İçeriğe Yönlendir

Focus 3 Titanyum Ambiyans Işığından Elektrik Alma

Ertuğrul Yıldırım

Recommended Posts

Ertuğrul Yıldırım

İyi akşamlar bende focus 2012 titanyum dizel araç var geçen kapı içindeki ambiyans ışıklarından bi tesisat çekmek istedim fakat taktığım 5 amperlik park ampülü sürekli yanık kaldı arabayı kapattım kitledim yine yanık kaldı. Ambiyans ışıkları ile yanıp sönecek bi ışık çekmek istiyorum bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yıldırım

Teşekkürler hocam. Yok mu bunun bi çözümü

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ertuğrul Yıldırım yazdı:

İyi akşamlar bende focus 2012 titanyum dizel araç var geçen kapı içindeki ambiyans ışıklarından bi tesisat çekmek istedim fakat taktığım 5 amperlik park ampülü sürekli yanık kaldı arabayı kapattım kitledim yine yanık kaldı. Ambiyans ışıkları ile yanıp sönecek bi ışık çekmek istiyorum bilen varsa yardımcı olabilir mi?

5 wattlık W5W ile mi denediniz. 

Amper değildir diye düşünüyorum. 

Ne yapmaya çalıştığınızı tam anlatırsanız yönlendirebiliriz. 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ertuğrul Yıldırım yazdı:

Bildiğim kadarıyla bazı ampul tiplerinde üç pin var, artı uç, şase ve kontak. Bu üçünü bağlayınca, kontak açıkken artı ve şase devrede oluyor o ampul için. Tam teknik detayını ve adını bilmesemde en basit  çalışma şekli bu gibi.

Ne yapabilirim derseniz, aydınlatmanız sürekli mi açık yoksa farlara mı bağlı? Eğer cam tuşu ışıklarınız uyumlu ise (farlara bağlı ise sorun yok, farlardan bağımsız iken cam tuşlarınızda aydınlatma varsa yine sıkıntı yok) oradan alın elektriği. Yine eş zamanlı çalışacak durumda olur. Orası olmaz ise, röle koyulabilir araya kontak kapalı iken ambiyans ışıklarına verir açıkken sizin bağladığı tarafa verir. Zaten her durumda ambiyans ışığınız yanacaktır.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karakoca
Ü.Emre Kartal yazdı:

Bildiğim kadarıyla bazı ampul tiplerinde üç pin var, artı uç, şase ve kontak. Bu üçünü bağlayınca, kontak açıkken artı ve şase devrede oluyor o ampul için. Tam teknik detayını ve adını bilmesemde en basit  çalışma şekli bu gibi.

focus 3de 3 pinli ne yapılmak istediği söylenirse yardımcı olmaya çalışırım ...

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yıldırım
Mehmet Ozyurek yazdı:

5 wattlık W5W ile mi denediniz. 

Amper değildir diye düşünüyorum. 

Ne yapmaya çalıştığınızı tam anlatırsanız yönlendirebiliriz. 

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yıldırım

Çok sağolun ilginiz için. Ben aracın kapı döşemesindeki hopörlör kabinin köşesine ambiyans ışıkları ile yansın diye kırmızı renkli park ampülü çekmek istedim. Geçen döşeme söktüm ambiyans ışığının soketini çıkardım ampüle dipsiz duy takmıştım onun kablolarını soketini içindeki yuvalara soktum 3 tane giriş vardı zaten artı kutubu soktuğum yerin  birinde yanmadı diğerinde yandı fakat ambiyans ışıkları ile yanıp sönmüyor sürekli yanık kalıyor. Bunun için nereden nasıl bi yol izlemeliyim yani illa ambiyans ışıkları ilede yanıp sönmesine gerek yok. Tekrardan tşkler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

elektrikçi ustası bu mesajı beğendi. bence ambiyans ışığı gibi bir kontrol ünitesince sürülen yerlerden hat çekmeyin. bozarsınız. park lambalarından alın doğrudan.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ertuğrul Yıldırım yazdı:

Çok sağolun ilginiz için. Ben aracın kapı döşemesindeki hopörlör kabinin köşesine ambiyans ışıkları ile yansın diye kırmızı renkli park ampülü çekmek istedim. Geçen döşeme söktüm ambiyans ışığının soketini çıkardım ampüle dipsiz duy takmıştım onun kablolarını soketini içindeki yuvalara soktum 3 tane giriş vardı zaten artı kutubu soktuğum yerin  birinde yanmadı diğerinde yandı fakat ambiyans ışıkları ile yanıp sönmüyor sürekli yanık kalıyor. Bunun için nereden nasıl bi yol izlemeliyim yani illa ambiyans ışıkları ilede yanıp sönmesine gerek yok. Tekrardan tşkler.

Serkan aracı benden daha iyi tanıyor, ben onun yorumunu bekleyeceğim. 

Ancak, kısaca, yapmaya çalıştığınız şeyi yapmayın, çünkü o hat için 5 amper yüksek bir akımdır, o devrede elektronik dimmerler vardır ve bunlar ledlere göre ayarlanmıştır. 

Serkan Karakoca yazdı:

focus 3de 3 pinli ne yapılmak istediği söylenirse yardımcı olmaya çalışırım ...

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karakoca
(düzenlendi)
Ertuğrul Yıldırım yazdı:

cam açma düğmesinin  aydınlatmasından alın ışıklı  sigorta kalemi ile bakabilirsiniz uçlara ...bakarken kontak açık parklar açık ölçün ...

tarihinde Serkan Karakoca tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yıldırım
Dogan Arsiray yazdı:

elektrikçi ustası bu mesajı beğendi. bence ambiyans ışığı gibi bir kontrol ünitesince sürülen yerlerden hat çekmeyin. bozarsınız. park lambalarından alın doğrudan.

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yıldırım

Çok sağolun verdiğiniz değerli bilgiler için çok makbule geçti gerçekten. 1 ay sanayide araştırsam bu kadar teknik bilgiye ulaşamazdım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...