Ebrar Tüfek 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 15 günde bir ankaraya gidip geliyorum, multivan 540 liralık yakıt yakıyor yol boyu, ankara içinde de dolanıyoruz bayaa. Bişey düşündüm, renault clio şehir dışı yakıt tüketimi 3.3 litre diyor. Rampaları falan hesaba kattığımızda hypermile ile 4 litre yaksam, toplam yolu 219 tl lik yakıt ile gidip gelebiliyorum. 162 tl de araç kiralama ücretini eklersek 381 tl yapar. Yakıt olarak 159 tl kârım olur. Ayda 2 kere gidiyorum 318 tl yakıttan tasarruf yapar, ayrıca multivanın km artışından gelen değer kaybı, km bakımının erkenden yapılması ücreti, lastiklerin eskimesi (C lastik en ucuzu 1600 tl) motorun eskimesi ile beraber hesaplarsak, araç kiralayıp yola gitmek benim için kârlı mı ? Kapıda 2 araba var, bitane de 99 1.6 lpgli clio var ama uzun yola clio ile gitmek istemiyorum onu şehir içinde kullanıyoruz. Clionun km yüksek 274 binde. Sizce mantıklı olan nedir, uzun yolda 1.5 dci clio kiralamak nasıl bir fikir ? Yada 1.3 multijet egea ? Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Mart 2020 Yazar Paylaş 2 Mart 2020 Mert Gulkokan yazdı: Ben olsam 99 clio ile gider gelirim Km si yüksek olmasından korkma Annem ve kız kardeşim yanımda oluyor araba bayaa yüklü oluyor, 1.6 8 valf te hararet yapmaya istekli bir motor, ankarada elmadağ rampalarında hararet yapar yolda bırakır diye güvenemiyorum clioya. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Annem ve kız kardeşim yanımda oluyor araba bayaa yüklü oluyor, 1.6 8 valf te hararet yapmaya istekli bir motor, ankarada elmadağ rampalarında hararet yapar yolda bırakır diye güvenemiyorum clioya. Çakallıyı çıkarsa Elmadağ dan korkma 1 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Mart 2020 Yazar Paylaş 2 Mart 2020 Metin Akbal yazdı: Çakallıyı çıkarsa Elmadağ dan korkma Çakallıyı çıktı, arabanın şerefine menemen yemiştik 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Çakallıyı çıktı, arabanın şerefine menemen yemiştik Araca güvenlik anlamında tam güvenemiyorsan anlarım, arıza anlamında düşünüyorsan kiralamaya vereceğin paraya güzel bir bakım yap derim. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 (düzenlendi) Uçakla en ucuz gidiş dönü 242 TL . Araç kiralamada 1 gün kazanabilirsiniz. Daha uygun olur. Düzeltme: Tek başınıza gitmiyormuşsunuz. Bu seçenek elendi. 2 Mart 2020 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Mart 2020 Yazar Paylaş 2 Mart 2020 Metin Akbal yazdı: Araca güvenlik anlamında tam güvenemiyorsan anlarım, arıza anlamında düşünüyorsan kiralamaya vereceğin paraya güzel bir bakım yap derim. Yok abi en ufak arızası yok çok şükür. Uzun yolda yüksek devirden dolayı çok sesli çalışıyor. Arabada kat iptali var ses daha da yüksek, 12 13 saat yol kafa kaldırmıyor valla. O rampa işi biraz da bahane, araba beni toprağa koyar kendi kapıda oturur. Erhan Doruk yazdı: Uçakla en ucuz gidiş dönü 242 TL . Araç kiralamada 1 gün kazanabilirsiniz. Daha uygun olur. Düzeltme: Tek başınıza gitmiyormuşsunuz. Bu seçenek elendi. 4 kişiyiz ve ankara içinde de araba lazım oluyor Mert Gulkokan yazdı: Ebrar termostatını devirdaim ve hortumlarını kontrol ettir gerekeni değiştir sonra yola çıkma korkma bu kadar 1.6 clio bakımlı olduktan sonra keçi gibi çıkar Araç kiralaman ve transporter en pahalı seçenekler yije de karar sizin Hepsi değişti bujiler, buji kabloları ısı müşürü vs motor komple yenilendi en ufak sıkıntı yok. Yorum bağlantısı
Celal Aydın 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Uçak biletini ve otobüs biletini düşünürsek 3 kişi, kiralama uygun gibi görünüyor. Clio 1.6 da uzun yola gelir, hatta en kârlısı o olur. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Kiralık araçlarda günlük kilometre sınırı olabilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Bende benzer bir konu ile kiralık araba ile tatile gitmek mantıklı mı olur diye konu açmıştım. Sizin gider gelir hesabına bakılırsa kiralamak mantıklı gbi duruyor. Hatta uzun süreli kiralama size avantaj da sağlayabilir Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Bakımsız arabaya binmediğine göre her türlü kapıdaki clio ile giderim. 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 clio ile devam et caravella cok masraflı. clionun motoru verimli, saglıklı ise önden ruzgar yedikce hararet neden yapsın ki Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Avis ile bir kaza yap o zaman gör sen şenliği. Babam kaza yaptı 1500 tl para ödedim ben. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Mart 2020 Yazar Paylaş 2 Mart 2020 Ali Darbaz yazdı: Avis ile bir kaza yap o zaman gör sen şenliği. Babam kaza yaptı 1500 tl para ödedim ben. Hasar güvencesi var 30 yada 50 tl bişey. Köksal Yılmaz yazdı: Bakımsız arabaya binmediğine göre her türlü kapıdaki clio ile giderim. Haftalık 150 200 km yol yapıyor sade şehir içi. Bakımları tam, bugün bi ölçtü babam seri kullanıyor 13 litre lpg yakmış şehir içi. Bende 10 litrenin altına iniyor. Uzun yolda hiç denemedim acaba kaç yakar. Kiralık dizel cliodan daha mı uyguna gelir evdeki clio ? Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Hasar güvencesi var 30 yada 50 tl bişey. Haftalık 150 200 km yol yapıyor sade şehir içi. Bakımları tam, bugün bi ölçtü babam seri kullanıyor 13 litre lpg yakmış şehir içi. Bende 10 litrenin altına iniyor. Uzun yolda hiç denemedim acaba kaç yakar. Kiralık dizel cliodan daha mı uyguna gelir evdeki clio ? Lpg li clio dizeli her türlü döver tl bazında. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Mart 2020 Yazar Paylaş 2 Mart 2020 Köksal Yılmaz yazdı: Lpg li clio dizeli her türlü döver tl bazında. Bu forumda her sorunun en mantıklı cevabını buluyorum ya, nimet burası benim için. Bidahaki yola clio ile gideceğim, bakalım ne kadar yakıt farkı olacak multivan ile Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Ali Darbaz yazdı: Avis ile bir kaza yap o zaman gör sen şenliği. Babam kaza yaptı 1500 tl para ödedim ben. Hazar güvencesi vb bir ödeme yapmamış mıydınız? Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 (düzenlendi) Ebrar Tüfek yazdı: Annem ve kız kardeşim yanımda oluyor araba bayaa yüklü oluyor, 1.6 8 valf te hararet yapmaya istekli bir motor, ankarada elmadağ rampalarında hararet yapar yolda bırakır diye güvenemiyorum clioya. Siz kararınızı vermişsiniz ve doğru seçimi yapmışsınız bence Clio en mantıklısı. Bu yollarda 2007 1,4 8 Valve Benzinli (3 yıl) sonradan Benzin Lpg li (1 yıl) Symbol ile İzmir Ordu arası defalarca gitmiş biri olarak belirtmek isterimki Clioda uzun yolda korkmanız gereken hararet değil.Dur kalk yapmadığınız sürece bu motorlar hararet yapmıyor rampaya vurduğunuz devirde önemli tabi çok yüklenmemekte fayda var.Benim Symbol 5,5 lt benzin yakıyordu Lpg ile tüketimi hatırlamıyorum ama çok memnun kalmıştım. Benim size tavsiyem Clio hafif olduğu için yan rüzgarlara dikkat etmeniz özellikle araç yüklü değilken örneğin Ankara çevre yolunda bir köprü var benim Symbol 950 kg ağırlığındaydı ve orada Rüzgardan çok etkileniyordu kazasız belasız hayırlı yolculuklar. 2 Mart 2020 tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi Resim Yükleme Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Mustafa Karaca yazdı: Hazar güvencesi vb bir ödeme yapmamış mıydınız? Arabayı çarpan babamdı. O yüzden kaskolar geçmedi 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Mart 2020 Yazar Paylaş 2 Mart 2020 Aytac Sakal yazdı: Siz kararınızı vermişsiniz ve doğru seçimi yapmışsınız bence Clio en mantıklısı. Bu yollarda 2007 1,4 8 Valve Benzinli (3 yıl) sonradan Benzin Lpg li (1 yıl) Symbol ile İzmir Ordu arası defalarca gitmiş biri olarak belirtmek isterimki Clioda uzun yolda korkmanız gereken hararet değil.Dur kalk yapmadığınız sürece bu motorlar hararet yapmıyor rampaya vurduğunuz devirde önemli tabi çok yüklenmemekte fayda var.Benim Symbol 5,5 lt benzin yakıyordu Lpg ile tüketimi hatırlamıyorum ama çok memnun kalmıştım. Benim size tavsiyem Clio hafif olduğu için yan rüzgarlara dikkat etmeniz özellikle araç yüklü değilken örneğin Ankara çevre yolunda bir köprü var benim Symbol 950 kg ağırlığındaydı ve orada Rüzgardan çok etkileniyordu kazasız belasız hayırlı yolculuklar. Bugün bi denedim, forumlarda milletin arabası bozuk yada yalan konuşuyorlar, bu arabalar çok hararet yapıyor diyorlardı, 3. Vites 4. Vites rampada yapıştırdım su sıcaklığı normal seviyeyi geçtiği anda fanın çalışıp sıcaklığı yarıya indirmesi 10 saniye bile sürmedi. Gönül rahatlığı ile çıkarım bu arabayla yola. Ali Darbaz yazdı: Arabayı çarpan babamdı. O yüzden kaskolar geçmedi 28 tl verseydin 1500 ödemek zorunda kalmazdın 28 liraya şöför ekleniyor Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 (düzenlendi) Ebrar Tüfek yazdı: Bugün bi denedim, forumlarda milletin arabası bozuk yada yalan konuşuyorlar, bu arabalar çok hararet yapıyor diyorlardı, 3. Vites 4. Vites rampada yapıştırdım su sıcaklığı normal seviyeyi geçtiği anda fanın çalışıp sıcaklığı yarıya indirmesi 10 saniye bile sürmedi. Gönül rahatlığı ile çıkarım bu arabayla yola. 28 tl verseydin 1500 ödemek zorunda kalmazdın 28 liraya şöför ekleniyor Özellikle face sayfalarında her gördüğüne direkt inanmamalı, öncesini hiç bilmiyoruz, bizim binilmez dediğimiz bakımsız arabalara tertemiz diye binenler var, arabaya benzin almayıp yolda kaldım yazan var sonra bizim aklımız karışıyor. Ben de bazen bu hisse kapılıyorum ama kendi süzgecinden geçirince panik pek olmuyor. Bizim forum burada diğerlerinden ayrılıyor işte 2 Mart 2020 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Bugün bi denedim, forumlarda milletin arabası bozuk yada yalan konuşuyorlar, bu arabalar çok hararet yapıyor diyorlardı, kroniktir kronik 2 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 (düzenlendi) Tartışma başlatmak istemem ama ben 2007 Benzin LPG li Symbolün hararet problemi ile çok uğraştım.Dur kalklarda motor sıcaklığı normalin üzerinde artıyordu hareket halinde en ufak bir sorun yoktu LPG bağlattım ve sonrasında araç iyice dağıldı ne yapsam harareti kesemedim.Lpg sonrası motor ısınınca en son sübaplardan ses gelmeye başlamıştı. Özellikle belirtmek isterim hararet bu araçlarda dur kalkta yükseliyor hareket halinde motor hava aldığında sorun yok dur kalkta sıcaklık artınca fan devreye giriyor termostat açıyor ama işe yaramıyor yaz sıcağında İzmirin trafiğinde çok sıkıntı çektim. Ben Forumlardan okuduğum bir yöntemi uyguluyor kaloriferi açıyordum bu dur kalklarda bir nebze olsun sonuç veriyor , en son ustanın tavsiyesi ile fana buton bağlayıp çalıştıracaktım ama yapmadım. Belirtildiği gibi her araç aynı değil bakım önemli muhtemelen arabanın su kanalları tıkalıydı. 2 Mart 2020 tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Ben olsam alternatifim varsa Clio ile uzun yola gitmezdim. Uzun yol ortalama süratin artması demek. O da -Allah korusun- kaza anında ş.içine göre daha fazla zarar görmek anlamına gelebilir. 3 kuruş fazla yaksın. Fakat bir tık bile olsa daha güvenli olsun. Clio kağıt gibi araba. Yolda da durmaz. En ufak rüzgardan etkilenir. Hele Symbol tam anlamıyla kağıt. 5 ay kullandım. Biliyorum. Yoksa nasıl o kadar az yakabilir ki? Bence T5 ile gidin. Ne denir bilirsiniz "Tedbir senden, takdir Allah tan.". 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts