İçeriğe Yönlendir

Soy Belgesinden Vatandaşlık Başvurusu

Erhan Doruk

Recommended Posts

Erhan Doruk

Bu konuyla ilgili tecrübesi olan vardır diye yazıyorum. Dedemin soyu Bulgaristan"dan geldiği e-devletten indirdiğim belgede görülüyor. Dedem ve babam vefat etti. Bu durumda ben Bulgaristan"a çifte vatandaşlık için başvuru yapabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Sanmıyorum, neden derseniz eğer dedeniz veya babanızın çift vatandaşlık durumu olsaydı sizin de olurdu. 

Zamanında bir şekilde buraya gelmişler ve burada kayıt altına alınmışlar. Geldikleri yer yazıyor ancak orada kayıtları yoktur muhtemelen. Düşük bir ihtimalde olsa orada kayıtları varsa, doğma yeri vs orası ise belki bir umut olabilir. 

Bahsettiğiniz durumda çok vatandaş vardır, olma durumu olsa mutlaka duyulurdu. 

Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Bir arkadaşım bu işleri çok kovaladı, eğer gelen kişi mübadele kanunu ile geldi ise hiç şansınız yok.

Ama daha öncesinde geldi ise gelen kişinin doğum belgesi ya da orada yaşarken sahip olduğu bir tapu ile o ülkenin adli makamlarına başvurabilirseniz sizi zorlu bir hukuk mücadelesi karşılayacak.

Şansa ve paraya çok ihtiyacınız olacaktır.

Kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Babaannem Yunanistan'lı. Babam Yunanistan'a Yunanistan'da dava açıp vatandaşlık alabilir. Yaklaşık 5 sene kadar sürebiliyor.

Ancak Yunanistan'da bu iş 1 alt soydan yapılıyor. Yani babam yapabilir, ben yapamam. Muhtemelen Bulgaristan'da da aynıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Bu işlerle uğraşan biri ile görüştüm. Vatandaşlık başvuruları soydan-soya yapılabiliyormuş. Yani dedenizin dedesi bulgar vatandaşı ise önce dedenizin başvuru yapıp kabul edilmesi, sonra babanızın başvuru yapması sonra da sizin başvuru yapmanız gerekiyormuş. İstisnalar dışında soyda bir eksiklik olursa torunlar başvuru yapamıyormuş. ( Yapsa da kabul olmuyormuş)

Bu işlerde de acaip dolandırılma olayları oluyormuş. Özellikle şartlara uymayan kişilere vatandaşlık alacağını söyleyip 500-2000 Eur paralarını alıp birkaç sene sonra red edildi diyorlarmış.

Bu durumda olanlar dikkatli olsunlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Babaannem Yunanistan'lı. Babam Yunanistan'a Yunanistan'da dava açıp vatandaşlık alabilir. Yaklaşık 5 sene kadar sürebiliyor.

Ancak Yunanistan'da bu iş 1 alt soydan yapılıyor. Yani babam yapabilir, ben yapamam. Muhtemelen Bulgaristan'da da aynıdır.

Sizin düşünceniz nedir bilmiyorum ancak elinizde imkan varsa bence babanız adına şimdiden çifte vatandaşlık için başvuru yapın. Süreç yaklaşık 2-3 sene kadar sürüyormuş. Sonrasında siz de başvuru yapabilirsiniz. Vatandaşlığı alırsanız hiç olmazsa süresiz Schengen hakkınız olur. İleride yurtdışında çalışma şansı yakalarsanız oturum ve çalışma izni süreci çok daha kolay ilerler.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Erhan Doruk yazdı:

Sizin düşünceniz nedir bilmiyorum ancak elinizde imkan varsa bence babanız adına şimdiden çifte vatandaşlık için başvuru yapın. Süreç yaklaşık 2-3 sene kadar sürüyormuş. Sonrasında siz de başvuru yapabilirsiniz. Vatandaşlığı alırsanız hiç olmazsa süresiz Schengen hakkınız olur. İleride yurtdışında çalışma şansı yakalarsanız oturum ve çalışma izni süreci çok daha kolay ilerler.

2-3 sene sürmüyor maalesef. Bu işleri yapan avukatla görüştüm. Güzel bir bütçe ayarlanması gerekiyor. 5 seneyi gözden çıkarmak lazım.

Benim de farklı planlarım var tabii ki.

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Bende biraz araştırdım. 1950 ile 1951 yılları arasında bile kanunen fark var. Yanı kendi isteği ile göçen ile zorla gelmek zorunda kalanlar farklı muamele görüyor.

Sizin iş baya karışık olacak. Tek kişi ile kalmayın sorun bir kaç yere daha. http://www.firma-behi.com/tr-activities/tr-legalization.html bu arkadaşlar bu konuda baya baya uzman sayılır.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Düzcede bu şekilde sırbistan vatandaşlığı alanlar var.

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Çoğu ülkede 1 alt soya vatandaşlık veriliyor. Benim annem de yurt dışı doğumlu. Sorduk, ben alabiliyorum. Ancak benim eşim ve çocuklarım alamıyorlar. Yıllarca, mahkemelerle uğraşmak gerekmiyor. Ankara'dan genel başvuru yapılıyor. Üst soy doğum ve göç belgelerinizi oradan edineceksiniz. Sonra ilgili ülkenin başkonsolosluğu aracılığıyla talebinizi ileteceksiniz. Ancak şu sıralar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına çifte vatandaşlık yerine tek vatandaşlık teklifi kıta avrupasında giderek yükselen trend haline geldi. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Erhan bey vefaat eden babaniz eğer Bulgar vatandaşlıgindan çıkartilmadi ise bir şansiniz olabilir. Eğer çıkartıldı ise şansınız yok diyebilirim. Bunu ögrenmek için bile epey zahmetli bir yol izlemeniz gerekiyor. Bu işin ciddi anlamda üçkağıtçıları türemiş durumda. Benimde yakin akrabalarimdan dolandirilanlar oldu. Dedeniz veya babanizin turkiyeye gelis tarihini biliyorsaniz size fikir verebilirim. 

Yorum bağlantısı
Hamit inan

Ülkelere göre değişiyor diye biliyorum. Yenilik gelmedi ise gürcistan benzer durum için veriyordu.

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Babam 1951 Bulgaristan doğumlu Türk kimliğinde doğum yeri Bulgaristan yazıyor. Bu yaz bi araştırma yapacağım ben de.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
Fatih Keskin yazdı:

Babam 1951 Bulgaristan doğumlu Türk kimliğinde doğum yeri Bulgaristan yazıyor. Bu yaz bi araştırma yapacağım ben de.

Fatih bey 1951 göçmenleri %99 vatandaşlıktan çıkartılmış oluyor. Bu nedenle uğraşması uzun sürer. Ancak yine de uğraşmaya değer. Size tavsiyem bey amca  sağ ise binin arabanıza, beraber babanızın doğduğu köye gidin. Deli Orman tarafından iseniz büyük ihtimal köyde hala Türkler , belkide akrabalarınızdan birileri yaşıyordur.  Muhtara gidip babanızın doğum belgelerini isteyin. Bu iş size en fazla 1500 2000 TL ye mal olur ama babanız mutluluktan havalara uçacaktır.  Bu yıl mayıs ayında ben 80 yaşında anne ve babamla gittim. Yaşanan duyguların tarifi yok.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Mustafa Erkan yazdı:

Fatih bey 1951 göçmenleri %99 vatandaşlıktan çıkartılmış oluyor. Bu nedenle uğraşması uzun sürer. Ancak yine de uğraşmaya değer. Size tavsiyem bey amca  sağ ise binin arabanıza, beraber babanızın doğduğu köye gidin. Deli Orman tarafından iseniz büyük ihtimal köyde hala Türkler , belkide akrabalarınızdan birileri yaşıyordur.  Muhtara gidip babanızın doğum belgelerini isteyin. Bu iş size en fazla 1500 2000 TL ye mal olur ama babanız mutluluktan havalara uçacaktır.  Bu yıl mayıs ayında ben 80 yaşında anne ve babamla gittim. Yaşanan duyguların tarifi yok.

Erkan Abi Bursa'da bu iş ile ilgilenen tanıdıklarımız var sen çözüme ulaştıramadıysan müsait bir zamanda buluşalım gidelim arkadaşlara.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Teşekkür ederim Fatih bey, Ben konu ile 2-3 yıldır ilgiliyim ve epey ilerleme sağladım. Validem 1950 göçmeni ve halen vatandaş olduğu ortaya çıktı. Biz de onun vatandaş çıkması üzerine mayıs ayında Bulgaristan a giderek annemin kimliğini ve pasaportunu aldık. Kendim ile ilgili işlemlerinde şuanda devam ediyor. Aslında bu konuda epey bilgi kirliliği ve ard niyetli muameleci tip var. İnsanlara doğruları anlatmak ve ümitlerini sömürmemek gerekiyor. Bu işin içerisinde para olduğu için en düzgün bildiğimiz adamlar bile son dakikada bir 500 Euro çarpmadan bırakmıyorlar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Benim babamın dedesi de Bulgaristan'ın Petriç şehrinden gelmiş Soy Kütüğünde yazıyor bende düşüyordum vatandaşlık işleri için uğraşmaya 

bu yazıları okuyunca bayağı zor olduğunu anladım sanırım hiç uğraşmam artık...

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Kemal Korkmaz yazdı:

Benim babamın dedesi de Bulgaristan'ın Petriç şehrinden gelmiş Soy Kütüğünde yazıyor bende düşüyordum vatandaşlık işleri için uğraşmaya 

bu yazıları okuyunca bayağı zor olduğunu anladım sanırım hiç uğraşmam artık...

Ölmüş kişilere vatandaşlık zor ama alınıyor diye duymuştum. Bi araştırın. Ben Bulgaristan'a gideceğim bu yüzden dolayı.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Arkadaşımın dedelerinden portekizle bağlantısı varmış. Bu işlerle uğraşan bir avukat buldu. 2,5-3 senede yaklaşık 2000 eur harcayarak çifte vatandaşlığı aldı. Bendeki soylar babamın babasının annesine dayanıyor . Karinabat tan gelmişler. Bulgar vatandaşlığı olup olmadığı hakkında bilgim yok. Zaten sürecin sıkıntılı olmasının en büyük sebebi, aradaki babam dahil tüm ataların ölmüş olması. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Erhan Doruk yazdı:

Arkadaşımın dedelerinden portekizle bağlantısı varmış. Bu işlerle uğraşan bir avukat buldu. 2,5-3 senede yaklaşık 2000 eur harcayarak çifte vatandaşlığı aldı.

Tahmin ettiğim konu ise, çok farklı bir prosesten bahsediyorsunuz ama :) 

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Teşekkür ederim Fatih bey, Ben konu ile 2-3 yıldır ilgiliyim ve epey ilerleme sağladım. Validem 1950 göçmeni ve halen vatandaş olduğu ortaya çıktı. Biz de onun vatandaş çıkması üzerine mayıs ayında Bulgaristan a giderek annemin kimliğini ve pasaportunu aldık. Kendim ile ilgili işlemlerinde şuanda devam ediyor. Aslında bu konuda epey bilgi kirliliği ve ard niyetli muameleci tip var. İnsanlara doğruları anlatmak ve ümitlerini sömürmemek gerekiyor. Bu işin içerisinde para olduğu için en düzgün bildiğimiz adamlar bile son dakikada bir 500 Euro çarpmadan bırakmıyorlar. 

Babam a geçen gidelim dedim dayısı ve başka akrabalarımız hala orada hatta kendisinin yeşil pasaport u var gitmek onun için çok basit Fatih bi ara geleyim tanıdıklarla bi görüşelim
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...