Okay Kaygusuz 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 arkadasımın bir opeli var daha öncesinde termostatla hararet müşürü değiştirmişler ne olmussa ondan sonra olmus bende cok ugrastım motor suyunda hava oluyor nerden anlıyoruz derseniz içerde kalorifer petege bir su akıyor şırıl şırıl sesler geliyor şelale var sanırsın içerde gaza bastıkca belirli bir devirde, bunu 3..4 yere götürmüş hala çözen yok. geri dönüşümden su kesik kesik geliyor. triger seti değişirken devirdaimde değişmiş. radyotörün altından da havasını aldım ben yedek deposu haznesinin geri dönüşüm hortumundan da aldım ben yapamadım bende sonra kac yere göstermisse yine sonuc alamamış lpg baglantısına atmıslar ordan baskasına sallayıp durmuşlar sorun nasıl çözülür bu aracın. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Basitten zora gitmek lazım bence, soğutma kabında çatlaklar olabilir mi? Ayrıca kapağını bence değiştirmekle başlayın, belki zamanla oradan hava alıyor? Bunun en temiz çözümü de şu olur, radyatör suyunu vakumla değişime yarayan cihazlar var, soğutma suyu giriş çıkışa takıyorlar. Bu cihaz ile bir taraftan basıncını bildiğiniz ve araca zarar vermeyecek bir basınçta hava verin, sistem dengeye gelince çıkıştan basıncı okuyun. Basınçta değişiklik olacaktır kaçak varsa, bu durumda da dinleyerek sesin yerini bulursunuz. Kaçak çıkmaz ise kapaktan falan hava alıyordur zamanla. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Okay Kaygusuz yazdı: arkadasımın bir opeli var daha öncesinde termostatla hararet müşürü değiştirmişler ne olmussa ondan sonra olmus bende cok ugrastım motor suyunda hava oluyor nerden anlıyoruz derseniz içerde kalorifer petege bir su akıyor şırıl şırıl sesler geliyor şelale var sanırsın içerde gaza bastıkca belirli bir devirde, bunu 3..4 yere götürmüş hala çözen yok. geri dönüşümden su kesik kesik geliyor. triger seti değişirken devirdaimde değişmiş. radyotörün altından da havasını aldım ben yedek deposu haznesinin geri dönüşüm hortumundan da aldım ben yapamadım bende sonra kac yere göstermisse yine sonuc alamamış lpg baglantısına atmıslar ordan baskasına sallayıp durmuşlar sorun nasıl çözülür bu aracın. bir tarihte astramız vardı. 2002 model. onda da tam böyle şırıltı geliyordu. nedeni de direksiyon kutusu/pompası idi! Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 5 Mart 2020 Yazar Paylaş 5 Mart 2020 ama söyle oluyor yedek su deposunun geri dönüşüm borusundan üflüyorum havasını alıyorum geri hava olusuyor içerde. Dogan Arsiray yazdı: bir tarihte astramız vardı. 2002 model. onda da tam böyle şırıltı geliyordu. nedeni de direksiyon kutusu/pompası idi! bu besbelli su abi rolantıde gaz verince belli bir aralıkta akıyor. ve o dediklerimden sonra olmaya baslamıs Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Okay Kaygusuz yazdı: ama söyle oluyor yedek su deposunun geri dönüşüm borusundan üflüyorum havasını alıyorum geri hava olusuyor içerde. bu besbelli su abi rolantıde gaz verince belli bir aralıkta akıyor. ve o dediklerimden sonra olmaya baslamıs Lpg regülatörü yada Motor Contası Kalıyor Gibi bir tek geriye Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Şöyle bir hava almayı denediniz mi? Motor normal ısısındayken stop konumunda genleşme kabının kapağını açın. Sonra motoru çalıştırın. 2 kere termostat açsın araç ama bu arada gözünüz hararette olsun sürekli. Sistem açık olacağı için, devirdaim ettiğinde açık yerden havanın çıkması lazım. Sonra kapağı kapatıp deneyin bakalım. Yetkili serviste termostatım değişti benim, havasını alamamışlar. Su sesi duyuyordum, 20dk'da yukarıdaki yöntemle çözdüm. Unutmayın, kapak açıkken yeterli basınç oluşmadığından fan açma ve termostat derecesi değişebilir. Ona dikkat edin. 2 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 5 Mart 2020 Yazar Paylaş 5 Mart 2020 Sani Gerşon yazdı: Şöyle bir hava almayı denediniz mi? Motor normal ısısındayken stop konumunda genleşme kabının kapağını açın. Sonra motoru çalıştırın. 2 kere termostat açsın araç ama bu arada gözünüz hararette olsun sürekli. Sistem açık olacağı için, devirdaim ettiğinde açık yerden havanın çıkması lazım. Sonra kapağı kapatıp deneyin bakalım. Yetkili serviste termostatım değişti benim, havasını alamamışlar. Su sesi duyuyordum, 20dk'da yukarıdaki yöntemle çözdüm. Unutmayın, kapak açıkken yeterli basınç oluşmadığından fan açma ve termostat derecesi değişebilir. Ona dikkat edin. normal ısısı derken hararet 90damı olacak. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Okay Kaygusuz yazdı: normal ısısı derken hararet 90damı olacak. Aynen. Kapağı açarken çok yavaş ve minik hareketlerle açın mutlaka. Bir anda açarsanız yüzünüze patlar. Tıss diye basıncını atsın, sonra açabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Okay Kaygusuz yazdı: arkadasımın bir opeli var daha öncesinde termostatla hararet müşürü değiştirmişler ne olmussa ondan sonra olmus bende cok ugrastım motor suyunda hava oluyor nerden anlıyoruz derseniz içerde kalorifer petege bir su akıyor şırıl şırıl sesler geliyor şelale var sanırsın içerde gaza bastıkca belirli bir devirde, bunu 3..4 yere götürmüş hala çözen yok. geri dönüşümden su kesik kesik geliyor. triger seti değişirken devirdaimde değişmiş. radyotörün altından da havasını aldım ben yedek deposu haznesinin geri dönüşüm hortumundan da aldım ben yapamadım bende sonra kac yere göstermisse yine sonuc alamamış lpg baglantısına atmıslar ordan baskasına sallayıp durmuşlar sorun nasıl çözülür bu aracın. Aynı sorun cruzede oldu. Termostad değişince başladı. Sonra havasını aldık. Sorun geçti. 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 5 Mart 2020 Yazar Paylaş 5 Mart 2020 Sani Gerşon yazdı: Aynen. Kapağı açarken çok yavaş ve minik hareketlerle açın mutlaka. Bir anda açarsanız yüzünüze patlar. Tıss diye basıncını atsın, sonra açabilirsiniz. ben ilk söyle yapmıstım araba sogukken arabayı calıstırdım kapagı actım geri dönüsümden üflüyeyek hazneden havasını aldım üfledigimde hazneden hava glok glok ederek cıktı araba calısıyordu bu arada su ısınmaya basladı sonra üflemeyi bıraktım üst geri dönüşüm hortumunu geri yerine taktım fakat su hep kesik kesi geliyordu kapak acıktı sonra hararet 90na gelince kaynamaya basladı haznedeki su dumanlar cıktı hemen kaloriferi actım rolantide beklettik biraz sonra kapagı kapattık. bu arada hiç termostat acmadı fan calısmadı aracın. benden sonra baska yerlerede götürmüşler aynı üst geri dönüşümü cıkarıp denemişler benim yaptıgım gibi yine olmamıs sonra lpg baglantılarında sorun var diye lpgcilere paslamıslar onlarda baglantıda sorun yok demişler baskasına paslamıslar kimse çözememiş sanayide. Ali Darbaz yazdı: Aynı sorun cruzede oldu. Termostad değişince başladı. Sonra havasını aldık. Sorun geçti. sanayide alt vanasından almıslar ama sonuc alınamamıs ali abi opelde bu arabada burda bir boru göremedim sanki ben yalnışmı hatırlıyorum ki Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Termostat açmadan işlem yapılırsa motorun belli bir bölümündeki suyun havasını alabilirsiniz. Termostat açılınca tüm sistemde devirdaim başlıyor. Zaten 3dk'da falan termostat tekrardan kapanıyor. 1 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Sani Gerşon yazdı: Şöyle bir hava almayı denediniz mi? Motor normal ısısındayken stop konumunda genleşme kabının kapağını açın. Sonra motoru çalıştırın. 2 kere termostat açsın araç ama bu arada gözünüz hararette olsun sürekli. Sistem açık olacağı için, devirdaim ettiğinde açık yerden havanın çıkması lazım. Sonra kapağı kapatıp deneyin bakalım. Yetkili serviste termostatım değişti benim, havasını alamamışlar. Su sesi duyuyordum, 20dk'da yukarıdaki yöntemle çözdüm. Unutmayın, kapak açıkken yeterli basınç oluşmadığından fan açma ve termostat derecesi değişebilir. Ona dikkat edin. Sani bey guzel yazmis. tesekkurler. Ayrica Genlesme kapagini degistirmenizi oneririm. Hava alma olayi bu aracta biraz ugrastiriyor.Hemen pes etmeyin. 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 5 Mart 2020 Yazar Paylaş 5 Mart 2020 Sani Gerşon yazdı: Termostat açmadan işlem yapılırsa motorun belli bir bölümündeki suyun havasını alabilirsiniz. Termostat açılınca tüm sistemde devirdaim başlıyor. Zaten 3dk'da falan termostat tekrardan kapanıyor. benim anlamadıgım bu arac ile bizim vw sistemi yedek depo su haznesi aynı tip araba ile işe gelip giderken kullanıyor hala aynı bu arac bu kapak havayı kendi kendine atmıyor mu. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Kapak gorevini yapmiyorsa nasil olacak? 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 5 Mart 2020 Yazar Paylaş 5 Mart 2020 Sani Gerşon yazdı: Termostat açmadan işlem yapılırsa motorun belli bir bölümündeki suyun havasını alabilirsiniz. Termostat açılınca tüm sistemde devirdaim başlıyor. Zaten 3dk'da falan termostat tekrardan kapanıyor. söylede bişey oldu kapak acıkken araba calısıyorken hazneden su tasıyor kaynıyor. Alpay Sumer yazdı: Kapak gorevini yapmiyorsa nasil olacak? kapagı o conta kıssmının oldugu yeri agzımla vakumladım üfledim bi ara hiçbişey olmadı sonra vakumlayınca nefes hava emmeye basladım. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Yok oyle bi tespit dogru sonuc vermez. Orjinal kapak bulun. yan sanayide sorun. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Okay Kaygusuz yazdı: söylede bişey oldu kapak acıkken araba calısıyorken hazneden su tasıyor kaynıyor. Basınç oluşmadığı için 100 dereceyi görünce kaynaması normal de, kompresyon kaçırıyor olmasın araç? Bu kadar taşması normal değil. Kompresyon kaçırıyorsa, sistemde hava olması da normal. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Bu arac kolay kolay hararet yapmaz. basina Cok acaip bisey gelmedigi surece. Ya kapak bozuk ya depo catlak. Termostat degisiminde kütük degisimiyle mi yapilmis, yoksa sadece termostat kismimi? Fan calismasinda durum nedir? 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 5 Mart 2020 Yazar Paylaş 5 Mart 2020 Sani Gerşon yazdı: Basınç oluşmadığı için 100 dereceyi görünce kaynaması normal de, kompresyon kaçırıyor olmasın araç? Bu kadar taşması normal değil. Kompresyon kaçırıyorsa, sistemde hava olması da normal. Benim tespitimde o yönde kompresör suya veriyor hava oluyor conta yanik dedim. Ama baska ustada conta yanik olsa suyu biyerden patlatır atar hic su kalmaz demis. Alpay Sumer yazdı: Bu arac kolay kolay hararet yapmaz. basina Cok acaip bisey gelmedigi surece. Ya kapak bozuk ya depo catlak. Termostat degisiminde kütük degisimiyle mi yapilmis, yoksa sadece termostat kismimi? Fan calismasinda durum nedir? Depo kesinlikle catlak degil. Kapak bozuk olabilir ona hemfiki olabilirim fan acmiyor hic araba. Evet kutukle değişmiş sadece uzerinde elektronik bisey varmis eskisinden o kismi yeni kutuge takilmis. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Arkadaşımın cruze nda da aynı sorun var. Çözemedi 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Sani Gerşon yazdı: Şöyle bir hava almayı denediniz mi? Motor normal ısısındayken stop konumunda genleşme kabının kapağını açın. Sonra motoru çalıştırın. 2 kere termostat açsın araç ama bu arada gözünüz hararette olsun sürekli. Sistem açık olacağı için, devirdaim ettiğinde açık yerden havanın çıkması lazım. Sonra kapağı kapatıp deneyin bakalım. Yetkili serviste termostatım değişti benim, havasını alamamışlar. Su sesi duyuyordum, 20dk'da yukarıdaki yöntemle çözdüm. Unutmayın, kapak açıkken yeterli basınç oluşmadığından fan açma ve termostat derecesi değişebilir. Ona dikkat edin. Bende bu Şekilde yapmanızı tavsiye edecektim. Bence bir kişi araç içinde bekleyip kapağı açık şekilde çalıştırıp termostat açana kadar beklenmeli. Araç duşunda birisi beklemeli uzakta. Su genleşme kabından taşma yapıyorsa da tüm suyu boşaltmayacak.Araçta hemen su bitmeyecek sonuçta. Fan açması gerekir bu durumda bu kadar kaynamaya eğer açmıyorsa termostatı tekrar değişimini tavsiye ederim. Yoksaki hava alamazsınız. Aynı durum 2003 fiestamda olmuştu böyle çözdük. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Depo kesinlikle catlak degil. Kapak bozuk olabilir ona hemfiki olabilirim fan acmiyor hic araba. Evet kutukle değişmiş sadece uzerinde elektronik bisey varmis eskisinden o kismi yeni kutuge takilmis.Hararet musuru bi kontrol edilmeli, obd ile hararet okuyunnKlima acinca fan çalışıyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 5 Mart 2020 Yazar Paylaş 5 Mart 2020 Arif Aykın yazdı: Bende bu Şekilde yapmanızı tavsiye edecektim. Bence bir kişi araç içinde bekleyip kapağı açık şekilde çalıştırıp termostat açana kadar beklenmeli. Araç duşunda birisi beklemeli uzakta. Su genleşme kabından taşma yapıyorsa da tüm suyu boşaltmayacak.Araçta hemen su bitmeyecek sonuçta. Fan açması gerekir bu durumda bu kadar kaynamaya eğer açmıyorsa termostatı tekrar değişimini tavsiye ederim. Yoksaki hava alamazsınız. Aynı durum 2003 fiestamda olmuştu böyle çözdük. Su tasinca duman cikinca arkadasim panik yapiyor 😀 Sani Gerşon yazdı: Hararet musuru bi kontrol edilmeli, obd ile hararet okuyunn Klima acinca fan çalışıyor mu? Buraya kadar yapabiliriz obdmiz yok opel. Fanlar calisiyormus yeni bilgi geldi. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 5 Mart 2020 Paylaş 5 Mart 2020 Kapak kontrolu ardindan sani beyin anlattigi sekilde hava alinacak. Obd cihaziyla olculecek. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 6 Mart 2020 Paylaş 6 Mart 2020 bence kapak açık olsa bile suyun kolay kolay taşmaması lazım kaptan maksimum seviyesinin üstünde değilse. basit conta kaçak testi de yapabilirsiniz Yorum bağlantısı
Recommended Posts