Deniz Kom 4 Ocak 2020 Paylaş 4 Ocak 2020 Merhaba arkadaşlar, Aracımı 31 Aralık günü ağır bakıma soktum. Bu bakımda triger seti, V kayışı, bütün filtreler, bujiler, yağ, su balatalar orjinalleriyle değişti. Bu sırada da arabayı satmaya karar vermiştim, önümüzdeki hafta devrini yapacağım. Ancak bir sorun oluştu ve hak yememek adına bu şekilde satamam. Triger değişimi sonrasında araç soğukta devir tutturamıyor. İlk çalıştırmada rölantideyken devir ani fırlamalar sonra da düşüşler yapıyor. Ancak araç ısındığında sorun ortadan kalkıyor. Bu problem önceden yoktu. Keza aracın yakıtı da önemli miktarda arttı hatta aracı çalıştırdığımda egzozdan benzin kokusu da almaya başladım sanki yakmadan atıyor gibi. Sente ayarını yapamadıklarını düşünüyorum. En kısa zamanda yeniden servise götüreceğim ancak ben söylemeden adam nereye bakacağını bilmiyor gibi (özel Ford servisi). Bu arada ben söylemeden soğutma suyunu da değiştirmişler. Yoğunlaştırma tankıma giden boruda çatlak varmış, onu yenilerken arkadaş bütün sistemin suyunu yenilemiş çünkü bagajımdaki antifreeze bidonunu tamamen kullanmış. Burada da sorunum kaloriferin geç ısınması. Öyle ki arabayı ilk dün akşam sürdüm, az daha kaza yapıyordum çünkü normalde 2 dakikada ısınan kaloriferim 20 dakika ısınamadı. Dolayısıyla camlardaki buğuları çözemedim. Bu yüzden yolun ilk yarısını camlar açık gitmek zorunda kaldım. Sonra da hamam gibi oldu. Sanki sisteme hava yaptırmış gibi görünüyor. Bu belirttiğim sorunlar bakım öncesinde yoktu. Sizce baktırmam gereken başka bir yer mi var yoksa eleman bana 31 Aralık tarihine randevu verip, yeni yıl kutlamalarına yetişmek adına baştan savma mı iş yapmıştır? Senteden eminim, havadan da emin gibiyim. Baktırmam gereken başka yer var mıdır sizce? Yorum bağlantısı
Alpay Köse 4 Ocak 2020 Paylaş 4 Ocak 2020 Aracın hava ile ilgili bir sorunu da olabilir.benim aractada bakımda boğaz kelebeğine giren hortumu yerine takmamislardi.yolda kendim takmıştım.ama sente ayarı daha ağır basıyor.ayrica bende soğutma sistemi nde hava olduğunu düşünüyorum.yalniz dikkat edin ani hararet artışı yaşayabilirsiniz.hemen baktirmanizi öneririm Yorum bağlantısı
Kürşad Özpamuk 4 Ocak 2020 Paylaş 4 Ocak 2020 Normalde 3 ile çıkacağımız bir yokuşta daha düşük vites istiyor mu? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Ocak 2020 Paylaş 4 Ocak 2020 Bence doğru cevapları vermişsiniz. Sente ile sistemdeki havaya yoğunlaşın. Yorum bağlantısı
Ömer Eren 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Merhaba çok teşekkürler Aynı sorun bende de var kendim yazsam bu kadar net anlatamaz dim üç yıldır tek marşla çalışan araba sizin bu yaptırdınız işlemlerin aynısından 7 gün önce ben de yaptırdım rölanti vuruntu değişik sesler derken şimdi de ara ara çalışmaz oldu kameraya çekip yapan yere götürdüm dedim böyle böyle verdiği cevap dalga geçer gibi hava soğuk çalışmaması normal diyor dedim ki SENTE ayarında sorun olabilir mi yada kızdırma bujinde kim akıl verdi sana normal bunlar diyor araba traktör gibi oldu yer Denizli hava soğuk dediği de +5 derece Erzurum gibi olsa arabayı çöpe at. Bu bakımları yaptırana kadar hiç böyle sorun olmamış ti. Sadece rölanti de ara ara vuruntu oluyor du şimdi hem MOTORDAN DEĞİŞİK SESLER GELİYOR, ARABA BAĞIRIYOR GİTMİYOR, HEM DELİ GİBİYAKIT ÇABUK BİTİYOR ,HEM ARA DA ÇALIŞMAMAYA VE BEYAZ DUMAN BAŞLADI ne yapacağımı şaşırdım yapan yere güvenmiyorum tanıdığım bir ustaya sadece videoları gösterdim randevu gün verdi pompacı çağıracagim motoru söküp enjektörler e bakalım dedi video da link olarak attım bakın isterseniz aynı sorunmu birbirimize bilgi aktarabilmek için acaba o ustaya mi vermeliyim yada. Asıl Ford ana servise mi gitmeliyim bozan yerse arabayı bırak inceleyelim diyor siz olsanız ne yapardınız ben gelişmeleri buradan size yazacağım anlayan abiler yardımcı olursa sevinirim Yorum bağlantısı
Kürşad Özpamuk 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Ömer Eren yazdı: Merhaba çok teşekkürler Aynı sorun bende de var kendim yazsam bu kadar net anlatamaz dim üç yıldır tek marşla çalışan araba sizin bu yaptırdınız işlemlerin aynısından 7 gün önce ben de yaptırdım rölanti vuruntu değişik sesler derken şimdi de ara ara çalışmaz oldu kameraya çekip yapan yere götürdüm dedim böyle böyle verdiği cevap dalga geçer gibi hava soğuk çalışmaması normal diyor dedim ki SENTE ayarında sorun olabilir mi yada kızdırma bujinde kim akıl verdi sana normal bunlar diyor araba traktör gibi oldu yer Denizli hava soğuk dediği de +5 derece Erzurum gibi olsa arabayı çöpe at. Bu bakımları yaptırana kadar hiç böyle sorun olmamış ti. Sadece rölanti de ara ara vuruntu oluyor du şimdi hem MOTORDAN DEĞİŞİK SESLER GELİYOR, ARABA BAĞIRIYOR GİTMİYOR, HEM DELİ GİBİYAKIT ÇABUK BİTİYOR ,HEM ARA DA ÇALIŞMAMAYA VE BEYAZ DUMAN BAŞLADI ne yapacağımı şaşırdım yapan yere güvenmiyorum tanıdığım bir ustaya sadece videoları gösterdim randevu gün verdi pompacı çağıracagim motoru söküp enjektörler e bakalım dedi video da link olarak attım bakın isterseniz aynı sorunmu birbirimize bilgi aktarabilmek için acaba o ustaya mi vermeliyim yada. Asıl Ford ana servise mi gitmeliyim bozan yerse arabayı bırak inceleyelim diyor siz olsanız ne yapardınız ben gelişmeleri buradan size yazacağım anlayan abiler yardımcı olursa sevinirim Sizin sorun sente ayarı gibi duruyor. Sesten öyle anlaşılıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 hem sente kaçırmış hem de hava yaptrımışsa, pes derim 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 5 Mart 2021 Yazar Paylaş 5 Mart 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: hem sente kaçırmış hem de hava yaptrımışsa, pes derim Mesajı 1 sene gecikmeli gördüm ancak hem sente kaçırmış hem de sisteme hava yaptırmış Kendisi bazı sigorta firmalarının anlaşmalı servisi bir de. Bir daha o ustaya araba götürmedim, götürmem de. 5 Mart 2021 tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Mart 2021 Paylaş 5 Mart 2021 Deniz Kom yazdı: Mesajı 1 sene gecikmeli gördüm ancak hem sente kaçırmış hem de sisteme hava yaptırmış Kendisi bazı sigorta firmalarının anlaşmalı servisi bir de. Bir daha o ustaya araba götürmedim, götürmem de. örnek dükkan olarak madalya asmalı, pesss 1 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 5 Mart 2021 Paylaş 5 Mart 2021 Forumun kanayan yarası geri dönüşler, 1 yıl geçse de geri dönüş olması güzel. Yorum bağlantısı
Recommended Posts