İçeriğe Yönlendir

Fiesta Balata Disk Seçimi

Ü.Emre Kartal

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal

Merhaba 2015 model 1.5 dizel fiestama ön balata ve disk alayım diyorum, bayadır bakıyorum ama işin içinden çıkamadım. Çok çeşitli fiyatlar dönüyor, açıkçası bilindik markalardan almayı düşünüyorum. Orjinal diskin fiyatı bana mantıksız geliyor, ama hangi markayı nereden alsam bilmiyorum. Birkaç seçenek belirledim ama fren diskinde net bilgiyi bulsamda balatada kalınlık, genişlik gibi ebat bilgilerini bulamadım. Diskte 23 mm olanlardan almak istediğim için çok sçenek çıkmıyor, genellikle parçacılar ve internette daha inceleri satılıyor. Bosch, ferodo markasında disk buldum, haricinde birkaç seçenek daha var TRW ve Delphi gibi ama ölçülerinde farklılıklar var. Fren balatası ile ferodo ve bosch arasındayım. Ferodo için 200 lira gibi rakamlar çıkıyor, orjinal balata ise 225 lira gibi.... Özellikle boschta balata için çok model çıkıyor hangisi orjinal ölçüde bilmiyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Kullanan deneyen var mı? Yanlış ölçüde ürünlere, eski kasanın ürününe uyar sıkıntı olmaz cümlelerini duymaktan sıkıldım, o nedenle kime güveneceğimi şaşırdım.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Evren Erakçora yazdı:

disk içim erken değil mi? kaç kmde araç?

104000 kmye yaklaştık, aracı alalı 5000 km oldu neredeyse 6 ayda. Artık oldukça incelmiş durumda ve halide iyi değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Ü.Emre Kartal yazdı:

Merhaba 2015 model 1.5 dizel fiestama ön balata ve disk alayım diyorum, bayadır bakıyorum ama işin içinden çıkamadım. Çok çeşitli fiyatlar dönüyor, açıkçası bilindik markalardan almayı düşünüyorum. Orjinal diskin fiyatı bana mantıksız geliyor, ama hangi markayı nereden alsam bilmiyorum. Birkaç seçenek belirledim ama fren diskinde net bilgiyi bulsamda balatada kalınlık, genişlik gibi ebat bilgilerini bulamadım. Diskte 23 mm olanlardan almak istediğim için çok sçenek çıkmıyor, genellikle parçacılar ve internette daha inceleri satılıyor. Bosch, ferodo markasında disk buldum, haricinde birkaç seçenek daha var TRW ve Delphi gibi ama ölçülerinde farklılıklar var. Fren balatası ile ferodo ve bosch arasındayım. Ferodo için 200 lira gibi rakamlar çıkıyor, orjinal balata ise 225 lira gibi.... Özellikle boschta balata için çok model çıkıyor hangisi orjinal ölçüde bilmiyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Kullanan deneyen var mı? Yanlış ölçüde ürünlere, eski kasanın ürününe uyar sıkıntı olmaz cümlelerini duymaktan sıkıldım, o nedenle kime güveneceğimi şaşırdım.

Emre önce anlatayım sana fiestaya frene 90 km dogru basınca ve en ufak dokunusdan tıtrreme dolayısı ile TRW disk balata takdım sıfır 90-70 km sonrası hafıf yıne kaldı  neyse kullandık her frene basısda ötme hemen balataları söküp iade ettım yerıne kale aldım kesdı,      (usta bu sıfır disk bukadar tıtreme normal dedı meger dısk hatalı ımıs veya poyra ustu ıyı teızlenmememıs)  sonra yıne arttı tıtreme 12000 km kullandım kullanmadım tekrar sıfır takdıgım dısklerı torna hafıf tıtreme yıne devam 3000 km daha kullandım   60 km de frene basınca deli etti beni eskı dıskler duryordu gıttım ustaya usta bu torna olurmu olur dedı yap dedım evde kendım sökdum tornalı eskı dıskı takdım poyranın ustunu komple pas sökücü ile zımpara yapdım şimdi ne titreme ne herhangi bir sey hıc kalmadı Trw eski kalitesi yok balata kale tak veya motocraft  diski titreme yaparsa iade şartı ile ferode veya bosch tercıh et kolay gelsin 

https://www.onlineyedekparca.com/urun/ford-fiesta-2008-2018-on-fren-balata-takim-kale-marka?gclid=Cj0KCQiA4sjyBRC5ARIsAEHsELFkdYcXW_kkMYXT_WJLlkCHg08zeQqqZNrTfo-JRUG2tJFCGkRL-XoaAmsZEALw_wcB

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Erkan Işık yazdı:

Emre önce anlatayım sana fiestaya frene 90 km dogru basınca ve en ufak dokunusdan tıtrreme dolayısı ile TRW disk balata takdım sıfır 90-70 km sonrası hafıf yıne kaldı  neyse kullandık her frene basısda ötme hemen balataları söküp iade ettım yerıne kale aldım kesdı,      (usta bu sıfır disk bukadar tıtreme normal dedı meger dısk hatalı ımıs veya poyra ustu ıyı teızlenmememıs)  sonra yıne arttı tıtreme 12000 km kullandım kullanmadım tekrar sıfır takdıgım dısklerı torna hafıf tıtreme yıne devam 3000 km daha kullandım   60 km de frene basınca deli etti beni eskı dıskler duryordu gıttım ustaya usta bu torna olurmu olur dedı yap dedım evde kendım sökdum tornalı eskı dıskı takdım poyranın ustunu komple pas sökücü ile zımpara yapdım şimdi ne titreme ne herhangi bir sey hıc kalmadı Trw eski kalitesi yok balata kale tak veya motocraft  diski titreme yaparsa iade şartı ile ferode veya bosch tercıh et kolay gelsin 

Yanıtınız için teşekkür ediyorum, hiçbirinin eski kalitesi yok. Fakat bir şekilde de almak lazım. Kale balata için diskleri bozduğu söyleniyor bazı yerlerde. Genelde de fiyatı nedeniyle seçiliyor ancak ben çekindim açıkçası. 

Bosch için servislerinden fiyat aldım 950 lira gibi istediler. İnternet fiyatı yarısı bile değil. Doğal olarak şüpheye düşüyorum. Birde model farklılıkları çok. 

Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Ben sana fiyat alıvereyim orjinal bosch bayısı disk için fakat balata bosch ve trv cok sert ötme yapıyor hafta ıcı cıktıgımda fiyat alıyım istersen motocraft balatada soruvereyım 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Erkan Işık yazdı:

Ben sana fiyat alıvereyim orjinal bosch bayısı disk için fakat balata bosch ve trv cok sert ötme yapıyor hafta ıcı cıktıgımda fiyat alıyım istersen motocraft balatada soruvereyım 

Açıkçası bende kararsız kaldım, ferodo disk balata 520 lira gibi tutuyor. Bosch olursa 350-400 lira gibi. Bosch için balata modeli çok fazla çıkıyor kalınlıkları ölçüleri farklı. O nedenle met fiyat çıkartamadım. 

Yorum bağlantısı
Gencay Bengli

2013 yılında 2. el aldığım ford fiesta aracımda disk ve balata değişim aralıklarını aşağıdaki açıklama size yol haritası olabilir. Sıcak-Soğuk dengesine çok dikkat ederim.Isınmış fren ekipmanlarını asla yıkamacıda direk suya maaruz bıraktırmam; ama nedense denediğim tüm kombinasyonlarda çok erken zamanda diski değiştirmekten kaçamadım.

Denediğim kombinasyonlar şu şekilde;

1. Kombinasyon: Brembo Disk + Motorcraft Balata : 87000 kmde değişim yapıldı. 120₺ disk + 120₺ balata 

2. Kombinasyon: Ferodo Disk + Motorcraft Balata : 105000 kmde değişim yapıldı. 120₺ disk + 100₺ balata

3. Kombinasyon: Ford Orjinal Disk + Ford Orjinal Balata: 115000 kmde değişim yapıldı. 220₺ disk + 130₺ balata ( burada fiyatlarda oynama olabilir başka birşeylerde yaptırmıştım total faturayı bulamadım.)

4. Kombinasyon: Ford Orjinal Disk + Kale Balata: 130000 kmde değişti. 220₺ disk + 80t balata

5. Kombinasyon: Trw Disk+ Ferbe Balata: 140000 kmde değişti. 110₺ disk + 70 balata

Denediğim kombinasyonlarda sağlıklı bir veri alırım düşüncesiyle balataları da bitmemelerine rağmen her seferinde değiştirdim.

Baktım olacak gibi değil. Sattım :)...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

getz dizel 190bin , fiesta 124bin orijinal disk , kullanımla ilgili demek

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Evren Erakçora yazdı:

getz dizel 190bin , fiesta 124bin orijinal disk , kullanımla ilgili demek

Yok evren bey ben arabadan kaynaklanıyor dıye dusunuyorum diger arabalarımda fren miş diskmiş cok bakmazdım , sanırım fren dozajında önlere biraz daha güç verilmiş buda erken asınma ısınma akabınde disklerde yıpranmaya yol acıyor dıye dusunuyorum ama cokda önemlı degıl dursun yeter :)) polo varken 2006 modelı kızaga bınıp gıderdı her basısda ayak absde ıdı :))

Ü.Emre Kartal yazdı:

Açıkçası bende kararsız kaldım, ferodo disk balata 520 lira gibi tutuyor. Bosch olursa 350-400 lira gibi. Bosch için balata modeli çok fazla çıkıyor kalınlıkları ölçüleri farklı. O nedenle met fiyat çıkartamadım. 

özelden iki parcacı paylasdım sizinle bosch satan bosch bayısı cok buyuk firmadır sanayıdekı ustalar dısk balatayı bosch alacaksa ondan temın edıyor, diger ford ustune calısan fırmada sadece ford araclara istersen orjınal istersen muadıl urun satıyor karar verırsen yardımcı olurum gönderide vs de 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Erkan Işık yazdı:özelden iki parcacı paylasdım sizinle bosch satan bosch bayısı cok buyuk firmadır sanayıdekı ustalar dısk balatayı bosch alacaksa ondan temın edıyor, diger ford ustune calısan fırmada sadece ford araclara istersen orjınal istersen muadıl urun satıyor karar verırsen yardımcı olurum gönderide vs de 

Çok teşekkür ederim ilginiz için, sorunum daha çok model kodu ile ilgili. Hepsi uyuyor deniyor ama daha öncede dediğim gibi biri daha ince diğeri daha geniş vs vs. 

Bayilerde dahi birden çok alternatif görünüyor, ama hem fiyat hem kalite farkı var özelliğin dışında. Bosch için fren diskini öğrendim, balatayı öğrenebilmem lazım alacaksam dahi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Bende baya ugrasdım aracla kızım kulanıyor cogunluk az önce iş arkdası aracı bana sat diyormus :)) bakıyorum araclara 120-190 bandı alacak araclar  hep ne yapsam dıye dusunuyom :)) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Erkan Işık yazdı:

Bende baya ugrasdım aracla kızım kulanıyor cogunluk az önce iş arkdası aracı bana sat diyormus :)) bakıyorum araclara 120-190 bandı alacak araclar  hep ne yapsam dıye dusunuyom :)) 

Metin Taşcı yazdı:

Evet otosupermarktten aldım ben fiesta 4 diski geldi, 1mm daha ince

Bugün internetten bosch marka disk (orjinaliyle aynı ölçülerde 23 mm) ferodo balata ve 1 litrede bosch dot 4 fren hidroliği aldım. Bütün hepsi 450 liraya geldi düz hesap,

Fren diski; 225 TL (Bosch)

Fren balatası; 180 TL (Ferodo)

Hidrolik 1 litre; 40 TL (Bosch)

Fren hidroliğini FMY alacaktım ancak ne yazıkki internette bulamadım, birkaç yerde de eski tarihli denk geldi. Diğer markalarda da 500 ml olarak satılıyor, neredeyse 1 litre parasına yaklaşıyordu. Bosch içinde iyi yorumlar okuyunca aldım gitti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Abdullah Dönmez

Merhaba, 2008 otomatik fiesta için hangi balatayı önerirsiniz ? Ford orijinal mi bosch mu ? 

Yorum bağlantısı
Abdullah Dönmez

Ayrıca ön balata ve arka balata diyor ? Toplamda 4 tane mi sipariş etmem lazım benim model için 🤔

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Doğukan Özdemir

Diskler değişecek fiesta 2011 icin ama okuduğum kadarıyla ne alacağımı bilemedim...Bilinçaltında BOSCH iyi marka geliyor ama son raddede ne alacağımı bilemedim..tecrübe eden herkes yazarsa faydası olur arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Soner Başöz

Diski bilmiyorum ancak bosh balatadan hiç memnun kalmamıştım çok fazla ses yapıyordu motocraft balata taktırdım şu an oldukça sessiz ve memnunum.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğukan Özdemir

Dostlar  bu debriyaj baski balatanin işçiliği suan ne kadar olur..bilen yada yakin zamanda degistiren var mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...