İçeriğe Yönlendir

Torque Pro LTFT Haritalarını Sıfırlıyor

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba 

Arabanın obd portuna bağlanıp, ecu arıza kayıtlarına baktığım ekranda işlem yaptığımda tüm ltft stft değerlerinin resetlendiğini farkettim.  Torque Pro, ister arıza olsun veya olmasın ecu temizle dendiğinde tüm düzeltmeleri siliyor. Bu şeyi daha önce bilmediğim için , arabanın ecu bozuk olduğu yanılgısına kapıldım. Bu gün arıza kaydı temizle dedikten sonra araba zangur zungur etmeye başladı. Ltft değeri sıfırlanmış olduğunu farkettim. 2 km sürdüm, tekrar ecu arıza diagnostich ekranında , temizleyerek çıktım. Bom boş hiç arıza olmamasına rağmen gene ltft değerlerini sıfırlayıp  arabayı zangır zungur çalışmasına sebeb oldu. Ltft sıfırlanınca araba kendi kendine ayar yapması gerekeiyor. 8 9 km sürmek gerek. Yoksa titreşimden kurtulamıyorsunuz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

güzel birşey yapmış torque, ancak bu özelliğini bilmeyen sıkıntı çeker.

Bu konu da hipermil başlığına katılacak mı acaba?

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

güzel birşey yapmış torque, ancak bu özelliğini bilmeyen sıkıntı çeker.

Bu konu da hipermil başlığına katılacak mı acaba?

Bu seyir surus tuketim hipermil seysi vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs videosu olmadigi icin katmayacaz 😁

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Metin Akbal yazdı:

Bu seyir surus tuketim hipermil seysi vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs videosu olmadigi icin katmayacaz 😁

yapmayın, takılmayın adamı küstüreceksiniz sonunda. Sırf @Ali Darbaz paylaşımları yüzünden telefona tork pro programı yükleyecektim baktım bluetooth aparatı gerekli sonra ne yapacağım dedim ve evde duevde atiker lpg beyin pc bağlantı kablosu aklıma geldi. Bir kaç sefer su sıcaklık ayarı, programda resetleme falan yaptım attım kenara. Bu yüzden  vazgeçtim. @Ali Darbaz  Paylaşımlarında bilmediğimiz faydalı noktalarda var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

2017 yılından beri ince ince indexlenmiş birbirinden bağımsız onlarca başlık yitip gitmiş. Teşekkur ederim forum arkadaşlarıma. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Akbal yazdı:

katalizatör erimesi katılmış ama, bu konunu günahı nedir ki

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Ali abiyle çok uğraşıyorsunuz :)küstüreceksiniz adam daha bir satır yazmayacak. Ben okuyorum hoşuma gidiyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

ben her konusunu okuyorum Ali abinin. beğenmeyen okumayabilir benim ilgimi çekiyor

öğreniyorumda ayrıca bişeyler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

yapmayın, takılmayın adamı küstüreceksiniz sonunda....
... Paylaşımlarında bilmediğimiz faydalı noktalarda var.

Sayin abim boyle bir kusturme gayemiz amacimiz olsa bunun daha kolay yollari var 30 40 konu birlestirmekle ugrasmazdik [emoji16] Illaki bilinmeyen faydali noktalar vardir.

2017 yılından beri ince ince indexlenmiş birbirinden bağımsız onlarca başlık yitip gitmiş. Teşekkur ederim forum arkadaşlarıma. 

Ustad birbirinden bagimsiz oldugunu belirttigin her videoda konunun giris kisminda sunu test ettim iyi seyirler surda araba surdum iyi seyirler rampada araba solladim iyi seyirler. Hepsinin ortak noktasi surus tuketim. Arabalar farkli amac ayni.
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ali bunu sen yapmadığın için biz yaptık.
Biz de hata yapmışızdır. Olabilir.
Bundan sonrasında, sorunların için ayrı başlık aç tabi ama sürüş videolarını bir araya topla.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

Lpgli araba da LTFT STFT değerleri neden bozulur peki? Bozmamak için ne yapmak lazım? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Akbal yazdı:

Sayin abim boyle bir kusturme gayemiz amacimiz olsa bunun daha kolay yollari var 30 40 konu birlestirmekle ugrasmazdik emoji16.png Illaki bilinmeyen faydali noktalar vardir.

diğer yolları deneyelim ben hazırım kobay üye olmaya, bakalım kim hayata daha erken küsüyor Sayın Moderatör?

Metin Akbal yazdı:

Ustad birbirinden bagimsiz oldugunu belirttigin her videoda konunun giris kisminda sunu test ettim iyi seyirler surda araba surdum iyi seyirler rampada araba solladim iyi seyirler. Hepsinin ortak noktasi surus tuketim. Arabalar farkli amac ayni.

hepsinini ortak noktasını tespit eden kim? kombi ustası mı?

Mustafa Karaca yazdı:

Lpgli araba da LTFT STFT değerleri neden bozulur peki? Bozmamak için ne yapmak lazım? 

bozulmaz, o değerler aracı sürdükçe i sürüş tarzına yola sıcaklığa bağlı ooalrak her araçta başka değer olarak oluşur, araç beyni bir nevi sürücünün sürüş tarzına göre püskürtmeyi avansı ayarlar, uzun süre içinde LTFT sıfırlamak iyidir, araç beyni bizden akıllı değil. Sıfırlanınca yeni değerler oluşnaa kadar beklenmedik davranışlar sergilyebilir motor bu da normaldir.

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tahir Ak

İlginç Toyota ve mitsubishi de yıllardır hata silerim başıma gelmedi hiç.

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Çağlar Bayur yazdı:

bozulmaz, o değerler aracı sürdükçe i sürüş tarzına yola sıcaklığa bağlı ooalrak her araçta başka değer olarak oluşur, araç beyni bir nevi sürücünün sürüş tarzına göre püskürtmeyi avansı ayarlar, uzun süre içinde LTFT sıfırlamak iyidir, araç beyni bizden akıllı değil. Sıfırlanınca yeni değerler oluşnaa kadar beklenmedik davranışlar sergilyebilir motor bu da normaldir.

Lpg de bir kaç sıkıntım olduğunda ustaya götürmüştüm. LTFT ve STFT değerlerine baktı. Bozulmuş dedi benzinde kullan getir yeni ayar yapalım demişti. Bende ne oldu da bozuldu onu bilmiyorum. Yani benzinde olsa bozulur mu bu durum lpg ye özel mi bilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Karaca yazdı:

Lpg de bir kaç sıkıntım olduğunda ustaya götürmüştüm. LTFT ve STFT değerlerine baktı. Bozulmuş dedi benzinde kullan getir yeni ayar yapalım demişti. Bende ne oldu da bozuldu onu bilmiyorum. Yani benzinde olsa bozulur mu bu durum lpg ye özel mi bilmiyorum. 

lpg de kullanırken oluşan yeni data hatalı (gibi) olur, zira beyindeki tasarım çıkan gazın benzin olması yönünde bir tasarım, lpg li araçta 7-8 depo lpg sonra 1 tam depo benzin harcayın deriz mesela, bu tavsiye içinde bu değerlerin normalleşmesi de var, subap ömrü uzatmak var.

bozuk terimi yanlış olur, oluşan değerler beyne göre normal ama çıkan gaza tüketime göre anormaldir, bunun sonucunda da naormal bazı tekleme gaz yememe vs. oluşur.

mesela 6 ayda bir ltft sıfırlansa iyi olur.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yıllardır kullanırım hiç bir aracımda sıfırlamadi. Emin miyiz. Araç çalışırken mi sıfırlıyorsun da kontrol ediyorsun

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Clear loged fault diyor normalde uygulama da. 

Focus olsun c ler olsun sadece hata siliyor. Liberty de zaten ltft aktif gelmiyor bende :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

Baya baya ecu temizle deyince sıfırlama yapıyor. 

Bunu tüm araçlarda yapıyor mu acaba.. 

Yapıyorsa şayet kutup başı sök, bekle olaylarına gerek kalmaz.. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Çağlar Bayur yazdı:

mesela 6 ayda bir ltft sıfırlansa iyi olur.

Sıfırlama nasıl yapılıyor? Sıfırlama sonrası yeniden lpg ayarı gerekir mi? 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Clear loged fault diyor normalde uygulama da. 

Focus olsun c ler olsun sadece hata siliyor. Liberty de zaten ltft aktif gelmiyor bende :)

Çalışırken de denedim, saate 80 km hızlada denedim. Komple resetleniyor araba 5 6 defa yaptım. Eminim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Karaca yazdı:

Sıfırlama nasıl yapılıyor? Sıfırlama sonrası yeniden lpg ayarı gerekir mi? 

araç beynine orjinal cihazla girerek sıfırlanabilir, lpg ayarı gerekmez sonrasında

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Çağlar Bayur yazdı:

araç beynine orjinal cihazla girerek sıfırlanabilir, lpg ayarı gerekmez sonrasında

Akü sök tak işe yaramaz mı 

Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki
Ali Darbaz yazdı:

Merhaba 

Arabanın obd portuna bağlanıp, ecu arıza kayıtlarına baktığım ekranda işlem yaptığımda tüm ltft stft değerlerinin resetlendiğini farkettim.  Torque Pro, ister arıza olsun veya olmasın ecu temizle dendiğinde tüm düzeltmeleri siliyor. Bu şeyi daha önce bilmediğim için , arabanın ecu bozuk olduğu yanılgısına kapıldım. Bu gün arıza kaydı temizle dedikten sonra araba zangur zungur etmeye başladı. Ltft değeri sıfırlanmış olduğunu farkettim. 2 km sürdüm, tekrar ecu arıza diagnostich ekranında , temizleyerek çıktım. Bom boş hiç arıza olmamasına rağmen gene ltft değerlerini sıfırlayıp  arabayı zangır zungur çalışmasına sebeb oldu. Ltft sıfırlanınca araba kendi kendine ayar yapması gerekeiyor. 8 9 km sürmek gerek. Yoksa titreşimden kurtulamıyorsunuz. 

Torque Pro kullanıyorum, bu sıfırlama ekranı nerede? Ekran görüntüsü ile paylaşır mısın

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...