Ü.Emre Kartal 17 Şubat 2020 Paylaş 17 Şubat 2020 Merhabalar, 2015 model 103000 km deki fiestamda sürücü tarafı paspasta damlacık şeklinde ve dağınık birkaç noktada hafif yağ damlacıkları oluyordu bir süredir. Bu olayın başlangıcında 4-5 ay kadar önce ilk aldığımda debriyaj pedalında gıcırtı vardı ve bende bakım sırasında ustaya yağlattım. Sonrasında bahsettiğim gibi yağ damlacıkları dikkatimi çekti, aracıda mevsimden dolayı pek temiz tutamadığım için yağ sızıntısını kontrol etmekte zorlandım. En son dün eğilip alt kısmı ışıkla incelediğimde üst merkezde bariz bir kaçak yoktu, sadece altta iyice zemine yakın yerde bir tane damlacık vardı. Ancak pedalın üst kısımlarında, direksiyon körüğünün seviyeyesine yakın noktalarda(düz plastik parçada) yağ izleri vardı. Yağ yok, muhtemelen usta sprey sıktığı için oralarda nasiplendi diye düşünüyorum. Mümkün olduğu kadar ıslan mendille sildim, paspası temizledim. Bu işi dün yaptım, aracı hiç kullanmadım. Bugün sabah 3-4 km kadar kullandım, dur kalk yaptım biraz pedalı da kullanmış olmak için. Sonra araç otoparkta kaldı bir süre, kontrol ettim paspasta ve sağda solda ıslaklık yoktu. Ayrıca hidrolik seviyesinde de eksilme yok. Sizce ustanın 4-5 ay önce yaptığı yağlama bu kadar süre boyunca süzülebilir mi damlama seviyesinde de olsa? Ya da debriyaj üst merkezi veya başka bir yerden kaçak olabilir mi? En temizi bunu nasıl anlarız? Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 Mart 2020 Yazar Paylaş 1 Mart 2020 Sorunu takip ediyordum, debriyaj üst merkezinde conta kısmında terlemeden bir tık fazla şekilde kaçak gördüm ama hidrolikte düşüşe sebep vermiyor. Hem pimpirikli olmam hemde zaten fren diski, balata ve hidroliği değişecek olmam nedeniyle LUK marka üst merkez siparişide verdim. 105 lira gibi bir rakama aldım kargo dahil. Ciddi bir fiyatı yok, gördüğüm kadarıyla orjnal dışında da başka seçenek çıkmıyor LUK harici. Sizce değiştireyim mi yoksa devam edip ürünü elimde bekleteyim mi? Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 1 Mart 2020 Paylaş 1 Mart 2020 Terlemeden fazlası varsa devamı zamanla gelecektşr. Almışken onu da değiştirin derim. İlerlerse hava yapalir Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 Mart 2020 Yazar Paylaş 1 Mart 2020 Çağatay Kılınç yazdı: Terlemeden fazlası varsa devamı zamanla gelecektşr. Almışken onu da değiştirin derim. İlerlerse hava yapalir Genişlet Aldım ama orjinali 550-600 lira olunca mecburen LUK marka aldım, alternatifi de yok gibi. Bir yerden işçilik için fiyat alayım dedim elimizde yok parçası ama mutlaka orjinal alın sıkıntı oluyor diğerleri dediler, işçiliğede 300 lira gibi bir şey istediler bilindik bir yer bu arada. Başka yerlere sordum sıkıntı olmuyor aynı parça denildi. Kendi bakımlarımı yaptırdığım ustama gideceğim zaten, parçası elimde olacak ama hani LUk markası sıkıntı yapar mı diye düşündüm. Yoksa zaten hidrolik değişecek, merkez sökülüncede kayıp oluyor iki iş olsun istemem. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Mart 2020 Paylaş 1 Mart 2020 Debriyaj üst merkez değişimi için sanırım debriyajın da sökülmesi lazım. Sökülecekse debriyajı da değiştirin, bi kere işçilik verin. @Çağlar Bayur doğrusunu bilir. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 Mart 2020 Yazar Paylaş 1 Mart 2020 Sani Gerşon yazdı: Debriyaj üst merkez değişimi için sanırım debriyajın da sökülmesi lazım. Sökülecekse debriyajı da değiştirin, bi kere işçilik verin. @Çağlar Bayur doğrusunu bilir. Genişlet Baskı balatadan bahsediyorsanız eğer öyle değil, sadece padal sökülüyor içeriden 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Ü.Emre Kartal yazdı: Aldım ama orjinali 550-600 lira olunca mecburen LUK marka aldım, alternatifi de yok gibi. Bir yerden işçilik için fiyat alayım dedim elimizde yok parçası ama mutlaka orjinal alın sıkıntı oluyor diğerleri dediler, işçiliğede 300 lira gibi bir şey istediler bilindik bir yer bu arada. Başka yerlere sordum sıkıntı olmuyor aynı parça denildi. Kendi bakımlarımı yaptırdığım ustama gideceğim zaten, parçası elimde olacak ama hani LUk markası sıkıntı yapar mı diye düşündüm. Yoksa zaten hidrolik değişecek, merkez sökülüncede kayıp oluyor iki iş olsun istemem. Genişlet Luk iyi marka çok da farklı değil çok fordda baskı balatası kullanılıyor. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 2 Mart 2020 Yazar Paylaş 2 Mart 2020 Bugün değişimi yaptırdım, pedalın havası alındı sözde ilk başta ama hiç his yoktu. Çıktım daha 100 metre gidemeden vites geçmedi falan. Döndüm tekrar havasını aldı usta şuan iyi geçişe ve histe sorun yok. Fakat eskisine göre daha yumuşak oldu pedal, bu normal mi yoksa yine hava kalmış olabilir mi? @Çağlar Bayur Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Sani Gerşon yazdı: Debriyaj üst merkez değişimi için sanırım debriyajın da sökülmesi lazım. Sökülecekse debriyajı da değiştirin, bi kere işçilik verin. @Çağlar Bayur doğrusunu bilir. Genişlet yok bu parça pedalın üstünde, şanzıman içinde olan debriyaj bilyası denen parça Ü.Emre Kartal yazdı: Bugün değişimi yaptırdım, pedalın havası alındı sözde ilk başta ama hiç his yoktu. Çıktım daha 100 metre gidemeden vites geçmedi falan. Döndüm tekrar havasını aldı usta şuan iyi geçişe ve histe sorun yok. Fakat eskisine göre daha yumuşak oldu pedal, bu normal mi yoksa yine hava kalmış olabilir mi? @Çağlar Bayur Genişlet pedal yumuşar herşey yolunda demektir, eskisi kaçırdığı için hidrolik basıncı artıramıyordu pedala daha fazla yük biniyordu 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 2 Mart 2020 Yazar Paylaş 2 Mart 2020 Çağlar Bayur yazdı: pedal yumuşar herşey yolunda demektir, eskisi kaçırdığı için hidrolik basıncı artıramıyordu pedala daha fazla yük biniyordu Genişlet Umarım, ilk başta havadı tam alınmadı bahsettiğim gibi olmayınca acaba yine tam olmamış olabilir mi dedim. Vites geçişleri olmuyordu ilkinde pedala basma hissi yoktu, direk dipte ve milim çekince stop ediyordu. Şuan o his yok sadece yumuşaklık hissediyorum Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 3 Mart 2020 Yazar Paylaş 3 Mart 2020 Bugün sabah tekrar denedim, pedalda rahatlama var kaçak görünmüyor. Dün ikinci defa hava almanın ardından hidroliği tamamlamamıştık, sabah kontrol ettim çok az eksilme olmuş onu tamamladım. Pedaldaki yumuşama haricinde 2. viteste çok düşük hızlarda bazen silkeleme oluyordu araç kendi gaz veriyordu o problem olmadı ilk dikkatimi çeken fark olarak. Fren hidroliğinin değişiminin etkiside vardır mutlaka tabi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts