Burak Tokcan 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Aklıma takılan bir soruyu sizinle de paylaşmak istedim. Belki aramızda bu işle uğraşanlarımız vardır. Diyelim ki evimizde 5-6 parça büyüklü küçüklü, farklı renkte/desende halımız var. Bunları topluyoruz ve halı yıkamacıyı çağırıyoruz. Adamlar üzerine herhangi bir şey yazmadan alıp gidiyorlar. Yıkama-kurutma derken en az 1 hafta sonra eksiksiz bir şekilde geri getiriyorlar. Ve bu sadece bizim halılarımız için geçerli değil. Belki o an dükkanda yüzlerce halı oluyor. Benim merak ettiğim hangi halıyı kimden aldıklarını nasıl takip ediyorlar? Benim kaçırdığım nokta neresi acaba? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Bez etiket zımbalıyorlar alt kısmına. Başka türlü çok zor. 3 Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Evde hangi haliyi kaldirsam altinda soyadimiz yaziyor.. 🤦♂️ Belki de sizin halilar araca yuklendikten sonra ne oluyorsa oluyordur 😂 Yoksa desenden, motiften akilda tutmasi cok zor.. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 üniversite dönemimde 4 yıl yaz tatili boyunca halı yıkamacıda çalıştım. süs için kullanılan folyo iplerinden düğüm atarak işaretlerdim. zımbalamak sağlıklı olmuyor ve sonrasında pas yapıyor. uçta 2 düğüm saçakta 3 düğüm ortada 1 düz bir çapraz gibi. her servis gününün farklı işaretleri vardı dolayısıyla karışma ihtimali çok çok az olurdu. nadiren evden aldığım 5 parçanın birini işaretlemeyi unutursam da fişe hangi halıdan kaç tane olduğunu yazardım bulunuyordu. şimdikiler direk zımbayla numara basıyorlar kuruyunca aynı numaralar aynı yere rulo yapılıyor. çok yorucu ama bir o kadar da zevk alarak yaptığım bir işti. atandığımı işte çalışırken öğrenmiştim çok garip bir mutluluktu o an. 4 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Halıları alırken sadece bilgi fişi dolduruyorlar ve bir kopyasını size veriyorlar. Teslim ederken halıların bir köşesinde alt kısmında zımbalı bilgi etiketi oluyor. Ya araca aldıktan sonra ya da firmada yapılıyor olabilir bu işlem. Yoksa dediğiniz gibi çok zor. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Bizim halıcı alıyor klasik L200 arkasına koyduğu anda araçta etiketliyor 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Benim bir arkadaşım halı yıkama komisyoncusu Onun işi daha da zor. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Fatih Evcin yazdı: Benim bir arkadaşım halı yıkama komisyoncusu Onun işi daha da zor. O nasıl oluyor 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Aydın Sert yazdı: O nasıl oluyor Halı yıkama dükkanı yok Piyasadan halıları topluyor , anlaşmalı olduğu büyük bir yıkama fabrikası var oraya götürüp yıkatıyor sonra geri dağıtıyor, herkes kârlı çıkıyor 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Fatih Evcin yazdı: Halı yıkama dükkanı yok Piyasadan halıları topluyor , anlaşmalı olduğu büyük bir yıkama fabrikası var oraya götürüp yıkatıyor sonra geri dağıtıyor, herkes kârlı çıkıyor en iyi işi yapıyor. 2 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Burak Tokcan yazdı: Aklıma takılan bir soruyu sizinle de paylaşmak istedim. Belki aramızda bu işle uğraşanlarımız vardır. Diyelim ki evimizde 5-6 parça büyüklü küçüklü, farklı renkte/desende halımız var. Bunları topluyoruz ve halı yıkamacıyı çağırıyoruz. Adamlar üzerine herhangi bir şey yazmadan alıp gidiyorlar. Yıkama-kurutma derken en az 1 hafta sonra eksiksiz bir şekilde geri getiriyorlar. Ve bu sadece bizim halılarımız için geçerli değil. Belki o an dükkanda yüzlerce halı oluyor. Benim merak ettiğim hangi halıyı kimden aldıklarını nasıl takip ediyorlar? Benim kaçırdığım nokta neresi acaba? Kapı önünde yazdığı etikete göre arabaya yüklerken etiket basıyorlar. Etiket üzerine de fiş üzerindeki sıra numarasını yazıyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Halı yıkama mafyası da çıkar yakında o zaman 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 buharlı halı yıkama makinesi aldım covid zamanı diye. on numara iş yapıyor. cam bile temizliyor. o dışarda, kapıdaki siyah minibüs te ne öyle? 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Burak Tokcan yazdı: Aklıma takılan bir soruyu sizinle de paylaşmak istedim. Belki aramızda bu işle uğraşanlarımız vardır. Diyelim ki evimizde 5-6 parça büyüklü küçüklü, farklı renkte/desende halımız var. Bunları topluyoruz ve halı yıkamacıyı çağırıyoruz. Adamlar üzerine herhangi bir şey yazmadan alıp gidiyorlar. Yıkama-kurutma derken en az 1 hafta sonra eksiksiz bir şekilde geri getiriyorlar. Ve bu sadece bizim halılarımız için geçerli değil. Belki o an dükkanda yüzlerce halı oluyor. Benim merak ettiğim hangi halıyı kimden aldıklarını nasıl takip ediyorlar? Benim kaçırdığım nokta neresi acaba? valla ben buzamana kadar verdiğim halılarda adamlar alırken mobil cihazından yazıcı ile etiket çıkarıp halılara zımbalıyorlar. yıkamadan sonra getirdiklerinde ise o etiket ve zımba yerinde duruyorlar. ben gördüklerim bunlar. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Mustafa Çiçek yazdı: üniversite dönemimde 4 yıl yaz tatili boyunca halı yıkamacıda çalıştım. süs için kullanılan folyo iplerinden düğüm atarak işaretlerdim. zımbalamak sağlıklı olmuyor ve sonrasında pas yapıyor. uçta 2 düğüm saçakta 3 düğüm ortada 1 düz bir çapraz gibi. her servis gününün farklı işaretleri vardı dolayısıyla karışma ihtimali çok çok az olurdu. nadiren evden aldığım 5 parçanın birini işaretlemeyi unutursam da fişe hangi halıdan kaç tane olduğunu yazardım bulunuyordu. şimdikiler direk zımbayla numara basıyorlar kuruyunca aynı numaralar aynı yere rulo yapılıyor. çok yorucu ama bir o kadar da zevk alarak yaptığım bir işti. atandığımı işte çalışırken öğrenmiştim çok garip bir mutluluktu o an. plastik kablo bağı gibi birşey olabilir geçmeli belki. gömleklerdeki barkod gibi. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Halı değilde geçen sene store tip perdelerde hata oldu, 1 metre boyundaki perdenin yerine 2 metrelik ve alakasız renkte perde geldi. Tabi m2 fiyatıda ciddi arttı, adamlara hata var dedik mümkün değil vs denildi. İşin tuhafı başkasında da hatalı olması gerekirdi o da çıkmadı. Hem fazla ödeme yaptık hem perde gitti hemde evde hiçbir işe yaramayacak renk ve ebatta bir perde bela oldu. Daha önce çok defa başka yerlerde yaptırmıştık sıkıntı olmamıştı. Son deneyimden sonra tövbe ettim. Ne store perde alırım ne de temizlemeye veririm. Zaten birkaç defa işlem görünce resmen delik delik oluyor 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Dayımlar halılarını verdiler yıkamaya. Halılar çok geç geldi. Halılardan birini kaybettikleri için oyalıyolarmış meğer. neyse kaybettiklerini söylemeden başka halı veriyolar yerine. Belki fark etmezler diye düşündüler herhalde. Neyse fark ediyorlar geri gönderiyorlar. Geri gönderdikleri halıyı da kaybediyor adam. İlginç bir halıcı. 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Mustafa Çiçek yazdı: zımbalamak sağlıklı olmuyor ve sonrasında pas yapıyor. şimdikiler direk zımbayla numara basıyorlar kuruyunca aynı numaralar aynı yere rulo yapılıyor. Zımbalamayan halıcı arıyorum yok. zımba olayına sinir oluyorum. Hem halıyı deliyor hem pas yapıyor hem de zımbanın atıldığı yer birkaç kereden sonra çukur kalıyor. 1 Yorum bağlantısı
Burak Tokcan 9 Haziran 2020 Yazar Paylaş 9 Haziran 2020 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Zımbalamayan halıcı arıyorum yok. zımba olayına sinir oluyorum. Hem halıyı deliyor hem pas yapıyor hem de zımbanın atıldığı yer birkaç kereden sonra çukur kalıyor. Bir de zımba zamanla açılıp ayağa da batabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Plastik zımba yapıyordu benim verdiğim bir yer. Barkod yazıcı var elinde hemen işliyor sisteme baroları plastik zımba ile zimbaliyor. En sağlıklı görünen sistem o gibi 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 10 Haziran 2020 Paylaş 10 Haziran 2020 Halı yıkamacı müşterim var. Bizimkide alt kısmına etiket zımbalıyor. Ben halıları yıkatıyorum ona baskılı kalem yapıyorum barter sistemi. Win-win Hatta şuan bütün halılar onda. Kalemleri hazır 😝 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 10 Haziran 2020 Paylaş 10 Haziran 2020 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Zımbalamayan halıcı arıyorum yok. zımba olayına sinir oluyorum. Hem halıyı deliyor hem pas yapıyor hem de zımbanın atıldığı yer birkaç kereden sonra çukur kalıyor. en son ben vardım hocam malesef, mesleği zirvede bıraktım 😀 Ahmet Caliskan yazdı: Dayımlar halılarını verdiler yıkamaya. Halılar çok geç geldi. Halılardan birini kaybettikleri için oyalıyolarmış meğer. neyse kaybettiklerini söylemeden başka halı veriyolar yerine. Belki fark etmezler diye düşündüler herhalde. Neyse fark ediyorlar geri gönderiyorlar. Geri gönderdikleri halıyı da kaybediyor adam. İlginç bir halıcı. eşimle tanıştığımız hafta 8 10 tane halıyı birbirine karıştırmıştım. oluyor öyle bazen 😀 çocuğuna, okumazsan bu abiler gibi halı taşımak zorunda kalırsın demişti yanımda bir hanım abla. o geldi aklıma şimdi 🤣 2 1 Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş 10 Haziran 2020 Paylaş 10 Haziran 2020 eşimle tanıştığımız hafta 8 10 tane halıyı birbirine karıştırmıştım. oluyor öyle bazen [emoji3] çocuğuna, okumazsan bu abiler gibi halı taşımak zorunda kalırsın demişti yanımda bir hanım abla. o geldi aklıma şimdi [emoji1787]Çok ayıp etmiş o abla. Herkes bir emek verip, ekmek parası kazanıyor. Çocuğu yanlış şekilde motive ediyor.Geçen gün gördüm, sivasta da zımbalıyorlardı, garibime gitti. Çünkü burada bugüne kadar hiç zımba görmemiştim. Hangi firmayı çağırsak, halıya naylon kalın bir parçaya isim yazıp, yorgan ipliği ile düğümlüyorlardı. Hem ip kopmuyor hem de o yazdıkları parça yıkanırken silinmiyordu. Zımbaya geçtilerse kötü olmuş.. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts