İçeriğe Yönlendir

Focus - ABS Sensörü

Kenan Demir

Recommended Posts

Kenan Demir
Ü.Emre Kartal

Aracınızın şasi nosu ile parça koduna bakarak bulmanız lazım. Böyle hatalı ve zor olur. 

Yorum bağlantısı
Kenan Demir

Emre Bey sensörü aldım.Sadece Dişi soketi yok Ondan bulamam lazım.Bağlarken direk kablo ucuyla bağlamışlar daha önceden.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Kenan Demir yazdı:

Emre Bey sensörü aldım.Sadece Dişi soketi yok Ondan bulamam lazım.Bağlarken direk kablo ucuyla bağlamışlar daha önceden.

Soket kısımı da parça olarak vardır, eğer orjinal gibi olsun istiyorsanız aracın kodu ile bakılabilir şemasına. 

Diğer türlü bir şekilde kesme ekleme gerekecek yine. 

Yorum bağlantısı
Kenan Demir

Sensor nette buldum.Taktirdim.Beyaz ve mavi kablo vardı ucunda disi olanı takınca Abs ışığı sönmedi. Tamirci beyinde sorun olduğunu  söyledi.Su an abs devre dışı.Bir beyinciye gösterecem.Bilgisayara bağladığında Beyin arızası verdi.

Ü.Emre Kartal yazdı:

Soket kısımı da parça olarak vardır, eğer orjinal gibi olsun istiyorsanız aracın kodu ile bakılabilir şemasına. 

Diğer türlü bir şekilde kesme ekleme gerekecek yine. 

Kablo ucu beyaz mavi olarak geldi.arabadan gelen uçlar beyaz ve kırmızı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

değişim vs. işler nasıl başladı? sensörü neden aldınız değiştiniz? eski soketi kim neden? kesmiş

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Aslan
(düzenlendi)

ABS lambasının yanmasıyla hata kodlarında arızanın direk ABS beyninden olduğu yazmıyor diye biliyorum. 2006 Focusta ABS ile çok uğraştım, Farklı tekerlekten arıza kodu çıkıyordu, en son beyinden çıktı sorun ama sensörler, kablolar, beyin hepsi neden olabilir abs lambasının yanmasına, hatta sensörün poryaya sabitlendiği yerden su alıyorsa bile lamba yakar. Beyinle sensör arasındaki kabloları bi ölçtürün, eğer ABS sensörü kablolarında sorun varsa ortaya çıkacaktır. 

tarihinde Oğuzhan Aslan tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Kenan Demir
Çağlar Bayur yazdı:

değişim vs. işler nasıl başladı? sensörü neden aldınız değiştiniz? eski soketi kim neden? kesmiş

Çağlar Bey Daha önceden mi kesilmiş bilemiyorum.Lamba yaninca farkettim.Eskiden abs kablosu tekere sürtünmüş ve kopmuştu.Yama yaptılar fakat bu durum başka Erkek soketin karşısında ki disi soketi yoktu baktığımızda.Daha önceden bir ışlem görmüş.

Oğuzhan Aslan yazdı:

ABS lambasının yanmasıyla hata kodlarında arızanın direk ABS beyninden olduğu yazmıyor diye biliyorum. 2006 Focusta ABS ile çok uğraştım, Farklı tekerlekten arıza kodu çıkıyordu, en son beyinden çıktı sorun ama sensörler, kablolar, beyin hepsi neden olabilir abs lambasının yanmasına, hatta sensörün poryaya sabitlendiği yerden su alıyorsa bile lamba yakar. Beyinle sensör arasındaki kabloları bi ölçtürün, eğer ABS sensörü kablolarında sorun varsa ortaya çıkacaktır. 

Oğuzhan Bey.Dediginiz gibi farklı tekerlerden arıza kodu çıktı benim de.Yukarida ki paylastigim resim ariza kodu aciliyor mu bilmiyorum.Acaba abs kablosunun uçlarını ters mi bağladı Usta.Bundan kaynaklanabilir mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

abs vs sağlamdı. lamba yanmıyordu.

sonra bir gün yandı, siz okuyucu sipariş edip taktırdınız ama hala yanıyor doğru mudur?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Aslan
(düzenlendi)
Kenan Demir yazdı:

Çağlar Bey Daha önceden mi kesilmiş bilemiyorum.Lamba yaninca farkettim.Eskiden abs kablosu tekere sürtünmüş ve kopmuştu.Yama yaptılar fakat bu durum başka Erkek soketin karşısında ki disi soketi yoktu baktığımızda.Daha önceden bir ışlem görmüş.

Oğuzhan Bey.Dediginiz gibi farklı tekerlerden arıza kodu çıktı benim de.Yukarida ki paylastigim resim ariza kodu aciliyor mu bilmiyorum.Acaba abs kablosunun uçlarını ters mi bağladı Usta.Bundan kaynaklanabilir mi?

Muhtemelen sorununuz ABS beyninden kaynaklı. Benim de diskin ordaki sensöre gelen kablo tekerleğe sürtüp aşınmış ve şase yaparak beyindeki Breadboard, Diyot benzeri bir elektronik elemanı yakmış ama sizinkisi işlem görmüş ve işlem görmüş haliyle daha önceden arıza lambası yakmamışsa kesin beyinden demekte olmaz. Benim aracımda da bazen tekerlek ıslanınca lamba yakıyor mesela. Sensörün poryaya girdiği yerde bir problem var. Sensörler orijinal olmazsa da ABS lambası yanıyor. Yani benim anladığım bu ABS sisteminin tesisatında en ufak hata olmaması lazım, yoksa arıza lambası sönmüyor.

tarihinde Oğuzhan Aslan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kenan Demir
Çağlar Bayur yazdı:

sonra bir gün yandı, siz okuyucu sipariş edip taktırdınız ama hala yanıyor doğru mudur?

Doğrudur.Çağlar Bey

Kenan Demir yazdı:

Doğrudur.Çağlar Bey

Fakat Abs denediğimde aktif değilmiş.

Abs yi denediğimde aktif değil yani tekerler kaydırıyor.Bir beyinciye göstermekte fayda var diye düşünüyorum.Anlattiklariniz da olabilir.

Yorum bağlantısı
Kenan Demir

Sol on abs arızası veriyordu.Sonra solda ki sensoru çıkarınca bu sefer sağdaki sensor arızası vermeye başladı.Bir usta bilyalarla alakalı dedi.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kenan Demir
Çağlar Bayur yazdı:

Doğrudur.Çağlar Bey

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...