Ali Gök 19 Şubat 2020 Paylaş 19 Şubat 2020 gayet iyi oldu fiyatların böyle olması .300 bine gelmiş arabalara hurda gözüyle bakan millet şimdi hala normal araba olduklarını anlarlar. ben memnunum fiyatlardan. millet olarak doyumsuzluk aldı başını gitti bazen kıtlık yaşamak iyi gelir Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Şubat 2020 Paylaş 19 Şubat 2020 Ali Gök yazdı: gayet iyi oldu fiyatların böyle olması .300 bine gelmiş arabalara hurda gözüyle bakan millet şimdi hala normal araba olduklarını anlarlar. ben memnunum fiyatlardan. millet olarak doyumsuzluk aldı başını gitti bazen kıtlık yaşamak iyi gelir Türkiye’de 300 bine gelmiş araba %95 hurdadır. Sarı sitedekilerin %99’u hurdadır. Milletimiz ve ustalarımızın bilinçsizliği sağ olsun. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 19 Şubat 2020 Paylaş 19 Şubat 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Türkiye’de 300 bine gelmiş araba %95 hurdadır. Sarı sitedekilerin %99’u hurdadır. Milletimiz ve ustalarımızın bilinçsizliği sağ olsun. benim 300 binde jeepim vardı silah gibiydi. ofroad yapıyorduk hatta Yorum bağlantısı
Halil Gümüş 19 Şubat 2020 Paylaş 19 Şubat 2020 Fiyatlar fevkaladenin fevkinde. Zırt pırt araba değiştirme işi azalır bu sayede. 2-3 yılda bir araba değiştiririm ama bu ortamda kafama göre 4 çeker bulsam 5-6 sene binerim diye düşünüyorum artık. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 19 Şubat 2020 Paylaş 19 Şubat 2020 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Türkiye’de 300 bine gelmiş araba %95 hurdadır. Sarı sitedekilerin %99’u hurdadır. Milletimiz ve ustalarımızın bilinçsizliği sağ olsun. Ali Gök yazdı: gayet iyi oldu fiyatların böyle olması .300 bine gelmiş arabalara hurda gözüyle bakan millet şimdi hala normal araba olduklarını anlarlar. ben memnunum fiyatlardan. millet olarak doyumsuzluk aldı başını gitti bazen kıtlık yaşamak iyi gelir İkiniz de haklısın valla, ülkede düzgün arabaya denk gelmek şans veya çevre işi. Km artınca temiz araba bulma şansı azalıyor. 19 Şubat 2020 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 19 Şubat 2020 Paylaş 19 Şubat 2020 Araba fiyatlarının yükselmesi iyi değil. Makul seviyelerde olmalı. Evet yollarda çok çok iyi arabalarda var ancak parasal imkanda zorlandığı için bakımını yaptırmayıp bakımsız arabayla trafikte olanda çok kimseler var. Tabiki her bakımsız araba sahibi parasız olduğu için bakım yaptırmıyor gibi bir mana anlaşılmasın. Araç fiyatlarının sadece şu husustan dolayı yüksek olmasını bazen savunurum. Sonradan görme insanımız bazen çok olunca her parası olan lüks marka araç sahibi olup trafik kural ve limitlerine uymayı istemez ve sonuçta kazalar gerginlikler artabilir. Birisi anlatmıştı Mercedesi olup kırmızı ışıkta geçen bir tanığına abi neden böyle yapıyorsun deyince aldığı cevap ya öderiz ne kadarki cezası niye bekleyeyim olmuş. Bu düşüncedeki maalesef çok insanımız var. Ancak yinede araç fiyatları makul olup cezalar caydırıcı oranda olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 19 Şubat 2020 Paylaş 19 Şubat 2020 Mahmut Yıldız yazdı: Kredi oranlarının etkisini unutuyorsunuz. Kredi oranları düşük olsa ne olur hocam? Insanlar Clio tarzı 1.0 73 beygirli arabaya 110 bin TL'yi hangi akla mantığa hizmet versin? Ha kredi oranları olumlu anlamda etkilemiş midir? Evet. Ama araba fiyatları da buna paralel olarak artmaya devam ediyor. Çekilen kredininde bir espirisi kalmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 19 Şubat 2020 Paylaş 19 Şubat 2020 ibrahim Tiryaki yazdı: Kredi oranları düşük olsa ne olur hocam? Insanlar Clio tarzı 1.0 73 beygirli arabaya 110 bin TL'yi hangi akla mantığa hizmet versin? Ha kredi oranları olumlu anlamda etkilemiş midir? Evet. Ama araba fiyatları da buna paralel olarak artmaya devam ediyor. Çekilen kredininde bir espirisi kalmıyor. Öyle demeyin, bizim insanımız taksit ödemeyi sever. 3 taksit fazla verir ama yine de alır. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 20 Şubat 2020 Paylaş 20 Şubat 2020 (düzenlendi) Yaklaşık 6 ay ev baktım , Kredi faizleri yüksekti ve satış olmuyordu fiyatlar düşüktü içime sinen bir ev bulamadım İzmir İstanbul otobanı açılıp süre düşünce kredi faizleride düşünce fiyatlar uçtu 250000 evler 300000 üzerine fırladı özellikle kredi faizleri çok etkili oldu emlakçılar 250000 satamadıkları evleri ilandan kaldırıp süper fırsat diye 300000 lere etiketleyip yeniden ilana koyup satmaya başladılar. Bende evden vazgeçtim tekrar araca döndüm 3 ay araba baktım faiz indirimi öncesi 40000 tl olan araçlar indirim sonrası 3000-5000 koymaya başladı. Ben arabayı 1 ay önce 52000 den 48500 düşürüp satın aldım şimdi aynı araca 55000 hatta 60000 çekenler var şaşırıyorum ve hayret ile izliyorum. Benim şahsi düşüncem doğru yada yanlış kişiye göre değişir faizler düşünce piyasalar canlandı insanlar kredi çekip istedikleri araç yada evlere ulaşabilir oldular bu elbetteki olumlu bir durum. Bunu değerlendiren bir kısım fırsatçılar ise fiyatları fırlattı nasıl olsa satılıyor. 20 Şubat 2020 tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Aytac Sakal yazdı: Yaklaşık 6 ay ev baktım , Kredi faizleri yüksekti ve satış olmuyordu fiyatlar düşüktü içime sinen bir ev bulamadım İzmir İstanbul otobanı açılıp süre düşünce kredi faizleride düşünce fiyatlar uçtu 250000 evler 300000 üzerine fırladı özellikle kredi faizleri çok etkili oldu emlakçılar 250000 satamadıkları evleri ilandan kaldırıp süper fırsat diye 300000 lere etiketleyip yeniden ilana koyup satmaya başladılar. Bende evden vazgeçtim tekrar araca döndüm 3 ay araba baktım faiz indirimi öncesi 40000 tl olan araçlar indirim sonrası 3000-5000 koymaya başladı. Ben arabayı 1 ay önce 52000 den 48500 düşürüp satın aldım şimdi aynı araca 55000 hatta 60000 çekenler var şaşırıyorum ve hayret ile izliyorum. Benim şahsi düşüncem doğru yada yanlış kişiye göre değişir faizler düşünce piyasalar canlandı insanlar kredi çekip istedikleri araç yada evlere ulaşabilir oldular bu elbetteki olumlu bir durum. Bunu değerlendiren bir kısım fırsatçılar ise fiyatları fırlattı nasıl olsa satılıyor. Herşeyi kredi ile alıyoruz zaten. Borcu olmayan kalmadı. Kredi = rant = tüketim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 fiyatlarda zam yok ki, üreticinin rakamı üstünden çarpan değişiyor sadece (döviz kuru denen). 1999/2006/2009 da otomotiv sekörünün yine içinde olanlar bu gibi sıçramalara alışıktır. Yalnız 2020 de bir değişkilik var ona hiç birimiz alışık değil, ülkemizde hiç yaşanmayan stagflasyonu ilk defa yaşıyoruz,, yaşayacağız. Bünyemiz sadece enflasyona alışık olduğu için biraz sarsacak bu durum. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Çağlar Bayur yazdı: stagflasyonu en kötü durum kısaca ülkede olan . ama kendini kandırma hastalığı icad olduğundan beri bu durumu gördüğü halde yooo herşey iyi diyen bir kesim var malesef ülkede 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Ali Gök yazdı: en kötü durum kısaca ülkede olan . ama kendini kandırma hastalığı icad olduğundan beri bu durumu gördüğü halde yooo herşey iyi diyen bir kesim var malesef ülkede iğne kendine batana kadar çuvaldızı görmeyen Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 (düzenlendi) Dediğim gibi, yakında 2. el nimet olacak ama şöyle (uçuk fiyatlılar zaten elde kalacak), alacak adam boyasına kazasına vs. değil sadece ve sadece bu araba yürüyormu bana iş açarmı açmaz ise alayım diyecek ve o arabada zaten ucuz olacak, algı değişecek... bu arada 2. elde olması gereken normal düşük fiyatlara inecek, boşa fiyat yükseltip hayal kurmasınlar, arabadan yatırım olmaz, bu ancak bizim memlekette olur-du ancak, artık oda değişecek... adam sıfır kuga almış 200 bine zula yapmış, şimdi diyor 240 bin, ne bu diyince istersen böyle yoksa bekle 4 ay öyle al...... beklerim dert değil, senden almam bekler sıfır alırım, zaten bu araç keyfi alınıyor, sanamı yedireceğim 40 kaadı, uyanığa bak 28 Şubat 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: Dediğim gibi, yakında 2. el nimet olacak 2.elde aracını satan ne alacak? satma sebebi ne olacak? Ali Cihangiroğlu yazdı: beklerim dert değil, senden almam bekler sıfır alırım, beklerken sıfırı sabit mi kalacak rakamı? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: 2.elde aracını satan ne alacak? satma sebebi ne olacak? beklerken sıfırı sabit mi kalacak rakamı? 2. elde satan birşey alamayacak ortada kalacak yada daha alt sınıf araba alacak o da düzgününü bulabilirse o yüzden ancak ihtiyacı olan darda olan satacak yada parası olan satıp para koyup yenileyecek aracını, yada satıp parayı başka yerde kullanacak vs. gariban adam kalacak ortada, ya satıp arabasız kalacak yada elindekine binmeye deavm edecek... beklerken sıfırı sabit kalmayacak tabii, zaten o bekleme sonrası çıkacağı fiyatı adam satarken fiyata eklemiş durumda, ödeyeceğin para aynı zaten, gider sıfır alırım hatta daha fazla veririm yine o fırsatçıya 1 kuruş yedirmem... arabayı aldığın an 2. el omuştur o fiyat baya inecek, isterse km si 0 olsun... 28 Şubat 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: o bekleme sonrası çıkacağı fiyatı adam satarken fiyata eklemiş 4 ay sonra 240 değil de 340 olabilir? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: 4 ay sonra 240 değil de 340 olabilir? yani.... olabilir evet ama olmayabilirde, alacak adam zaten keyfi alıyor çok darda kalmaz o fark ona koymaz zaten..... kugayı aman dardayım ille 4x2 aracım olsun 1.5 dizel olsun güçsüz motor olsun diye kim alırki zaten 28 Şubat 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: yani.... olabilir evet ama olmayabilirde, oluru oldu 1994 te bir sabah uyanınca x4 idi rakamlar. Olmuşu oldu yani Olmayabiliri görmedim bilmiyorum. o zaman stok ta vardı arz da. Yorum bağlantısı
Halil Gümüş 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Sıfır fiyatları yarı yarıya düşerse 2.el de düşer. Hayal gibi bişey [emoji16] Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 onu bunu bilmem, 2. ele delice para vermem, gider daha deli verir sıfır alırım, yok öyle uyanıklık, hadi çok yeni yada 1-2 yaşında arabaya çektin fiyat, 10 yaşında daha yaşlı vs. araçları ne abartıyorsun, neyse isteyen isitediği fiyattan satar, ben vermem sıfır alırım yada hiç almam, banane arkadaş Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: gider daha deli verir sıfır alırım paran var stok yok ne alacaksın? demiştim enfalsyona alışık bünyeye stagflasyon ters süt te mi almayacaksın? 6.75TL lt si 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Çağlar Bayur yazdı: paran var stok yok ne alacaksın? demiştim enfalsyona alışık bünyeye stagflasyon ters süt te mi almayacaksın? 6.75TL lt si mecburi şeyler dışında almam, araba en son iş gerek yok.... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: mecburi şeyler dışında almam, araba en son iş gerek yok.... ve talep daralır.... 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Minimalizm diye 1 bölümlük bir belgesel var netflix’te. Onu izledikten sonra biraz daha belirginleşti kafamda. Şimdiki aklım olsa ilk arabamı hiç satmaz, adam gibi bakımını yapar gerekirse motorunu sıfırdan yaptırır binerdim. O arada aldığım bir kaç araç resmen ihtiyacımın fazlası gereksiz harcama olmuş. Bugün a4 alsam yarın gözüm a6’da olur. İyisi mi ben elimdekiyle mutlu olmaya bakayım.. Hangi bayi ne kadar fiyat yazıyorsa yazsın şimdilik.. Ha günün birinde alır mıyım, ihtiyaç olursa illaki düşünürüm. Ama artık alamayacağım araba için üzülmeyeceğim galiba 🙄 Yorum bağlantısı
Recommended Posts