İçeriğe Yönlendir

C-Max - Kablo Yanık Kokusu ve Duman

Derviş Özhan

Recommended Posts

Derviş Özhan

herkese selamlar 2007 focus mk2 cmax aracım çalışmadığı ve kontak takılı olmadığı halde oğlum ön taraftaki çakmaklığa basılı bırakmış ben o sırada arka bagaj kapağını açmış eşyalara bakıyordum aniden bir kablo yanığı kokusu geldiğini ve bağaj tavan üst kısmından hafif hafid duman çıktığını gördüm zaman kaybetmeden kaputu açıp hemen akü başlığını söktüm yarın çalıştırmadan çekiciyle elekteikçiye götürücem aradım taradım internette hiç bir yerde böyle bir konuyla karşılaşamadım daha önceden başına gelmiş veya tanıdık birinden duymuş olan varmı acaba acil yardım ve fikrinize ihtiyacım var herkese şimdiden teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çakmakta hep enerji, var, sigrota atmış olmalı idi orada bir terslik varsa

Yorum bağlantısı
Derviş Özhan

Aynen bir yerde bir terslik var ben aciliyetten konuyu yanlış yere açmışım kusura bakmayın

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çalmak hala basılı konumdamıydı ?
Tavandaki kokunun kaynağını buldunuz mu ?

Yorum bağlantısı
Derviş Özhan

Basılı kalmıştı abi stop lambası kısımlarına baktım biraz koku vardı park sensörü mü dedim ama sökemedim karanlık çökmüştü çoluk çocuk eve geri döndük araç orada kaldı kapıları içten kilityeye bildim sonrada şöför tarafını Allahdan yolda yanmadı hareket halinde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
çakmakta hep enerji, var, sigrota atmış olmalı idi orada bir terslik varsa

Benim fordların kontak kapalı iken çakmağı hep kesiyordu. Senin sportta durum ne ?
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Benim fordların kontak kapalı iken çakmağı hep kesiyordu. Senin sportta durum ne ?

focusta geçiş serbest, mondeo kesiyor, standarttta

Yorum bağlantısı
Derviş Özhan

Kontak kapalı olsada ön orta ve arka çakmaklıklar da enerji hep vardı belkide önceki sahibi direk enerjiye bağlatmıştır kontrol ettiğimde sunroof iç kısım taraftan da hafif duman geliyordu yarın çekiciyle götürücem bakalım nereden kaynaklı 

Çağlar Bayur yazdı:

focusta geçiş serbest, mondeo kesiyor, standarttta

Benim önceki mondeo da kontak kapanınca otomatik kesiyordu maalesef dediğiniz gibi focus da kesmiyor 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Basılı kalmıştı abi stop lambası kısımlarına baktım biraz koku vardı park sensörü mü dedim ama sökemedim karanlık çökmüştü çoluk çocuk eve geri döndük araç orada kaldı kapıları içten kilityeye bildim sonrada şöför tarafını Allahdan yolda yanmadı hareket halinde

Kontak kapalı ve frene de basılmadığına göre stop park ve 3. Fren lambası da masum.

Park sensörü masum.

Çünkü kontak kapalı. Bunların hiç birinde elektrik yok.

Bagaj aydınlatmasına odaklan bence

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

elektrik tesisat sorunundan çıkan duman başka yerden de çıkar yanıltabilir, aşağıdan yukarı sızar döşeme içinden boşluk bulduğu yerden çıkar. rutin bir arıza değil , aranacak bulunacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu durumda Çakmaklıkla ilgili yorumumu sildim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Derviş Özhan yazdı:

Kontak kapalı olsada ön orta ve arka çakmaklıklar da enerji hep vardı belkide önceki sahibi direk enerjiye bağlatmıştır

yok standartta hep öyle enerji var

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arızayı bulmadan elektrik vermeyin.
Aracı çekiciyle götürme kararı doğru.
Kaskonuz varsa çekici hizmeti vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Derviş Özhan

Kontak kapalı ve frene de basılmadığına göre stop park ve 3. Fren lambası da masum.

Park sensörü masum.

Aynen dediklerinizi bende çok düşündüm sırayla amca oğlumun dablo da başına gelmiş bagaj kapağı kablo geçiş kısmında kablo kesiği olduğundan şase yapıyormuş söylediğine göre ama 3 sene önce ford fiesta vardı tanıdığımızda araç gece kendiliğinden park sensörü arka stop bağlantısından durduk yere yanmıştı 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Aracı çekiciyle götürme kararı doğru.
Kaskonuz varsa çekici hizmeti vardır.

Evet yarın sigortamda mini kasko yaptırmıştım onları aradım yarın arayın götürelim dediler 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İşte normalde kontak kapalı iken orada elektrik olmamalı.
Yani sorun çok alakasız bir yerde olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Derviş Özhan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Park sensörü masum.

Bagaj aydınlatmasına led lamba yapmışlar bagaj aydınlatmasına baktırıcam teşekkürler dikkat çektiğiniz için

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Durduk yere yanmaz da işte bağlantı yanlış yapılır falan filan.

Benim başıma şöyle bir şey gelmişti. Benden önceki sahibi arabanın sigortalarından birini tel ile by-pass etmişti. Sigortanın bir ayağından diğer ayağına bakır tel çekmiş. Kurcalarken fark etmiştim. Yarın iç tarafta şüphelendiğiniz sigortaları çıkartıp gözle bir kontrol edin götürmeden önce.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

elektrikçinini ilk yapacağı iş aküyü takmak olacak. dumansız zevksiz olur, yanacak ki bulacan

• Mutlu 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

İçimden bir ses sigortalı bir hattan sigorta öncesi paralel alındı ve iki hat aynı anda çalıştığı için sigortadan önceki kısım kaldıramadı diyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Derviş Özhan
Emre Şimşek yazdı:

Durduk yere yanmaz da işte bağlantı yanlış yapılır falan filan.

Benim başıma şöyle bir şey gelmişti. Benden önceki sahibi arabanın sigortalarından birini tel ile by-pass etmişti. Sigortanın bir ayağından diğer ayağına bakır tel çekmiş. Kurcalarken fark etmiştim. Yarın iç tarafta şüphelendiğiniz sigortaları çıkartıp gözle bir kontrol edin götürmeden önce.

Sigorta kutusuna bakarım dediğiniz gibi inşallah basit birşeydir de kolay hallolur mondeo da çok uğraşmıştım bulana kadar inletiyor insanı ford

Ü.Emre Kartal yazdı:

İçimden bir ses sigortalı bir hattan sigorta öncesi paralel alındı ve iki hat aynı anda çalıştığı için sigortadan önceki kısım kaldıramadı diyor.

Sanırım mehmet abinin dediği gibi bagaj aydınlatması bagaj kapagını açtığımda yandığını yani aydınlatmanın çalıştığını hatırlamıyorum sanırım ona paralel hat çekildi ondan olabilir 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Çakmaklık sigortası by-pass yapılmışsa eğer çocuk basıp takılı kaldığından yani geri atmadığından sürekli akım çekerek kabloları ısıtıp yakmış olabilir. Bence öncelik durumunu elektrikçinize anlatın. Durumun baştan sona anlatın ki aküyü bağlamadan önce biryerleri kontrol edebilsin. Geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Derviş Özhan

Tekrar merhabalar dünkü başımıza gelen konu hakkında bilgi vermek istedim aracın otomatik el frenini bırakması için kısa süreli bacanağım akü kutup başını taktı ben içerden frene basıp el frenini devre dışı bırakıp hemen geri kutup başını söktük çekici geldi aracı ata sanayii de eskiden beri tanıdığım elektrikçi sedat ustaya getirdik olayı anlattım bagaj ışığına paralel çekilen oto aksesuarcılarının taktiği led lambayı söküp kablo hattını takip ettik olay burayla alakalı şaşe yapıp kablolar yanmış sigorta atmamasının nedenini led lamba kablosunun çok ince olmasındanmış ayrıca aküyü ilk başta söktüğüm için kablo yanığı daha fazla ileri gitmemiş yeniden öndeki çakmaklığa baktım takılı kalmış içi baya yamulup erimiş bağaj içi lambası da çalışınca çakmaklık da basılı olduğundan kabloya fazla enerji yüklenmiş eski tip dip ampül takıldı yerine kablosu yenilendi sorun ortadan kalktı çok şükür hepinize ilginizden ötürü teşekkür ediyorum 

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çok geçmiş olsun. Bildiğiniz ucuz atlatmışsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşkun Basan

Geçmiş olsun iyi ki araç başında idiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Derviş Özhan

Allah korudu gerçekten önceden arabanın sağını solunu parçaların yerlerini ögrenmenin faydasını gördüm ve ayrıca araçta anahtar takımı vs mutlaka bulundurmak çok iyi oluyor hepinize çok teşekkür ediyorum Allah beterinden korusun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...