İçeriğe Yönlendir

Lastiğe Nitrojen Hava Basmanın Faydası Nedir?

Ali Gök

Recommended Posts

Ali Gök

ben normalde hayatta yapmamda  eski sahibi yeni lastik almış onada nitrojen bastırmış. direk petrolde üzerine basma dedi pompacı çekindim bende

birazdan gidip 32 hava ile şov yapacam opette :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Havanın %78 i zaten azot. Birde üstüne para verip Nitrojen basmak bana çok gerekli görünmüyor.

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Azot gazını soğutma işiyle uğraşan arkadaşlar bilir. Kuru bir gaz olduğundan soğutma sistemlerinde basınç testi yaparken hava değil de azot kullanırlar. Havanın bünyesinde su ve nem bulunur. Su veya nem soğutma sistemlerinin baş düşmanıdır. Bu sebepten azot tercih edilir. Yani kuru bir gazdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ali Gök

Geçen rot balans yaptırdım güzel bide hava vurdurdum vedalaştım

lastikçiye sordum faydası varmı diye piakolojik faydası çok reelde boş iş dedi😂

Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

Evet, lastikçiniz boş adammış hakikaten; nemden oksidasyondan bihabermiş garibim [emoji1787][emoji28].
Yıllardır nitrojen gazlı kullanıyorum hiç bir zaman şaşmadım. 0 aldıgım bir ara ımın stepnesini 4 yıl hiç kullanmadım bir gün takmam gerekti çıkardık çelik sipop takalım dedim. Bir baktık lastiğin içi pul pul tozumuş sıfır lastik. Araştırdım SONUÇ: NEM ve oksidasyon kullanılmadığı için de bu hale gelmiş. Ayrıca en önemsediğim olay da bir sabah indiğimde bir çivi yüzünden YATAN LASTİK ile karşılaşamıyoruz zira benim şartlarımda bir çivi veya vida batarsa ancak 4 veya 5 günde inik hale geliyor ve ben lastikçiye salimen sıkıntısız ulaşıyorum.
Bu durum bu forumda sanki bir tercih meselesine dönüştü... Hatta ciddi maliyeti olarak üretilen makine gereksiz bir yatırım, olay olarak görülür oldu.
Olay bence şudur tercih edersin veya etmezsin.
Ben tercih ediyorum.
Bilimsel olan, lastik için zararlı bir gazı uzaklaştırmak benim için önemli ekipman dan biridir.
Benim öncelikli 3 lüm; FREN, LASTİK (havası dahil), IŞIK SİSTEMİ.
Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yazıda diyor ki.
Nem lastiğin telini paslandırır.
Bir çoğumuz yerine göre 10 yıllık lastikler görüyoruz veya yerine göre kullanıyoruz.
Lastiğin içindeki nem lastiğin hamurundaki tele nasıl ulaşacakki.
Ayrıca nem, lastiğe veya aliminyum janta ne kadar zarar verecek. Bu zarar kaç yılda hangi boyuta ulaşacak. ? Bunun cevabı var mı ?

Lastiği denize atıyor bizim insanımız da denizde 500 yılda çürümüyor.
3-4 yılda ne olur ki havanın içindeki nemden.

Ben gereksiz buluyorum bu işi.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Hayatımda paslanan jantım hiç olmadı

Senede 20 binden azla yapıyorum 2 senede diş kalmıyor değişyorum 

benlik pekbişe yok 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Hankook takılırken basmıştı servisi, bir fark göremedim, Korkuteli'nde zaten bulamam, O2 ye devam :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...