşeyi çözdüm ettim ama, halen dipten gelen mikro vuruntu ortadan kalkmadı. Beni gıcık ediyor. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Su kabının kapağından kaçırıyor olabilir.  Kapağı değiştirip test edin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

En mantıklısı motor soğuk iken uygun noktadan sisteme basınç verilebilir ve kaçak aranabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Ali Darbaz yazdı:

Tekleme yapabilir motor ama bu ihtimal düşük orada kaçak olsa yedek su deposuna gaz kaçar lpg kokar su.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Kaçak olabilir ama buharlaşma da olabilir. LPG bağlantılarına özellikle dikkat. Oksitlenme olan bölgelere yoğunlaş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

Kaçak olabilir ama buharlaşma da olabilir. LPG bağlantılarına özellikle dikkat. Oksitlenme olan bölgelere yoğunlaş.

Sende su eksilme oldumu. 3000 kmde yolda cruze de su eskiltmiş :(  miktar dersen 200 mililitre vardır. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sende su eksilme oldumu. 3000 kmde yolda cruze de su eskiltmiş [emoji20]  miktar dersen 200 mililitre vardır. 
Su flanslarinda eksiltme farketmistik lpg regulator onariminda.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM

Devirdaim pompasının keçesinden kaçak olabilir. Benim araçtada bir miktar su kaçağı olmuştu. Kontrol ettim herhangi bir sorun bulamayınca suyu ekledim 5-6 ay sonra yine su eksiltti. Ama bu defa biraz fazlaydı. Dedim herhalde contayı yaktık dedim. (gerçi motor sıcaklığına çok dikkat ederim)
Aradan bir gün geçti ve araba artık tamam dedi. Devir daim pompasının olduğu yerden su sızdırıyordu. Devir daim değişim yapıldı ve çok şükür sorun çözüldü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Genleşme kabı kapağı basıncı tutamayıp tahliye ediyorsa görünürde iz olmaz ama su eksilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Alpay Sumer yazdı:

Suyun genlesme kabinda yukselmesi? 

Burnuma kotu kokular geliyor 🙄

Sıcakken yükseliyor. 4 senedir böyle. Yeni bişey değil. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...