İçeriğe Yönlendir

Uzun Yola Kiralık Araç ile Gitmek Kârlı mı?

Ebrar Tüfek

Recommended Posts

Ebrar Tüfek
Köksal Yılmaz yazdı:

Özellikle face sayfalarında her gördüğüne direkt inanmamalı, öncesini hiç bilmiyoruz, bizim binilmez dediğimiz bakımsız arabalara tertemiz diye binenler var, arabaya benzin almayıp yolda kaldım yazan var ;) sonra bizim aklımız karışıyor. Ben de bazen bu hisse kapılıyorum ama kendi süzgecinden geçirince panik pek olmuyor. Bizim forum burada diğerlerinden ayrılıyor işte :)

Ben bu forumu türkiyenin ansiklopedisi olarak görüyorum, bişeyi merak ediyorum açıyorum bi konu 2 saatte sıkıntım çözülüyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Bülent Tarakçı yazdı:

Ben olsam alternatifim varsa Clio ile uzun yola gitmezdim. Uzun yol ortalama süratin artması demek. O da -Allah korusun- kaza anında ş.içine göre daha fazla zarar görmek anlamına gelebilir. 3 kuruş fazla yaksın. Fakat bir tık bile olsa daha güvenli olsun. Clio kağıt gibi araba. Yolda da durmaz. En ufak rüzgardan etkilenir. Hele Symbol tam anlamıyla kağıt. 5 ay kullandım. Biliyorum. Yoksa nasıl o kadar az yakabilir ki? Bence T5 ile gidin. Ne denir bilirsiniz "Tedbir senden, takdir Allah tan.". 

Sizin dediğiniz de doğru, zaten uzun yolda binmek için satmıyorum T5 i. Ama bi yandan da bayaa ucuza gitmek cazip geliyor. Kiralık clio, evdekinden daha güvenli. T5 ondan da güvenli. Araba o kadar yüksek ki bi otomobille çarpışsam üstünden uçar bize bişey olmaz Allah korusun. 

Kafam karıştı, evdeki clioda abs harici herhangi bir güvenlik sistemi yok, araba canavar gibi gider gelir onda sıkıntı yok ama sizin yazdığınız mesajlar beni güvenlik konusunda kuşkulandırdı. Bi kaza durumunda ailemim saçının teline zarar gelmesi milyon liralara değişilmez. 

Aytac Sakal yazdı:

Tartışma başlatmak istemem ama ben 2007 Benzin LPG li Symbolün hararet problemi ile çok uğraştım.Dur kalklarda motor sıcaklığı normalin üzerinde artıyordu hareket halinde en ufak bir sorun yoktu LPG bağlattım ve sonrasında araç iyice dağıldı ne yapsam harareti kesemedim.Lpg sonrası motor ısınınca en son sübaplardan ses gelmeye başlamışt

Şehir içinde çok dik bi rampa çıktığımda benimkinde 5 saniyeliğine bi fan çalışıyor sonra sıcaklık tam ortaya geliyor. Allah korusun inşallah bende de olmaz.

Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı
Ebrar Tüfek yazdı:

Bi kaza durumunda ailemim saçının teline zarar gelmesi milyon liralara değişilmez.

Allah esirgesin. İşin can alıcı kısmı budur. Clioyla da yol gidilir. Neden gidilmesin? Fakat sizin daha güvenli olacağını düşündüğüm bir vasıtanız var. T5 ile Clio arasındaki yakıt farkı sizi çok rahatsız ediyorsa diyecek bir şey yok. Fakat bu tutar bütçeniz için aman aman bir meblağ değilse. T5 e devam derdim. Symbol ü nasıl sattım biliyor musunuz? Mayıs ayında siz bilirsiniz, Samsun tekel sapağındaki ışıklara gelmeden yer hafif ıslaktı frene basmamla araç resmen yan döndü. Fazlaca sertte basmamıştım. Benzer hava şartlarında farklı araçların hiç birinde böyle bir şey yaşamamıştım. Haftasında gönderdim. Güya yazın yayla köy gezerim. Vursam da kırsam da içim yanmaz diye düşünüyordum. Ford a geri dönerek C-Max almıştım. Fakat Clio ile resmen akaryakıt istasyonunun yolunu unutuyorsun. Hiç yakmıyor meret. Kokluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Bülent Tarakçı yazdı:

Allah esirgesin. İşin can alıcı kısmı budur. Clioyla da yol gidilir. Neden gidilmesin? Fakat sizin daha güvenli olacağını düşündüğüm bir vasıtanız var. T5 ile Clio arasındaki yakıt farkı sizi çok rahatsız ediyorsa diyecek bir şey yok. Fakat bu tutar bütçeniz için aman aman bir meblağ değilse. T5 e devam derdim. Symbol ü nasıl sattım biliyor musunuz? Mayıs ayında siz bilirsiniz, Samsun tekel sapağındaki ışıklara gelmeden yer hafif ıslaktı frene basmamla araç resmen yan döndü. Fazlaca sertte basmamıştım. Benzer hava şartlarında farklı araçların hiç birinde böyle bir şey yaşamamıştım. Haftasında gönderdim. Güya yazın yayla köy gezerim. Vursam da kırsam da içim yanmaz diye düşünüyordum. Ford a geri dönerek C-Max almıştım. Fakat Clio ile resmen akaryakıt istasyonunun yolunu unutuyorsun. Hiç yakmıyor meret. Kokluyor.

Allaha şükür bütçe konusunda bir sorun yokta birden aklıma geldi bayaa uyguna geliyor diye ama cidden sizin söylediğiniz daha mantıklı.

Clioda kötü hava koşullarında hiç frene sert basmak gibi bi tecrübem olmadı, multivanda yaşadım ip gibi durdu dümdüz. Clioda bi deneyip tecrübe etmem lazım bunu yapmak istiyorum boş bir yolda. Sizin sembol sedan olduğu için aracın arkası daha geride, aynı ağırlık tekerden biraz daha uzakta olduğu için benimkine göre biraz daha tehlikelidir kaygan yolda. Ama gerçekten clio ile başıma böyle bişey gelirse yakıt falan umrumda olmaz öbür gün satarım arabayı. 13 litre mazot yakan arabayı günlük biniyorum az yakması değil güvenli olması önemli benim için. Ben cliodaki güvenlik zaafiyetini düşünmeden direk yakıt maliyetini hesaplayıp bu konuyu açmıştım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

uzun yola  da gidilmeyecek ise T5 i satardım. mis gibi vasıta

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

uzun yola  da gidilmeyecek ise T5 i satardım. mis gibi vasıta

Abi gerçekten multivanı uzun yol için tutuyorum elimde, b7 passat yada mk4 mondeo bakıyordum. Şehir içinde binilecek arabayı alınca multiyi satmadım. Bi anda kaşıntı tutunca clio ile ankaraya gidip gelsem nasıl olur acaba diye düşündüm. Hiçbir mantığı yok gerçekten. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Babam Sivas'a gitmesi için Haziran 2016 tarihinde araba kiraladım. Babam 10 gün için lazımdı. Arabanın kirası 950 tl istemişlerdi. Sivas dönüşü Yozgatta güneş tersten gelip gözünü alıyor. O sırada öndeki başka bir aracın sürücüsüde yeşil yanmasına rağmen kırmzı sanıp frene basıyor. Babam geç farkedip frene basana kadar sola kırıyor, öndeki merso ile yeşil ışıkta duran arabanın arasına sıkışıyor. Olan mercedese ve babama oluyor . 

Babam 30 yıllık şöför ilk defa kaza yaptı. Ek şöför için gün başına 20 lira istemişlerdi. 10 günde 200 tl demekti. O gün için 200 tl iyi para idi. Sıvasa git gel dizel parası desem anlarsın. 

Neyse geçmişte kaldı. babamın kaza yapacağı aklıma bile gelmezdi. Ama yapmış oldu. O gün bugündür halen kazasız yoktur . 

vjDxfWRUwDuJUWZMFX0HhbjcnhYjqvchnXmorKcw

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Babaya niye kiralamadınız direkt?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Clio hararet yapıyor olduğunu biliyor isen ona göre kullancaksın . Nasıl kullancağın sana kalmış. Her arabanın benim nezhimde bir kullanım talimatı vardır. Kafamın içinde yazılıdır. 

Fiesta 1.5 dci dan beri böyledir. İ10 , Cruze hatta 306 . Hangi devirde ne yapar, ne yapmaz hepsi kafama kazınmış durumda. Al obd 2 bir tane clioya uygun, koşullara göre test edip nerde ne yaptığını gözlemle. Sorun görürsen yapılcak şey basit. Arabayı o duruma düşürmeyeceksin. Gerekirse yolu uzatıyorum ben. Ama trafiğe girmiyorum. 10 kmsi 10 lira olan otobana giriyorum. Arabamı çok severim. Neyin zarar verdiğini bildiğim için sıkıntı yok benim nezhimde. 

Sani Gerşon yazdı:

Babaya niye kiralamadınız direkt?

Benim %50 indirimim vardı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Ali Darbaz yazdı:

Clio hararet yapıyor olduğunu biliyor isen ona göre kullancaksın . Nasıl kullancağın sana kalmış. Her arabanın benim nezhimde bir kullanım talimatı vardır. Kafamın içinde yazılıdır. 

Fiesta 1.5 dci dan beri böyledir. İ10 , Cruze hatta 306 . Hangi devirde ne yapar, ne yapmaz hepsi kafama kazınmış durumda. Al obd 2 bir tane clioya uygun, koşullara göre test edip nerde ne yaptığını gözlemle. Sorun görürsen yapılcak şey basit. Arabayı o duruma düşürmeyeceksin. Gerekirse yolu uzatıyorum ben. Ama trafiğe girmiyorum. 10 kmsi 10 lira olan otobana giriyorum. Arabamı çok severim. Neyin zarar verdiğini bildiğim için sıkıntı yok benim nezhimde. 

Benim %50 indirimim vardı. 

Benim arabam çok şükür hararet yapmadı, internette yazılan çizilen şeyler bu arabanın hararete meyilli olduğu yönünde. Her arabanın dili farklı, bende zaten konuştuğu dilden konuşuyorum hiç bir sorun olmuyor. 

Kapımda uzun yolda konforlu yolculuk yapılması için üretilmiş bir araba varken clio ile uzun yola gidilirmi sorusunu sormam biraz garip oldu. 3 kuruş fazla yaksın eve sağ gelelim düşüncesi daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

Bi anda kaşıntı tutunca

kaşınma... daha iyi

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bizim AYTEN'de klima açık 35 derece havada hararet yapıyor.  Vites düşürüp yüksüz devir çevirteceksin , su pompası tazikli tazikli radyatöre su gönderecek, bak nasıl soğuyor araba. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ebrar Tüfek yazdı:

Allaha şükür bütçe konusunda bir sorun yokta birden aklıma geldi bayaa uyguna geliyor diye ama cidden sizin söylediğiniz daha mantıklı.

Clioda kötü hava koşullarında hiç frene sert basmak gibi bi tecrübem olmadı, multivanda yaşadım ip gibi durdu dümdüz. Clioda bi deneyip tecrübe etmem lazım bunu yapmak istiyorum boş bir yolda. Sizin sembol sedan olduğu için aracın arkası daha geride, aynı ağırlık tekerden biraz daha uzakta olduğu için benimkine göre biraz daha tehlikelidir kaygan yolda. Ama gerçekten clio ile başıma böyle bişey gelirse yakıt falan umrumda olmaz öbür gün satarım arabayı. 13 litre mazot yakan arabayı günlük biniyorum az yakması değil güvenli olması önemli benim için. Ben cliodaki güvenlik zaafiyetini düşünmeden direk yakıt maliyetini hesaplayıp bu konuyu açmıştım.

ABS siz araç kullanımı tecrübe ister, boş alanda deneme yapmak lazım. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Evren Erakçora yazdı:

ABS siz araç kullanımı tecrübe ister, boş alanda deneme yapmak lazım. 

Abs var araçta.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

1 gün içinde gidip gelebilecek misin Ankara'ya? 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Serkan Aktay yazdı:

1 gün içinde gidip gelebilecek misin Ankara'ya? 

Sabah 8 de çıkıp akşam 10 da geliyorum

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay
Ebrar Tüfek yazdı:

Sabah 8 de çıkıp akşam 10 da geliyorum

Bir günlük kira kurtarır mı diye düşünmüştüm. Kurtarıyor 😀

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Serkan Aktay yazdı:

Bir günlük kira kurtarır mı diye düşünmüştüm. Kurtarıyor 😀

Aynen bende hesapladım, havalimanında kendi arabamı bırakıp kiralık arabayı alıp yola çıksam akşam 10 da havalimanına bırakıp kendi arabamla eve gitsem diye düşündüm ama gerçekten multivan ile gitmek daha mantıklı, konforlu ve güvenli yolculuk için bir miktar fazla ödemek birşey kaybettirmezmiş :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

pek çok durumda kendi aracınızla gitmek daha ekonomik ve rahat oluyor. Bagaja bir sürü şey koyarak devam ediyorsun. Yol kenarından kavun alıyorsun sogan alıyorsun. Uçakla kiralıkla bu olanaksız.

Clio'ya gelince. güvensiz demek haksızlık olur. T5 ile yapılabilecek daha çok hata ve kaza olasılığı var. tüm kazalar çarpışma değil ki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mehmet Göktürk yazdı:

pek çok durumda kendi aracınızla gitmek daha ekonomik ve rahat oluyor. Bagaja bir sürü şey koyarak devam ediyorsun. Yol kenarından kavun alıyorsun sogan alıyorsun. Uçakla kiralıkla bu olanaksız.

Clio'ya gelince. güvensiz demek haksızlık olur. T5 ile yapılabilecek daha çok hata ve kaza olasılığı var. tüm kazalar çarpışma değil ki?

Clioya göre t5 ile yapılacak hatalar nelerdir hocam ? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

90- 110 la sağdan sağdan gidecek. ralli yapılmaz zaten T5 ile eşyanın tabiatına aykırı

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

2007 1.4 Dizel Fiesta ile dünyaları gezdim, ufacık bir güvensizlik vermedi uzun yolda.
İki Hava Yastığı ve ABS harici güvenlik donanımı yoktu araçta.
Hala tadı damağımdadır Mersin-Antalya ve Sivas Suşehri-Giresun arası virajlı yollar.
Küçük Hatchback araçlarla uzun yolun tadı ayrıdır aslında.
Tabi bir D segmentteki konfor ve güvenliğe sahip olamaz fakat, uyutmaz da.
Passat-Mondeo gibi evin salonunda oturur gibi değil de, Go Kart-ATV kullanır gibi hissettireceğinden, uyuyakalma ihtimali de düşecektir.
İnsan ister istemez yola veriyor dikkatini [emoji2]

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Bülent Tarakçı yazdı:

arkadasımın kuzeninde symbolleri var 2 defa bu sebeple kaza yaptılar suya teker değdigi zaman bitti. araba carpısan otoya döndü hala kullanıyorlar :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...