İçeriğe Yönlendir

"Americano" Stratus V6

Talha Bilgi

Recommended Posts

Talha Bilgi

Allah nasip ederse Ev almak için Outlander aracımı sattım ama arabasız olamayacağım için ufak tefek eksikleri olan bir araç aldım. 

1999 model Chrysler stratus 2.5 V6 163hp
Otomatik vites
Klima
Hidrolik direksiyon
4 cam otomatik
Sunroof
Koltuk ısıtma
Elektrikli ısıtmalı aynalar
Hız sabitleyici
Radyo/cd çalar
Elektirikli koltuk
vs özellikli

Atiker V6 uyumlu lpg
Geçmişi İstanbul Jeep Garaj'da bakılmış 2. Sahibinden...

Araç kaporta boya vs baktırmadım açıkçası, bindim sürdüm hoşuma gitti aldım. Kendimce eksik listesi çıkardım ve yavaş yavaş topluyorum.

8ec51c52238291cecb2dc64bcc14cca4.jpg

23d8a66d5f4c98f1a4b7f6ae77ff19c1.jpg

4bdb13bfe23503e773a85894494eb040.jpg

da5a69a338f9789ea8c6282a63b3270a.jpg

f59a901b5e4217513a602d4fd9bb8c81.jpg

f34c8b89362f122b50795c5e8cd09505.jpg

ddb4c0162366ef2c73071b444ffe3e2d.jpg

6f88ae186586a34e280e41fe6349c183.jpg

673205ad52bec4f1e522a166b9417754.jpg

418ed43c798894cfaa3dc7fc076b6b54.jpg

• Beğen 18
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Talha bey hayırlı olsun güle güle kullanın. İlginç ve güzel bir araç. Merakımdan soruyorum, kaç km yapmış bugüne kadar, motor performansı ve vites geçişleri nasıl. yakıtı ne kadar ve son olarak özel değilse ne kadara aldınız? 

Kazasız belasız kullanın inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Aracın eksik listesini çıkardım, yavaş yavaş topluyorum inşallah.

Alt takım eksikleri var ustaya götürdüm malzeme listesi çıkardı hafta içi randevu aldım yenileyeceğiz.

Döşemelerde yırtık vs var onlar için ya tamir yada bir önceki aracım gibi üzerine kaplama yaptıracağım aynı döşeme stili ile.

Frenler titreşiyor ona baktıracağım. 

Farlar çok sararık, idarelik temizleyerek akabinde değiştireceğim. Ankara'da 500-1500 TL arasında seti var.

Yorum bağlantısı
Serkan Gezici

Hayırlı olsun kazasız belasız bin inşallah çok güzelmiş [emoji3478]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Murat Gedik yazdı:

Talha bey hayırlı olsun güle güle kullanın. İlginç ve güzel bir araç. Merakımdan soruyorum, kaç km yapmış bugüne kadar, motor performansı ve vites geçişleri nasıl. yakıtı ne kadar ve son olarak özel değilse ne kadara aldınız? 

Kazasız belasız kullanın inşallah.

202 bin küsürde iken aldım İstanbuldan Konyaya getirdim. Motor performansı güzel, vites geçişleri yumuşak sadece agresif kullanışta vites geçişleri kemikleşiyor. Yakıtı inanın hiç ölçmedim ve 25.000 TL'ye aldım Teşekkür ediyorum

• Beğen 4
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hayırlı olsun 2.sahibinden olduğunu belli ediyor, pek temiz duruyor maşallah

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

7 yaşındaki oğlumun beğenmesi üzere 16" jant ve GoodYear 205/55R16 lastik aldım.

MRl46a.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Oldukça cesur bir karar olmuş. Bir o kadar da keyifli olsa gerek.

Hayırlı olsun. Sayenizde farklı bir aracın, kullanım ve bakım süreçleriniz de öğreneceğiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
(düzenlendi)

Stratus için özel yapılan çerçeve buldum onu kullanıp pioneer usb, Bluetooth ve telefon uygulamalı bir teyp taktık. Teybe telefondan bağlanıp spotfy vs ile ücretsiz müzik dinliyorum cebimden çıkarmadan arama vs yapıp alabiliyorum hoşuma gitti teyp açıkçası.

307199fb0e5a33add97b24c76dd844e0.jpg

0077ae576f2a59c6e0c716c1d8906ea5.jpg

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Bu fiyata alınabilecek en güzel araçlardan. Nadir olması insanı biraz ürkütüyor ama siz parçalarını kolaylıkla temin edebiliyorsunuz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Far temizliği ile jantta ve arka sağ kapıda oluşan sürtünme izlerini aldım  kendi çapımda, yeni far zaten ilerki süreçte alacağım.

Beyaz sirke, agresif temizleyici ve banyo lifi ile..:)

1adca4048f331e851e3594b880387a0a.jpg

ffdcf00c049e5c1c32cb0de92f25c809.jpg

2582d626409e39238d217cc2734b7765.jpg

a79f19d53ee5e0bbd253624cadcb432a.jpg

Murat Gedik yazdı:

Bu fiyata alınabilecek en güzel araçlardan. Nadir olması insanı biraz ürkütüyor ama siz parçalarını kolaylıkla temin edebiliyorsunuz. 

Parça sorunu aslında yok, alt takım zaten Konyada faaliyet gösteren AYD firması üretiyor, Ford ile ortak alt takım parçalarıda varmış... Z rot, rot başları, amortisör kule vs bulduk olmasa bile Ankara zaten membağı. Far ise sahibinden sitesinde buldum mesela çıkma muadil 400 TL, çıkma  orjinal çiftine 800 TL, sıfır orjinal çiftine 1500 TL dediler.

Sunroof aldığımda tek ayak kasıyordu, konyada sunroof tamircisi 50TL'ye değiştirdi zira araca özel bir parça değilmiş zaten, Arka cam kriko motoru ayakları kırıktı gene konyada kriko buldum motorunu kullkandık 250 TL ödedim işçilik ile...

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Hayırlı olsun, bu paraya gayet iyi araba duruyor. Motor ve yürüyende parçadan korkulacak durum olmaz. Ortak kullanılan parçalar vardır. 

Motor sıralı 6 gibi duruyor.  Ağız tadıyla binersiniz umarım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş

hayırlı olsun çok çok güzel bir araç. cesretiniz araçtan daha güzel ama 😄

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Sami Demirpaz yazdı:

Hayırlı olsun, bu paraya gayet iyi araba duruyor. Motor ve yürüyende parçadan korkulacak durum olmaz. Ortak kullanılan parçalar vardır. 

Motor sıralı 6 gibi duruyor.  Ağız tadıyla binersiniz umarım.

Heryerde V6 yazmışlar ama kaputu açınca bende sıralı normal sistem 6 slindir diye düşündüm.

Mitsubishi 6g73 kodlu soch 24 valfli üstten tek egzantirik 6 silindir motor görev yapıyor araştırmalarıma göre

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Çok güzel bir araca benziyor. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Jeep garage da bakım geçmişi varsa o arabadan korkma. davut usta amerikanı ezbere biliyor. uğur ustada aynı o arabanın kötü çıkma imkanı az

fiyatıda çok iyi denk getirmişsiniz. bende benzer paralar ile aradım 4 5 ay evvel de denk gelmedi bana o zaman. çok iyi fiyat

şanzıman daş

harerete karşı koru motoru yazın biraz hassas olabilir onun dışında döşşek gibi koltuğun keyfini çıkar 

hayırlı uğurlu olsun tekrar

bu arada gerek olmazda olduda bitane parça lazım olur o an denk gelmez konyada -ankarada flan  telefon etsen gönderir uğur  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Masallah Americano hayirlisi olsun guzel arac hele bu paralara gule gule kullanin kazasiz belasiz rengide guzelmis 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

arkadaşımda bunun 97 concorde modeli var 3500 motor benzinli bildiğin yer uçağı, gaza bastınmı gürlüyor tabiri caizse otobanda son model çoğu arabanın yanından uzayıp gidiyor, zamanında 24 bine almıştı, arabada yok yok ama Bodrum da ustasıda yok, geçenlerde hararet yaptırdı çekiciyle İstanbul a gönderdi 20 bin gitti ama halen vazgeçmiyor bu konforda araba baksam 300-500 bin tl arasında diyor adam haklı, hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yağ gibi akar yolda imansız. Jeep garage elinden geçiyor olması avantaj. Hayırlı olsun Talha

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Ali Gök yazdı:

Jeep garage da bakım geçmişi varsa o arabadan korkma. davut usta amerikanı ezbere biliyor. uğur ustada aynı o arabanın kötü çıkma imkanı az

fiyatıda çok iyi denk getirmişsiniz. bende benzer paralar ile aradım 4 5 ay evvel de denk gelmedi bana o zaman. çok iyi fiyat

şanzıman daş

harerete karşı koru motoru yazın biraz hassas olabilir onun dışında döşşek gibi koltuğun keyfini çıkar 

hayırlı uğurlu olsun tekrar

bu arada gerek olmazda olduda bitane parça lazım olur o an denk gelmez konyada -ankarada flan  telefon etsen gönderir uğur  

Ali Bey teşekkür ederim, İnşallah alt takım değişiminde servise soğutma suyunu full değiştirtcem. Döşşek gibi koltuğun keyfini arkada 2 oğlan sürüyor zaten :)

Servet Aydın yazdı:

Yağ gibi akar yolda imansız. Jeep garage elinden geçiyor olması avantaj. Hayırlı olsun Talha

Teşekkür ederim Servet abi, Alt takımları bozuk olduğu halde uzun yolda aktım geldim. Benim bel sıkıntılı , bacaklarım ise ikisi de ameliyatlı, yolda ne bel ağrısı ne bacak ağrısı yaşadım... şükür....

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Ayrıca dediğiniz gibi motor kodu 6g73müş 2.5 v6 24v direk Mitsubishi motor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

6G73

The 6G73 is a 24-valve SOHC design with two valves running off a single cam lobe on the exhaust valves using a forked rocker arm and each intake valve actuated with two cam lobes, with a smaller bore than the 3.0 liter version of the same block. . The output of 6G73 is 163 PS (120 kW; 161 hp) at 5,900 rpm with 221 N⋅m (163 lb⋅ft) of torque at 4,350 rpm.

Applications

Benim sözde yüksek torklu dizel focus ile neredeyse aynı tork var :) Hayırlı olsun bu fiyata clio yok piyasada... Müthiş temiz görünüyor. Şanzıman da 4-speed Ultradrive 41TE automatic diye geçiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Hayırlı olsun, gönlünüzce kullanın. Böyle bir araçtan keyif almamak mümkün değildir zaten, bu paraya bu keyif ise anlatılamaz kesinlikle yaşanır...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...