Emre Şimşek 23 Şubat 2020 Paylaş 23 Şubat 2020 1999 Civic, Merkezi kilit özelliği var. Uzaktan kumanda modülü aldım, yönergelere göre bağlamaya çalışıyordum ama takıldım. Ben sanırım benim arabamın merkezi kilidinin çalışma şeklini çözemedim sorun oradan kaynaklanıyor. Özetleyim: Sol kapıda merkezi kilit mekanizmasına giden 3 kablo var. 2 sinde sürekli 6 küsur volt var. Birisinde voltaj yok, ben ne zaman buna diğerlerini değdirsem biri kilidi açıyor biri kapatıyor. Bu 3 kablonun diğer ucu kapının içindeki merkezi kilit rölesine gidiyor. Orada da yaptığım ölçümler 12v sabit, anlık 12v (kapatırken), anlık 12v (açarken), bir de şase olması lazım. Çok detaylı bakmadım. Ben bu aleti tam olarak nereye bağlamalıyım ki alet anlık olarak 12 v verdiğinde kapı kilidini açsın-kapatsın? Kılavuzunda 3 tip tetiklemeden bahsediyor. Acaba benim arabam bunlardan hangisini kullanıyor? 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Şubat 2020 Yazar Paylaş 23 Şubat 2020 Şimdi az kurcaladım. Negatif tetikleme sanırım. Yani kabloya şase veriyorsun açıyor, diğer kabloya şase veriyorsun kapatıyor. Ama şoför kapısının kilidine hükmedemiyorum. Onda bir motor yok galiba.. Bu şekilde bağlasam da sonradan motor mu taksam.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Şubat 2020 Paylaş 23 Şubat 2020 sağ ön kapıdan açınca da merkezi sistem çalışıyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Şubat 2020 Yazar Paylaş 23 Şubat 2020 Çağlar Bayur yazdı: sağ ön kapıdan açınca da merkezi sistem çalışıyor mu? Çalışmıyor:( Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Şubat 2020 Paylaş 23 Şubat 2020 sol ön kapı kilit motoru diye yazınca görsellerde soket vs var ancak belki sadece kilitle aç komutu veriyor olabilir. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Şubat 2020 Yazar Paylaş 23 Şubat 2020 Çağlar Bayur yazdı: sol ön kapı kilit motoru diye yazınca görsellerde soket vs var ancak belki sadece kilitle aç komutu veriyor olabilir. Anlaşılan bende o yok. Çünkü o bölgeye giden bir 12v da yok. Oraya kapıdaki röleden kablo çekip bir de motor takmam lazım.. Yine beni aştı.. Peki tavan aydınlatmasının elektriğini nasıl bulurum? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Şubat 2020 Yazar Paylaş 23 Şubat 2020 Bugün aydınlatma modülünü kurdum. Tavan lambasına bağlamadım. Bağımsız olarak sol ayna altına led taktım onu çalıştırıyor. Kapı kilidi açıldığında devreye giriyor. Kapı kapandıktan sonra 15 saniye sonra yavaş yavaş sönüyor ya da daha kısa sürede kontak açılırsa yine yavaş yavaş sönüyor. Ama ayna camını geriye takamadım. Şu an aynasızım.. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 23 Şubat 2020 Paylaş 23 Şubat 2020 Ayna mekanizmasını dışarıya alıp deneme yapabilirsin, çentik vs görünüyor altında. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Şubat 2020 Yazar Paylaş 23 Şubat 2020 Selçuk Bakış yazdı: Ayna mekanizmasını dışarıya alıp deneme yapabilirsin, çentik vs görünüyor altında. Bugün o aynayı komple söktüm, bir daha çıkartmak istemiyorum açıkçası. Bu beyaz çubukları çıkartıp önce aynaya takmam gerektiğini söylemiş bir youtuber ama onunla aynalarımız farklı ve çubuklara ne kadar asılırsam asılayım gelmiyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 23 Şubat 2020 Paylaş 23 Şubat 2020 Bugün o aynayı komple söktüm, bir daha çıkartmak istemiyorum açıkçası. Bu beyaz çubukları çıkartıp önce aynaya takmam gerektiğini söylemiş bir youtuber ama onunla aynalarımız farklı ve çubuklara ne kadar asılırsam asılayım gelmiyor.Çubukların çevresinde kilit halkası gördüm ama asıl tutan kısım sanırım ortadaki büyük yer. Aynayı komple mı söktün yoksa içerisindeki mekanizmayı mı? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Şubat 2020 Yazar Paylaş 23 Şubat 2020 Dağıttım, motorunu falan söktüm, çerçeveyi boşaltıp elime aldım ölçtüm biçtim, gördüğün çok dar yere ledin kasasını sığdırmak için biraz oydum sonra da topladım. Bir tek aynasını takamadım kaldı. Aynanın katlanma mekanizması da dağılmış ama onun yayını bastıracak işkence lazım geri toplamak için. Zamanında bunu yapamadıkları için alttan iki tane akıllı vidayla sabitlemişler. Bugün pazar olduğu için ben de aynı şekilde kapattım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Şubat 2020 Paylaş 23 Şubat 2020 Emre.. Olayı sen tek başına çözeceksin galiba.. Uzaktan bu işi yönetmek çok zor. Tavan lambasına da elektrik gitmiyor. bunu biliyorsun değil mi.. Ona da şasi gidiyor.. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Şubat 2020 Yazar Paylaş 23 Şubat 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Emre.. Olayı sen tek başına çözeceksin galiba.. Uzaktan bu işi yönetmek çok zor. Tavan lambasına da elektrik gitmiyor. bunu biliyorsun değil mi.. Ona da şasi gidiyor.. Bana da öyle geldi Mehmet abi. Tavandan vazgeçtim şimdilik. Şasi gittiğini sonradan anladım. Artık onun önemi kalmadı. Ayna altına ledi taktım ya, gerisi önemli değil. Sabah sanayiye gideceğim. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Sorununuzun çözümü ile ilgili değil ama ben modülü meraktan soruyorum. Bu modül alarmlı modül değil dimi? Sadece uzaktan kumanda ile kilitleri açmaya yarıyor. Bizde de bi Toyota yaris var da anahtar ile açıp kapanıyor kilit. Uzaktan Kuman’da ile sadece kilitler açılıp kapansın istiyorum. Alarm olmasın. Bu sizin modül bu is icin midir? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 24 Şubat 2020 Yazar Paylaş 24 Şubat 2020 Alptuğ Özcan yazdı: Sorununuzun çözümü ile ilgili değil ama ben modülü meraktan soruyorum. Bu modül alarmlı modül değil dimi? Sadece uzaktan kumanda ile kilitleri açmaya yarıyor. Bizde de bi Toyota yaris var da anahtar ile açıp kapanıyor kilit. Uzaktan Kuman’da ile sadece kilitler açılıp kapansın istiyorum. Alarm olmasın. Bu sizin modül bu is icin midir? Aslında bu modül de alarmı destekliyor. Ama bağlamazsanız alarm olmuyor. Ben de sizin gibi alarmsız istediğim için satın alırken ona göre aldım. Alırken ya da bağlatırken bunu söyleseniz yeter. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 İnternet üzerinden aldıysanız link paylaşabilir misiniz? Birde yukarıda yazdığınız gibi ekstra bir motor gerekecek mi? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 24 Şubat 2020 Yazar Paylaş 24 Şubat 2020 Sanayiye gittim, sol ön kapıya 20 liralık bir motor monte edildi. Sonra bu motora hat çekildi(dün tahmin edip zaten çekmiştim). Sonra diğer bağlantılar falan tamamlandı ve sonuç: Artık uzaktan kumandalı ve ayna altı karşılama ışıklı bir aracım oldu. Desteğini esirgemeyenlere teşekkür ederim. Alptuğ Özcan yazdı: İnternet üzerinden aldıysanız link paylaşabilir misiniz? Birde yukarıda yazdığınız gibi ekstra bir motor gerekecek mi? Link Şöyle küçük bir test yapın. Arabanın içine girin. Sağ ön kapının kilidini kapatın, bütün kapılar kilitleniyor mu? Kilitleniyorsa motora gerek yok. Ama kesin sonuç için kapı döşemesinin açılması gerekebilir. Bu arada bilgi olsun. Aynayı kargaburun sayesinde zar zor da olsa oturttuk çok şükür. "Bir daha aynayı açma" telkiniyle uğurlandık 3 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Emre Şimşek yazdı: Sanayiye gittim, sol ön kapıya 20 liralık bir motor monte edildi. Sonra bu motora hat çekildi(dün tahmin edip zaten çekmiştim). Sonra diğer bağlantılar falan tamamlandı ve sonuç: Artık uzaktan kumandalı ve ayna altı karşılama ışıklı bir aracım oldu. Desteğini esirgemeyenlere teşekkür ederim. Link Şöyle küçük bir test yapın. Arabanın içine girin. Sağ ön kapının kilidini kapatın, bütün kapılar kilitleniyor mu? Kilitleniyorsa motora gerek yok. Ama kesin sonuç için kapı döşemesinin açılması gerekebilir. Bu arada bilgi olsun. Aynayı kargaburun sayesinde zar zor da olsa oturttuk çok şükür. "Bir daha aynayı açma" telkiniyle uğurlandık Size hayırlı olsun. Link için teşekkürler. Muhtemelen kilitlenmeyecek yarın sabah deneyeceğim. Yarın sanayi günümüz zaten,sabah yapacağım testin sonucuna göre gitmişken o işi de aradan çıkartırım olmazsa. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Emre Şimşek yazdı: Bu arada bilgi olsun. Aynayı kargaburun sayesinde zar zor da olsa oturttuk çok şükür. "Bir daha aynayı açma" telkiniyle uğurlandık Bu kısım çok önemli Güle güle kullanın 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Emre Şimşek yazdı: Sanayiye gittim, sol ön kapıya 20 liralık bir motor monte edildi. Sonra bu motora hat çekildi(dün tahmin edip zaten çekmiştim). Sonra diğer bağlantılar falan tamamlandı ve sonuç: Artık uzaktan kumandalı ve ayna altı karşılama ışıklı bir aracım oldu. Desteğini esirgemeyenlere teşekkür ederim. Link Hadi gözün aydın.. Keyiflidir kumandan 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 24 Şubat 2020 Yazar Paylaş 24 Şubat 2020 Selçuk Bakış yazdı: Ayna altı ışığı merak ettim 😊 >>>Burada<<< anlattım Yorum bağlantısı
Metin Akbal 25 Şubat 2020 Paylaş 25 Şubat 2020 Hayirli olsun yeni donanim. Bagaj acmayi bi aklina dusureyim. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 25 Şubat 2020 Yazar Paylaş 25 Şubat 2020 Metin Akbal yazdı: Hayirli olsun yeni donanim. Bagaj acmayi bi aklina dusureyim. Yok aga onunla uğraşamam şimdi 🙂 Yorum bağlantısı
Recommended Posts