Ali Kömbe 20 Nisan 2020 Paylaş 20 Nisan 2020 Merhaba ford fiesta titanyum 2010 model 1.4 dizel aracım var soğuk havalarda aracım çok gürültülü çalışıyor motor ısınınca normale dönüyor bu normal birşey mi yoksa herhangi bi arızadan dolayı mı böyle yapıyor herhangi bi ustaya göstermedim daha konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Nisan 2020 Paylaş 20 Nisan 2020 O kasayı kullanmadım bende bir alt kasası vardı ve maalesef oda gürültülü idi. Kapı fitilleri eskidi ise değişebilirsiniz, bir miktar faydası olur. Yorum bağlantısı
Ali Kömbe 20 Nisan 2020 Yazar Paylaş 20 Nisan 2020 Ya öyle birşey ki motor ısınana kadar öyle ısındırmam sonra normale dönüyor motorla ilgili bi sıkıntı ola bilir mi acaba Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Nisan 2020 Paylaş 20 Nisan 2020 Çekişte veya yakıtta sorun yoksa motorda sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Araçta kullanılan yağ motor ihtiyacını karşılıyor mu? Yorum bağlantısı
Ali Kömbe 20 Nisan 2020 Yazar Paylaş 20 Nisan 2020 çekişte bi problem yok yağda castrol magnetek kullanıyorum valla o kadarını bilmiyorum yağına bakıyorum oda normal Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Nisan 2020 Paylaş 20 Nisan 2020 Uygun viskozite yağ değil ise ısınana kadar sesli çalışabilir, o geldi aklıma şu an. Başka bir problem yok ise 5-30 olacak şekilde kitapçıkta yazan değerleri destekleyen bir yağ ile değişim yapılabilir. Başka problem yoksa masraf yapılacak bir durum değil bence. Yorum bağlantısı
Ali Kömbe 20 Nisan 2020 Yazar Paylaş 20 Nisan 2020 5 40 yağ koyduk ama ondan mı acaba bu gün bi ustayla konuştum telefondan motor kulağı veya egzoz dan yapa bilir diyo Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Nisan 2020 Paylaş 20 Nisan 2020 5 40 bu kadar etkilemez diye tahmin ediyorum. Ayrıca motor kulağı veya egzoz olsa ısınınca da yapar ama soğuk motorda olduğu kadar olmaz. Yorum bağlantısı
Ali Kömbe 21 Nisan 2020 Yazar Paylaş 21 Nisan 2020 Motor kuşağı olduğunu zannet miyorum motor kulağı olsa araba titreme yapar motor sallanır ama öyle birşey yok eğzoz ola bilir manifottan ola bilir diye düşünüyorum ısınınca conta kaynıyor soğuyunca ses yapıyo ola bilir diye düşünüyorum ama bakalım haftaya olmadı bi sanayiye gidicem artık yapacak birşey yok bi gösterim bakalım ne diyecek usta Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 21 Nisan 2020 Paylaş 21 Nisan 2020 Ali Kömbe yazdı: Motor kuşağı olduğunu zannet miyorum motor kulağı olsa araba titreme yapar motor sallanır ama öyle birşey yok eğzoz ola bilir manifottan ola bilir diye düşünüyorum ısınınca conta kaynıyor soğuyunca ses yapıyo ola bilir diye düşünüyorum ama bakalım haftaya olmadı bi sanayiye gidicem artık yapacak birşey yok bi gösterim bakalım ne diyecek usta Ne yazıkki motor kulağı da etkiliyor, ısınınca geçiyor diye düşünüyorsunuz ancak ısınınca motor daha titreşimsiz çalıştığı için kulak o kadar zorlanmıyor Yorum bağlantısı
Ümit Türk 21 Nisan 2020 Paylaş 21 Nisan 2020 Ali Kömbe yazdı: Merhaba ford fiesta titanyum 2010 model 1.4 dizel aracım var soğuk havalarda aracım çok gürültülü çalışıyor motor ısınınca normale dönüyor bu normal birşey mi yoksa herhangi bi arızadan dolayı mı böyle yapıyor herhangi bi ustaya göstermedim daha konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim fordların dizelleri gürültülüdür aslında. yani çok aşırı gürültü yapıyorsa enjektörler olabilir mesala. yani tahminden öteye geçmez istanbul anadolu yakası için usta önerebilirim. Yorum bağlantısı
Emir Kaan Güler 22 Nisan 2020 Paylaş 22 Nisan 2020 Bende de 2011 dizel fiesta var. Aynı olay bende de oluyor soğuk havalarda. Malesef bu motor gürültülü. Tavsiyem. Marşa basmadan önce kızdırma bujisi ışığı sönse bile bir süre daha bekleyip aracı öyle çalıştırın. Hatta birkaç kez bunu yapıp öyle çalıştırın. Ve hareket etmeden önce de 1 dk gibi bekleyin. Ben öyle yapıyorum daha iyi olduğunu düşünüyorum Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 22 Nisan 2020 Paylaş 22 Nisan 2020 Yağ castrol ise 5 30 A5 olmalı, mazot da çok önemli bence, aldığımız eurodisel ve güvenilir bir istasyon olacak. Emir Kağan arkadaşın da dediği gibi hemen marşa basmayın, çalıştırdıktan sonra da devir saatinin normal seviyesine inmesini bekleyin. Ayrıca mazot, hava ve yağ filtreleri mutlaka orjinal olmalı. Yağ konusunda sessiz bir sürüş istiyorsanız liqui moly 5w30 special tec f var. Motor oldukça sessizleşiyor bu yağ ile. Kendi aracım da kullandım. Üstelik bakıma kadar da bu sessizliği koruyor. Castroldan daha üstün bence. Castrol kullandığımda 7 bin km sonra motor sesi artmıştı. Ama bunlar göreceli tespitler. Yorum bağlantısı
Celal Aydın 28 Nisan 2020 Paylaş 28 Nisan 2020 Yinede 1.2 tdi 3 silindirli polo gibi değil sesi. Fiestanın sesi gayet mütevazi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts