Mehmet Salih Turhan 2 Mayıs 2020 Paylaş 2 Mayıs 2020 Herkese hayırlı forumlar.Ben 2005 model 200bin km de bir Audi A4 almayı düşünüyorum fakat multitronic şanzıman olduğu için uzak durun diyor herkes bu konuda görüşleriniz nedir tamir edilebilir mi yoksa yeni şanzıman mı gerekir tamir ediliyorsa referans olacağını İstanbul Kocaeli civarında iyi bir usta var mı yardımcı olabilir misiniz Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mayıs 2020 Paylaş 2 Mayıs 2020 Multitronik, Cvt bir şanzıman Daha önce de sorulmuş.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Mayıs 2020 Paylaş 2 Mayıs 2020 herşeyin tamiri vardır. 15 yaşında bir araç her türlü arızayı verebilir. Fiyat uygun ise risklere hazır olarak gönül rahatlığı ile alınır. EK bütçe bankada tutulur. Belki hiç arıza çıkarmaz, belki çıkarır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Salih Turhan 2 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Multitronik, Cvt bir şanzıman Daha önce de sorulmuş.. Okudum bunu fakat tamiri hakkında kimse yorum yapmamış açıkçası tatmin olmadım Mehmet Göktürk yazdı: herşeyin tamiri vardır. 15 yaşında bir araç her türlü arızayı verebilir. Fiyat uygun ise risklere hazır olarak gönül rahatlığı ile alınır. EK bütçe bankada tutulur. Belki hiç arıza çıkarmaz, belki çıkarır. Fiyatları hakkında bilginiz var mı ya da tanıdığınız iyi bir usta Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 2 Mayıs 2020 Paylaş 2 Mayıs 2020 Multitroniclerin serileri var, eski multitroniclerde duyulan arızalar var. Lehim sorunları vesaire. Oranları ayarlayan tahrik kayışı zincir olduğundan sıkıntı çıkarmıyor mekanik olarak sağlam bir şanzıman ama elektronik sıkıntıları var. En sorunsuz modeli 8 ileri olanları, 6 ve 7 ileriler için bir usta bulsanız iyi olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Salih Turhan 2 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2020 Yusuf Berke yazdı: Multitroniclerin serileri var, eski multitroniclerde duyulan arızalar var. Lehim sorunları vesaire. Oranları ayarlayan tahrik kayışı zincir olduğundan sıkıntı çıkarmıyor mekanik olarak sağlam bir şanzıman ama elektronik sıkıntıları var. En sorunsuz modeli 8 ileri olanları, 6 ve 7 ileriler için bir usta bulsanız iyi olur. Fiyatlar hakkında bilginiz var mı ya da tavsiye eder misiniz Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mayıs 2020 Paylaş 2 Mayıs 2020 Mehmet Salih Turhan yazdı: Okudum bunu fakat tamiri hakkında kimse yorum yapmamış açıkçası tatmin olmadım Google a multitronik tamir yazınca bir çok şanzıman tamircisi çıkıyor.. biri aranıp fikir alınabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Mayıs 2020 Paylaş 2 Mayıs 2020 Akif Mekatronik ile görüşün. Belli bir de bütçe ayrırın korkusuzca binin. Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 2 Mayıs 2020 Paylaş 2 Mayıs 2020 Mehmet Salih Turhan yazdı: Fiyatlar hakkında bilginiz var mı ya da tavsiye eder misiniz Alacağınız fiyat iyi ise sürüş keyfi japon cvt'lerinden daha iyi bir şanzımandır. Zamanında yeni kasasına niyetlenmiştim. Sürüşü çok hoş ve 160 ile 2400 devir civarları yürüyor tam otoban aracı. Açıkçası fiyat bakamadım ama mekaniği ile yağ değişimi harici uğraşmazsınız. Elektronik ağrıtırsa baş ağrıtır. Zamanında konu açmıştım: Mehmet Ozyurek yazdı: Multitronik, Cvt bir şanzıman Mehmet hocam, Multitronic tork konvertörsüz CVT. Elektro-hidrolik kontrollü çok plakalı yaş tip debriyaj var konvertör yerine. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 2005 model b7 kasa 2.0tfsi Quattro mu yoksa fwd mi Quattro ise multitronic değildir. Yorum bağlantısı
Sedat Demircan 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Yusuf Berke yazdı: Multitroniclerin serileri var, eski multitroniclerde duyulan arızalar var. Lehim sorunları vesaire. Oranları ayarlayan tahrik kayışı zincir olduğundan sıkıntı çıkarmıyor mekanik olarak sağlam bir şanzıman ama elektronik sıkıntıları var. En sorunsuz modeli 8 ileri olanları, 6 ve 7 ileriler için bir usta bulsanız iyi olur. peki 8 ileri sorunsuz olanalr hangi yıllarda başlıyo biliyo musunuz bende a4 hedefliyorum ilerde Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Yusuf Berke yazdı: Mehmet hocam, Multitronic tork konvertörsüz CVT. Elektro-hidrolik kontrollü çok plakalı yaş tip debriyaj var konvertör yerine. Geçmişte de aynı konu geçmiş.. Yine ben tork konvertörü demişim.. Üstad yine sen hayır değil demişsin Artık çözelim bu işi.. Nasıl çalıştığını anlat bize.. Aşağıdaki linkte video var.. 47. saniyede gösterdiği galiba kavrama.. Almanca bilen bir arkadaşımız yorumlar mı o kısmı.. Nasıl çalışıyormuş öğrenelim. @Çağlar Bayur https://www.audi.com.tr/tr/web/tr/modeller/layer/teknoloji/multitronic.html 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Nasıl çalışıyormuş öğrenelim. https://www.audi-technology-portal.de/de/antrieb/quattro/hydraulische-lamellenkupplung böyle çalışıyormuş hidrolik ile çalışan tabaka lar ile 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Sedat Demircan yazdı: peki 8 ileri sorunsuz olanalr hangi yıllarda başlıyo biliyo musunuz bende a4 hedefliyorum ilerde İlk çıktığında 6 ileriydi, 2004'ten sonra 7 ileri oldu. 2010 sonunda 8 ileriler çıktı diye biliyorum, baktığınız araçta 7 ileri vardır. quattro değilse hepsi multitronic. Mehmet Ozyurek yazdı: Geçmişte de aynı konu geçmiş.. Yine ben tork konvertörü demişim.. Üstad yine sen hayır değil demişsin Artık çözelim bu işi.. Nasıl çalıştığını anlat bize.. Hocam, konvertör yerine çok plakalı debriyajları kontrol ederek kayma sağlayan bir TCM sistemi var bunlarda. Şanzıman kontrol ediyor bu kavramayı. Debriyajları sıkıştırarak tutunma sağlanıyor. Bu sayede konvertöre göre daha hafif ve kaybı daha az. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Salih Turhan 3 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2020 Yusuf Berke yazdı: İlk çıktığında 6 ileriydi, 2004'ten sonra 7 ileri oldu. 2010 sonunda 8 ileriler çıktı diye biliyorum, baktığınız araçta 7 ileri vardır. quattro değilse hepsi multitronic. Hocam, konvertör yerine çok plakalı debriyajları kontrol ederek kayma sağlayan bir TCM sistemi var bunlarda. Şanzıman kontrol ediyor bu kavramayı. Debriyajları sıkıştırarak tutunma sağlanıyor. Bu sayede konvertöre göre daha hafif ve kaybı daha az. Baktığım araç 2005 model ama kaç ileri olduğunu bilmiyorum inşallah sorun çıkartmaz Deneyimlerimi zaman içinde herkese aktaracağım en azından herkes bilgilenmiş olur Yorum bağlantısı
Mehmet Salih Turhan 3 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2020 Mehmet Göktürk yazdı: CVT nin kaç ilerisi yok. Yazılımsal olarak kaç ileri ayarlandığını bilmiyorum yoksa okuduğum kadarıyla evet sınırsız vites mantığına dayanıyor fakat yazılımla vites tanımlanmış galiba Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Çağlar Bayur yazdı: https://www.audi-technology-portal.de/de/antrieb/quattro/hydraulische-lamellenkupplung böyle çalışıyormuş hidrolik ile çalışan tabaka lar ile Çok güzel anladım.. Sağol Yusuf Berke yazdı: İlk çıktığında 6 ileriydi, 2004'ten sonra 7 ileri oldu. 2010 sonunda 8 ileriler çıktı diye biliyorum, baktığınız araçta 7 ileri vardır. quattro değilse hepsi multitronic. Hocam, konvertör yerine çok plakalı debriyajları kontrol ederek kayma sağlayan bir TCM sistemi var bunlarda. Şanzıman kontrol ediyor bu kavramayı. Debriyajları sıkıştırarak tutunma sağlanıyor. Bu sayede konvertöre göre daha hafif ve kaybı daha az. Tamam bidaa tork konvertörlü demeyeceğim.. Tork konvertörlü olan forddaki cvt idi.. ben onunla karıştırdım hep demekki. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Yusuf Berke yazdı: Mehmet hocam, Multitronic tork konvertörsüz CVT. Elektro-hidrolik kontrollü çok plakalı yaş tip debriyaj var konvertör yerine. Daha sonra okuyacak olanlar yanlış bilgilenmesin diye. benim mesajlarımı biraz değiştirdim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 tork konvertörü, türbin denen uzun vadede taş gibi sorunsuz olandır, vites oturunca uzun yolda avantajlıdır. plakalı kavrama, kullanıımda ara hızlanmda avantajlı ama zamanla değişim ister. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Çağlar Bayur yazdı: tork konvertörü, türbin denen uzun vadede taş gibi sorunsuz olandır, vites oturunca uzun yolda avantajlıdır. plakalı kavrama, kullanıımda ara hızlanmda avantajlı ama zamanla değişim ister. elimle sökmedim hiç malesef ve fakat tork konvertörlünün de ardında kilit sağlaması için plakalı sistem yok mu yağın içinde? LOCK UP CLUTCH Çağlar Bayur yazdı: ....vites oturunca ... Bu mu acaba LOCK UP plakası 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Kilitliyorsa, mekanik bir şeyler vardır illaki.. Son görsel de oldukça mantıklı.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Mehmet Göktürk yazdı: kilit sağlaması için plakalı sistem yok mu yağın içinde? benzeri var evet. oldukça uzun ömürlü ama genelde dğeişim gerekmeden araba bitiyor Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Mehmet Salih Turhan yazdı: Baktığım araç 2005 model ama kaç ileri olduğunu bilmiyorum inşallah sorun çıkartmaz Deneyimlerimi zaman içinde herkese aktaracağım en azından herkes bilgilenmiş olur 2005 model ise 7 sanal vites oranlı multitronic vardır, önden çekişli ise. Mekanik olarak CVT'lerde en önemli şey yağdır, periyotlara uyulması zaruri çünkü zincir ve kasnak için. Yağı zamanında değişen multitronic mekanikte sorun çıkarmaz ama elektronik biraz şans işi. Ustanız varsa ve araç fiyatı da iyi olursa kenara koyabileceğiniz bir miktarla kafanız rahat olur. Şimdiden hayırlı olsun. Mehmet Ozyurek yazdı: Tamam bidaa tork konvertörlü demeyeceğim.. Tork konvertörlü olan forddaki cvt idi.. ben onunla karıştırdım hep demekki. Mehmet Ozyurek yazdı: Daha sonra okuyacak olanlar yanlış bilgilenmesin diye. benim mesajlarımı biraz değiştirdim. Estağfurullah hocam Sözlüğe eklemişsiniz, teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts