İçeriğe Yönlendir

Fren Diskleri Değişimi ve Balatalar.

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
(düzenlendi)

Merhaba 

Malüm 2 aydan fazla bir süredir ön frenlerim ötüyor. DÜşük süratlerde ve soğuk havalarda diskler cıyak cıyak ses çıkarıyor. Sorularım şöyle

Diskleri tornalamak nedir.  Ne maksatla yapılıyor. 

Balatalar etli görünüyor. sadece diskleri değiştirmek yeterli olmuyor mu?

Aşağidaki resimlere bakarak cıyaklama sesinin %100 frenlerden geliyor diyebilirmiyiz :( 

KGttM5IihE4bxEWXwlHs9trO8OQjrkv3LvJfOjiogrsb4uvzNiu85K1zfCSW6vGdMNW5jX2FYjK0DAny

gsHVCXwwknWFlJEkbg2F7ylHSzs83nFH_k1K-kXN

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Balataların etli olduğuna bakma. Eski aracımda 73 binde değişmiştim orijinal balata 9 yıl sonra. Bu aracımda da 4.5 sene sonra 70 binde değiştim. Balata sertleşiyor. Fren diski değişimine gerek yok km daha düşüktü senin. Senin arabaya göre de Hi-Q marka var Hyundai oem parçası, bende ki de ondan tavsiye ederim. Ben balata değiştim trnalama yaptırmadım eski aracımda söylemediler, yeni aracımda da yaptırmadım. Tornalama işini de pürüzleri traşlama vs gibi düşünebilirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Disk aşınması fazla gibi, ölçmek lazım. Disk için minimum kalınlık kurtarırsa torna yapılır. Ancak disk değişecek olsam balata da alırdım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Disk bayağı azalmış duruyor. Alttan üstten fark bırakmış.

Hem disk hem balata değişimi iyi olacaktır.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Disklerde eğilme bükülme yada orantısız aşınma varsa disk tornalama yapılıyor. Mesela sıcak disk bi anda suya girerse vs. Torna olunca balataların da değişmesi gerekir. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mahmut Yıldız yazdı:

Disk aşınması fazla gibi, ölçmek lazım. Disk için minimum kalınlık kurtarırsa torna yapılır. Ancak disk değişecek olsam balata da alırdım.

Ali Gök yazdı:

disk değişip veya tornalatıp eski balata takılmaz.

Ebrar Tüfek yazdı:

Disklerde eğilme bükülme yada orantısız aşınma varsa disk tornalama yapılıyor. Mesela sıcak disk bi anda suya girerse vs. Torna olunca balataların da değişmesi gerekir. 

Eski aracımda disk yamulmasından tornaya gitmişti lakin balata değişmesi gerekir demedilerdi.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal yazdı:

Eski aracımda disk yamulmasından tornaya gitmişti lakin balata değişmesi gerekir demedilerdi.

valla balata yeniyken diskin ölü olduğu pek denk gelmez.

balata kesin bitiktir genelde :D 

ben hep disk balata beraber değiştim. bidefa işçilik veriyorum gözüyle bakıp balata yarım sada değiş diyorum.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Gök yazdı:

valla balata yeniyken diskin ölü olduğu pek denk gelmez.

balata kesin bitiktir genelde :D 

ben hep disk balata beraber değiştim. bidefa işçilik veriyorum gözüyle bakıp balata yarım sada değiş diyorum.

Balataya artık işçilik gözüyle bakmıyorum kendim değiştirdim :D

Yorum bağlantısı
Metin Akbal yazdı:

Balataya artık işçilik gözüyle bakmıyorum kendim değiştirdim :D

değişirsin tabi opeli kaldırmak kolay,

hele bir jeepi kaldırsaydık beraber :kutlama:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Gök yazdı:

değişirsin tabi opeli kaldırmak kolay,

hele bir jeepi kaldırsaydık beraber :kutlama:

Yahu sizin orda portif mi forklift mi yok mu arabayı tümden kaldırırsın 4 teker birden değişir :D

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Ciyaklama sesi düşük hızlarda frenleme sırasında ise kaliperlerden kaynaklı. Toyota mesela bununla ilgili bülten çıkardı bir ara kaliperler farklı tiple değişti. 

sizinde kaliperlerde ve silindirlerinde sıkıntı olabilir. Balata ve disk için eğer iyi durumdaysa diskte çizilme ve çerçevede kalınlık farkı yoksa gerekmez. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Gerek değil ama iyi olur.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ü.Emre Kartal yazdı:

Toyota mesela bununla ilgili bülten çıkardı bir ara kaliperler farklı tiple değişti. 

ciyaklama sesi için mi yoksa tıkırtı sesi için miydi?

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Çağlar Bayur yazdı:

ciyaklama sesi için mi yoksa tıkırtı sesi için miydi?

Ciyaklama için ciddi şikayet vardı ve bahsettiğim şekilde kesildi sorun. Balata veya diskle değil doğrudan kaliper ve silindir

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ü.Emre Kartal yazdı:

Ciyaklama için ciddi şikayet vardı ve bahsettiğim şekilde kesildi sorun. Balata veya diskle değil doğrudan kaliper ve silindir

Bahsettiğiniz Toyota’nın kronik baş belası olan sorun kaliper pimlerinin boşluk yapması ile alakalı olup o da ülkemizin yol kalitesi ile doğru orantılı. Ciyaklama değil de tıkırtı/lakırdı şeklinde ses yapar.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Koray Demir yazdı:

Bahsettiğiniz Toyota’nın kronik baş belası olan sorun kaliper pimlerinin boşluk yapması ile alakalı olup o da ülkemizin yol kalitesi ile doğru orantılı. Ciyaklama değil de tıkırtı/lakırdı şeklinde ses yapar.

Hayır sizin bahsettiğiniz şey pimlerle alakalı. Bu sorun tamamen tasarım kaynaklı ve bahsettiğim şekil harici çözümü yoktu. 

Keşke pim gibi olsa da insanların canı yanmasa garantisi yoksa. Kaliper ve silindir değişimi 3-4 sene önce 3500 lira gibiydi

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ü.Emre Kartal yazdı:

Hayır sizin bahsettiğiniz şey pimlerle alakalı. Bu sorun tamamen tasarım kaynaklı ve bahsettiğim şekil harici çözümü yoktu. 

Keşke pim gibi olsa da insanların canı yanmasa garantisi yoksa. Kaliper ve silindir değişimi 3-4 sene önce 3500 lira gibiydi

Enteresan ben kaliper pim ve tutucularının evvelden beri sorunlu olduğunu biliyordum. Bu Toyota fren gaz sorunlarından kurtulamadı bi türlü.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...