İçeriğe Yönlendir

Otomobil Fiyatlarındaki Rekor Zamlar.

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba 

Haftasonu Hyundai bakmak için showrooma gittim. Adamlar 2019 model i20 otomatik 1.0 turbo modelin üzerine 142500 tl etiket koymuş. En ucuz otomatik i20 125000 tl etiketle satılıyor. 

Sonra Donanım haberde gündem olan bir konu gözüme çarptı, yeni clio 5 için 115000 tl fiyat biçilmiş. Şimdi bu 115000 tl olan araba inceledim 1,0 sce  motor 70 beygir.  Arka kampana ve arka camlar manual.  Bu arabanın gözümdeki fiyat 80000 tl olmaması gerekirken 115000 tl etiket çok düşündürücü. 

Tabi piyasanın en cok tutulan arabalarından olan Clio yeni kasasında Türk Halkının çokta sıcak bakmadığı  3 silindir ve bin motor ve üstüne 115000tl etiket ile satılması piyasaya kötü yansımış. 

Daha bir kaç ay kadar önce kimselerin almak istemediği binlik aytenler 20 bin tl değer kazanıp 600000 tl rakamlara ulaşmış. Onu gectim eskiden piyasası yerlerde olan 40 bin tl aldığımız Cruze ise senesi dolmadan 17000 tl fiyatı artmış. 

Bu gösteriyorki, Ağustos 2018 yılı itibariyle mağduru olduğum yıllık enflasyon, düşündüğümüzden çok daha kötü .

Peki hiç mi iyi bişey yok. Benzin fiyatları 2 senedir yerinde sayıyor. bu iyi bişey. Lpg gerek yok. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Araç fiyatlarını TL olarak değil Eur ve USD olarak düşünün. O zaman pek artış olmadığını görürsünüz. Hep enflasyon var diyoruz ama bence enflasyon yok devalüasyon var. Çünkü üretmiyoruz , dövizle hazır alıyoruz. Döviz almak için de vergiye yükleniyoruz, taşınmazları satıyoruz. Ama bunun sonu pek iyi görünmüyor.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Erhan Doruk yazdı:

Araç fiyatlarını TL olarak değil Eur ve USD olarak düşünün. O zaman pek artış olmadığını görürsünüz. Hep enflasyon var diyoruz ama bence enflasyon devalüasyon var. Çünkü üretmiyoruz , dövizle hazır alıyoruz. Döviz almak için de vergiye yükleniyoruz, taşınmazları satıyoruz. Ama bunun sonu pek iyi görünmüyor.

5 sene sonra araba nasıl alınır bu ülkede matematiğim yetmiyor

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Ali Gök yazdı:

5 sene sonra araba nasıl alınır bu ülkede matematiğim yetmiyor

İnşallah araba alamaktan daha büyük sorunlar yaşamayız. Bugünkü halimize şükredelim. Allah daha kötü durumdakilere yardım etsin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki

Araba fiyatları aslında EURO bazlı baktığımızda normal gibi (tl'ye çevirirsek euro'yu). Sıkıntılı olan konu ötv.

2020'dede hurda indirimi + ötv indirimi devam etmeli. Yoksa en çok satan Clio bile 1.0 arabayı 111 bin liraya kimseye satamaz. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Dün survivor başladı. Geçen sene herkesi mercedes vito ile almışlardı. Bu yıl yarışmacıları yeni clio ile aldılar. Acun bile ekonomi yapmış :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Enflasyonu geçtim, bu vergilerle bu rakamlarla nasıl araba sattırmayı planlıyorlar, bilemedim...

Yorum bağlantısı
Ali Gök

allah yardımcısı olsun sıfır satan bayilerin. işin içinden çıkılmaz şuan günü kurtarıyorlar

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Gök yazdı:

çok yanlış bilgi enflasyon yüksek değilki %12 :D  

Hep olaya tersten bakıyoruz, memlekette %12 enflasyon varsa %88 de enflasyon yok, bu ne perhiz lahana turşusu mu, yok bu başka konuydu.

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Metin Akbal yazdı:

Hep olaya tersten bakıyoruz, memlekette %12 enflasyon varsa %88 de enflasyon yok, bu ne perhiz lahana turşusu mu, yok bu başka konuydu.

Geçen gün istinyedeydim yaklasık bir yarım saat takıldım yoldan gecen araclara bakdım agırlık mercedes bmw land ,passat bile nadir gecıyordu kriz alt kesıme var 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

https://www.mobile.de/tr/kategori/araba/vhc:car,pgn:6,pgs:10,prx:6000,dmg:false

Sürekli bu konu konuşuluyor. İkinci elde piyasa sürekli yükseliyor diye. Sıfırı ile doğru oranlılı gidiyor aslında. Yukarıdaki link Almanya"da ikinci el satan bir firmanın ilanları var. bize göre acaip ucuz.

https://www.mobile.de/tr/Araba/Audi-A4-Lim.-1.8-T-Klimaautomatik-SH-AHK-Alu/vhc:car,pgn:6,pgs:10,prx:6000,dmg:false/pg:vipcar/293884809.html

bunu beğendim :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır
ibrahim Tiryaki yazdı:

Araba fiyatları aslında EURO bazlı baktığımızda normal gibi (tl'ye çevirirsek euro'yu). Sıkıntılı olan konu ötv.

2020'dede hurda indirimi + ötv indirimi devam etmeli. Yoksa en çok satan Clio bile 1.0 arabayı 111 bin liraya kimseye satamaz. 

bayilerde araba yok. eskişehir renoya gelen ilk clio 5 ler gelmeden satıldı bile. mercedes mayıs sonuna gün veriyor. fiyat bilinmiyor. ama insanlar alıyor. honda da araba yok. 0 fiyatı 178 lira olan aracın 2. eli 167 bin liraya satıldı. yani herkes alıyor.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Gök yazdı:

allah yardımcısı olsun sıfır satan bayilerin. işin içinden çıkılmaz şuan günü kurtarıyorlar

zamanında sattıklarına saysınlar bence!? burunlarından kıl aldırmıyorlardı.

Erkan Işık yazdı:

Geçen gün istinyedeydim yaklasık bir yarım saat takıldım yoldan gecen araclara bakdım agırlık mercedes bmw land ,passat bile nadir gecıyordu kriz alt kesıme var 

zaten sorun, orta sınıfın kalmamış olması. fakirsin yada zengin. zenginler de forumlarda pek yazmıyor zaten. eksisozluk te kime fakirdir diye bir başlık vardı. çok mantıklı müthiş çıkarımlar okudum. tavsiye ederim.

mesela iyi bir arabaya sahip olmak zenginlik anlamında bir ilüzyon aslında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
Dogan Arsiray yazdı:

zamanında sattıklarına saysınlar bence!? burunlarından kıl aldırmıyorlardı.

zaten sorun, orta sınıfın kalmamış olması. fakirsin yada zengin. zenginler de forumlarda pek yazmıyor zaten. eksisozluk te kime fakirdir diye bir başlık vardı. çok mantıklı müthiş çıkarımlar okudum. tavsiye ederim.

mesela iyi bir arabaya sahip olmak zenginlik anlamında bir ilüzyon aslında.

Çok ince gördün, bu konuda kitap yaz okuyayım :)

Ekşide bulamadım, link varsa bakayım.

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Kriz filan  yok ne kadar pahalı olsa bile bizim insanımız alır.Milletimiz rahatına oldukça düşkün bir bakın şöyle yollar araç seli çoğu araçta tek kişi bu neden ile bize her şey yakışır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arkadaşlar, bizim 1,4 egea benzinliler halen 98 bin tl. Gelin alın burda çok var. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Ali Darbaz yazdı:

Arkadaşlar, bizim 1,4 egea benzinliler halen 98 bin tl. Gelin alın burda çok var. 

Fiat'ın sitesinde 2020 1.4 benzinli Egea 92.900? 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Köksal Yılmaz yazdı:

Çok ince gördün, bu konuda kitap yaz okuyayım :)

Ekşide bulamadım, link varsa bakayım.

dün okuduğum başlığı bulamıyorum. zenginler sildirdi demekki 😛

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Kriz filan  yok ne kadar pahalı olsa bile bizim insanımız alır.Milletimiz rahatına oldukça düşkün bir bakın şöyle yollar araç seli çoğu araçta tek kişi bu neden ile bize her şey yakışır.
Geçenlerde okumuştum, Avrupa ortalamasına göre araç sayısı bizde yarı yarıya azmış. Yollarda da bu kadar trafik olduğuna göre dar alanda çok nüfusa bağlıyorum ben trafiği. Mesela memleketteki trafik anca iftara 1 saat kala oluyor, gerisi İstanbul trafiği yanında çerez kalıyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Arabamın değeri yükselse bile 2. eldeki bu gidişat hoşuma gitmiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

100 bine araba alamayacağız diyordum. Eşik 150 bin oldu. Mesai arkadaşım 2018 Golf 7.5 almış 168 e yatırım için. Haziranda 180 diyor. Benim arabamdan 4 yaş genç arabayı 150 ye alamıyorum şu an.

Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Araba fiyatlarını Euro olarak düşünmek lazım diyenlere katılmıyorum. Öyle düşünseniz bile yine çok. Yeni Clio Avusturya’da 9.490 Euro fiyat ile başlıyor. Türkiye fiyatı 111 bin TL. Sıfır Mercedes E 200d serisi Avusturya başlangıç fiyatı 51.550 Euro. Türkiye 517 bin TL. Sorun araçtan alınan ÖTV ve ÖTV+Araç fiyatının hesaplanıp ortaya çıkan meblağdan da KDV’nin hesaplanıp alınması.
Bir abimiz bize müstahak ne kadar olursa olsun insanlar yine alacak yazmış. Evet insanlar elbette alacak çünkü bu bir ihtiyaç ve maalesef yaşadığı ülkenin aşırı vergileri yüzünden de yatırımını arabaya yatırmak zorunda kalıyor veyahut borçlanarak halletmeye çalışıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Onur Tunç Aldı yazdı:

Araba fiyatlarını Euro olarak düşünmek lazım diyenlere katılmıyorum. Öyle düşünseniz bile yine çok. Yeni Clio Avusturya’da 9.490 Euro fiyat ile başlıyor. Türkiye fiyatı 111 bin TL. Sıfır Mercedes E 200d serisi Avusturya başlangıç fiyatı 51.550 Euro. Türkiye 517 bin TL. Sorun araçtan alınan ÖTV ve ÖTV+Araç fiyatının hesaplanıp ortaya çıkan meblağdan da KDV’nin hesaplanıp alınması.
Bir abimiz bize müstahak ne kadar olursa olsun insanlar yine alacak yazmış. Evet insanlar elbette alacak çünkü bu bir ihtiyaç ve maalesef yaşadığı ülkenin aşırı vergileri yüzünden de yatırımını arabaya yatırmak zorunda kalıyor veyahut borçlanarak halletmeye çalışıyor.

Siz avusturyada yasıyorsunuz sanırım japonyadan ıkıncı el arac alabılırsınız 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Köksal Yılmaz yazdı:
Erol Güven yazdı:

Geçenlerde okumuştum, Avrupa ortalamasına göre araç sayısı bizde yarı yarıya azmış. Yollarda da bu kadar trafik olduğuna göre dar alanda çok nüfusa bağlıyorum ben trafiği. Mesela memleketteki trafik anca iftara 1 saat kala oluyor, gerisi İstanbul trafiği yanında çerez kalıyor.

Kişi başı düşen yol avrupanın kabacak onda biriydi galiba. Bir bakayım. belki yanlıştır. Paylaşırım.

Ülkede üretime dönük çalışan çok az insan var. Her yer güvenlik görevlisi bilmemne boş boş işlerle normalde makineleşebilecek basit işlerle uğraşan elemanlar. Bunların tüm giderlerini çalışan ödüyor. Yani 3 alabilecek iken 1 alıyorsunuz. Çünkü 1 kişi çalışacak işte 3 kişi çalışıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...