Çağlar Bayur 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 geçmiş olsun, olmaz olmaz , olmuş, 2 ayrı hadise birleşmiş, dışardan da müdahele tesisat var işin içinde. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Tekrar geçmiş Olsun sorun çözüldüğüne sevindim. 1 Yorum bağlantısı
Can Coşkun 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Geçmiş olsun. Dünden beri benim de başımda karabulutlar dolaşıyor. Dün annem rahatsızlandı. Ön tarafta oturuyordu, miğdem bulanıyor demeye kalmadan teyp ve digital klimanın oraya doğru istifra etti. Bugün iş yerime yakın bir yıkamacıya verdim temizlik için 20 dakika geçmedi, yıkamacının elemanlarından biri yanıma geldi, patron seni çağırıyor dedi. Gittim bir baktım adamın beti benzi atmış. Araban az daha yanıyordu dedi. Sağ ön kapıyı açmış temizlik yapmaya başlamış 15 dakika sonra ön kapıdan dumanlar yükselmiş hemen basıncı hava tutmuş filan, neyse ki alev almamış. Elektrikçi çağırdık yıkamacıya sağ ön kapının oradan sonradan çekilmiş bir kablo olduğunu söyledi. Bizden önceki sahibi araca kapı altı lazer ışık taktırmış. Kapı 15 dakika açık kalınca takılan aydınlatma kablosu ısınıp kısa devre yapmış. Dünden beri aracı nasıl temizleyeceğim diye düşünürken bugün arabanın yanmadığına sevinir oldum. Yapılan temizliği de beğenmedim. Adam artık korkudan temizleyemedi mi bilmiyorum. En iyi ben ön konsolu internetten baka baka söküp temizleyeceğim. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Büyük geçmiş olsun, annenize ayrı geçmiş olsun, araç temizlenir güzel şekilde ondan önce yapmanız gereken önceki sahibinin taktığı bütün elektriksel eklemeleri sökmenizi tavsiye ederim ne varsa ne ekstra takılmış ve yanıyorsa. 2 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Allah şifa versin. Arabanız için üzülmemek elde değil. Insallah bir daha olmaz. 2 Yorum bağlantısı
Derviş Özhan 2 Mart 2020 Yazar Paylaş 2 Mart 2020 Can Coşkun yazdı: Geçmiş olsun. Dünden beri benim de başımda karabulutlar dolaşıyor. Dün annem rahatsızlandı. Ön tarafta oturuyordu, miğdem bulanıyor demeye kalmadan teyp ve digital klimanın oraya doğru istifra etti. Bugün iş yerime yakın bir yıkamacıya verdim temizlik için 20 dakika geçmedi, yıkamacının elemanlarından biri yanıma geldi, patron seni çağırıyor dedi. Gittim bir baktım adamın beti benzi atmış. Araban az daha yanıyordu dedi. Sağ ön kapıyı açmış temizlik yapmaya başlamış 15 dakika sonra ön kapıdan dumanlar yükselmiş hemen basıncı hava tutmuş filan, neyse ki alev almamış. Elektrikçi çağırdık yıkamacıya sağ ön kapının oradan sonradan çekilmiş bir kablo olduğunu söyledi. Bizden önceki sahibi araca kapı altı lazer ışık taktırmış. Kapı 15 dakika açık kalınca takılan aydınlatma kablosu ısınıp kısa devre yapmış. Dünden beri aracı nasıl temizleyeceğim diye düşünürken bugün arabanın yanmadığına sevinir oldum. Yapılan temizliği de beğenmedim. Adam artık korkudan temizleyemedi mi bilmiyorum. En iyi ben ön konsolu internetten baka baka söküp temizleyeceğim. Allah korumuş sizide maalesef aksesuar takılırken kalitesini yanma su kaçağı kablo kalitesi vs. Bakmıyoruz toplasan 3 5 liralık kablo almaya kalksan ama yanlış bağlantı dikkatsizlik umursamadan yapılan işler böyle sonuçlar doğuruyor tekrar geçmiş olsun 1 Yorum bağlantısı
Derviş Özhan 2 Mart 2020 Yazar Paylaş 2 Mart 2020 Bugün sanayii de kiminle konuşsam bu tür olayların bu aralar fazla artmaya başladığını söylediler dandik çin mali malzemeler dikkatsiz sallama montajlar umursamadan elektrik bağlantıları yapmak vs. Vs. Modifiye yapılan araçların çok çok fazlasında elektrik bağlantısı dikkatsiz yapılıyor hemde elektrik işi arabanın can damarıyken umarım kimsenin başına böyle şeyler birdaha gelmez 1 Yorum bağlantısı
Can Coşkun 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Herkese iyi dilekleri için çok teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Geçmiş olsunHafif atlatılmış ciddi bir sorun. Araçtaki sigortaların amperleri kılavuza uygun mu. Onu da bi kontrol edin. Yüksek amperli takılmış olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Unkun 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 (düzenlendi) Derviş Özhan yazdı: Tekrar merhabalar dünkü başımıza gelen konu hakkında bilgi vermek istedim aracın otomatik el frenini bırakması için kısa süreli bacanağım akü kutup başını taktı ben içerden frene basıp el frenini devre dışı bırakıp hemen geri kutup başını söktük çekici geldi aracı ata sanayii de eskiden beri tanıdığım elektrikçi sedat ustaya getirdik olayı anlattım bagaj ışığına paralel çekilen oto aksesuarcılarının taktiği led lambayı söküp kablo hattını takip ettik olay burayla alakalı şaşe yapıp kablolar yanmış sigorta atmamasının nedenini led lamba kablosunun çok ince olmasındanmış ayrıca aküyü ilk başta söktüğüm için kablo yanığı daha fazla ileri gitmemiş yeniden öndeki çakmaklığa baktım takılı kalmış içi baya yamulup erimiş bağaj içi lambası da çalışınca çakmaklık da basılı olduğundan kabloya fazla enerji yüklenmiş eski tip dip ampül takıldı yerine kablosu yenilendi sorun ortadan kalktı çok şükür hepinize ilginizden ötürü teşekkür ediyorum Geçmiş olsun. Bagaj aydınlatma ile çakmaklık arasında nasıl bir bağlantı oluyor. Yani öndeki çakmaklık ile bagaj aydınlatmanın ilgisi olmaması gerekiyor. Yanlış mı anladım acaba? Arkada kabloların birleştiği yere kadar gitmiş mi o zaman erime? 2 Mart 2020 tarihinde Mehmet Unkun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 3 Mart 2020 Paylaş 3 Mart 2020 Geçmiş olsun. Bagaj aydınlatma ile çakmaklık arasında nasıl bir bağlantı oluyor. Yani öndeki çakmaklık ile bagaj aydınlatmanın ilgisi olmaması gerekiyor. Yanlış mı anladım acaba? Arkada kabloların birleştiği yere kadar gitmiş mi o zaman erime?C-Max bagajında da çakmaklik priz var. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 Mart 2020 Paylaş 3 Mart 2020 Her iki forumdasa da cok gecmis olsun. Geçmiş olsun. Bagaj aydınlatma ile çakmaklık arasında nasıl bir bağlantı oluyor. Yani öndeki çakmaklık ile bagaj aydınlatmanın ilgisi olmaması gerekiyor. Yanlış mı anladım acaba? Arkada kabloların birleştiği yere kadar gitmiş mi o zaman erime?Ilk mesajda cocuk onde cakmakligi basili birakmis yazilmis 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mart 2020 Paylaş 3 Mart 2020 Geçmiş olsun. Bagaj aydınlatma ile çakmaklık arasında nasıl bir bağlantı oluyor. Yani öndeki çakmaklık ile bagaj aydınlatmanın ilgisi olmaması gerekiyor. Yanlış mı anladım acaba? Arkada kabloların birleştiği yere kadar gitmiş mi o zaman erime?Farklı iki sorun var. Yorum bağlantısı
Mehmet Unkun 3 Mart 2020 Paylaş 3 Mart 2020 Celalettin Süğürtin yazdı: Mehmet Unkun yazdı: Geçmiş olsun. Bagaj aydınlatma ile çakmaklık arasında nasıl bir bağlantı oluyor. Yani öndeki çakmaklık ile bagaj aydınlatmanın ilgisi olmaması gerekiyor. Yanlış mı anladım acaba? Arkada kabloların birleştiği yere kadar gitmiş mi o zaman erime? C-Max bagajında da çakmaklik priz var. Onu biliyorum arkada döşemenin iç kısmında aydınlatma ve çakmaklık kabloları birleşiyor sanırım o kısma kadar erime olmuş, şase yapınca ön çakmaklığa kadar gelmiş. Çakmaklık ön arka ortak olduğu için öne de zarar vermiş herhalde. Bu şekilde olsa bile çakmaklık sigortası atması gerekmez miydi? Farklı sorun var demekki Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mart 2020 Paylaş 3 Mart 2020 Onu biliyorum arkada döşemenin iç kısmında aydınlatma ve çakmaklık kabloları birleşiyor sanırım o kısma kadar erime olmuş, şase yapınca ön çakmaklığa kadar gelmiş. Çakmaklık ön arka ortak olduğu için öne de zarar vermiş herhalde. Bu şekilde olsa bile çakmaklık sigortası atması gerekmez miydi? Farklı sorun var demekkiBu anlattığınız şekilde olamaz bence Evet sigorta atması gerekirdi. Sigortasına baktınız mı kaç amper ve normal mi. Yorum bağlantısı
Mehmet Unkun 3 Mart 2020 Paylaş 3 Mart 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu anlattığınız şekilde olamaz bence Evet sigorta atması gerekirdi. Sigortasına baktınız mı kaç amper ve normal mi. Arkadaş yazarsa öğreneceğiz bagaj aydınlatma ile çakmaklık arasındaki bağı benim araçta sorun yok. " bağaj içi lambası çalışınca çakmaklık da basılı olduğundan kabloya fazla enerji yüklenmiş " bu ikisinin alakasının olmaması gerekiyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mart 2020 Paylaş 3 Mart 2020 O ikisinin ortak noktası aynı aküden besleniyor olması ve aynı sigorta kutusundan geçiyor olmaları. Başka bağları yok Biri açıkken diğerine yük olmaz. Tesisatı ayrı. 2 Yorum bağlantısı
Derviş Özhan 4 Mart 2020 Yazar Paylaş 4 Mart 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Geçmiş olsun Hafif atlatılmış ciddi bir sorun. Araçtaki sigortaların amperleri kılavuza uygun mu. Onu da bi kontrol edin. Yüksek amperli takılmış olabilir. Elektrikçi baktı normal olduğunu söyledi ama yine yakın zamanda olmazsa işimiz garanti olsun diye başka birine daha göstereyim birdaha böyle bir şeyle karşılaşmamak için Yorum bağlantısı
Derviş Özhan 4 Mart 2020 Yazar Paylaş 4 Mart 2020 Mehmet Unkun yazdı: Geçmiş olsun. Bagaj aydınlatma ile çakmaklık arasında nasıl bir bağlantı oluyor. Yani öndeki çakmaklık ile bagaj aydınlatmanın ilgisi olmaması gerekiyor. Yanlış mı anladım acaba? Arkada kabloların birleştiği yere kadar gitmiş mi o zaman erime? Led lambayı adam bagajdaki 3 üncü çakmalığa bağlamıştı oradan söktük gördüğüm kadarıyla Teşekkürler evet kontrol ettiğimde öndeki çakmaklık tamamen takılı kalmıştı daha sonrada kontrol ettiğimde basıldığında yayı atmıyordu ısıtma uç kısmı hatta yamulmuştu erimiş şekilde Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Mart 2020 Paylaş 4 Mart 2020 Derviş Özhan yazdı: Led lambayı adam bagajdaki 3 üncü çakmalığa bağlamıştı oradan söktük gördüğüm kadarıyla Sürekli mi yanıyordu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Unkun 4 Mart 2020 Paylaş 4 Mart 2020 Derviş Özhan yazdı: Led lambayı adam bagajdaki 3 üncü çakmalığa bağlamıştı oradan söktük gördüğüm kadarıyla Teşekkürler evet kontrol ettiğimde öndeki çakmaklık tamamen takılı kalmıştı daha sonrada kontrol ettiğimde basıldığında yayı atmıyordu ısıtma uç kısmı hatta yamulmuştu erimiş şekilde O zaman öndeki çakmaklığın zarar görmesi normal çünkü sigortaları ortak. 1 Yorum bağlantısı
Derviş Özhan 9 Mart 2020 Yazar Paylaş 9 Mart 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Sürekli mi yanıyordu ? Hayır bagaj kapağı açıldığında yanıyordu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mart 2020 Paylaş 9 Mart 2020 Bu konudan şunu çıkarıyoruz.. Yan keski tutmasını bilen herkes araç tesisatına dalmasın. Araç tesisatı işi, bilgi ister, uzmanlık ister. 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 9 Mart 2020 Paylaş 9 Mart 2020 Bu konudan şunu çıkarıyoruz.. Yan keski tutmasını bilen herkes araç tesisatına dalmasın. Araç tesisatı işi, bilgi ister, uzmanlık ister.Doğru tespit, ilave olarak belirteyim: edindiğim tecrübe şu ki, çekilen her ekstra hat için de araya minik bir sigorta koymakta fayda var. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mart 2020 Paylaş 9 Mart 2020 Celalettin Süğürtin yazdı: Mehmet Ozyurek yazdı: Doğru tespit, ilave olarak belirteyim: edindiğim tecrübe şu ki, çekilen her ekstra hat için de araya minik bir sigorta koymakta fayda var. Kesinlikle yapılmalı. Nasıl olsa kaynağında sigorta var denmemeli. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts