İçeriğe Yönlendir

Tepeören Nostalji Bit Pazarı (Otomotiv ve Antika)

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Merhaba,

Geçen sene açılan Tuzla Tepeören'de belediyenin kontrolünde düzgün bir bit pazarı ve nostalji çarşısı var. Eski istanbul yolunda Mutlu Akü'nün biraz istanbul tarafında. Tepeören merkezde. Park yeri uygun. Yakınında güzel yemek yenecek yerler var. Cumartesi ve Pazar aktif. Önümüzdeki haftalarda burada ve yakınında bir yeme mekanında etkinlik yapılabilir.Off road severler için zaten civarda tırmanacak inecek bir sürü yer de var.

Buyrun izleyin

image.thumb.png.5670024a65209d4bf4971c0521f54581.png

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Bu tarz yerleri görünce aklıma ilk gelen şey çalıntı olma ihtimalleri. Çok şüpheciyim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Gökhan Albayrak yazdı:

Bu tarz yerleri görünce aklıma ilk gelen şey çalıntı olma ihtimalleri. Çok şüpheciyim.

Henüz gitmedim. Ancak o tür ürünlerin oranı çok çok azdır bana sorarsanız. Ayrıca adam korkar malın sahibi de buraya gelir arar diye.

Batı ülkelerinde bu tür pazarlar yaygın. Bizde de yaygınlaşması iyi olur. Hepimizde bir sürü eski var. Başkasının işine yarar.

Zaman içinde online hale de tabi dönüşecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet  Ölmez

Arada gidiyorum ben buraya , daha önce Tuzla Devlet Hastanesi yakınlarındaydı. İşe yarar bir şey bulabilmek şansınıza bağlı biraz , fiyatlar da o an satıcının aklına ne gelirse şeklinde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

d maxte hurda avcıları isminde bir proğram var. harika şeyler bulup onarıp satıyorlar.

çok keyif alıyorum izlemekten. sırf o proğramı izliyorum diye şişli bomontideki 2. el eski eşya pazarını gidip gezmiştim geçen sene

ben gelirim etkinlik olursa çok keyif alıyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Akfırat tarafında olan sanırım çok düzenli keyif veriyor gezmesi. Tuzla devlet hastanesinin orada olan halen devam ediyor. Ama çok sıkışık. 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Bizim buralarda da kuruluyor böyle pazarlar. Tek ayakkabı bile var :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erhan Odabaşı
Fatih Evcin yazdı:

Tek ayakkabı bile var :D 

bu iyiydi.. :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Budapeşte'de Esceri bazaar diye kuruluyordu, giderdim sürekli ikinci dünya savaşı antikaları için. Avrupa bu konuda daha düzenli satıcılarda daha bilgili sattığı ürün hakkında en azından. Zaten tezgahlara bakınca arkadan Soviet marşını hissedersiniz :D Çok antika dükkanı da var ayrıca tabi şehir içinde

Fatih Evcin yazdı:

Bizim buralarda da kuruluyor böyle pazarlar. Tek ayakkabı bile var :D 

Camii'den teki gelmiş :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Uğur Kaplan'ı izlerim zevkle. Sabah 7'de falan gidiyor işe yarar şeyler bulabilmek için.

Kendisi genelde az çalışır şeyler alıp, onarıp kullanıyor ya da satıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Sinan Akgöl yazdı:

Budapeşte'de Esceri bazaar diye kuruluyordu, giderdim sürekli ikinci dünya savaşı antikaları için. Avrupa bu konuda daha düzenli satıcılarda daha bilgili sattığı ürün hakkında en azından. Zaten tezgahlara bakınca arkadan Soviet marşını hissedersiniz :D Çok antika dükkanı da var ayrıca tabi şehir içinde

Camii'den teki gelmiş :D 

nazilerin yakalarına taktıkları sembolden alacam bende gittiğimde .  yalnız hangisine sorsan orjinal diyor gerçekten orjinalmi onlar acaba 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Ali Gök yazdı:

nazilerin yakalarına taktıkları sembolden alacam bende gittiğimde .  yalnız hangisine sorsan orjinal diyor gerçekten orjinalmi onlar acaba 

Nereden alacaksın ki?

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Sinan Akgöl yazdı:

Nereden alacaksın ki?

şişilideki 2. el pazarında 2. dünya savaşından malzemeler var satılık

o zamandan kalma telsiz projektör, savaş bruveleri  , çeşitli alet edevat şapka vs 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Ali Gök yazdı:

şişilideki 2. el pazarında 2. dünya savaşından malzemeler var satılık

o zamandan kalma telsiz projektör, savaş bruveleri  , çeşitli alet edevat şapka vs 

İncelemek lazım

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Feriye'de de güzel bir antika pazarı var, pazar günleri açık. Fırsat olanlar gidip incelemeli bence.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Gök yazdı:

6 milyon yahudi ile birlikte toplamda 8 milyona yakın insanı katletmiş bir oluşumun sembollerini almak niye?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Sani Gerşon yazdı:

6 milyon yahudi ile birlikte toplamda 8 milyona yakın insanı katletmiş bir oluşumun sembollerini almak niye?

sapık veya sapkınlıktan değil. tüm 2. dünya savaşı sembollerini biriktiriyorum

farklı ülkelerinde bir çok malzemesi var. ardında bişey arama 

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Ankara Ulus’taki İtfaiye meydanında az gezmedim zamanında :) Güzel şeyler denk geliyor. Herkesten alınmaz ama. Çalıntı illaki oluyor. 
Zamanla çoğu ile tanışıyorsun. Sadece güvendiklerimizden alırdık biz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Sani Gerşon yazdı:

Antropolojik değeri var. Belki adam olayları anmak istiyordur. O dönemin insanlık normları zayıf. Eşçinseller ve zenciler üzerinde açık beyin deneyleri yapılıyor mesela amerikada felan.

Yahudi katliamı fena bir olay. Irkçılık fena. Dinlerin medeniyetleri toplumları malesef ırkçı hale getirmiş olduğu gözleniyor. Almanların ırkçılığı tamamen ekonomik idi. Benzer ırkçılık temelde ekonomiye dayalı olan ama dinle realize olan ırkçılık yüzyılın başında anadoluda yaşandı. Allahtan bizde o derece fena bir durum olmadı. 

Toplumların kendilerini etiketleyip ayırması yanlış. Bu ayırmada yahudiler önde gitmiş malesef ve dolayısı ile hep tarihte bu türlü ırkçı saldırılarla karşılaşmışlar. Detaylar yemekte konuşulur ancak. Türkler de kısmen kendini ayırıyor ve bu nedenle Türkün türkten başka dostu yok diyoruz. Ki yok.

Hepimizin aynı atadan geldiğini kavramamız, dinler üstü kavimler üstü düşünmemiz lazım.

Suriye'deki savaşın tek nedeni mezheptir. Değer mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

bu pazar oradaydım erken gittim ama tezgah azdı 9 gibi filan gitmek bence daha uygun 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

500 liraya satılmaya çalışılan dewalt şarjlıyı 150 liraya aldık. sonra çalıntı mal olduğunu anlayınca  vicadanımız elvermedi geri verdik. 

çalıntı çok.  dikkat edin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...