İçeriğe Yönlendir

Yılın Otomobili Kia Telluride, Tasarım Mazda 3

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Sonuç new york otomobil fuarında açıklanacaktı fakat alan hastaneye dönüştürüldü. 86 gazetecinin oylamasına göre yılın otomobilinde finalistler kia telluride, mazda cx-30 ve mazda 3 idi. Kia amerikan pazarı için ürettiği araba ile öne geçti. 

tasarım ödülü ise porsche taycan’ı geride bırakan mazda 3’e gitti. 

işin garip kısmı ise bu kasa mazda 3 çıkalı uzun zaman olmasına rağmen mevcut pazarımız yüzünden hala ülkemize gelmemesi. 

https://tr.motor1.com/news/408719/dunyada-yilin-otomobili-2020-kazananlari/

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Amerikalılar doğayı cevreyi metaryel kullanımını düşünmüyor. Kocaman  olsun modundalar. Bu ne biçim araba. Dev gibi suv yılın otomobili yapmışlar. 

Yılın otomobili olması gereken araba bu olmamalıydı. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

süper görünüyor. süper gereksiz :) alırmısın derseniz, alırdım. hibrid 1.2 motor olursa tabi. yoksa ne vergiye para yeter ne arabanın kendisine.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Amerikalılar doğayı cevreyi metaryel kullanımını düşünmüyor. Kocaman  olsun modundalar. Bu ne biçim araba. Dev gibi suv yılın otomobili yapmışlar. 

Yılın otomobili olması gereken araba bu olmamalıydı. 

Bazen maps’ten rastgele bir Amerikan şehrine, kasabasına bakıyorum. Sokak görüntüsü açıyorum. Caddeler geniş, sokaklar geniş, evler en fazla 2 katlı ama geniş, evlerin önünde yoldan çekme mesafesi var vs vs. Her yerin geniş olduğu memlekette kim i10 kullanır ki :) 

• Beğen 4
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Orada yollar geniş ve düz, otoparklar büyük . Avrupa 'da görmeyiz. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bazen maps’ten rastgele bir Amerikan şehrine, kasabasına bakıyorum. Sokak görüntüsü açıyorum. Caddeler geniş, sokaklar geniş, evler en fazla 2 katlı ama geniş, evlerin önünde yoldan çekme mesafesi var vs vs. Her yerin geniş olduğu memlekette kim i10 kullanır ki :) 

2011 senesinde, 3.7 v6 motorlu grand cherokee laredo, 11400 dolardı. otur ağla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Daha önce görmüştüm fotoğraflarını çok güzel görünüyor. Sorento 500 bin gibi fiyatlardayken bu araç için 750 bin isterler...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benim de öyle yayla gibi yollarım  olsun ufak arabaya tenezzül etmem, çinlimiyiz yahu... Lincoln cipler: sıfır peşinat sıfır faiz, ödeme 4 ay sonra başlıyor, ayda 500-600 para zaten.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Sonra irak iran suriyede ne işleri var deriz. Hatta venezuella. 

Doymak bilmeyen enerji ihtiyaçlarını istila ederek sağlıyorlar. Bunu hepimiz bilmiyormuyuz. :) 

Kansaslı Teen girl babasıyla garajında topladığı o harika 1973 model 2 kapı Ford Bronco 4x4 aracına biniyor. 

High School'un saate 22 litre benzin yakan gürül gürül bronkosu ile giderken, standart oilden depoyu fulluyor. 

Standart oil'e gelen benzin, sizce nereden geliyor.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sonuç new york otomobil fuarında açıklanacaktı fakat alan hastaneye dönüştürüldü. 86 gazetecinin oylamasına göre yılın otomobilinde finalistler kia telluride, mazda cx-30 ve mazda 3 idi. Kia amerikan pazarı için ürettiği araba ile öne geçti. 

tasarım ödülü ise porsche taycan’ı geride bırakan mazda 3’e gitti. 

işin garip kısmı ise bu kasa mazda 3 çıkalı uzun zaman olmasına rağmen mevcut pazarımız yüzünden hala ülkemize gelmemesi. 

https://tr.motor1.com/news/408719/dunyada-yilin-otomobili-2020-kazananlari/

Gelmez niye gelmez bu araca 2,5 motor veya 3,6 motor koymuslardır bayı satamayacagı ıcın  ithal etmıyrolardır ithal edılse  450 bın tl etıketle  gelır kaç kısı alır bılemem teşvıklı 2,5 motor toyota rav 4 satısları ortada turkıyede

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erkan Işık yazdı:

Gelmez niye gelmez bu araca 2,5 motor veya 3,6 motor koymuslardır bayı satamayacagı ıcın  ithal etmıyrolardır ithal edılse  450 bın tl etıketle  gelır kaç kısı alır bılemem teşvıklı 2,5 motor toyota rav 4 satısları ortada turkıyede

1,5 benzinli var. Malezyada satışta. 1.8 dizel, 2.0 benzinli ve 2.0 dizel gibi çalışan benzinli skyactiv var. Amerika için 2,5 benzinli var. 1,5 gelebilirdi ama pazar çok dar. 

golf bile 8.nesilde 2.0 altı dizel üretmiyor. Türkiyeye gelmeyecek diye biliyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

2300 cc Ford Probe. Tam yakıt ekonomisi için tasarlanmış. Metaryel ihtiyacı minimum. Yap böyle araba tamam. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Eyüp Çetin

Uzakdoğulular bu işi biliyor. Gerçekten güzel araba. Mazda da çok güzel arabalar yapıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...