Selçuk Keleş 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 Ali Darbaz yazdı: Gps ye göre ben 168 metredeyim. 2 dk sonra tekrar baktım 177 metre diyor. Ama barometre 991.4 milibar gösteriyor. Barometre konvert edince 183 metrede olduğum ortaya çıkıyor. Yani gps çok hatalı. Gps'te 8 mt. hata payı ciddi değil o kadar olur. Nerde bulunup (kapalı/açık alan) hava şartlarına göre kaç uydudan bilgi aldığına bağlı sonuçta. Barometrik irtifa hesaplarken belli aralıklarla (veya en azından başlangıçta) yüksekliğini net bildiğin yerde cihazını kalibre etmen lazım yoksa o da yanlış ölçmeye başlar. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 Yüzde ile dereceyi karıştırıyor gibisiniz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Mayıs 2020 Paylaş 7 Mayıs 2020 Ali Darbaz yazdı: Gps ye göre ben 168 metredeyim. 2 dk sonra tekrar baktım 177 metre diyor. Ama barometre 991.4 milibar gösteriyor. Barometre konvert edince 183 metrede olduğum ortaya çıkıyor. Yani gps çok hatalı. Dün yeni aldığım cihazla ölçüm yaptım, cihaz da, xiaomi de, iphone da benzer irtifaları verdi. Profesyonel cihazlar kadar hassas sensörleri olamasa da, cep telefonları yeterli adette uyduyu görebiliyorsa doğru sonuçlar veriyor. Mustafa Arıkan yazdı: Yüzde ile dereceyi karıştırıyor gibisiniz. Yok karıştırmıyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mayıs 2020 Paylaş 7 Mayıs 2020 Selçuk Keleş yazdı: Dün yeni aldığım cihazla ölçüm yaptım, cihaz da, xiaomi de, iphone da benzer irtifaları verdi. Telefonda irtifayı nasıl görüyoruz.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Mayıs 2020 Paylaş 7 Mayıs 2020 Ayfonun kendi içinde pusula uygulaması var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts