Mücahit Karagül 11 Haziran 2020 Paylaş 11 Haziran 2020 Herkese Merhaba; Aranızda belki hatırlayanlar olur hatırlamayan yada bilmeyenler için aşağıda paylaştım daha önce yaşadığım ve 1500 liraya maal olan sorunumu tekrar yaşadım ve bedavaya kendim çözdüm şimdi sizlere sorunu ve çözümü aşağıda anlatacağım umarım işinize yarar. Önceki Konu Linki: Sorun: Klima kompresörü devreye girmiyor soğuk hava üflemiyor. Motor bölümünde sigorta kutusundaki klima sigortası kontrol edildi sağlam. Motor bölümünde sigorta kutusundaki klima rölesi kontrol edildi sağlam. Klima kontrol panelinde A/C butonuna basında ekranda A/C on/off olarak değişiyor düğme kontrol edildi sağlam. Dijital klima ekranında A/C on yapıldığında rolantide anlık takıt değişiminde (motor devrinde) bir değişiklik olmuyor. Klima kompresör kasnağı çekmiyor. Motor soğukken bile ilk çalıştırmada radyatör fanı devreye giriyor yaklaşık 20 sn çalıştıktan sonra duruyor. Yeni fan beyni takılıp denendi sorun çözülmedi. Arıza kaydı yok. Daha öncede aynı sorunu yaşamıştım ve yukarıda yazdığım kontrolleri yaptım fakat çözüm bulamamıştım bir serviste aracım kontrol edildi bana söylenen; klima gazı ve yağı değiştirilmiş klima basınç sensörü değiştirilmiş klima basınç sensörünün beyne giren kablo ucu yanmış beyin tamir edilmiş. Toplamda 1500₺ ücret alındı klimam çalıştı. (2019 kurban bayramı öncesi) Havaların ısınmasıyla klimaya ihtiyaç duyduk arabamdaki klimayı kullanmaya başladım 4-5 günlük kullanım sonrası tekrar belirttiğim arızayı yaşadım ve kontrolleri yaptığımda klima basınç sensörünün içerisinde mavi sıvı şekilde oksit gibi bir şey gördüm resimler aşağıda mevcut. Sensör içerisindeki sıvıyı temizledim (ölçü aletiyle basınç sensörüne gelen kabloları ölçtüm 2 sokette 0,02mv - 1 sokette 2,2 mv değer okudum) soketi geri yerine taktım ve klimayı açtım buz gibi hava üflemeye başladı. Bir kaç gün sensör soketini takip edeceğim eğer tekrar maviliği görürsem kaçak olduğundan şüphe edip sensörü değiştireceğim. Fotoğraf - 1 Fotoğraf - 2 Fotoğraf - 3 Umarım benzer sorunu yaşayan arkadaşlara faydası olur. 11 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 11 Haziran 2020 Paylaş 11 Haziran 2020 Geçmiş olsun, en baştan beri arıza bu mu acaba. Galaxyde de fan beynine gelen ince kablo idi. Küçük bir arıza tüm sistemi çalışmaz hale getiriyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Haziran 2020 Paylaş 11 Haziran 2020 Bildiğin oksitlenme bu.. Çalışmaması normal. Wd40 sıkın. Temizleyin tamamen aksi durumda çürüme başlar ve yine çalışmaz olur zaten.. Yorum bağlantısı
Mücahit Karagül 16 Haziran 2020 Yazar Paylaş 16 Haziran 2020 Alıntı Mehmet Ozyurek yazdı: Bildiğin oksitlenme bu.. Çalışmaması normal. Wd40 sıkın. Temizleyin tamamen aksi durumda çürüme başlar ve yine çalışmaz olur zaten.. Abi neden bu oksiti yapar sizce Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Haziran 2020 Paylaş 16 Haziran 2020 Su olan yerde oksit olur. Buradaki korozyon ne olursa olsun geçmeyecek. İki yol var.. Birincisi yeni soket ve yeni müşür.. İkincisi ise müşürü söküp pinlere kablo lehimleme ve iyicene temizleyip cam sabitleme silikonu ile tamamen dolgu. Kabloları da soketi iptal edip oraya lehimleme olacak. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Haziran 2020 Paylaş 16 Haziran 2020 Servet Aydın yazdı: Kabloları da soketi iptal edip oraya lehimleme olacak. sonra osman fan değişirken okusun gıyabında Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Haziran 2020 Paylaş 16 Haziran 2020 Kessin canım üç Kablo. Müşür soket bi dünya para Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Haziran 2020 Paylaş 16 Haziran 2020 Servet Aydın yazdı: Kessin canım üç Kablo. Müşür soket bi dünya para sonra sanayideki usta soketi kesti diye konu açsınlar dimi? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Haziran 2020 Paylaş 16 Haziran 2020 Adamdan çuvalla para alıp yapmamışlar ama Yorum bağlantısı
Recommended Posts