Ali Gök 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 (düzenlendi) Merhaba, Benim arabanın sibop kapalarında yeşil kapak var. petrolde hava kontrol edecektim pompacı nitrojen var onla kontrol etme dedi 1- nitrojen basılıysa normal hava üzerine basılmazmı? sonuçta oda hava ne alaka basma dedi anlamadım 2-nitrojen hava olmasının avantaj-dezavantajları nedir ? hafiften sağa çektiğini hissediyorum lastik havasına bakacam önce yoksa rota sokacam arabayı. forumda arattım ama yorum bulamadım mecbur konu açtım. eğer gözümden kaçırmışsam konuyu birleştirilirse var olanla sevinirim . 17 Şubat 2020 tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Ali nitrojen bir ara çok moda oldu ancak sonra fiyatı pahalı olduğu için normal basmalı havaya göre ve bazı lastikçiler sanki dünyayı kurtarmış gibi lanse edince pek bir uzun sürmedi modası. asılında hem lastik hemde jant için güzel bir olay nitrojen o şekilde tanıtıldı Alıntıdır "NITROJEN GAZI'NIN FAYDALARI: *Nitrojen kuru ve normal havadan 3 kat daha yavaş hareket eden molekül yapısına sahip bir gazdır. *Nitrojen yanıcı olmayan bir gazdır. *Lastiklerden hava kaçmasından dolayı artan yakıt tuketimini azaltır. *Lastik ömrünü artırır. *Lastik basıncı hermevsimde aynı kalır. *Yola maksimum tutunma sağlar,dolayısıyla güvenliği artırır. *Aracın süspansiyonuna destek olur ve hissedilir derecede sürüş keyfi sağlar. *Lastik içerisinde ve jantta oksidasyon(paslanma) olmaz. *Düzensiz hava basıncından dolayı oluşan dengesiz sırt aşınmlarını engeller." senin araca bas geç normal havayı nitrojen satan yer bulamayacağına göre normal hava ile yola devam. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Bende zamanında nitrojen bastırmıştım lastikleri bi faydasını görmedim. Lastikler yine indi. Sonra her seferinde lastikçiye git ordan tamamlat vs uğraşamam dedim. Gidip petrol de kendim normal havayı bastım geçtim. Bence para tuzağından başka bir şey değil. Faydası varsa da eğer teoride vardır. Yorum bağlantısı
Ali Gök 17 Şubat 2020 Yazar Paylaş 17 Şubat 2020 sonuç olarak petrole gidip kafama göre basabilirim nitrojenin üzerine normal havayı değilmi ? 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Ali Gök yazdı: sonuç olarak petrole gidip kafama göre basabilirim nitrojenin üzerine normal havayı değilmi ? Bas geç usta bir şey olmaz. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Patlayınca daha çok ses yapıyomuş.😁 Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Petrolde lastikleri tamamen indirin sonra normal hava basın. Ne olur ne olmaz. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Yapılan testlerde hiç bir fark olmadığı ortaya çıktı. Sıcak havada nitrojen daha da genleşmiş üstelik. Yorum bağlantısı
Ali Gök 17 Şubat 2020 Yazar Paylaş 17 Şubat 2020 bir lastikçiye gidiyim adam gibi hava bastiriyim o zaman Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Ali Gök yazdı: bir lastikçiye gidiyim adam gibi hava bastiriyim o zaman İkisinin karışmasında bi kusur yok. Zaten normal bastığınız havada da nitrojen mevcut Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Harun Kocaçalışkan yazdı: Patlayınca daha çok ses yapıyomuş.😁 Bu konunun uzmanını çağırmak lazım bence 😁 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Yetkili serviste bakım yaptırmıştım hediye diye bastılar. Ekstra bi faydasını fiziki olarak hissetmedim. İnternette araştırdığımda basılan hava yüzde 78azot %28 oksijen soluduğumuz hava yani. Bu oksijenin zamanla lastiğin iç yapısında oksidasyona sebep olabileceği tamamı nitrojen olanda oksijen olmadığı için bunu engellediğini okudum. Hatta ön lastiğim indi biraz hava bastım sonrasında bişe olduğu yok yani. Yorum bağlantısı
Zeki Yelboğa 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Nitrojen'in ilk basıldığında da var normal hava lastiğin içinde, yalıtılmış ortamda basılmıyor ki nitrojen. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Mehmet Kazancıoğlu yazdı: Ali nitrojen bir ara çok moda oldu ancak sonra fiyatı pahalı olduğu için normal basmalı havaya göre ve bazı lastikçiler sanki dünyayı kurtarmış gibi lanse edince pek bir uzun sürmedi modası. asılında hem lastik hemde jant için güzel bir olay nitrojen o şekilde tanıtıldı Alıntıdır "NITROJEN GAZI'NIN FAYDALARI: *Nitrojen kuru ve normal havadan 3 kat daha yavaş hareket eden molekül yapısına sahip bir gazdır. *Nitrojen yanıcı olmayan bir gazdır. *Lastiklerden hava kaçmasından dolayı artan yakıt tuketimini azaltır. *Lastik ömrünü artırır. *Lastik basıncı hermevsimde aynı kalır. *Yola maksimum tutunma sağlar,dolayısıyla güvenliği artırır. *Aracın süspansiyonuna destek olur ve hissedilir derecede sürüş keyfi sağlar. *Lastik içerisinde ve jantta oksidasyon(paslanma) olmaz. *Düzensiz hava basıncından dolayı oluşan dengesiz sırt aşınmlarını engeller." senin araca bas geç normal havayı nitrojen satan yer bulamayacağına göre normal hava ile yola devam. evet hepsi de doğru, yanlız şöyle bir eksisi vardır. Örneğin nıtrojen hava bastılar lastiklere kullanmaya başladınız , biraz zaman geçince lastıklerin havalarında düşüş olduğunda nıtrojen hava yerine gidip bir benzinciden hava basarsanız bu 2 yada 3 psi da olsa lastik içerisindeki tüm nitrojen havayı bozar. Bilginize 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 17 Şubat 2020 Yazar Paylaş 17 Şubat 2020 Murat Öngür yazdı: evet hepsi de doğru, yanlız şöyle bir eksisi vardır. Örneğin nıtrojen hava bastılar lastiklere kullanmaya başladınız , biraz zaman geçince lastıklerin havalarında düşüş olduğunda nıtrojen hava yerine gidip bir benzinciden hava basarsanız bu 2 yada 3 psi da olsa lastik içerisindeki tüm nitrojen havayı bozar. Bilginize bozsun derken normal hava ile kullanıma geçer diyebilirmiyiz? Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Hava dediğimiz karışımında %78 ü nitrojen değil mi ? Alıntı Dünya'mızın atmosferini oluşturan, havanın, farklı gazların karışımından oluştuğu kabul edilir. Kuru hava ağırlıklı olarak nitrojen gazından(N2), %78.09 oluşur, Oksijen (O2) %20.946, Argon (A) %0.93, ve Karbondioksit (CO2) %0.033. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Ali Gök yazdı: bozsun derken normal hava ile kullanıma geçer diyebilirmiyiz? Benim lastikler yanaktan kaçırıyordu. 3 günde bir haftada bir tamamlıyordum. Yazlık kışlık değişimine denk gelince jant yanaklarını telle fırçalattır. 5 Tl ekliyorlar lastik başına. 2 ay oldu hala eksiltme yok. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Murat Öngür yazdı: evet hepsi de doğru, yanlız şöyle bir eksisi vardır. Örneğin nıtrojen hava bastılar lastiklere kullanmaya başladınız , biraz zaman geçince lastıklerin havalarında düşüş olduğunda nıtrojen hava yerine gidip bir benzinciden hava basarsanız bu 2 yada 3 psi da olsa lastik içerisindeki tüm nitrojen havayı bozar. Bilginize gaz basıncı, birim alana düşen baskı miktarıdır. ister metan basın ister nitrojen. farkı yok. nitrojenin esprisi, lastiği içeriden oksitlemez, daha uuzn süre esnek kalmasını sağlar. ayrıca daha büyük molekül olduğu için gaz kaçağı daha uzun sürede gerçekleşir. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Normal hava bassak zaten yuzde78 i nitro 🙉 (jen). Bence iyi oran. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Ali Gök yazdı: bozsun derken normal hava ile kullanıma geçer diyebilirmiyiz? şöyle nıtrojenin özellikleri arkadaşın paylaştığı sıralı faydalarının hiç biri kalmıyor. Normal hava ile karıştırdığınız da Dogan Arsiray yazdı: gaz basıncı, birim alana düşen baskı miktarıdır. ister metan basın ister nitrojen. farkı yok. nitrojenin esprisi, lastiği içeriden oksitlemez, daha uuzn süre esnek kalmasını sağlar. ayrıca daha büyük molekül olduğu için gaz kaçağı daha uzun sürede gerçekleşir. daha uzun sürede kaçak olduğu doğru ama normal hava ile karıştığında da özelliğinin kaybolduğuda doğru, nıtrojen normal havadan daha ağır yogun yani Muhittin Kaplan yazdı: Hava dediğimiz karışımında %78 ü nitrojen değil mi ? doğru ama nitrojen hava dedikleri hava da ( cümle düşük oldu ) farklı karışımlar var sanırım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Ali Gök yazdı: bir lastikçiye gidiyim adam gibi hava bastiriyim o zaman Düzgün bir petrole git. Ne gerek var lastikçiye. Lastikçiye gitsen o da kafasına göre basıp bırakacak.. Etiketine bak, ne diyorsa onu bas sen. Yorum bağlantısı
Cem Işık 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Nitrojen'in üstüne normal hava basılır, basıldığında ise nitrojenin özelliği gitmiş olur. Nitrojende nem yok bildiğim ve oksitlenme yapmıyor nem olmayınca ve ısı ile genleşme vs yapmıyor. Ama çok ahım şahım bir fark olmaz neticede. Sonuç olarak benzinciye git, bas üstüne keyfine göre havayı. Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Yeşil sibop kapağı görünce çalıyorlar hemen. Gerçi siyahını da çalıyorlar. 😊 Yorum bağlantısı
Barış Göktürk 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Kesin konuşmuş olmayayım. Lakin oto lastikçilerde "nitrojen basma makinesi" olarak tabir edilen cihazı incelediğim zaman "nitrojen" diye tabir edilen şeyin kompresörde sıkıştırılan havanın bir kurutucu filtreden geçirilmesi sonrası nemden arındırılması işlemi olarak gözlemledim. Lastik içerisine gönderilen havadaki nemin tutulmasının, lastiğin kullanıma bağlı olarak daha az yıpranmasına yaradığına dair internette muhtelif bilgiler mevcut. Doğruluğuna bir yorum getiremiyorum. Aracımın lastiklerini yeni aldığımda uygulatmıştım. Her yerde bulunmuyor olması nedeniyle de sürekli lastikçiye gitme kısmı can sıkıyordu. Yakın zaman önce bıraktım uygulamayı bende... Yorum bağlantısı
Recommended Posts