İçeriğe Yönlendir

Motordaki Cızırtı Sesi

Mehmet Delen

Recommended Posts

Mehmet Delen

Arkadaşlar hayırlı bayramlar öncelikle, 2014 1.5 dcı dizel aracımı biraz önce çalıştırdım akü zor aldı, ve motoru stop ettim kaputu açtığımda, motorun aküsünün elektrik sgortalarının olduğu bölümün altından, bir cızırtı sesi geliyor araç marşta değildi 5 10 dakika cızırdadı sonra ses kesildi, hatta altta yağ deposu gibi bir şey vardı elimi attığımda hafif titreme vardı ses bayağı duyuluyordu yani, ne ola bilir acaba 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sigorta kutusundan gelmiyor o ses.. 

dci motorda aşağıdaki resimde  işaretlediğim gibi bir parça var. 

Bu parça kontak kapattığın zaman belirli bir süre çalışmaya devam ediyor ve sonra susuyor. 

Sizin motorda yeri değişiktir muhtemelen. Benim motor M9R idi.

Sesli çalışmaya başlaması bozulacağı anlamına gelir. Ben ses yapar halde 2 yıl kullandım bozulmadı. 

Bozulursa yolda bırakmaz demişti ustam. 

Adını ve ne işe yaradığını unuttum. dci'da daha bilgili arkadaşlarım var. Belki hatırlayacaktır parçayı.  

nissan_qashqai_j10_2.jpg.c16f32fc7d854ed485958a7807cbab98.jpg

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Delen
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sigorta kutusundan gelmiyor o ses.. 

dci motorda aşağıdaki resimde  işaretlediğim gibi bir parça var. 

Bu parça kontak kapattığın zaman belirli bir süre çalışmaya devam ediyor ve sonra susuyor. 

Sizin motorda yeri değişiktir muhtemelen. Benim motor M9R idi.

Sesli çalışmaya başlaması bozulacağı anlamına gelir. Ben ses yapar halde 2 yıl kullandım bozulmadı. 

Bozulursa yolda bırakmaz demişti ustam. 

Adını ve ne işe yaradığını unuttum. dci'da daha bilgili arkadaşlarım var. Belki hatırlayacaktır parçayı.  

nissan_qashqai_j10_2.jpg.c16f32fc7d854ed485958a7807cbab98.jpg

Evet abi sgorta kutusundan değil, alt kısmından bir yerden geldi ve kesildi 5 dk sonra ses de o kadar gürültülü değildi cızırtı şeklinde 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...