Kıvanç Karakurt 20 Mart 2020 Paylaş 20 Mart 2020 Merhaba , 2016 model dizel opel astra aracımın boğaz kelebeği , egr ve manifold temizliği için aşağıdaki ürünü aldım. Dün boğaz kelebeğine giren hava hortumunu sökerek kelebek üzerine, oaradn EGR ye ve manifolda etki etmesini bekledim. Ancak bu ürün yanıcı bir ürün kelebeğe sıktıkça araç boğulur gibi olup akabinde toparlamaya başladı. Bazende (netten bakıp öğrendiğim kadarıyla) avans vurdu tak tak tak şeklinde ses çıktı. Böyle olunca aracı stop ederek sıkıp sonra çalıştırmayı denedim bu şekilde araç geç çelışıyor ancak vuruntu daha azalıyordu. Sorum şu ki bu işlem aracın subaplarına pistonlarına veya başka bir yerine zarar vermiş midir ? https://www.motip.com/products/motip/industry/professional-technical-solutions/egr-cleaner/ https://www.youtube.com/watch?v=Dbl35180i4Y Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Mart 2020 Paylaş 20 Mart 2020 Bu sekilde bir isleme girismezdim.Bogaz kelebegi sokulmeden temizlenmez. Yorum bağlantısı
Kıvanç Karakurt 20 Mart 2020 Yazar Paylaş 20 Mart 2020 Metin Akbal yazdı: Bu sekilde bir isleme girismezdim. Bogaz kelebegi sokulmeden temizlenmez. Haklısınız ancak bu ürün hem dizel hemde benzinli araç için kullanılıyormuş bu sebeple çekinmemiştim ancak o vuruntu seslerini duyunca pişman oldum. Sizce o vuruntu sırasında motora bir zarar gelmiş midir ? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Mart 2020 Paylaş 20 Mart 2020 Haklısınız ancak bu ürün hem dizel hemde benzinli araç için kullanılıyormuş bu sebeple çekinmemiştim ancak o vuruntu seslerini duyunca pişman oldum. Sizce o vuruntu sırasında motora bir zarar gelmiş midir ?Sanmam dizel oldugu icin. Benzinli olsa suphelenirdim. Su an sorun yoksa yakmistir zaten arac. Yorum bağlantısı
Kıvanç Karakurt 20 Mart 2020 Yazar Paylaş 20 Mart 2020 Metin Akbal yazdı: Kıvanç Karakurt yazdı: Haklısınız ancak bu ürün hem dizel hemde benzinli araç için kullanılıyormuş bu sebeple çekinmemiştim ancak o vuruntu seslerini duyunca pişman oldum. Sizce o vuruntu sırasında motora bir zarar gelmiş midir ? Sanmam dizel oldugu icin. Benzinli olsa suphelenirdim. Su an sorun yoksa yakmistir zaten arac. Cevap için teşekkürler 😃 şuan çalışmasında sesinde hiç bir sorun yok. İşlem sırasında anlık olarak 1 2 saniye vuruntu yapıp akabinde yakıyordu sanırım. yeni subaplarda vb. bir yerde eğilme vb. sorun olmamıştır değil mi? olsa çalışmasında fark edilir miydi? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Mart 2020 Paylaş 20 Mart 2020 Cevap için teşekkürler [emoji2] şuan çalışmasında sesinde hiç bir sorun yok. İşlem sırasında anlık olarak 1 2 saniye vuruntu yapıp akabinde yakıyordu sanırım. yeni subaplarda vb. bir yerde eğilme vb. sorun olmamıştır değil mi? olsa çalışmasında fark edilir miydi? Egilme olsa calismazdi Kullanan bir arkadaş vardi yanlis hatirlamiyorsam bi etiketleme yapayim kendisi de cevap yazsin.@Mustafa Arıkan Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 20 Mart 2020 Paylaş 20 Mart 2020 Ben Würth marka olanı 1.9 TDI’de kullandım. Bir problem yaşamadım. Ama faydası oldu mu dersen o konuda bir şey diyemem. Yorum bağlantısı
Kıvanç Karakurt 20 Mart 2020 Yazar Paylaş 20 Mart 2020 Mustafa Arıkan yazdı: Ben Würth marka olanı 1.9 TDI’de kullandım. Bir problem yaşamadım. Ama faydası oldu mu dersen o konuda bir şey diyemem. Cevap için teşekkürler Würth sanırım biraz daha köpük gibi bir malzeme yanıcı değil o sebeple onda vuruntu olmamıştır. Bir miktarda olsa temizleme sağlamıştır bence. Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 20 Mart 2020 Paylaş 20 Mart 2020 Benim araçta egr dolmuştu. Yetkili servis bu ve bunun gibi temizleme işleminin faydası olmayacağı hatta zarar verebileceğini söylemişti. Egr değiştirmemin doğru yol olduğunu söylemişti. Egr içi Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 20 Mart 2020 Paylaş 20 Mart 2020 Benimki de EGR hatası vermiş, söküp temizlemeyi bi deneyeceğiz bakalım. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Mart 2020 Paylaş 20 Mart 2020 (düzenlendi) Alfa da yaptırdım wurth marka.10 sn mi 20 sn mi ne sıkıp bekliyordu. Gaz kelebeği önünden ama. Öncesinde sökülebilir olanlar sökülüp temizlendi tabi ustune yaptık. Manifoltunu sökemediği için. Nisbeten bir yerlerin tozunu almıştır. Büyük beklenti olmasın 20 Mart 2020 tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 Faydasi olur mu , zarari nedir kismina birsey diyemem ama eski bir yontemdir. araci 3 devirde tutmaya calisirken sprey kelebege aralikli olarak uygulanirdi. Arac bogulma egilimine girdikce stop ettirmemeye calisilir egzoz yardimiyla kurumlar atilmasi planlanirdi..kismen de olsa is gorur derlerdi. Ki egzozdan cikan duman akillara zarar bir goruntudedir..cikanlar kurummudur yoksa yanan spreymidir onu bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 Sizin kullandığınız söktükten sonra temizlik için olan bi ürün olmasın? Çünkü bahsettiğinize göre balata spreyi gibi bir ürün. Yanıcılığı yüksek. Würth’ün ürünü yanıcı değil, köpük gibi. Yorum bağlantısı
Kıvanç Karakurt 24 Mart 2020 Yazar Paylaş 24 Mart 2020 Mustafa Arıkan yazdı: Sizin kullandığınız söktükten sonra temizlik için olan bi ürün olmasın? Çünkü bahsettiğinize göre balata spreyi gibi bir ürün. Yanıcılığı yüksek. Würth’ün ürünü yanıcı değil, köpük gibi. Benim kullandığım ürün yanıcı bir malzeme aslında youtube videolarıda mevcut sökülmeden uygulanan bir ürün ama sanırım boğaz kelebeğine değil daha geriden hava filtresinin oralardan sıkılıyor. Aslında ürün bitti aracı kullanıyorum benim hiseetiğim bir değişiklik vuruntu veya ses yok. Ben sadece böyle yanıcı bir malzemeyi boğaz kelebeğinden temkinli bir şekilde sıkılması sonucu motora zarar vermiş miyimdir onu merak ediyorum =) Yorum bağlantısı
Recommended Posts