İçeriğe Yönlendir

Fiesta - Vites Kolu Sertliği

Ahmet DİLBAZ

Recommended Posts

Ahmet DİLBAZ

Aracım 2009 model ford fiesta. Arabamın baskı balata şanzıman yağını yeni değiştim. Ama vites kolu sert ve bazen ses çıkarıyor. Özellikle geri vitese takarken zorlanıyor. Acaba vites körüğünü çıkartıp ordaki aksamı temizleyip wd40 ile yağlasam faydası olur mu?

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Oradan değilde şanzıman kısımından sıkıntı vardır, cartlama şeklinde ise ses ya da debriyajdan çekip tekrar basınca geçiyorsa sorununuzu o şekilde çözemezsiniz. Baskı balata değişirken merkezleme düzgün yapıldıysa, yağınız orjinal yağ ile aynı değerde kullanıldıysa farklılık olmaması gerekir. Genellikle yağ kalın koyuluyor yanlış olarak, ondan da olabilir sorun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

İş düzgün yapılmamış demek ki, yağlama ile olmaz bence. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

şanzumana tekrar baktırın ayrıca vites kutusundaki burçlarada baktırın gerçi  burçlar kırık olunca  boşluk oluyordu  bende 

Yorum bağlantısı
Ahmet DİLBAZ

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Şanzımana tekrar baktirayim.

Yorum bağlantısı
Emir Kaan Güler

Bende de 2011 fiesta var benim de baskı balata değişti. Sürekli değil ara sıra geri vitese atarken tam geçmiyor. Debriyaja tekrar basıp denemem ya da diğer viteslere geçirip yapmam gerekiyor özellikle arabayı viteste bırakıp park ettiğim zaman. Baskı balatayı değiştiren ustaya değil başkasına sordum eğer hata varsa kapatmasınlar üstünü diye. Daha ben tarif etmeden usta aynısını söyledi bu araçlarda oluyormuş kronik yani sorun teşkil etmiyormuş ama sizde de bu şekilde mi bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Ahmet DİLBAZ
Emir Kaan Güler yazdı:

Bende de 2011 fiesta var benim de baskı balata değişti. Sürekli değil ara sıra geri vitese atarken tam geçmiyor. Debriyaja tekrar basıp denemem ya da diğer viteslere geçirip yapmam gerekiyor özellikle arabayı viteste bırakıp park ettiğim zaman. Baskı balatayı değiştiren ustaya değil başkasına sordum eğer hata varsa kapatmasınlar üstünü diye. Daha ben tarif etmeden usta aynısını söyledi bu araçlarda oluyormuş kronik yani sorun teşkil etmiyormuş ama sizde de bu şekilde mi bilmiyorum

Aynen benim aractada aynı sıkıntılar var. Fiestanin müzmin sakatlıkları var malesef.

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Klasik Fiesta kroniğidir. Courierde de var bazen vitesten atar r de.

Yorum bağlantısı
Emir Kaan Güler
Ahmet DİLBAZ yazdı:

Aynen benim aractada aynı sıkıntılar var. Fiestanin müzmin sakatlıkları var malesef.

Valla evde kalınca arabayla ilgilenme fırsatı oldu ben de yeni öğreniyorum. Direksiyon mafsalı kroniği varmış sanırım bir de

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Emir Kaan Güler yazdı:

Valla evde kalınca arabayla ilgilenme fırsatı oldu ben de yeni öğreniyorum. Direksiyon mafsalı kroniği varmış sanırım bir de

Direksiyon mafsalındaki ses, yağlama ile çözülüyor. Geri viteste sorun yok bende. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...