İçeriğe Yönlendir

Focus II Far Soketi Sökülmüyor (Resimli)

Muhammet Çelik

Recommended Posts

Muhammet Çelik

Aracım 2006 Focus HB, Sağ farın içerisi buğunlanma yaptığı için farı olduğu gibi söküp eve getirip saç kurutma makinesiyle buğusunu almak istedim fakat far soketini çıkaramadım.     Far soketini nasıl çıkarabilirim?  
QP9llr.jpg

p5LozN.jpg

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

O soketi adabı ile çıkarabilen insan evladı doğmadı daha. Soket ileri itilir, tornavida geçme yerine uygun genişliği olan tornavida takılır tornavida ucu manivela gibi kaldırılıp soket çekilir. 

Ama gördüğüm kadarıyla zaten kilit kırık. Geniş uçlu düz tornavida soket dibinden kastırılıp çıkarılacak. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kildi kırınca sonra rahart oluyor söküp takması :)  tornavida ağzını çıkıntılı kilidi dışa itecek gibi araya sokup tatlıca kanırtın tık edince çıkacak.

Yorum bağlantısı
Ömer Taban

Fardaki bugulanma damlacik seklinde cok degilse fari sökmeden uzun-kisa farlari yakarak farin dis kismina gazete,karton gibi birseyle kapatarak 10-15 dakika bekleyin faydasi olabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

kildi kırınca sonra rahart oluyor söküp takması :)  tornavida ağzını çıkıntılı kilidi dışa itecek gibi araya sokup tatlıca kanırtın tık edince çıkacak.

Belli daha önce tecrübe edilmiş :)

Yorum bağlantısı
Muhammet Çelik
Çağlar Bayur yazdı:

Bahsettiğiniz yer üstteki fotoğrafta 4 ve 6 numarasının hafif aşağısındaki yer mi oluyor?  bende bugün fark ettim orda bir tırnak var ve kırılmış sanırım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Muhammet Çelik yazdı:

Bahsettiğiniz yer üstteki fotoğrafta 4 ve 6 numarasının hafif aşağısındaki yer mi oluyor?  bende bugün fark ettim orda bir tırnak var ve kırılmış sanırım

evet 4-6 nın altındaki çıkıntının iiçinde bir plastik tırnak var, kilit denen yer orası. orayı dışa doğru esneterek soket itilecek. soketi pense ile tutup çekmye çalışmayın, fara giren montajlı kısmı çıkar tırnak sağlamdır

Mehmet Ozyurek yazdı:

Belli daha önce tecrübe edilmiş :)

ayda 1 sökünce tınakla kilitle uğraşılmaz fazladan tasarlanmış :mangal:

Yorum bağlantısı
Muhammet Çelik
Çağlar Bayur yazdı:

evet 4-6 nın altındaki çıkıntının iiçinde bir plastik tırnak var, kilit denen yer orası. orayı dışa doğru esneterek soket itilecek. soketi pense ile tutup çekmye çalışmayın, fara giren montajlı kısmı çıkar tırnak sağlamdır

ayda 1 sökünce tınakla kilitle uğraşılmaz fazladan tasarlanmış :mangal:

Hocam soketin ayrılacağı nokta 1 mi yoksa 2 numaralı yer mi ? Daha önceden hiç far soketide sökmemiştim:)

mXn5R1.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2. nolu yerden çıkacak 1 nolu yer fara montajlı kalacak. soketi pense ile çekince yerinden çıkar dediğim yer idi 1 olan. çıkmamalı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Muhammet Çelik

Herkese teşekkür ederim,  tüvtürk muayene öncesi farın buğusunu kurutmuş oldum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...