ibrahim Tiryaki 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Merhaba arkadaşlar. Bir süredir Bursa'dan Çanakkale/Merkez'e tayin istemeyi düşünüyorum. Artık Büyükşehir keşmekeşinden, trafiğinden, kaosundan bunaldım. Yaşaması daha kolay, doğa ve deniz olan bir şehre, yani Çanakkale'ye tayin istemeyi düşünüyorum. Bursa'da beni şahsi anlamda bağlayan (aile,akraba vs.) yok. Çanakkale'de yaşamış veya yaşayanlar var mı forumda? Çanakkale nasıl bir şehir? 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 iş için bulundum. küçük, kendine has çok da özelliği olmayan vasat bir tatil kenti gibi görünüyor. ama deniz kenarı iyidir. insanlar medeni. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 @Recep Selim Kaya bence en iyi o anlatacaktır. Harun Kocaçalışkan yazdı: @Recep Selim Kaya aynı anda yazmışız 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Buyurun ben geldim Öncelikle hangi kurumda çalışıyoruz? Ev alacak mısınız, kirada mı oturacaksınız? Biraz detay alalım. 1 Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 24 Şubat 2020 Yazar Paylaş 24 Şubat 2020 Recep Selim Kaya yazdı: Buyurun ben geldim Öncelikle hangi kurumda çalışıyoruz? Ev alacak mısınız, kirada mı oturacaksınız? Biraz detay alalım. Hocam kamu personeliyim. Kurum ismi vermem belki burada doğru olmaz, özelden onu belirtirim size. Ama kurumumun teşkilat yapısı sadece şehir merkezlerinde oluyor. Ev alamam, kirada oturacağım. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Recep Selim Kaya yazdı: Ev alacak mısınız, kirada mı oturacaksınız? Tanıdık emlakçı mı var ? Yorum bağlantısı
Selim Kaya 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 ibrahim Tiryaki yazdı: Hocam kamu personeliyim. Kurum ismi vermem belki burada doğru olmaz, özelden onu belirtirim size. Ama kurumumun teşkilat yapısı sadece şehir merkezlerinde oluyor. Ev alamam, kirada oturacağım. Kurumunuzun bulunduğu yere göre yorum yapayım diyordum. Çok büyük bir yer olmamasına rağmen, özellikle sabah okul saati saçma bir yoğunluk oluyor yer yer. Tabi Bursa trafiği ile karşılaştırmak saçma olur ama, standardımızın üzerinde bir trafik olunca ister istemez stres oluyor. Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 24 Şubat 2020 Yazar Paylaş 24 Şubat 2020 Recep Selim Kaya yazdı: Kurumunuzun bulunduğu yere göre yorum yapayım diyordum. Çok büyük bir yer olmamasına rağmen, özellikle sabah okul saati saçma bir yoğunluk oluyor yer yer. Tabi Bursa trafiği ile karşılaştırmak saçma olur ama, standardımızın üzerinde bir trafik olunca ister istemez stres oluyor. 1- Kurumum yeni adliye içerisinde. Bu lokasyona göre belki yorum yapabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Hasan Karabekiroglu yazdı: Tanıdık emlakçı mı var ? İkamet edeceği yere göre kira ve ev fiyatlarının bilgisini paylaşacağız. Ne kadar fesatsınız Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Recep Selim Kaya yazdı: İkamet edeceği yere göre kira ve ev fiyatlarının bilgisini paylaşacağız. Ne kadar fesatsınız Emlakçı siz misiniz yoksa ? Şirket misiniz ? Yorum bağlantısı
Selim Kaya 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 ibrahim Tiryaki yazdı: 1- Kurumum yeni adliye içerisinde. Bu lokasyona göre belki yorum yapabilirsiniz. Bol bol üniversite öğrencisinin bulunduğu bir lokasyon. Kiralık ev bulmak zor olabilir yakın yerde. Ama ana yol üzerinde olduğu için her halükarda ulaşım kolay olur. Hızlıca bir göz attım ilanlara. 800 TL 'den başlıyor civarındaki 1+1 kiralık daireler. Ulaşım kolaylığı ve nispeten daha sakin bir konumda ikamet düşünürseniz Kepez Beldesinden de bakılabilir. Hasan Karabekiroglu yazdı: Emlakçı siz misiniz yoksa ? Şirket misiniz ? O bolluk geçti artık. Bundan 6-7 yıl önce Çanakkale 'nin yarısı emlakçıydı. Şimdi sadece emlakçılar emlakçı Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 24 Şubat 2020 Yazar Paylaş 24 Şubat 2020 Recep Selim Kaya yazdı: Bol bol üniversite öğrencisinin bulunduğu bir lokasyon. Kiralık ev bulmak zor olabilir yakın yerde. Ama ana yol üzerinde olduğu için her halükarda ulaşım kolay olur. Hızlıca bir göz attım ilanlara. 800 TL 'den başlıyor civarındaki 1+1 kiralık daireler. Ulaşım kolaylığı ve nispeten daha sakin bir konumda ikamet düşünürseniz Kepez Beldesinden de bakılabilir. O bolluk geçti artık. Bundan 6-7 yıl önce Çanakkale 'nin yarısı emlakçıydı. Şimdi sadece emlakçılar emlakçı Hocam ben evliyim, 1+1 ev bana olmaz. En az 2+1 gerekli Yorum bağlantısı
Selim Kaya 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 ibrahim Tiryaki yazdı: Hocam ben evliyim, 1+1 ev bana olmaz. En az 2+1 gerekli Mevcut ilanlara baktınız mı bilmiyorum ama bir kaç örnek paylaşayım iş yerine yürüme mesafesindekilerden. https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-2-plus1-deniz-manzarali-adliye-ilahiyat-yakini-3-blok-site-741418547/detay https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-hukuk-burosu-yada-mesken-olarak-kiralik-site-ici-3-plus1-daire-765514854/detay https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-mavi-evler-sitesinde-2-plus1-iskanli-791322113/detay https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-assos-tan-ilahiyat-fakultesine-yakin-2-plus1-esyali-daire-706923546/detay Bu arada barınma dışında merak ettiğiniz yada öğrenmek istediğiniz başka neler var? Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 24 Şubat 2020 Yazar Paylaş 24 Şubat 2020 Recep Selim Kaya yazdı: Mevcut ilanlara baktınız mı bilmiyorum ama bir kaç örnek paylaşayım iş yerine yürüme mesafesindekilerden. https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-2-plus1-deniz-manzarali-adliye-ilahiyat-yakini-3-blok-site-741418547/detay https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-hukuk-burosu-yada-mesken-olarak-kiralik-site-ici-3-plus1-daire-765514854/detay https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-mavi-evler-sitesinde-2-plus1-iskanli-791322113/detay https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-assos-tan-ilahiyat-fakultesine-yakin-2-plus1-esyali-daire-706923546/detay Bu arada barınma dışında merak ettiğiniz yada öğrenmek istediğiniz başka neler var? Hocam eşim özel sektörde muhasebe alanında çalışıyor, oraya yerleştiğimizde bu alanda iş bulma durumu nasıl olur? Yorum bağlantısı
Selim Kaya 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 ibrahim Tiryaki yazdı: Hocam eşim özel sektörde muhasebe alanında çalışıyor, oraya yerleştiğimizde bu alanda iş bulma durumu nasıl olur? Özellikle merkezde sanayi vb. sektör pek olmadığı için Bursa 'yı aratabilir. Kurumsal firmalardan ziyade muhasebe bürolarında ilk etapta daha kolay ve hızlı imkanlar verebilir. Ama nasibin nereden geleceği de belli olmaz tabi. Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 24 Şubat 2020 Yazar Paylaş 24 Şubat 2020 Recep Selim Kaya yazdı: Özellikle merkezde sanayi vb. sektör pek olmadığı için Bursa 'yı aratabilir. Kurumsal firmalardan ziyade muhasebe bürolarında ilk etapta daha kolay ve hızlı imkanlar verebilir. Ama nasibin nereden geleceği de belli olmaz tabi. Anladım tabi kısmet. Bursa' da 4 ay iş arayıpta bulamayan arkadaşım da var, eşim gibi önceki ayrıldığı iş yerinden çıkıp, 2 gün içinde iş bulanda var, kısmet diyelim. Tek maaş olarak düşünürsek ilk etapta, 4200 TL civarı bir rakama geçinmek mümkün mü? Yorum bağlantısı
Selim Kaya 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 ibrahim Tiryaki yazdı: Tek maaş olarak düşünürsek ilk etapta, 4200 TL civarı bir rakama geçinmek mümkün mü? Standartlarınıza bağlı. Ben ev kredisi öderken dönemin asgari ücretinin oldukça altında kapatabiliyordum ayı. Sizin için de kira, doğalgaz, elektrik vs den sonra asgari ücret civarı kalır ve geçinilebilir bence. Bursa ‘daki aylık standart harcamalarınızın listesini yapıp, burada olsanız hangilerinin üstünü çizeriz bakmak gerekir. Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 24 Şubat 2020 Yazar Paylaş 24 Şubat 2020 Recep Selim Kaya yazdı: Standartlarınıza bağlı. Ben ev kredisi öderken dönemin asgari ücretinin oldukça altında kapatabiliyordum ayı. Sizin için de kira, doğalgaz, elektrik vs den sonra asgari ücret civarı kalır ve geçinilebilir bence. Bursa ‘daki aylık standart harcamalarınızın listesini yapıp, burada olsanız hangilerinin üstünü çizeriz bakmak gerekir. Şehir değişince harcamalarım pek değişmez. Çok boşa para harcayan bir yapım yok zaten. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Çok sevdiğim bir şehir Çanakkale. Yaşamak icin güzeldir bence. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 ibrahim Tiryaki yazdı: Şehir değişince harcamalarım pek değişmez. Çok boşa para harcayan bir yapım yok zaten. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum o halde. Yakıt ve ulaşım giderleri de düşecektir mutlaka. Bunun yanında daha rahat ve nispeten stresi az bir ortama gelmiş olursunuz. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Eskiye göre çok güzelleşmiş. Güneye doğru şehir gelişmiş süper olmuş. Helvada bir numara. Çok ucuz değildir. Üniversitede her bölüm var. Vasatın üstü ama rahat bir okul. Çok aşırı kötü de değil. Batılı düşüncede ama sonuçta yine Türkiye. Güzel evler var bulunabilir. Yaz dönemi güney kısma inilebilir tüm Ege sana ait. Bazı konularda mahrumiyet. Online işlere bakmakta fayda var. Devir online iş devri. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Askerliğimi asteğmen olarak Çanakkale'de yaptım. İşleri tam bir düzene oturttuktan sonra yerleşmeyi, hatta ölürsem Elazığ/Maden haricinde gömülebilmeyi kabul ettiğim/düşündüğüm tek şehir Çanakkale. Zaman ne getirir bilinmez ama hayırlısıyla bir gün yerleşmek nasip olursa mutlu olacağım bir şehir. 2015 14 mart gecesi gidip 15 martta boğaz komutanlığına gitmiştim, tabi sabah erken esen Poyraz rüzgarı beni bir dövdü o sabah resmen içimden geçiyordu esen rüzgar, 10 gün kendime gelemedim Küçük ama çok güzel bir şehir, benim gibi, yeşil,deniz ve tarihi seven biri için biçilmez kaftan. Hele karşıda Gelibolu yarım adasının yaşanmışlıkları sizinde ruhunuza dokunuyorsa.... Özetle beklentinize bağlı ama güzel, düzenli ve sevimli bir şehir.... 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 25 Şubat 2020 Paylaş 25 Şubat 2020 ibrahim Tiryaki yazdı: Anladım tabi kısmet. Bursa' da 4 ay iş arayıpta bulamayan arkadaşım da var, eşim gibi önceki ayrıldığı iş yerinden çıkıp, 2 gün içinde iş bulanda var, kısmet diyelim. Tek maaş olarak düşünürsek ilk etapta, 4200 TL civarı bir rakama geçinmek mümkün mü? 4200 tl maaş yüksek bir meblağ, kiracıda olsan çok rahat geçinirsin. 1000 kira versen gene elinde 3200 tl kalıyor. Paşa paşa yaşarsın. (kredi borcun yok farzediyorum) Yorum bağlantısı
Recommended Posts