Bünyamin Dedeoğlu 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Merhaba kendi 1.6 benzinli aracımın motorunda kurum olma ihtimali üzerine silindir kapak açtırıp temizlik yaptırmaktansa EGR yi sokup rölanti de gaz versem bir şey olur mu sakıncası olur mu yani , motora zarar verir mi , çünkü bir arkadasimin arabasında aynısı olmuş ve böyle yapmış usta , izlemiş arkadaş , hatta usta kurtarmassa kapak aciklcak demiş , arkadaşın dedigije göre bayağı bir kurum atmış egr deliginden Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Bünyamin Dedeoğlu yazdı: Merhaba kendi 1.6 benzinli aracımın motorunda kurum olma ihtimali üzerine silindir kapak açtırıp temizlik yaptırmaktansa EGR yi sokup rölanti de gaz versem bir şey olur mu sakıncası olur mu yani , motora zarar verir mi , çünkü bir arkadasimin arabasında aynısı olmuş ve böyle yapmış usta , izlemiş arkadaş , hatta usta kurtarmassa kapak aciklcak demiş , arkadaşın dedigije göre bayağı bir kurum atmış egr deliginden ben dediğini yaptım ama merakımdan sadece 😀 gaz vererek temizleneceğini düşünmüyorum şahsen 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 24 Şubat 2020 Paylaş 24 Şubat 2020 Motordaki kurumu temizlemenin birkaç yolu var ancak hepsinin ayrı ayrı sıkıntıları var. 1) EGR temizleyici sıvıları yakıt sistemine koymak, bu kurumların çözülüp enjektörden tutun yakıtın izlediği tüm yollarda çeşitli sıkıntılara neden olabiliyor. 2) Tüm yakıt hattını sökerek ayrı ayrı temizlemek, hem çok fazla maliyet hemde işten anlayan birine ihtiyaç var 3) Çeşitli cihazlarla bu işi yapan yerlerde yaptırmak, ilk maddede yazdıklarıma ek olarak kullanılacak kimyasalın uygunluğu konusu var. Ben olsam eğer ciddi şikayetim yoksa, düzenli enjektör temizleyicisi kullanmak dışında bir şey yapmazdım. 1 Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 24 Şubat 2020 Yazar Paylaş 24 Şubat 2020 (düzenlendi) Mehmet Cihat yazdı: ben dediğini yaptım ama merakımdan sadece 😀 gaz vererek temizleneceğini düşünmüyorum şahsen EGR sökük halde iken arabayı çalıştırdin mi hocam teknik olarak bana bu lazım Mehmet Cihat yazdı: ben dediğini yaptım ama merakımdan sadece 😀 gaz vererek temizleneceğini düşünmüyorum şahsen 24 Şubat 2020 tarihinde Bünyamin Dedeoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 25 Şubat 2020 Paylaş 25 Şubat 2020 Evet sadece gürül gürül egzoz sesi geliyor 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 25 Şubat 2020 Paylaş 25 Şubat 2020 Eğer egr sıkıntısı yoksa carbon clean yaptırın motor için. Dizelde egr de kurum birikti mi spreyle falan zor anca sökülüp temizlenince verim alınıyor ki benzin çok daha temiz bir yakıt o kadar birikmemiştir egr de pislik. 1 Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 25 Şubat 2020 Yazar Paylaş 25 Şubat 2020 Mehmet Cihat yazdı: Evet sadece gürül gürül egzoz sesi geliyor Teşekkürler bagircak biraz sanırım yarın denicem Çağatay Kılınç yazdı: Eğer egr sıkıntısı yoksa carbon clean yaptırın motor için. Dizelde egr de kurum birikti mi spreyle falan zor anca sökülüp temizlenince verim alınıyor ki benzin çok daha temiz bir yakıt o kadar birikmemiştir egr de pislik. Egr yi söküp temizledim daha önce zaten çok bir şey yoktu , benim derdim subap yataklarında yada sekman silindirler gibi yerlerde var ise onları belki egr bin oradan attirabilirim diye düşünüyorum hocam Yorum bağlantısı
Alpay Köse 25 Şubat 2020 Paylaş 25 Şubat 2020 Benzinli araçta egr varmiydi.var ise c Max ta nerede faydası oluyorsa bende temizletirim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Şubat 2020 Paylaş 25 Şubat 2020 EGR sökükken gazlayınca ne olacak, ben anlamadım? EGR ile emme bi de map temizletin dilerseniz, üstüne de carbon clean, miss. 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 25 Şubat 2020 Paylaş 25 Şubat 2020 Bünyamin Dedeoğlu yazdı: Teşekkürler bagircak biraz sanırım yarın denicem Egr yi söküp temizledim daha önce zaten çok bir şey yoktu , benim derdim subap yataklarında yada sekman silindirler gibi yerlerde var ise onları belki egr bin oradan attirabilirim diye düşünüyorum hocam Dediğim gibi carbon clean yaptırın bosch car servisler de yapıyor bildiğim kadarıyla. Yanma odası motor içi kurum temizliğine etkili diye biliyorum 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 25 Şubat 2020 Paylaş 25 Şubat 2020 Benzinli arac kurummu yapar yapmazki 1 Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 27 Şubat 2020 Yazar Paylaş 27 Şubat 2020 Bugün egr yi söktüm, temizledim , zaten temiz çıktı , ben egr sokukken arabayı calistiridim bir umut belki egr deligiden pislik kurum varsa atar diye düşünüyorumdum fakat hiç bir kurum çıkmadı , benzinlide de egr var ayrıca araba Astra h kasa 1.6 , carbon clean ile ilgili bir çok söylenti var , yaptıran var mı ne gibi artıları eksileri vardır sanırım km yüksek olunca temkinli oluyor biraz insanlar 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts