İçeriğe Yönlendir

İX20 - Partiküllü 5w/30


Sami Ulusman

Recommended Posts

Sami Ulusman

Her zaman arastirma taraftariyim,yag degisimi zamani geliyor bircok kimse 10.000 de bir dedi orjinal kitabinda 12 ay veya 15000 km diyor mesela bundan evvel 10000 de degistirmistim simdi 15000 yapacagim,birde araba agir isci degil aile arabasi.Diger konu malumunuz hersey her gecen gun pahalaniyor yag ve filtre kendim alacagim ustam degistirecek,ama yag kalitesi konusunda kitlendim.Cogu kimse yaglarin ayni oldugunu soyler,kimisi mobil diyor orteki castroldan sasma diyor,..Yardim lutfen markalar arasinda gercekten ucurum varmi,en kaliteli ve ucuz yag.hangisi....pardon arabam Hyundai IX 20 1,4 crdi 2012 model,yanilmiyorsam 5,3 lt yag aliyor..Tesekkurler

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Benim yağ 15 bin götürür ama ben 6-7 binde değişirim.Çok nadir 100 km üstüne çıkarım ama çıkarsamda red line gösteririm.90 beygirle neler yaparım ner vag vaglar şaşı kalır dicem amma bendede bir vag vag var.Bu vag vaglara belli olmaz bağzen şaşırtıyorlar adamı :( 

 

Yağ değişim zamanı geldiğinde bende hep bocalıyorum.Ne koysam acaba.Ucuz olsun ama çok iyi olsun istiyorum.Ne kadar kararsız kalsamda sonunda castrol koyuyorum.Fordum olsa mobilden başka yağ koymam.

 

Aracın en can alıcı yeri,yağ ve su.Ne kadar az sürtünme o kadar çok motor ömrü,ne kadar iyi kullanıcı o kadar uzun motor ve süspansiyon ömrü :)

 

Eğer benim gibi hergün 200 km yol yapmıyorsanız yağınızda çok kaliteli ise(sahte yağ piyasada çok buna dikkat etmek lazım) 15 binde bir girin bakıma. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Markalar arasındaki kalite farkında maalesef uçurum var.
Mobil iyidir. Castrol iyidir.
Yağ markasını sürekli değiştirmek iyi değildir.
Ağır şartlarda tozlu ortamlarda kullanmıyorsanız kitapçığa uyun. 15 bin diyorsa onu yapın. Ama eksiltip eksiltmediğini kontrol edin. Eksiltirse tamamlayın.
Yılı geçmeyin. Km dolmadan yıl dolarsa yine değiştirin.
Filtre önemlidir. Kaliteli filtreler kullanın.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Degişim periyoduyla ilgili benim de merak ettiğim bi nokta var. Kış aylarında -20 -30 derecelerde kullanılan yağ da erken değismeli mi?

Yorum bağlantısı

10 yıldır aynı araç aynı yağ hiç sorun yaşamadım Allah'a şükür.castrol 5w30.

Yağı filtreleri kendim alırım 10.000 de ustaya değişti rtiririm. Araç ford

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Onur Oflaz yazdı:

Degişim periyoduyla ilgili benim de merak ettiğim bi nokta var. Kış aylarında -20 -30 derecelerde kullanılan yağ da erken değismeli mi?

 

Bununla ilgili hiç bilgi görmedim duymadım. 

Bence gerek yok. 

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...