İçeriğe Yönlendir

Fiat Albea Aks Kesti

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet Çalışkan

Merhaba,

Usta, aracımın aks kestiğini söyledi. Bu durum neden gerçekleşir? Bu parça ne işe yarar? Zararı nedir?

Bir de ortalama masraf ne çıkartır? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geçmiş olsun . aks kafası dağılmış olabilir, kesti derken. durduk yere olmaz, zaman içinde yağsız kalabilir içine toz toprak toplamış olabilir, tamir eidlmiştir dağılmıştır vs. rakalar için parçacılara bakmalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Çağlar Bayur yazdı:

geçmiş olsun . aks kafası dağılmış olabilir, kesti derken. durduk yere olmaz, zaman içinde yağsız kalabilir içine toz toprak toplamış olabilir, tamir eidlmiştir dağılmıştır vs. rakalar için parçacılara bakmalı

Fiyat hakkında ortalama bi fikriniz var mı peki? Ya da şöyle sorayım: Triger, V kayışı, devirdaim pompası, vites kulesi değişimi işlemlerinin SADECE İŞÇİLİĞİ İÇİN 500 TL bütçe ayırmıştım ben. Aks kesme hesapta yoktu. 500 TL'yi aşar mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ahmet Caliskan yazdı:

Triger, V kayışı, devirdaim pompası, vites kulesi değişimi işlemlerinin SADECE İŞÇİLİĞİ İÇİN 500 TL b

fiat fiyatlarını bilmem de , ford u da bilmemi bilsek de her hafta değişiyor zaten. sayılan işlemler için 500 tl yetmez bence.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Forumlara yazalım ki.. İnternet kullananlar bilgiye ulaşabilsin :)

Mehmet Göktürk yazdı:

Bedava sayılır.. 

Ahmet Caliskan yazdı:

Usta, aracımın aks kestiğini söyledi.

Aks kesmek demek aksın kopması demek. 

Aracınız yürüyor mu ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Aslında aks kesmesi farklı biraz. Bu görünen olay muhtemelen aks kafası bilyası dağılması. 

Aks kesmesi, düz akslı olan araçlarda fazla tork nedeniyle milin burgu gücü nedeniyle kopmasıdır. Zorlanan araçlarda olur. Özellikle land rover jeep gibi araçlarda çok olur.

Aks bilyası dağılması yavaş yavaş gelir belirti verir araç yürümeye devam eder. Koparsa araç yürümez. (belki gaza basılırsa EDL varsa yürüyebilir mi ki?)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Koparsa araç yürümez. (belki gaza basılırsa EDL varsa yürüyebilir mi ki?)

yok yürümez, edl tam tersini anlayacak, sağlam aksı olana fren yapacak zira o patinaj çekiyor sanacak. teknoloci başa bela

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

yok yürümez, edl tam tersini anlayacak, sağlam aksı olana fren yapacak zira o patinaj çekiyor sanacak. teknoloci başa bela

tamam tabi ki..sensör tekerde...

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan

Dün akşam ustanın yanına gittim baktım. Aks kesmesi dediği olay, aks kafalarının kırılmasıymış. Araç yürüyordu, hatta 2 haftada bir şehirlerarası gidip geliyorum.

Çağlar Bayur yazdı:

fiat fiyatlarını bilmem de , ford u da bilmemi bilsek de her hafta değişiyor zaten. sayılan işlemler için 500 tl yetmez bence.

4 buji, bi kayış, 2 aks kafası 300 TL tuttu. Galiba aşacak.

Mehmet Göktürk yazdı:

Hocam aks fiyatını sormamıştım işçilikten bahsediyodum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Dün akşam ustanın yanına gittim baktım. Aks kesmesi dediği olay, aks kafalarının kırılmasıymış. Araç yürüyordu, hatta 2 haftada bir şehirlerarası gidip geliyorum.
Bizim buralarda Trakyada işçilik ler çok yükseldi son 2 3 yıldır sebebi kısaca sınır kenti olmamız ve yunan ve bulgar misafirlerin arabalarının bakımlarını burada yapmaları kısaca özetlemek gerekirse klasik yağ filitre hava filitre değişiklik ücreti 200 tl işçilik alıyorlar şu anda
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Levent Güzelkalp yazdı:
Ahmet Caliskan yazdı:

Bizim buralarda Trakyada işçilik ler çok yükseldi son 2 3 yıldır sebebi kısaca sınır kenti olmamız ve yunan ve bulgar misafirlerin arabalarının bakımlarını burada yapmaları kısaca özetlemek gerekirse klasik yağ filitre hava filitre değişiklik ücreti 200 tl işçilik alıyorlar şu anda

Abi ben burada usta bulamıyorum, parası neyse vereceğim artık parayı gözden çıkardım, yeter ki usta bulayım :) usta asla ama asla telefonlara bakmıyor. "Yarın parçaları bul getir yapayım" dedi. Parçaları götürdüm kapalı. Telefon ediyorum kapalı. Esnafa sordum, "akşamdan kalmadır o, öğleden sonra gelir" dediler :)İstisnasız her usta böyle Kırklareli'de. Ben anlamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

albea a usta sıkıntısı da varsa diyecek birşey bulamadım, yöresel olarak Bodrumda da mesela fayans döşenecek ise 1 sene ötelenebiliyor, o yöresel davranış stili :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Abi ben burada usta bulamıyorum, parası neyse vereceğim artık parayı gözden çıkardım, yeter ki usta bulayım [emoji4] usta asla ama asla telefonlara bakmıyor. "Yarın parçaları bul getir yapayım" dedi. Parçaları götürdüm kapalı. Telefon ediyorum kapalı. Esnafa sordum, "akşamdan kalmadır o, öğleden sonra gelir" dediler [emoji4]İstisnasız her usta böyle Kırklareli'de. Ben anlamadım.
Edirne sanayisi 10 da açılır kahvaltı ve kahve 11 bulur 12 30 öğle yemeği başlar 14 te biter 16 da mayalı anasonlu ürünlerin kullanımı başlar büyük oranda tamirhanelerin büyük kısmı böyledir gün ici çalışma maksimum 4 saattir bunları yapmayan ustalar çok el üstünde tutulur eski arabaya bakmaz / fiyatını yüksek tutar/ parçayı sen al der sonra senin aldigin parçaya suç yükler vb imkan barsa istanbulda yaptırın yada yetkili servis edirne sanayisi adamı usta yapar o denlidir
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan

240 TL işçilik

60 TL antifriz

50 TL gaz ayarı ve filtre değişimi

300 TL 2 aks kafası, 4 buji, 1 kayış

İşçilik yine de İstanbul'a göre çok uygun geldi bana. Böyle işçiliğe bu fiyat demek ki :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...