İçeriğe Yönlendir

Ne Oluyor Bize

Cihaner Öztürk

Recommended Posts

Eren Gökmen
Ahmet Gül yazdı:

Kısa mesafelerde bilet kontrolü hiç rastlamadım. Yoktur diyemem. Uzun mesafelerde kondüktör tren içinde geziyor. Bir kere Karlsruhe’ye bir kere de Stuttgart’a giderken kontröle rastladım, mesafe 100-180 km idi.
Olayın bu yönü mühim değil, önemli olan mesajı almak. Bu insanlar kontrol olmamasına rağmen bilet alıyorlar.Sizce korkudan mı? Hafta sonu Floransa’daydım. Kaçak binen onlarca insan gördüm. Sizce İtalya Avrupa ülkesi değil mi?

Floransadaki sistem nasil? Kacak binenleri nasil anladiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Bugün bir mesaj aldım. Geçen sene çalıştığım okuldan bir veli atmış. Hâlen öğrencisinin öğretmeni olduğumu zannediyor. Cevap veriyorum tamam diyor bir de. Çocukları ile bu kadar ilgili işte. Bunun gibi ve hatta daha trajikomik inanın sadece ilk dönem gördüğüm yüz tane olay anlatırım. Örgün eğitim geriye gidiyor. Devletin eğitime yönelik bilimsel yönde olumlu adımlar atmaya çalıştığını fakat bizim millete bunların şimdilik fazla geldiğini düşünüyorum. Daha fazla disipline ihtiyaç var gibi. En başta öğretmenin itibarının acilen artması lazım. 

5YIf1Z.jpg

• Beğen 8
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Nihat Palolu yazdı:

Keşke öğretmeni olmadığınızı yazsaymışsınız.

Aslında bunu bilerek yazmadım. Aynı isimde şimdiki sınıfımda da öğrencim var o zannettim. Sonradan farkettim ve sınıfa girince öğrenciyi gördüğümde anladım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Haklısınız tabi fakat ben de geç farkettim. Burada vurgulamak istediğim nokta velilerimiz ilgisiz. Öğrenci ne yapıyor ne ediyor haberi yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış TEMİZEL

Kesinlikle eğitim şart. zamanında ehliyet almak o kadar kolay olduğundan eskiler derse bile girmeden ehliyet aldığından ve eğitilemediğinden dolayı trafikte ben bilirim mantığıyla dolaşıyorlar. ve maalesef peşinden gelen nesilde onları örnek alarak rol model yaparak şoförlüğünü o yönde geliştiriyor. her ne kadar kurslarda eğitim görse de yetmiyor çünkü o zaten doğrusunu biliyor. işin ucu yine siyasete hükumete de çıkıyor Avrupa Ülkelerine de çıkıyor. ama şu saatten sonra bu köhne düzeni düzeltebilecek hiç bir sistem yok. maalesef bir çok şeyde olduğu gibi trafikte ve insan haklarına saygıda da bizi kıskanan(!) Avrupadan geri kaldık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Nihat Palolu yazdı:

Keşke öğretmeni olmadığınızı yazsaymışsınız.

Geçen sene bir hanımefendi aradı, selam sabah bile sormadan, dediki "hocam oğlumun şurasında, şöyle oldu böyle birşey oldu" filan, aynısını bizim çocuklarda yaşadığım için ne olduğunu biliyorum, yaş gurubu da aynı, dedimki şöyle şöyle bir şey duydunuzmu , internette şurada bunların kaynağını bulabilirsiniz, çok basit birşey okuyun ögreceksiniz vs diye.  e dedi bir ilaç için gelsek yazamasınız. yazamam dedim nasıl yazayım ben endüstri mühendisiyim. nasıl yani??! dedi. e dedim yanlış aradınız sormadınızda kim olduğumu, ama benimde çocuklarım var oradan biliyorum doktorluk bir vaziyet olmayabileceğini, kendimizden bildiğim için de önce okuyun acil bir durum olulp olmadığını iyi tartın istedim dedi. allah razı olsun dedi kapattı :D

ertesi gün haberlerde, 3 yaşındaki çocuk 86 kiloya ulaştı.

tarihinde Dogan Arsiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Nihat Palolu yazdı:

Ne dizeli ben ağa adamım twinport motorlu araba aldım dedi

Twinport motorlu araba nedir. Opel astra mı almış 😁

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Eyüp Çetin yazdı:

Bugün bir mesaj aldım. Geçen sene çalıştığım okuldan bir veli atmış. Hâlen öğrencisinin öğretmeni olduğumu zannediyor. Cevap veriyorum tamam diyor bir de. Çocukları ile bu kadar ilgili işte. Bunun gibi ve hatta daha trajikomik inanın sadece ilk dönem gördüğüm yüz tane olay anlatırım. Örgün eğitim geriye gidiyor. Devletin eğitime yönelik bilimsel yönde olumlu adımlar atmaya çalıştığını fakat bizim millete bunların şimdilik fazla geldiğini düşünüyorum. Daha fazla disipline ihtiyaç var gibi. En başta öğretmenin itibarının acilen artması lazım. 

Eğitim şart ama Özal döneminden sonra gelen nesilin çoğu doğru düzgün eğitim öğretim almadı. Şimdi onun sonuçlarını yaşıyoruz. 

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Erhan Doruk yazdı:

Eğitim şart ama Özal döneminden sonra gelen nesilin çoğu doğru düzgün eğitim öğretim almadı. Şimdi onun sonuçlarını yaşıyoruz. 

Aman üstad isim vermeden de ne diyeceksen. Sonra iş siyasete kayıyor, ipin ucu kaçtı mı tutamıyoruz. 😊 Eğitim konusuna girersek herkesin bir derdi bir söyleyeceği var. İşin içinden çıkılmıyor.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Eyüp Çetin yazdı:

Aman üstad isim vermeden de ne diyeceksen. Sonra iş siyasete kayıyor, ipin ucu kaçtı mı tutamıyoruz. 😊 Eğitim konusuna girersek herkesin bir derdi bir söyleyeceği var. İşin içinden çıkılmıyor.

Siyasetle ilgisi yok aslında. 80-90 lar Özal dönemi olarak adlandırılıyor. Anarşi ile insanları korkutup apolitik ,  ezberci eğitim de verip düşünmeyen , sorgulamayan , batı özentisi gençler yarattılar. 85 ve sonrası doğumluların büyük çoğunluğu bugün böyle.  Bazen sokak röportajlarını izliyorum. Basit sorulara saçma sapan cevaplar geliyor. Atatürk Türkiye'nin geleceğini gençlere emanet etti ama bunlara değil bence. 

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Erhan Doruk yazdı:

Siyasetle ilgisi yok aslında. 80-90 lar Özal dönemi olarak adlandırılıyor. Anarşi ile insanları korkutup apolitik ,  ezberci eğitim de verip düşünmeyen , sorgulamayan , batı özentisi gençler yarattılar. 85 ve sonrası doğumluların büyük çoğunluğu bugün böyle.  Bazen sokak röportajlarını izliyorum. Basit sorulara saçma sapan cevaplar geliyor. Atatürk Türkiye'nin geleceğini gençlere emanet etti ama bunlara değil bence.

Bu bahsedilenler Özal döneminde oldu derseniz siyasete girer iş. Şu dönemde oldu demeksizin eğitimde yanlışların yapıldığı doğrudur. Bu nedenle dediğiniz gibi cahil kitleler okullardan mezun oluyor. Fakat ezberci eğitim ve sorgulamama konusuna katılmıyorum. Özellikle 80 öncesindekiler daha ezberci bana göre. Hatta tamamen bilginin ezberine dayalı bir eğitim sistemini savunuyorlar. Daha sonra doğan kişiler daha fazla sorguluyor. Tabi neyi sorguladıklarını söylersem tartışma iyice uzar gider. 😊

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Eyüp Çetin yazdı:

Bu bahsedilenler Özal döneminde oldu derseniz siyasete girer iş. Şu dönemde oldu demeksizin eğitimde yanlışların yapıldığı doğrudur. Bu nedenle dediğiniz gibi cahil kitleler okullardan mezun oluyor. Fakat ezberci eğitim ve sorgulamama konusuna katılmıyorum. Özellikle 80 öncesindekiler daha ezberci bana göre. Hatta tamamen bilginin ezberine dayalı bir eğitim sistemini savunuyorlar. Daha sonra doğan kişiler daha fazla sorguluyor. Tabi neyi sorguladıklarını söylersem tartışma iyice uzar gider. 😊

👍 Yapılan yanlışların herkes farkında ama düzeltmek pek işlerine gelmiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Erhan Doruk yazdı:

Twinport motorlu araba nedir. Opel astra mı almış 😁

Twinport ne la dedim, Toyota dedi :D Sen liseye giderken balığın kuş gibi öttüğünü sanıyordun kim bilir ne aldın dedim. (içimden söyledim)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...