İçeriğe Yönlendir

5 LT Motor Yağları Çok Pahalı

Murat Öngür

Recommended Posts

Mustafa Ayıkoğlu

Petrol ofisi/opet/elf/shell/kixx/gazprom/lubex bunların hepsi rahatlıkla alınıp kullanılır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Dogan Arsiray yazdı:

yok yani nasıl bir yağdır manasında yazmıştım :)

Şuan kullanıyorum arabada o yağ var motul efe 5/30 yakıt açısından gayet iyi eksiltme yok , ama ses açısından çok net söylüyorum liqui moly 1 numara

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)

Evet şehir efsanesi mi değil mi diye hep konuşuluyordu Motul yağları, Rus abimiz çok güzel açıklamış sahte Motul yağ ile sahte yağ nasıl anlaşılır diye.

Video'yu izlerken soldaki kutu sahte sağdaki orijinal.

1- Kutunun kırmızı kapağındaki bilezik sahte de yok. Açmadan anlaşılabilecek birinci nokta.

2- Kutunun plastik kalitesi el tutma yeri ezilip bükülüyor sahte olanda

3- Ağırlık

4- Üzerinde bulunan üretim tarihi ve seri numarası sahtede aseton tarzı ürünle siliniyor orijinalde silinmiyor buda açmadan önce kontrol edilebilecek birşey.

5- Benim ustanın da uyandığı dolum kısmı orijinal dolum yeri 5cm sahtede 4cm

6- Renk ve koku

7- Akışkanlık testi.

Video uzun 26 dakika izleyip aşamaları yazdım.

Castrol edge araştırması da var onunda yazıyorum sahte ile orijinal arasındaki aşamaları.

1- Ağırlık ölçümü

2- Kutu üzerinde bulunan barkod seri numarasından sorgulama yapılabiliyormuş.

3- Ön tarafta bulunan Castrol logolarında QR kod ve 4lt yazan kısımlardaki etiket farkları 

2PvJav.jpg

4- Kapak açıldıktan sonra sahte olanda kapak altında şişe üstünde olan kısım gergin içindeki membran malzemesinden dolayı ve düzgün kapak içindeki karton daha kalitelisiz. Orjinal de ise buruşuk ve üzerinde ince bir zar var.

5- Renk aynı, akışkanlık testi.

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

5- Benim ustanın da uyandığı dolum kısmı orijinal dolum yeri 5cm sahtede 4cm

Sahte motul mu denk geldi ?
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sahte motul mu denk geldi ?

Geldi bana önceki Bmw var iken 

Çağlar Bayur yazdı:

peki, gerçek motul gerçek mi desem ortalık karışır mı

Castrol koyarım ekleme yaparak :D Gerçek castrol gerçek mi ?

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
peki, gerçek motul gerçek mi desem ortalık karışır mı

Sehir efsanesi diyorlar ama sen gibi bir kac ustadan da duydum bunu. Birde Motul kaynakli mi bilmem ama ust kulbutor kapagi sokulmus bir aracin motorunu gorup kullandigi yagin motul oldugunu ogrenince kullanmamam gerektigini anladim.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Alfacılar genelde Motul kullanır, specleri karşılayan başka yağ zor bulunuyor zaten. Narin makineler olmasına rağmen yağ kaynaklı sorun yaşayan duymadım.

Etrafımdaki VAG'lara da kullandım bir kaç kere, hatta yetkiliden bakımdan çıkalı 1 hafta olmuş arabanın yağını boşaltıp Motul koydum, sahibi çok fark etti diyordu, ne kadarı psikolojik bilemem.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Gök yazdı:

grandın yağ değişimimi yaklaştı yoksa :d 

onun yağını çoktan stoğa alıp koydum hocam. liquimoly almıştım 2 adet 5 litrelik. tiguan için sordum. çok ısınan yüksek sıkıştırmalı bir motor. illaki çok iyi kalitede yağ lazım. yerli üreticilerde var ise o da olur çok dert değil.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Dogan Arsiray yazdı:

onun yağını çoktan stoğa alıp koydum hocam. liquimoly almıştım 2 adet 5 litrelik. tiguan için sordum. çok ısınan yüksek sıkıştırmalı bir motor. illaki çok iyi kalitede yağ lazım. yerli üreticilerde var ise o da olur çok dert değil.

Twincharger ise Mobil 0w-40 turuncu kutu olandan, şiddetle tavsiye.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Ben liqui moly aldım , dpf li . Diğerlerinde bir tık pahalı ama kuponla biraz düştü :) yağ geldi arkasındaki barkotu taratıp çıkan rakamı google yapıştırdığınızda direk sizi satın aldığınız yağa yönlendiriyor. Ve yağın isminin yazdığı faturası beraber geldi.

05/19 üretimi bakıma biraz daha var. Daha önce kullandığımdanmıdır bilmem ne zaman liqui moly yağ alsam sevinirim  :) :) gerçekten dizel de diğer yağlara göre ses farkı oluyor ve sanki araba daha rahat gibi. ( bildik tüm markaları kullandım bu arada mobil castrol shell motul elf gibi )

Dogan Arsiray yazdı:

Youtubede sıkıştıma ile alakalı yine rusların yaptıkları testler var , bu tesler taibiki tamamen ölçü olamaz ama hemen hemen hepsinde liqui moly birinci oluyor liqui moly bence 1. tercih olabilir, moly nin zaten ww onaylı yağları mevcut , ikisi de alman sonuç da :) 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Selim Bilgin yazdı:

Twincharger ise Mobil 0w-40 turuncu kutu olandan, şiddetle tavsiye.

evet 150 hp. iddia edildiği gibi yağ filan eksiltmiyor.

tam adı nedir yağın? turuncu kutulu bir ürün yok internette.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Dogan Arsiray yazdı:

evet 150 hp. iddia edildiği gibi yağ filan eksiltmiyor.

tam adı nedir yağın? turuncu kutulu bir ürün yok internette.

Altın sarısı demeliydim. :) 

Eksiltme olarak değil de koruma ve sessiz çalışma anlamında memnun kalmıştım 170'likte. MB grubunda da çok kullanılan bir yağ.

https://www.hepsiburada.com/mobil-1-fs-0w-40-4-litre-benzinli-dizel-lpg-motor-yagi-pm-HB00000A5MMP

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

3 bakımdır Liqui Moly kullanıyorum. İlk önce HighTech kullandım son ikidir TopTech 4600 kullandım. 
Eksiltme problemi için yağ kaçak önleyicisini de kullandım. Bu yağ ve katkı ile eksiltme azaldı. Ben gayet memnun kaldım. 

Benim aracım 4lt alıyor ama ben yağ alırken 5lt olanı uyguna bulmuştum. Satıcının elindeki son 2 iki üründü. Zaten yeni ilana çıkınca fiyatı artırdı. 

N11’den 11.11 indirimlerinde almıştım. 205 liraya.

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Dogan Arsiray yazdı:

iyi kalitede birşey alacağım o kesin.

liberty olsa 10w40 castrol ucuza alır koyardık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...