İçeriğe Yönlendir

Büyükşehirden Çanakkale'ye Yerleşmek

ibrahim Tiryaki

Recommended Posts

ibrahim Tiryaki
Mert Gulkokan yazdı:

Çanaklalede 6 sene yaşadım yıl 90 96 idi
Her sene de gelir giderim
Öğrencilerden dolayı emlak kiraları yüksek maalesef
Üniversite olan her şehirde aynı dert var
Güzel küçük bir il
Herşeyde var bence
Deniz kenarı ancak soğuktur babam 6 sene boyunca su soğuk diye ayağını bile sokmamış
Bir diğer olumsuz yanı çok rüzgarlı
Yazın bile rüzgardan dolayı dayak yemiş gibi sersemliyorsunuz
İleride emekli olsam yerleşeceğim birkaç yerden birisi
Birçok aile dostumuz hala oradalar

Ailem normalde de Balıkesir/Altınoluk'ta yaşıyor, denizin soğuk olma durumuna alışkınım diyebilirim. Hatta sevdiğim deniz tarzıdır.

Ali Darbaz yazdı:

4200 tl maaş yüksek bir meblağ, kiracıda olsan çok rahat geçinirsin. 

1000 kira versen  gene elinde 3200 tl kalıyor. Paşa paşa yaşarsın. (kredi borcun yok farzediyorum)

4200 TL ile 2 kişi geçinecek Ali hocam, eşim ve ben. O ayrıntıya dikkat ederek değil mi bu yorum :D 

Furkan Avcı yazdı:

Askerliğimi asteğmen olarak Çanakkale'de yaptım. İşleri tam bir düzene oturttuktan sonra yerleşmeyi, hatta ölürsem Elazığ/Maden haricinde gömülebilmeyi kabul ettiğim/düşündüğüm tek şehir Çanakkale. Zaman ne getirir bilinmez ama hayırlısıyla bir gün yerleşmek nasip olursa mutlu olacağım bir şehir.

2015 14 mart gecesi gidip 15 martta boğaz komutanlığına gitmiştim, tabi sabah erken esen Poyraz rüzgarı beni bir dövdü o sabah :D resmen içimden geçiyordu esen rüzgar, 10 gün kendime gelemedim :)

Küçük ama çok güzel bir şehir, benim gibi, yeşil,deniz ve tarihi seven biri için biçilmez kaftan. Hele karşıda Gelibolu yarım adasının yaşanmışlıkları sizinde ruhunuza dokunuyorsa....

Özetle beklentinize bağlı ama güzel, düzenli ve sevimli bir şehir....

evet kriterlerim: sakinlik,huzur,deniz ve doğa, yaşamanın basit olması.

büyükşehirde araba sürmekten bile zevk alamaz oldum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
ibrahim Tiryaki yazdı:

Ailem normalde de Balıkesir/Altınoluk'ta yaşıyor, denizin soğuk olma durumuna alışkınım diyebilirim. Hatta sevdiğim deniz tarzıdır.

4200 TL ile 2 kişi geçinecek Ali hocam, eşim ve ben. O ayrıntıya dikkat ederek değil mi bu yorum :D 

evet kriterlerim: sakinlik,huzur,deniz ve doğa, yaşamanın basit olması.

büyükşehirde araba sürmekten bile zevk alamaz oldum. 

Ayda 4200 maaşa ben kredi borcu öder arabam ve ailem ile senede 2 3 defa tatile gidiyordum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Yazın Asos tarafını gidersin, Kazdağlarına gidersin , baharda kordonda oturursun, Dardanos'ta gezersin ne güzel. Meyve,sebze de bol oralarda. 

Yorum bağlantısı
Recep Demirci
Ali Darbaz yazdı:

Ayda 4200 maaşa ben kredi borcu öder arabam ve ailem ile senede 2 3 defa tatile gidiyordum. 

Herşey zamlandı şimdi de yapabilene helal olsun derim.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Recep Demirci yazdı:

Herşey zamlandı şimdi de yapabilene helal olsun derim.

Çok rahat yaparım ben, yapmadığım şey değil :) 

Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki
Ali Darbaz yazdı:

hocam şuanın 4200 lirası ile bunu yapabiliyorsan eyvallah.

Hadi hesaplayalim 1200 kira olsa (bir tık fazla yazdım bilerek.)

100 elektrik

70 su

50 doğalgaz (yazın)

100 internet 

70 telefon faturaları

devamı sizden :) 

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
ibrahim Tiryaki yazdı:

100 elektrik

70 su

50 doğalgaz (yazın)

100 internet 

70 telefon faturaları

Ortalama fiyatlar ile rakamlarınız makul.

Doğal Gaz, yıllık toplam tüketimden aylık ortalaması 60 diyelim biz.

Ön ödemeli su 2,95 TL 'den tüketim miktarınıza göre hesaplayabilirsiniz. Bir miktar aşağı düşebilir.

Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki
Recep Selim Kaya yazdı:

Ortalama fiyatlar ile rakamlarınız makul.

Doğal Gaz, yıllık toplam tüketimden aylık ortalaması 60 diyelim biz.

Ön ödemeli su 2,95 TL 'den tüketim miktarınıza göre hesaplayabilirsiniz. Bir miktar aşağı düşebilir.

Ön ödemeli su nedir Recep bey?

Ayrıca çarşı-pazar fiyatları nasıl oralarda?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Sana 2 tatilli öyle güzel bir exel tablosu çıkarrırımki sen bile şaşırırsın. 

Ama çok yoğunum vaktim yok. 

Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki
Ali Darbaz yazdı:

Sana 2 tatilli öyle güzel bir exel tablosu çıkarrırımki sen bile şaşırırsın. 

Ama çok yoğunum vaktim yok. 

Ali hocam, zaten facebooktan da iletişimimiz var, müsait bir zamanda beklerim o tabloyu :) 

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
ibrahim Tiryaki yazdı:

Ön ödemeli su nedir Recep bey?

Karta yükleme yapıp sayaca okutarak, bakiye yüklüyorsunuz. Bitinceye kadar vana açık.

ibrahim Tiryaki yazdı:

Ayrıca çarşı-pazar fiyatları nasıl oralarda?

Açıkçası pazarın fiyat takibini pek yapamıyorum. Mevsimsel ve dönemsel olarak değişiyor haliyle.

Domates ile anılırız bilirsiniz. Geçen sezon bolluğun zirve yaptığı dönem 1 liradan etiket fiyatlarını görmüştüm mesela.

Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki
Recep Selim Kaya yazdı:

Karta yükleme yapıp sayaca okutarak, bakiye yüklüyorsunuz. Bitinceye kadar vana açık.

Açıkçası pazarın fiyat takibini pek yapamıyorum. Mevsimsel ve dönemsel olarak değişiyor haliyle.

Domates ile anılırız bilirsiniz. Geçen sezon bolluğun zirve yaptığı dönem 1 liradan etiket fiyatlarını görmüştüm mesela.

1 lira süpermiş. Bursa'da o fiyatları görmek hayal.

Bu arada yeni adliye ile kepez arası 5-6 km sanırım. Oturmak için kepez düşünülmez mi?

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
Recep Selim Kaya yazdı:

...Ulaşım kolaylığı ve nispeten daha sakin bir konumda ikamet düşünürseniz Kepez Beldesinden de bakılabilir.

...

ibrahim Tiryaki yazdı:

Bu arada yeni adliye ile kepez arası 5-6 km sanırım. Oturmak için kepez düşünülmez mi?

Yukarıda demiştim :good1:

ibrahim Tiryaki yazdı:

1 lira süpermiş. Bursa'da o fiyatları görmek hayal.

Bu sürekli olan bir durum değil tabi. Yanlış anlaşılmasın. Yeri gelir Bursa fiyatlarını aratabilir. Sonuçta ilk zamanlar buraya da güneyden geliyor. Ne zaman ki Bayramiç, Ezine civarlarından ürünler gelmeye başlar, o zaman fiyatlar biraz rahatlıyor.

Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki
Recep Selim Kaya yazdı:

Yukarıda demiştim :good1:

Bu sürekli olan bir durum değil tabi. Yanlış anlaşılmasın. Yeri gelir Bursa fiyatlarını aratabilir. Sonuçta ilk zamanlar buraya da güneyden geliyor. Ne zaman ki Bayramiç, Ezine civarlarından ürünler gelmeye başlar, o zaman fiyatlar biraz rahatlıyor.

anladım recep bey, bunlar detay konular. bunlar açıkçası oraya yerleşmede başrol oynayan konular değil.

başrol oynayan konular iş yeri ve oturulacak lokasyon + eşim bulana kadar ki süreçte tek maaş ile geçinmek.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
ibrahim Tiryaki yazdı:

anladım recep bey, bunlar detay konular. bunlar açıkçası oraya yerleşmede başrol oynayan konular değil.

başrol oynayan konular iş yeri ve oturulacak lokasyon + eşim bulana kadar ki süreçte tek maaş ile geçinmek.

Ben olsam, ilk etapta iş yerine yürüme mesafesi bir yerde kirada kalır, bu sayede hem yakıt tasarrufu yapar hem de aracımı yıpratmazdım.

Ayrıca eşiniz de iş buluncaya kadar öğlen yemeğine eve giderdim. Günlük 10 lira yemek masrafı 20 günlük standart mesai günü ile 200 lira yapar.

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Otur oturduğun yerde Bursa gibi memleket mi var. 

30 dk deniz 30 dk dağ (!) 

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
Fatih Evcin yazdı:

Otur oturduğun yerde Bursa gibi memleket mi var. 

30 dk deniz 30 dk dağ (!) 

İşe yakın ikamet ederse, oturduğu yerden hem deniz hem dağ :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Recep Selim Kaya yazdı:

İşe yakın ikamet ederse, oturduğu yerden hem deniz hem dağ :good1:

Benimki latife . Genelde öyle der bizim buralılar :) 

Aslında şehrin keşmekeşinde 20 km falan uzaktasın sen İbrahim Nilüfer tarafı diğer merkez ilçelere göre çok çok sakin .

Benim gibi 7 sene de Meskende oturup Küçük sanayide çalışsaydın şehir değil ülke de değiştirecektin demek ki :D 

Belki biraz Yıldırım tarafında ikamet etmen gerekebilir, oturduğun semtin güzelliklerini anlaman için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Bu arada söylemiş olayım.

Yeni ev tutma depozitosu vs. + taşınma masraflarını da hesaba katmak gerekir.

Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki
Fatih Evcin yazdı:

Benimki latife . Genelde öyle der bizim buralılar :) 

Aslında şehrin keşmekeşinde 20 km falan uzaktasın sen İbrahim Nilüfer tarafı diğer merkez ilçelere göre çok çok sakin .

Benim gibi 7 sene de Meskende oturup Küçük sanayide çalışsaydın şehir değil ülke de değiştirecektin demek ki :D 

Belki biraz Yıldırım tarafında ikamet etmen gerekebilir, oturduğun semtin güzelliklerini anlaman için.

Doğru diyorsun :)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ben balıkesiri’i tercih ederdim. Çanakkele’de yaz rüzgarında bile hasta oldum ben. Çarpıyor resmen. Sürekli bi alanda hava cereyanında kalmış gibi hissediyordum ben

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

BAlıkesir sakat bir yer.

Neden

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Merhaba 

Şimdi benim hesaba bir evin geçinmesi gereken para 3500 tl ( Kira , Araba, Baba, Ana ve Çoçuk) 

Ayda kazanılan maaş 4200 tl, Haracamalar 3500 tl. Buradan kalan para 700 tl . 

1 Haziran - 5 Haziran tatili Labranda maresde herşey dahil 2600 tl ( Kredi kartına 9 taksit ödenir. ayda 300 tl ) https://www.etstur.com/Labranda-Mares-Marmaris

3 Temmuz - 7 Temmuz Paloma Family Club herşey dahil tatil 2500 tl ( kredi kartına 9 taksit ) https://www.etstur.com/Paloma-Family-Club-Bitez

10 ayda 700 liradan 7000 tl fazlan var. 5000 tl lik tatil yazdım sana . 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki
Ali Darbaz yazdı:

Merhaba 

Şimdi benim hesaba bir evin geçinmesi gereken para 3500 tl ( Kira , Araba, Baba, Ana ve Çoçuk) 

Ayda kazanılan maaş 4200 tl, Haracamalar 3500 tl. Buradan kalan para 700 tl . 

1 Haziran - 5 Haziran tatili Labranda maresde herşey dahil 2600 tl ( Kredi kartına 9 taksit ödenir. ayda 300 tl ) https://www.etstur.com/Labranda-Mares-Marmaris

3 Temmuz - 7 Temmuz Paloma Family Club herşey dahil tatil 2500 tl ( kredi kartına 9 taksit ) https://www.etstur.com/Paloma-Family-Club-Bitez

10 ayda 700 liradan 7000 tl fazlan var. 5000 tl lik tatil yazdım sana . 

Çanakkaleye gidersem tatile ihtiyaç yok. Yazın her yer tatil yeri zaten :) otel tatili tarzım değil. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ben balıkesiri’i tercih ederdim. Çanakkele’de yaz rüzgarında bile hasta oldum ben. Çarpıyor resmen. Sürekli bi alanda hava cereyanında kalmış gibi hissediyordum ben

Balıkesir memleketim ama Çanakkale yaşamak için daha iyi. Bir kere boğaz var deniz var, yemişim rüzgarı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...