Ali Darbaz 15 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2020 Çağlar Bayur yazdı: subapdaki kurumlanmaya zamnala alışılır, ne zamanki yenilenir fark o zaman hissedilir birden iyileşme 4 sene evvelki yazılarımı okuyunca zihnim canlandı. Araba aldığımda şu anki durumundan eser yoktu. Enjektörü bozuk , balata bitik, vites kolu sürte sürte geçiyordu. Neler neler yaptım 4 senede bir bilsen abi. şu an kondisyonu çok çok iyi. 33000 kmde eski sahibi arabayı mundar etmişti. Debriyaj hariç hepsini garanti kapsamında çözdüm. tüketimi 7 litrelerde geziyordu. şimdi 5,8 litrelere geriledi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mayıs 2020 Paylaş 15 Mayıs 2020 Ali Darbaz yazdı: Araba aldığımda şu anki durumundan eser yoktu. Enjektörü bozuk , balata bitik, vites kolu sürte sürte geçiyordu. ve şu an çekiş aynı düşüyor , subpalr yüzünden , normal yani bu bir arıza değil doğal akışı Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2020 Çağlar Bayur yazdı: ve şu an çekiş aynı düşüyor , subpalr yüzünden , normal yani bu bir arıza değil doğal akışı Motorun gücünü ölçmek için, küzey marmara otobanına çıkıp saate 160 km hıza çıkmayı deneyeyim mi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mayıs 2020 Paylaş 15 Mayıs 2020 max güç ayrı şey, devirlenme isteği ayrı. ps i aynı kalan zetec motor impreza kovalardı virajda mesela 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 15 Mayıs 2020 Paylaş 15 Mayıs 2020 Çağlar Bayur yazdı: gece serinliğinde çaıtda kebap? Normal o neden garipseyerek yazdınız anlamadım. 😉 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mayıs 2020 Paylaş 15 Mayıs 2020 Muhittin Kaplan yazdı: Normal o neden garipseyerek yazdınız anlamadım. 😉 aksine özeldim anlamında çok lezzetli ve güzel idi, gündüz iş bitimi sonrası 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 15 Mayıs 2020 Paylaş 15 Mayıs 2020 Sıcak değil de nem çok nem 😁 şaka bir yana memleketimin beni bitiriyor adamı. Adana'da gecenin bir yarısı arabanın sileceklerini çalıştırdım yağmur gibi nem oluyordu. Klima tahliyesinden çeşmeden akar gibi su akardı Yorum bağlantısı
Koray Demir 15 Mayıs 2020 Paylaş 15 Mayıs 2020 Çağlar Bayur yazdı: max güç ayrı şey, devirlenme isteği ayrı. ps i aynı kalan zetec motor impreza kovalardı virajda mesela Aracı ne kadar ekonomik kullansam o derece sağırlaşıyor sünepe tepkisiz bir motor haline dönüşüyor ne kadar canlı ve seri kullansam o derece ivmelenme ve devirlenme isteği artıyor yakıt tüketimi ise şaşırtıcı derecede düşüyor. Demek ki motor kurumları yakıyor, aynı zamanda Ecu optimize ediyor ve faydalı. 😊 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mayıs 2020 Paylaş 15 Mayıs 2020 rahmetli bir yarışçı ağbimiz demişti: gaz güldürür fren üzdürür 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2020 Sadete gelirsek. El kitabında iç sürkilasyonu açarsam araba klimadan yüksek performans alırmışım. Ama bunu şimdiye kadar göremedim. İç ile dış sirkülasyonda elzem bir fark göremedim. Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Ali Darbaz yazdı: Sadete gelirsek. El kitabında iç sürkilasyonu açarsam araba klimadan yüksek performans alırmışım. Ama bunu şimdiye kadar göremedim. İç ile dış sirkülasyonda elzem bir fark göremedim. Soğutmada iç sirkülasyon etkili olur 👍🏻 dışarıdan hava almadığı için içerideki nem gitgide azalır ve soğutma performansı artar. Diğer türlü sürekli nemli ve sıcak havayı soğutmaya çalışır. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Ali Darbaz yazdı: Sadete gelirsek. El kitabında iç sürkilasyonu açarsam araba klimadan yüksek performans alırmışım. Ama bunu şimdiye kadar göremedim. İç ile dış sirkülasyonda elzem bir fark göremedim. İç sirkülasyonda soğuk Ve nemsiz havayı tekrar soğutmak Daha kolay. Ama bu sefer de taze hava gelmiyor. Soğutulan klima gazının yoğunluğu düşük havayı soğutması ile yoğunluğu yüksek suyu soğutması farklıdır. Suyu soğutmak daha çok soğuk klima gazı ister. benim arabada otomatik klimayı açınca kompresör kendine kendine kısa aralıklar çalışıp kapanıyor. Bir de dış sıcaklık -5 dereceye ayarlayınca eko modda çalışıyor. İyi de soğutuyor. Nem insanı çürütür. Hasta eder. Arabayı da çürütür. Nemli bölgedeki arabanın hem mekanik hem de kaporta aksamı daha hızlı çürür 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2020 Ortalama bir arabanın klima ile havayı kurutması ne kadar sürer. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2020 Kışın soğuk havalarda kuru havanın zararlarından bahsedildiği bir çok makale var. Anlaşılan o ki ısıtıcılar yüzünden oluşan bir durum. Ama yazın kuru havanın ve klimanın zararları ile ilgili bilgiye ulaşamıyorum. Ara ara bak dur ama hiçmi adam akıllı bunun tezini yazan bir üniversite makalesi olmaz. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Ali Darbaz yazdı: Ortalama bir arabanın klima ile havayı kurutması ne kadar sürer. Kompresöre, havadaki neme, iç hacme, dış sıcaklığa, izolasyona, cam filmine, içindeki insan sayısına, arabanın gölgede mi güneş altında mı kaldığına bağlı. Hatta aracı hemen sabit hıza çıkarırsanız daha hızlı soğutur. Dur kalk trafikte kompresör de randıman çalışamıyor. bende cam filmi yok. Araba güneş altında kalmışsa c segment bi hb’in 30-32 derece istanbul havasında araç içini rahatlatıcı Ortama getirmesi Birkaç dakika sürüyor. Ama bu esnada klima kapatılırsa tüm plastikler ve sac sıcak olduğu için anında sıcaklık durulamayacak seviyeye geri geliyor. llumar film yaptırmayı düşünüyorum ben de. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kompresöre, havadaki neme, iç hacme, dış sıcaklığa, izolasyona, cam filmine, içindeki insan sayısına, arabanın gölgede mi güneş altında mı kaldığına bağlı. Hatta aracı hemen sabit hıza çıkarırsanız daha hızlı soğutur. Dur kalk trafikte kompresör de randıman çalışamıyor. sanırım diğer faktörleri sabit tuttuğunu varsayıyor arkadaşımız. elbette birçok başka faktör etken o ayrı mesele. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Ali Darbaz yazdı: Kışın soğuk havalarda kuru havanın zararlarından bahsedildiği bir çok makale var. Anlaşılan o ki ısıtıcılar yüzünden oluşan bir durum. Ama yazın kuru havanın ve klimanın zararları ile ilgili bilgiye ulaşamıyorum. Ara ara bak dur ama hiçmi adam akıllı bunun tezini yazan bir üniversite makalesi olmaz. Çok basit bir mantık vardır. Sıcak soğuk hava fark etmez. İnsan yaşamının en sağlıklı olduğu nem aralığı %40-60 bağıl nem aralığıdır. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Ancak havanın kurutulması diye birşey yok tabi. çünkü sürekli yeni hava girecek. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Ancak havanın kurutulması diye birşey yok tabi. çünkü sürekli yeni hava girecek. İç sirkülasyonu devreye aldığımız farz edersek dışarıdan taze havanın gelişi kısıtlanacak. O mantıkla sordum. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 @Ali Darbaz kuru havada virüs ve bakteriler daha hızlı yayılır. Hem de daha çok yaşarlar. Bence yeterli bi sebep Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: @Ali Darbaz kuru havada virüs ve bakteriler daha hızlı yayılır. Hem de daha çok yaşarlar. Bence yeterli bi sebep Havayı kuruturken maksadım 70 den 40 a düşürmek. Kup kuru zaten olmaz. Maksadım temelli kurutmadan hava yönünü değiştirmek. 10 dakika iç yapar sonra dışa alır devam. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Ali Darbaz yazdı: Havayı kuruturken maksadım 70 den 40 a düşürmek. Kup kuru zaten olmaz. Maksadım temelli kurutmadan hava yönünü değiştirmek. 10 dakika iç yapar sonra dışa alır devam. Bu konuda bir şey yapamazsın ki. İlk yapman gereken 4 camı da açman. Ve hareket etmen. İçerideki ilk sıcak hava çıkınca iç sirkülasyonda klimayı açmalısın. Dengeye gelince de dışı açabilirsin. İç-dış değişmeli de kullanabilirsin Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 @Ali Darbaz bu arada cam filmi içeriyi soğuk tutmada çok etkili. Klima kompresörü daha az çalışacaktır Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Ali Darbaz yazdı: İç sirkülasyonu devreye aldığımız farz edersek dışarıdan taze havanın gelişi kısıtlanacak. O mantıkla sordum. uzun yolda uyku yapar güvensiz Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Mayıs 2020 Paylaş 16 Mayıs 2020 Cam filmi şart evet güzel, güneşli ülkemizde. Yorum bağlantısı
Recommended Posts